Sari la conținut

Planificare traseu


Sei
 Share

Postări Recomandate

Saptamana viitoare pe perioada de 3-4 zile vreau sa fac urmatorul traseu: http://goo.gl/maps/bnD8w

 

 

Ce ar fi de vizitat, de vazut, de fotografiat pe traseu si in orasele prin care trec?

 

Ce hoteluri, pensiuni, popasuri de pe acest traseu sau in imprejurimi stiti si recomandati?

 

Alte pareri despre traseu? Nu e batut in cuie se mai poate modifica daca sunt alte drumu mai frumoase sau puncte turistice.

Editat de Sei
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pitesti- Gradina Zoologica Pitesti

Curtea de Arges- Manastirea

Cetatea Poenari- dupa localitatea Arefu, imediat dupa centrala ( Transfagarasan)

Transfagarasan- Lac Balea

Sibiu-Grădina Zoologică Sibiu,Muzeul de istorie naturala, Muzeul Brukental,Muzeul " Astra", Cetatea Cisnadioara, Cetatea Biertan, Turnul Bisericii Evanghelice

Sebes- Rapa Rosie

Alba Iulia- Muzeul National al Unirii,Cetatea bastionara Alba Carolina, Catredala Reintregirii Neamului

Aiud-Muzeul de Stiinte Naturale din Aiud,Cetatea Aiudului

Turda- salina, Cheile Turzii. Principalul drum de acces se desprinde din Dn1(E81), la iesirea din orasul Turda catre Alba Iulia, spre vest, pe Dn 75 Turda-Campeni. Se strabate localitatea Mihai Viteazul, iar la circa 2 km dupa acesta traversam raul Aries in localitaea Cheia. Drumul aproape asfaltat continua pe langa o cariera de gips pana pe platoul aflat deasupra cabanei de unde avem o priveliste asupra Cheilor Turzii. Spre cabana trebuie sa cobori pe serpentine. Pentru a ajunge in amonte de chei se poate urmadrumul care se desprinde din Dn1(E81) in apropierea orasului Turda si se indreapta spre vest catre localitatea Petrestii de jos.

Cluj Napoca-Gradina Botanica "Alexandru Borza", centrul orasului...

Pe drumul Dn75 Turda-Abrud se gaseste pestera Poarta Zmeilor, Comuna Salciua, jud. Alba

Cheile Rametului, Vanatarile Ponorului rezervatie

Abrud- in localitatea Bucium Detunatele- Detunata Goala

Brad- Muzeul Aurului

Deva- cetatea Devei

Hunedoara- Castelul Corvinilor

Transalpina...

Novaci- Polovragi- Pestera Polovragi si Manastirea, Cheile Oltetului,Cheile Bistritei Valcene, Muzeul Trovantilor (loc. Costesti)

Ramnicu Valcea- cascada Lotrisor

 

 

Mai sunt multe obiective dar depinde de timpul tau si de ceea ce te intereseaza... trasee montane, plimbari, etc...

Am facut si eu o parte din traseu acum vro 2 saptamani. Initial era programata tura de 5 zile si a fost de 15 zile ...

Poti alege varianta de a merge pe valea Jiului, este mai salbatica... Poti face o ocolire si in localitatea Albac, Garda de sus , Arieseni, Vartop ( unde pe traseu poti vedea Ghetarul Scarisoara, Pestera Poarta lui Ionele, Ghetarul de la Vartop etc)

Daca vrei alte informatii despre trasee montane, de offroad etc detalii pe pm.

Editat de bmw_life
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu vreau sa fac ceva similar saptamana viitoare, tot in 4 zile. Diferenta e ca plec din Pasul Tihuta si vreau sa fac un ocol maaare spre vest inainte de a ajunge in Bucuresti (cam 1200 km). :) Traseul meu arata cam asa: http://goo.gl/rr1ta8 Eu am pus pe harta cam ce mi-a trecut prin cap ca as putea vedea (mai mult peisaje naturale, ruine & co., mai putine muzee sau manastiri).

 

Foarte bune indicatiile lui bmw_life! Am sa ma inspir si eu din ele. Am fost si eu la Rapa Rosie, langa Sebes si e frumos, insa pana acolo poti ajunge doar pe un drum de pamant cu pietris pe alocuri. Dar are doar vreo 5 km, Monstrul meu cu cauciucuri de strada a rezistat... Insa am mers cu frica sa nu se intepe in vreo piatra. :) La Alba Iulia ai nevoie de timp, eu n-am apucat sa vad decat putin din Cetatea Alba Carolina.

 

Eu am mai adaugat (si as vrea sa stiu daca merita):

 

Turda - Deva: Castrul Roman Potaissa, Cheile Runcului, Rosia Montana

Hunedoara - Petrosani: Cheile Nerei, Orsova (Parcul Natural Porţile de Fier, Capul lui Decebal, Manastirea Mraconia), Baile Herculane (si Cheile Tasnei), Cheile Corcoala (parcul national Retezat)

Novaci - Horezu: Pestera Muierilor

 

 

@bmw_life Si eu vreau sa vad Cheile Turzii... Din ce am inteles de la tine, sunt 2 variante de traseu, una prin Mihai Viteazu si cealalta prin vest, catre Petrestii de jos. Asta inseamna drumul 103G, Sancraiu - Cheia?

 

 

Mie nu mi-e foarte clar cum sa impart traseul pe zile, pentru ca depinde nu numai de numarul de km (cam 300 / zi ar fi, teoretic), ci si de dificultatea drumului... si deci nici locurile de innoptat nu le-am stabilit inca (La prima numaratoare au iesit Rosia Montana, Anina si Novaci / Horezu. La a doua mi-au iesit Deva, Baile Herculane si Horezu. :D ).

Si eu as vrea sa stiu daca aveti recomandari de pensiuni / hoteluri pe traseu. Sau obiectii serioase / avertizari in privinta vreunui drum.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@bmw_life

 

:thanks: Offroad-ul iese din calcul, o sa imi aleg din lista cat mai multe obiective la care este relativ usor de ajuns.

 

As vrea cateva recomandari de pensiuni, hoteluri de pe traseu..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Alba Iulia, mai precis la cativa km de oras, in Santimbru, este Hotel Rustiq (http://www.rustiq.ro/). Mi s-a recomandat si mie si acolo am stat. Au mic dejun inclus, conditii bune de cazare si parcare in curte interioara (cu supraveghere video).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

PetiteLutin:

Rosia Montana

Venind dinspre sud de la Abdrud, dupa 6 km, sau dinspre nord de Campeni, dupa 9 km, ajungi la o intersectie marcata cu o poarta monumentala de lemn. De aici pana in Rosia Montana mai sunt 7km.

Se merita sa stai acolo o vara intreaga!!Mie imi pare rau ca am stat doar 3 zile. Experienta pe care o ai vizitand Rosia iti rasplateste efortul. In perioada 15-18 august este FanFest. Pensiuni sunt doar 2-3 in sat, si trebuie sa faci rezervare. Cazare casute 0743150862-Botar Valentin. Eu am stat la cort la taul Brazi.

De vizitat in Rosia Montana: Muzeul Mineritului, Aurul Apusenilor, str. Principala, nr.178, program 8-14-intrare libera

Galeriile Romane- "Alburnus Maior" - sunt 7 km de galerii datate in epoca romana descoperiti la Rosia Montana- dar se viziteaza doar 1, 5 km. se coboara intr-o mina cu ghid. 8 lei intrarea

Taul Brazi, Taul Anghel

Cetatea Romana- Pe Dealul Carpeni exista un ansamblu arheologic, constand in mia multe locuinte romane, doua edifici publice, o zona funerara si una sacra.

Vis a vis de Muzeu este un centru de informare unde te sfaturiesc sa te duci pentru mai multe informatii despre proiectul Rosia Montana.

 

Drobeta Turnu severin- cazanele Dunarii, Capul lui Decebal.

Muzeul Portilor de fier- se coboara cu liftul in sala turbinelor, undeva sub centrala- interesant! Luna aceasta este o expozitie cu pietre de mina aduse de la Baia Mare.

Recomand plimbare cu vaporasul pe Dunare(vaporasele se gasesc exact langa statuia lui Decebal) astfel poti vizita pestera Veterani si pestera Ponicova.

Baile Herculane- recomand tiroliana, se trece peste raul Cerna.

 

Cheile Tasnitei- traseu montan Poteca spre cheile Ţâşnei începe odata cu intrare în Caraş pe lângă pensiunea Dumbrava şi urca, prin pădure, aproape o jumătate de oră. Urmează cheile pe o potecă de piatră, cu hăul în dreaptă şi peretele abrupt în stânga. Nu-s lungi, au mai puţin de două sute de metri. Mai sus drumul continuă pe potecă în urcuş uşor, aproape o oră.

Aproape de ieşirea din amonte, apa a taiat stânca si i-a dat o forma căreia localnicii ii spun insinuant Gaura Fetii.
Deasupra, într-o depresiune carstică, ca o vale, poteca se desparte in trei: în dreapta spre Balta Cerbului, înainte spre Izverna, iar în stânga spre vârful Pietrele Albe şi spre Poienile de Sus. Spre Izverna, cărarea merge pe lângă Moara Dracilor, încă folosită de localnici pentru măcinatul porumbului.

Sfinxul Banatean- De la gara din Baile Herculane mergem o portiune din drumul european DN 70 spre Orsova unde ajungem la podul de beton peste riul Cerna . La capatul podului gasim un drum de tara care trece pe linga gradinile oamenilor . O luam pe acest drum in circa 3 km ajungem la Sfinx . Pe marginea drumului pe dreapta este o fintina dar apa , nu este potabila . Sfinxul reprezinta o figura dacica un cap de om cu un coif dacic orientat cu fata spre vest . Nici pina in momentul de fata nu se stie cum a fost posibila o sculptura a naturii atit de perfecta . Stinca are o inältime de 16 m si latime de

8 m putind fi usor observata de la distanta de pe drumul european E 70 Bucuresti - Timisoara .

Cheile Corcoaia GPS 45.131983,22.695767

Obiective accesibile din sosea, drum 66a : Cascada Bobot, Lacul Prisaca, Cheile Prisacinei,Piatra Puscata

 

Cazare: In zona 7 izvoare-camping de cabane si casute din lemn.

Hotetel Cerna,tel.0255.560233, Hotel Apollo-0255.560688, Hotel Dumbrava-0744551764

ATENTIE: Drumul 66a este drum forestier, eu ma voi duce peste o saptamana. Anul trecut am vazut cateva ktm-uri prin zona. Cand am fost acum 10 ani in zona inca se mai putea face conturul Lacului lui Iovan, din cate am inteles acum drumul de la Cerna sat spre lac si Campul lui Neag este impracticabil- adica nu exista drum, este surpata o portiune. Din Baile Herculane pana in Cerna-Sat facem 42 de km pe sosea modernizata.

 

Poti opta pentru drumul 67D spre Obarsia Closani.Băile Herculane-Baia de Aramă (DN67D); Baia de Aramă-Ponoarele (DJ670); (complet asfaltat, aprox. 65 km)

De vizitat pe drumul 67 D Godeanu-Obarsia Closani- Baia de Arama-Ponoarele

Pestera Ponoarele

Din oraşul Baia de Aramă urmăm drumul proaspăt asfaltat spre Izverna şi după 5km coborâm în depresiunea îngustă a localităţii Ponoarele.

Din centru nu facem dreapta, pe varianta nouă a drumului, ci ţinem drept înainte şi urcăm până la intrarea pe Podul Natural de la Ponoarele, numit şi Podul lui Dumnezeu.

(În prezent accesul auto pe pod e interzis.) Intrarea in pestera se vede din sosea, pestera nu este iluminata si este fara ghid. Se merita sa o vizitezi doar daca ai forma fizica buna, lanterne, ghete, cordeline.

Intrarea de la Podul Natural este o arcadă larga de 15m şi înalta de 3m, deschizând accesul într-o galerie decendentă.

Podul Lui Dumnezeu,Campurile de lapiezuri

 

Poti urma drumul pana la Targu Jiu apoi Bumbesti Jiu-Novaci-Polovragi...

post-69840-0-26526500-1376481941_thumb.jpgpost-69840-0-61582500-1376481912_thumb.jpg

 

Atentie: Muzele, cetatile, pesterile etc sunt inchise in ziua de luni a fiecarei saptamani.

 

Opinie : am fost in zona cazanele Dunarii 3 ani la rand si nu am vizitat si nu am facut toate trasee montane din zona..poate apuc sa le fac anul acesta.

Nu merge mai mult de 300-400 de km pe zi este f obositor, fiind si multe obiective de vizitat. Eu am incercat sa le fac pe toate si trasee montane si sa vad obiective, traseu offroad si dormit la cort... dar este f obositor, si nu recomand!apoi nu mai este placere devine un chin...( trebuie sa ai conditie fizica destul de buna)

Incearca sa mai reduci din traseu avand la dispozitei doar 4-5 zile.



Sei

Cazare:Turda Pensiunea "Salina" tel-0742.836.616- o gaseti pe turist info

Toia- 0744382587( f curat oamenii prietenosi si ofera mic dejun inclus in pret)- 60 de lei

 

Ranca-Pensiunea Montana-0742.403.413

Arefu-Transfagarasan- Micutul Vrajitor-cabanute- 0727.715.718

Sibiu- pensiunea Contiu- 0745.251.457

 

(eu stau mai mult cu cortul decat la cazare sau pensiuni)



Spre Cheile Nerei se ajunge dinspre Oraviţa, prin Răcăşdia, Ciuchici şi apoi Potoc. De aici până la Podul Beiului sunt doi-trei kilometri. Până aici drumul e asfaltat.
Dacă urmezi calea spre stânga, pe un drum neasfaltat accesibil cu maşina, se ajunge la pescarie, de unde, pe jos prin pădure, după vreo jumătate de oră de mers apare lacul Ochiul Beiului, iar câteva sute de metri mai sus cascada Beuşniţa.
Dacă urmezi drumul din dreapta eşti în Cheile Nerei şi cale de douăzeci de kilometri. din aval spre amonte urmezi firul apei.

 

Cascada Bigar drum 57B GPS 45.003416,21.959728- se ajunge in 5 minute din sosea

Morile de apa Eftimie Murgu

Cum se ajunge la Rudăria

De pe şoseaua dintre Anina şi DN 6 (E 70), ce taie Valea Almăjului pe direcţia NV-SE, un drum comunal iese la mijloc şi însoţeşte în amonte râul Rudăria, spre sălbăticia Munţilor Almăjului. Comuna, care în trecut purta numele râului pe malurile căruia îşi făcuse vatra, a căpătat nu demult denumirea de Eftimie Murgu, aşa că indicatoarele pe aceasta o ţin.

Şoseaua nou asfaltată intră în sat pe partea stângă a râului şi se înghesuie printre casele şi livezile de pe maluri. Din maşină, mare lucru nu izbuteşti să vezi, decât verdeaţă multă, case îngrijite şi, din când în când, firul apei. Dacă ţii drumul dincolo de ultima grădină, vei vedea că el trece pe dreapta şi şerpuieşte câţiva kilometri prin Cheile Rudăriei, strâmtorate şi frumos trecute pe sub stânci şi prin pădurea răcoroasă. Este mai bine ca de la capătul satului să o iei pe jos, ca să te bucuri de această vale şi de izvoarele ce izbucnesc din marginile ei. Oricum, şoseaua se va pierde la un moment dat în drumul forestier din munţi. Dacă ai ales plimbarea la pas de la capătul comunei în susul cheilor, lasă-te prins în vraja peisajului: castanii, carpenii, fagii, salcâmii umbresc malul jos al râului, tufişurile se caţără printre stâncile cenuşii, florile sălbatice înmiresmează aerul proaspăt de lângă apă. Sub el se ascunde prima moară de apă şi este timpul să te pregăteşti pentru întoarcere, dacă te-ai hotărât să vizitezi doar întregul complex mulinologic (întins pe 3 kilometri, în sat şi în afara lui), nu şi Cheile Rudăriei.


Cheile Runcului- nu este asfaltat drumul, traseu de soft enduro

Castrul roman Potaissa- nu se merita... asemanator cu Sarmisegetusa-Regia( cam toate seamana intre ele)

Editat de bmw_life
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bmw_life- esti un ajutor excelent, iti multumesc pentru informatii utile (in numele tuturor de pe site)... in data de 16.08 pornesc pe drum din Oradea,inca nu am traseu concret,dar cu siguranta o sa trec prin multe locuri amintite de bmw_life. ;) (mai este interesat cineva de o plimbare in weekend?)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ bmw_life

 

Sarumana pentru informatiile atat de detaliate si timpul alocat pentru oferirea lor! Am sa tin cont de ele. N-am avut, din pacate, timp pentru rezervari, dar imi voi face o lista cu pensiunile (adresa, tel. etc.) si voi vedea pe parcurs pe unde ajung.

 

Cu muzeele nu cred ca o sa am o problema, am vazut pe net ca si Cetatea Devei si Castelul Corvinilor sunt deschise si luni.

Mi s-a spus ca drumul 66A e ca-n palma.. sau era asta iarna... Voi vedea la fata locului, pe un drum mai lejer neasfaltat (adica nu cu bolovani prea mari) pot sa merg. :D Daca nu merge, o voi lua spre Baia de Arama. Sunt totusi 44 de km de la Cerna Sat pana dincolo de Padurea Godeanu...

 

La Cheile Runcului si la Castrul roman Potaissa am sa renunt, daca nu e cine stie ce de vazut. Sunt oricum foarte multe obiective si in 4 zile nu am timp sa le vad pe toate. Traseul, in mare, as vrea sa il pastrez, adica sa ajung si la Orsova. :D

 

Plec maine dimineata spre Tihuta si de acolo duminica dimineata pe traseul mentionat (cu modificarile de rigoare).

 

Merci inca o data!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ bmw_life

 

Multumesc pentru timpul acordat si informatiile detaliate. M-au ajutat foarte mult in planificarea traseului meu.

Miercuri sau Joi o sa plec.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...