andre3ey Postat Octombrie 19, 2013 Share Postat Octombrie 19, 2013 Salutare, poate cineva sa-mi explice si mie cum sta treaba cu reperele MT 07 3.00, am vazut intr-un tabel ca ar fi echivalent cu 100/80 - 17. Initial cauciucul care trebuie inlocuit are reperul 130/80 R17 si sunt curios daca ar merge pus cel mentionat mai sus. Poate cineva sa-mi explice ce inseamna fiecare numar asemeni celor de la masina ? Stiu ca R17 diametrul in inch a jantei insa ma pierd cand vad 130/80 ... Oricum, este viabila sau nu schimbarea unui 130/80 R17 cu un cauciuc MT 07 3.00 N.H.S ? Multumesc mult ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ahilepeleianul Postat Octombrie 19, 2013 Share Postat Octombrie 19, 2013 130/80 R17 130 este latimea cauciucului de la o margine la alta (suprafata de rulare) 80 este distanta de la marginea care se pune pe janta pana la marginea la care incepe suprafata de rulare 17 e diametrul in inchi, cum zici deci intre 130 / 80 si 100 / 80 diferenta e destul de mare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
metricmotion Postat Octombrie 19, 2013 Share Postat Octombrie 19, 2013 Mici mentiuni: ...80 este distanta de la marginea care se pune pe janta pana la marginea la care incepe suprafata de rulare... Este exprimata in procente din latime. Cu alte cuvinte, in exemplul dat, inseamna 80% din 130, adica 104mm. A doua clarificare este reprezentata de indicele N.H.S. - este un acronim pentru "Not for Highway Service", asta insemnand ca anvelopa nu este omologata pentru utilizare stradala. Vrei sa o folosesti pe coclauri sau pe circuit, nu e nici o problema. Altfel, nu. In situatia , Doamne fereste, a unui accident, cei de la asigurari pot refuza plata despagubirilor din acest motiv. Inca un lucru, cu care probabil ar fi trebuit sa incep: tare mi-e ca MT07 este de fapt modelul anvelopei, Pirelli fabricand asa ceva la un moment dat. Dimensiunea corecta ar trebui sa fie ceva in genul 3.00-17, 18, 19 sau 21 etc... In sistem Alpha, intr-adevar, MT este echivalentul unui 130, dar de regula este urmat de 90 si sunt anvelope destinate segmentului cruiser. Ex: MT90-16. numai bine, Razvan Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andre3ey Postat Octombrie 19, 2013 Autor Share Postat Octombrie 19, 2013 (editat) @metricmotion Modelul este Pirelli MT 07 3.00 - 17 si ma intereseaza daca se afla intr-o limita acceptabila pentru a inlocuii 130/80 - R17, cat despre caracteristica N.H.S, aceasta nu prea reprezinta importanta pentru mine pentru ca nu o sa fie folosita (motocicleta) pe drumurile publice. Multumesc mult ! Editat Octombrie 19, 2013 de andre3ey Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
metricmotion Postat Octombrie 21, 2013 Share Postat Octombrie 21, 2013 Scuze ca revin asa tarziu cu explicatiile. 3.00-17 este ceea ce unii ar numi o anvelopa "patrata". In sensul ca are aceeasi latime ca si inaltimea. 3.00 ar veni latimea in inch. Prin urmare 3.00-17 ar fi echivalentul unui 80/100-17. Este greu de crezul ca ar putea inlocui un 130, anvelopa fiind mult prea subtire. La diametru s-ar potrivi, dar nu sunt sigur ca va si sta pe janta. numai bine, Razvan Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pirania Postat Octombrie 20, 2014 Share Postat Octombrie 20, 2014 Salut, sper sa ma puteti ajuta si pe mine...am un cauciuc la mobra pe care scrie 2x 2,75...ce cauciuc mi se potriveste?...pot pune si mai mare un pic?... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Octombrie 21, 2014 Share Postat Octombrie 21, 2014 ...toate fiind cauciucuri de... motocross? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pirania Postat Octombrie 21, 2014 Share Postat Octombrie 21, 2014 nu cred ca s-ar imbuca bine un cauciuc de motocross pe o MOBRA 50 S )), zic si eu ...pe mine ma intereseaza ce marime as putea pune pe janta aia pe care am deja 2,75-17...se poate pune 3-17? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Octombrie 21, 2014 Share Postat Octombrie 21, 2014 CHOPPERS, CRUISERS AND ALL KINDS OF MOTORCYCLES Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pirania Postat Octombrie 21, 2014 Share Postat Octombrie 21, 2014 CHOPPERS, CRUISERS AND ALL KINDS OF MOTORCYCLES Spune-mi si mie te rog, ce pot sa inteleg din ce ai postat?...eu am cerut o marime compatibila... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Octombrie 21, 2014 Share Postat Octombrie 21, 2014 Deci vrei sa o spun direct: Aici este rubrica MOTOCROSS unde se poarta NUMAI roti de 21'' fata si 19'' spate. Cramponate. Sunt sigur ca exista destule sectiuni pe acest forum unde sa intrebati despre cauciucuri pt CB500, Bandit 600, Piaggio Ciao, Mobra 50S sau CHOPPERS, CRUISERS AND ALL KINDS OF MOTORCYCLES Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate