Dragomir Ionut Postat August 20, 2016 Share Postat August 20, 2016 Va prezint o solutie de etansare a imbinarilor de evacuare pe care am descoperit-o din greseala. Satul de azbestul si siliconul care nu rezista mult timp., mi-am petrecut privirea ceva timp prin atelier si am dat peste o un conductor de cupru aplatizat pe care l-am recuperat nu mai stiu de unde . Am taiat conductorul la lungimea necesara astfel incat sa nu ramana spatiu la capete si am montat evacuarea. Surpriza maxima ca nu mai da pic de fum pe acolo. E drept ca imbinarea la evacuarea mea e de tip conic dar e posibil sa mearga si in alte situatii. Imi pare rau ca nu am apucat sa fac poze si la interiorul tevii de evacuare sa vedeti ce bine s-a asezat cuprul acolo. Spor la treaba! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catjack0 Postat August 20, 2016 Share Postat August 20, 2016 Bine de stiut! Cuprul ala se mai gaseste in cablurile de antena TV (alea mai vechi erau mai generoase in metal) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat August 20, 2016 Share Postat August 20, 2016 Iar daca il incalzesti la rosu aprins si il racesti brusc in apa devine f maleabil si se muleaza si mai bine pe suprafete! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dragomir Ionut Postat August 20, 2016 Autor Share Postat August 20, 2016 Da John17, ai dreptate in privinta acelui tratament termic. E metoda de decalire a cuprului si probabil si a aliajelor acestuia(alama,bronz). Meseriasii batrani asa refoloseau saibele din cupru dupa demontarea unor piese care necesitau etansare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nflt Postat August 21, 2016 Share Postat August 21, 2016 Mai există "lâna" metalică la Hornbach(folosită la prelucrări fine lemn, aluminiu, etc)! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lexu Postat August 23, 2016 Share Postat August 23, 2016 eu folosesc de prin 2007, la evacuare ptr etansare, Bison Pasta ptr seminee, se face ca cimentul cand se intareste. Rezista la 1000 si ceva de grade pana sa folosesc Bison foloseam ceva pasta de evacuari Wurth Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catjack0 Postat August 23, 2016 Share Postat August 23, 2016 Eu folosesc Bosal, este 15 lei tubul.Dar asta este partea proasta , se face ciment si se crapa; pe cand metalul are o oarecare flexibilitate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate