Sari la conținut

Problema. Scuter Frist Bike . Model > Comfort 150cc


Adrian Gabor
 Share

Postări Recomandate

SaluTarE ! Intampin si eu o problema si vin cu o intrbare la care voi primi cu drag orice sfat. Problema mea este la scuter (Frist Bike. Comfort 150cc) aveti modelul in link > http://www.piesemotoscutere.ro/Public/Catalog.aspx?ftype=fv&b=1&type=4&model=Comfort&cc=150. O mica descriere a situatie > Pornesc scuterul merg cu el 2 min. il opresc eu timp de 1 min. dupa care il pornesc simt ceva diferit chiar in momentul in care am dat la automat. Motorul nu mai mergea cum trebuie : era pornit dar : nu tragea aproape de loc si se auzea o bataie continua undeva in motor. Am inceput sa il desfac sa ii caut buba . Carburaorul nu era de vina findca motorul mergea dar trancanea . Lam tinut cam un minut pornit cu tot cu trancaneala lui si sa auzit un mic zgomot dupa care sa oprit si nu mi-a mai pornit. M-am uitat pe la variator, totul ok . Automata merge , invarte motorul. Am invartit cu mana de variator si la un anumit punct simteam ca se bloca upic, adica fortam ca sa misc motorul. M-am apucat de demontat incetu cu incetu capacul la chiuloasa, chiuloasa si aici vine zic eu Buba Chiuloasa plina de calamina si de supapa nu mai zic ... Dar se cunoaste o urma de bataie pe piston si upic pe supapa. Supapele nu erau indoite, le-am testat punand benzina si prin supapa cea mare aproape toata benizina mi sa scurs. Intrebarea mea este daca de la asta era trancaneala si motorul nu functiona bine. Daca asta ar fi cauza m-am gandit sa duc chiuloasa la rectificat.

Ar fi alte cauze ?

Imi spuneti cum ar fi bine sa procedez ?

Editat de Adrian Gabor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tacaneala, blocaj, calamina pe supapa, contact intre supapa si piston... Imi suna a distributie dereglata. Nu imi inchipui cum se poate deregla distributia pe lant, dar cel mai probabil asta a fost la tine. Schimba piesele defecte (in speta supapele - nu tebuie sa curga benzina pe langa ele), pune distributia corect si da-i la cheie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Distributia e pusa corect. Am ublat cu ea cam jumate de an . daca nu era pusa corect nici nu mai pornea. Un aspect pe care vreau sa il precizes, e faul ca am observat lanutl de distributie se misca cam greau, nu ca nu se invarte , dar se indoie cam greu ca sa zic asa . asa trebuie sa fie normal ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...