v1n3ri Postat Octombrie 31, 2016 Share Postat Octombrie 31, 2016 Salut, astazi, pe drumul spre casa, am constatat ca bateria nu se mai incarca pe cum ar trebui. Am un voltmetru montat pe bord, si pe drum imi arata o incarcare undeva la 11.5V (fata de cei cca 14.4V normal). Nu am consumatori suplimentari instalati (proiectoare de ceata, incalzitoare pt manete, ...). Si cand am ajuns la garaj, cu farurile stinse si motor turat, tot nu incarca mai mult de 12.5V. Sa fie oare o problema cu releul de incarcare? Doar ca in vara l-am schimbat cu unul nou (luat din Italia, de la un magazin de piese&accesorii moto si scutere). As putea sa il verific cumva? E un releu cu 4 pini. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PzKpfW Postat Octombrie 31, 2016 Share Postat Octombrie 31, 2016 Alternator sau releu. Ideal ar fi să găsești un releu la fel, să-l mufezi la tine și să vezi cât încarcă: dacă e OK, schimbi releul. Dacă nu, alternatorul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea_simson Postat Octombrie 31, 2016 Share Postat Octombrie 31, 2016 Masoara tensiunea care iese din alternator In jur de3 60 v. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
v1n3ri Postat Octombrie 31, 2016 Autor Share Postat Octombrie 31, 2016 Am gasit un exemplu de verificat alternatorul (sper ca e bun): Voi incerca si eu asa ceva zilele urmatoare. » Post actualizat in 01 Nov 2016 20:14Verificat: regulator defect. La generator tensiunile si rezistentele sunt ok. Am pus altul, si momentan pare ca incarca (la verificat pe loc). » Post actualizat in 01 Nov 2016 20:16Si poza.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PzKpfW Postat Noiembrie 3, 2016 Share Postat Noiembrie 3, 2016 Pare umflat de la supraîncălzire. Poziționarea proastă a releelor este o problemă de proiectare destul de comună. Nu știu unde este plasat la TDM. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate