Jump to content

PzKpfW

Super Membru
 • Posts

  9,787
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by PzKpfW

 1. Cum e băeatu' ăsta...
 2. Era doar un gest ironic subtil la adresa designer-ilor de la Sym, care am impresia că au copiat puțin design-ul de la Yamaha la partea frontală.
 3. Te cam contrazici. Mai multă acțiune pe circuit = mai mult spectacol. Și la F1 au ajutat cursele de sprint de sâmbăta, și acolo nu sunt la fiecare etapă. În WSBK sunt 3 curse per etapă - la toate etapele. Singurii îndreptățiți să se plângă sunt piloții și echipele tehnice, nu spectatorii.
 4. Ca spectator, zic să fie cât mai multe curse.
 5. Ca motocicletă, K1600 este peste FJR. Dar presupune și mentenanță mai scumpă. Depinde unde vrei să faci compromisul.
 6. Ca regulă generală, cele două aspecte nu sunt legate. Depinde de tăria arcurilor, de diametrul cilindrului receptor, etc. Poți avea un ambreiaj hidraulic foarte tare (cam orice Ducati) sau un ambreiaj pe cablu foarte moale (cam orice superbike).
 7. Poate ar trebui să schimbi titlul sau să pui tag-uri. Se înțelege că vinzi o motocicletă cu totul.
 8. KTM RC 990: Nici asta nu cred că are blocul optic finalizat. Nu de alta, dar e fix în fața prizei de asmisie. În ultima poză se vede cum lucrează încă la poziție. Super Duke GT: Din nou cu șasiul de pe R - pe care l-au testat de prin 2020 deja dar care nu s-a materializat în model de serie deocamdată. Stopul pare fi integrat în semnale, pe stilul S1000R/RR/XR. Minimalist dar urât. Honda se pare că pregătește un nou CBR1000RR-R care să-i permită să se bată pentru titlu în WSBK.
 9. Având în vedere rezultatele, sunt surprins că a rezistat atât. Probabil că a avut înțelegere din partea conducerii (mai ales pentru sezonul 2020, dezastruos) cu condiția de a aduce titlul o dată cu schimbarea de regulament în 2022. Nu doar că nu s-a întâmplat, dar performanța echipei s-a degradat constant de-a lungul sezonului: greșeli la standuri, greșeli de strategie (o constantă de cel puțin 4-5 ani încoace), greșeli ale piloților și greșeli în dezvoltarea tehnică. Binotto - care avea atât rolul de șef de echipă cât și de șef tehnic, este clar principalul vinovat. Problema este că Ferrari și-au creat renume în a acorda doar câțiva ani personalului de la vârf pentru a aduce trofee. Mă întreb totuși cât mai rezistă în funcții persoane precum Iñaki Rueda (director pe partea de strategie) și Laurent Mekies (asistentul lui Binotto ca șef de echipă), mai ales că nu au naționalitatea corespunzătoare. MP al Chinei ar putea fi anulat în 2023 datorită restricțiilor anti-covid și înlocuit cu o etapă la Portimão:
 10. Probabil pentru dealeri/importatori sunt alte prețuri. Și au am dat puțin sub 100€ pentru servicu la dealer.
 11. Yamaha vor trebui să-și schimbe abordarea dacă vor echipă de client în MotoGP. Vor trebui să le furnizeze material de concurs la zi (i.e. generație actuală) și la un preț abordabil. Cum fac cei de la Ducati, Aprilia, KTM și într-o oarecare măsură Honda.
 12. Este a doua oară când se pune link-ul. E ceva atât de special la modelul ăsta? Nu sunt primii care fac așa ceva. Moto Morini X-Cape 1200. Primul model de enduro touring mare, de la Granpasso 1200 (acum vreo 15 ani) încoace. Încă un adventure chinezesc - MBP T 1002 V (super nume).
 13. Nu sunt convins că se aplică la un motor bicilindru. "Crossplane" cred că are logică de la 3 pistoane în sus (iar toate motoarele în 3 pistane sunt practic "crossplane"). E drept însă că bicilindrul paralel de la Yamaha are un defazaj de 270°, la fel ca un V2. Kawasaki cred că folosește defazaj de 180°.
 14. Pe vremea Euro2... Nici nu observasem. Pe mine mă descumpănea mai mult forma cricului în poza respectivă. Foarte posibil să fie forma finală. Văd două catalizatoare pe traseu oricum, iar motorul este mic. La modelele mai mari nu cred că vor putea folosi așa ceva.
 15. S-ar putea să pierzi pariul. Sunt faruri generice, folosite pentru a ascunde/camufla modelul și design-ul final. Le folosesc de câțiva ani, și nu sunt singurii.
 16. Aderență ceva mai bună pe ploaie și drumuri neasfaltate. Dar în mare parte design, mai ales la motocicleta aia. Și cultură moto precară, bazată pe stereotipuri și pe fudulia specifică a românului, care le știe pe toate dar de fapt e prost și sărac. But I digress.
 17. Posibil. Deocamdată este clar doar faptul că este monocilindru. Mă întrebam care e clientela pentru motocicleta asta. Acum am înțeles categoria (urmăresc F9 de mult). "Review-urile" lor sunt foarte bine regizate. Recomand și clipurile despre R1250GS, Ténéré 700 sau Vitpilen 701. Printre altele.
 18. Nu sunt convins că are de ce să-ți pară rău după DesertX. În afară de estetică (subiectiv) nu o văd cu nimic superioară față de CRF 1100L. Motorul de pe Honda e mai bun din toate punctele de vedere față de vechiul L2 Ducati. Apoi mai ai și aspectele practice gen servisare (care intervine mai des) sau lipsa CarPlay/Android Auto. Noi modele de la KTM: 390 Adventure: 390 Enduro Super Adventure S Super Adventure "SMC" (ceva pe stilul Multistrada Pikes Peak, SUV pe 2 roți) Super Adventure "T" (Touring) 990 Adventure (?) 990 Duke (?)
 19. O impresie pe care a vrut s-o împărtășească cu utilizatorii formului și care să genereze o discuție. Dacă-l interesa strict s-o cumpere pentru el nu cred (sper) că avea nevoie de binecuvânatrea unui topic de pe motoretism.ro
 20. Chiar OP a adus subiectele în discuție. Eu doar am corectat/completat informațiile și mi-am cerut scuze pentru OT. Evident. Dar nu de-asta a deschis topic-ul.
 21. Absolut. În momentul de față sunt la vârf, nu mai au nevoie de atâtea motociclete pe grilă. De văzut dacă Yamaha sunt pregătiți să investească din nou în MotoGP și să aibă măcar o echipă de client. De urmărit și cât de mult vor suferi în următoarele două sezoane, când vor avea doar 2 motociclete pe grilă.
 22. Îmi pare rău de off-topic, dar nu faci decât să-ți autosusții o idee trecând-o prin filtrul unor știri probabil redactate superficial sau incomplet. Chengdu J-20 este copiat serios inspirat de design-ul și tehnologiile de pe F-22/F-35 sau MiG 1.44. Nu este o coincidență faptul că este cel mai recent dintre ele și că este vizual atât de apropiat de celelate. Reactorul EAST al chinezilor folosește conceptul de tokamak/torus, o de cameră de fuziune pe care sovieticii (T-1), europenii (JET) și americanii (TFTR) o folosesc experimental de multe decenii. Ceea ce au reușit chinezii cu EAST a fost să aducă plasma din interiorul reactorului la cea mai mare temperatură de până acum. Impresionant, dar util în primul rând în scop senzaționalistic, cea mai mare provocare în ceea ce privește fuziunea nucleară actualmente fiind de a scoate din reactor mai multă energie decât consumă. Nu vreau să mai comentez, discuția asta nu prea are sens și sper să mă fi făcut înțeles. Deocamdată chinezii copiază, nu dezvoltă.
×
×
 • Create New...