Jump to content

PzKpfW

Super Membru
 • Posts

  8,396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by PzKpfW

 1. Sunt convins că și cei de la Mototehnica sunt. Au primit (printre altele) sistemul de diagnoză prin toamnă. Poate este vorba de o exprimare imprecisă: GoRacing ar trebui să fie service-ul oficial, Mototehnica fiind doar autorizat.
 2. Ar fi destul de puțin inspirat pentru ei. Sunt disperați să-și schimbe demografia clienților - motiv pentru care au intrat pe nișe complet străine pentru ei, cu LiveWire și Pan America. Cui îi pasă de încă un model pentru 65+? Ca să clarific: nu spun că nu ai dreptate sau că acel model nu va apărea. Sper doar pentru ei ca nu asta să fie centrul marii prezentări.
 3. Banii mei sunt pe o versiune mai orientată asfalt/sport-touring de Pan America (roată de 17 pe față, roată mai lată pe spate, alte culori, etc.), care să se bată cu S1000XR, MTS V4 PP, etc.
 4. Iar Ferrari pe 17.02 Dacă se concretizează, sunt sigur că se vor înțelege, sunt profesioniști. Agresivitatea verbală era doar la nivel declarativ din cauza disputelor dintre companiile pentru care lucrau la vremea respectivă. ...Și McLaren pe 11.
 5. La Dementor oamenii nu erau motivați, patronul era dezinteresat - deși era fan KTM. Nu se înțelegea cu austriecii, austriecii nu-l susțineau, cerc vicios. Nu le iau apărarea, spun doar că nu oamenii în sine erau de vină ci mai degrabă contextul. Chiar ei. Importatori oficiali pentru toate brand-urile grupului - KTM, Husqvarna, Gas Gas.
 6. Într-un trafic exclusiv urban, precum cel din București? Permite-mi să am rezerve. Motoare mici de capacitate echivalentă benzină și diesel au consumuri apropiate în situația asta - cu ceva avantaj la diesel. Ce pierzi în schimb? Fiabilitate pe termen lung și poluare cât cuprinde. Doar pentru navete scurte (50-100km) zilnice pot fi într-adevăr utile și rentabile. În bară-la-bară, nu.
 7. Da, toți sunt out. BBS pentru toată lumea. Oricum OZ foloseau doar Mercedes și Red Bull din câte știu (și poate Alpha Tauri). Restul erau pe BBS oricum, plus vreo una-două alte mărci - gen Rays.
 8. Titlul topicului se referă la viitor. În momentul de față, electricul vine cu avantaje dar și cu multe compromisuri. În timp problemele se vor rezolva iar autromobilele electrice vor deveni de departe norma. Urăsc diesel-ul, dar îi văd rațiunea economică dacă ești nevoit să faci mulți km anual în extra-urban. Cei care folosesc un diesel preponderent în oraș sunt (îmi pare rău pentru plasticitate) niște cretini.
 9. Ușor interesant: HRC își modifică puțin logo-ul și competențele, care înglobează acum toată partea de motorsport a celor de la Honda (auto + moto).
 10. Prima poză cu jantele BBS (standard pentru toată lumea). Nu că ar fi foarte relevant, având în vedere că vor sta ascunse în spatele unor capace (și ele standard).
 11. În apărarea lui, nu l-am văzut să declare nimic încă. Poate este totul doar o speculație a presei susținută de Wolff pentru a pune presiune pe FIA.
 12. Cagiva a fost mai mult un conglomerat industrial decât un constructor de sine stătător de motociclete la vremea respectivă. Specific în cazul Elefant, Cagiva a gestionat colaborarea dintre Ducati (care a furnizat motorul și cutia) și MV Agusta (care făcea șasiul și asamblarea finală). Niciunul dintre cei doi fabricanți nu aveau experiență în domeniu, dar cumva le-a ieșit o motocicletă de enduro capabilă. Astăzi, atât Ducati cât și MV Agusta își revendică modelul din punct de vedere isotric - iar cei din Varese au lansat recent chiar un model succesor direct al Lucky Explorer (o ediție specială de Elefant, inspirată din prototipul care a participat și câștigat la Dakar).
 13. O clarificare aici: ceea ce se întâmplă mâine este o conferință de presă HRC pentru MotoGP. Vor participa cei 3 piloții Honda implicați, mai puțin Marc Márquez. Prezentarea specifică a echipei Repsol Honda va avea loc pe 8 februarie, iar #93 va fi prezent. De notat totuși că această prezentare a echipei vine după primul test din sezon (5-6 februarie, Sepang).
 14. Sunt în continuare convins că marele campion va fi prezent în acest sezon. Nu știu cât de mult face el pe diva și cât de mult situația asta este indusă de presă, dar deja devine penibil. Înlocuirea lui Masi este echivalentă cu găsirea proverbialului țap ispășitor; cel mai probabil se va întâmpla, dar dacă schimbarea se rezumă la atât, iar mi se pare penbil. Cât despre înlocuirea lui Tombazis, băieții din Brackley merg cam departe cu impertinența. Au fost măsurile tehnice luate îndreptate spre limitarea avantajului Mercedes? Da - cel puțin parțial. Nu este însă pentru prima dată când se întâmplă așa ceva și alte echipe care au dominat competiția s-au confruntat cu așa ceva. Mercedes s-au bucurat de cea mai lungă perioadă de dominație în F1 datorită regulamentului stabil și ermetic. S-au obișnuit prea mult să câștige și au uitat cum este să piardă.
 15. Dacă întrebi pentru București, îți vor da doar GoRacing - și posibil Mototehnica, acum.
 16. United cred că sunt importatorul oficial pentru Kawasaki în România și sunt mult mai interesați de aspectul post-vânzare, având și service. ATVRom sunt orientați doar pe vâzarea de motociclete noi (KTM, Husqvarna și mai ales CFMoto) probabil pentru că nu vor să se complice. Pe partea de KTM, GoRacing (și probabil și Mototehnica sau Moto24 în Brașov) comunică direct cu fabrica pentru piese, nu trec prin ATVRom. Răspunsurile/piesele vin în funcție de austrieci și variază mult. În același timp, fabrica probabil prioritizează cererile în intern în funcție de volumul de comenzi. Așa se întâmplă și la Ducati de ex.
 17. Este vorba și despre oportunitate: Quartararo știe că Yamaha are o problemă de piloți la ora actuală și că dacă pleacă le va fi foarte greu fără el. Așa că se vinde scump. În același timp și el are o problemă cu oportunitățile: nu e ca și când are unde să meargă în mod realist. Ducati, Aprilia și KTM nu au loc iar Honda fuge după alt iepure - poate doar la Suzuki, dacă pleacă Mir. Dar ar fi clar un pas înapoi.
 18. Service-ul oficial KTM în București a devenit GoRacing. Importatorul ATVRom nu are service propriu în București - penibil. Mototehnica sunt și ei autorizați.
 19. Sunt absolut convins că nu se va retrage. BBS devine furnizorul oficial de jante al competiției.
 20. Nu este 100% sigur, dar HRC îl vrea iar el este dezamăgit de Suzuki. Concretizarea contractului depinde de decizia lui Mir. Dacă se realizează, Pol va deveni pion în funcție de starea lui Marc Márquez: dacă revine în plină formă, zboară. Dacă nu, viitoarea echipă Repsol Honda ar trebui să fie Mir/Pol. HRC vor să fie acoperiți pentru orice situație. În afară de ultimul articol al lui Emmett, nu.
 21. De acord cu ce zice @Adrian M.. Stabilă o dată încadrată pe curbă, dar trebuie să ai încredere într-o față cu feedback 0. După ce te obișnuiești cred că te poți distra pe partea asta. Dar grea și greoaie. Și (evident) foarte lată în față. Ceva nu era în regulă acolo.
 22. Oricum, indiferent de situația lui Márquez, Honda se pare că se grăbește să concretizeze transferul lui Mir - total deziluzionat de implicarea celor de la Suzuki. Din păcate și pentru el și pentru HRC, nu cred că este omul potrivit: trece de la probabil cea mai ușor de pilotat motocicletă la cea mai dificilă.
 23. Suspectez că va fi un Piaggio MP3 (maxi-scuter) mai mare și mai sportiv. Caz în care vor păstra probabil și transmisia CVT de pe Mana. Ar putea fi viabil. Niken cred că a fost poziționată prost: Yamaha a introdus-o ca pe o motocicletă sportivă, ceea ce clar nu este. Este interesantă, dar greoaie. Apoi au încercat să o vândă ca sport touring. Rolul i se potrivea mai bine, dar problema acolo era că Yamaha mai vinde două modele pe categorie (Tracer-ele), Niken fiind doar mai grea și mai complexă. Pe scurt cred că strategia de vânzare/poziționarea în gamă a îngropat modelul.
×
×
 • Create New...