Sari la conținut

PzKpfW

Super Membru
  • Număr conținut

    11.482
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    2

Orice postat de PzKpfW

  1. Eu eram/sunt în dubii legat de pre-2027. Da. Nu. Pentru că Martín pleacă la o echipă de uzină în 2025.
  2. Cred că mai problematică în intersecția aia este trecerea peste rahaturile alea de șine de tramvai.
  3. E mai mult decât marketing. Intrarea în MotoGP chiar este pe masă.
  4. Oamenii tehnici care pleacă de la Ducati nu pleacă pentru bani, ci pentru funcții. Bineînțeles, asta vine și cu câștiguri financiare mai mari, dar sunt convins că nu ăsta este motivul principal. De la "ingineri" la Ducati, ajung șefi de departamente la competitori. Cât despre tăierile de costuri, care sunt reale, este normal să apară la un producător care a investit probabil cel mai mult în proiectul de MotoGP în ultimii ani și care are cele mai multe motociclete pe grilă.
  5. Clip generat de AI pe marginea unui zvon. Este clar că există o dispută între Horner & thailandezi vs. austrieci, dar restul sunt doar speculații.
  6. Alea nu apar înainte de un anunț oficial. Dar mai este timp: RC16 a apărut pe circuit abia cu vreun an înainte (sfârșit de 2015) de debutul oficial, iar Desmosedici cu mai puțin de un an înainte de prima cursă. Partea cea mai complexă pentru ei este motorul, le trebuie un bloc complet nou - cel mai probabil (sper) un V4. Iar ăla poate fi testat pe banc, în spatele unor uși închise.
  7. Cu investiții si dedicare, pot reuși. KTM sunt un exemplu bun în acest sens. Au plecat chiar de mai jos față de unde sunt BMW acum. În WSBK nu au investit serios. Abia de anul trecut au început.
  8. În 2027 se schimbă regulamentul, se nivelează șansele. @damager spune că ar vrea să intre chiar mai devreme (2025-2026), eu nu sunt deloc convins de asta. Posibil, dar nu prea ar ave nimic de câștigat din vorbe goale. Cel mai probabil sunt discuții, nu s-a luat o decizie încă. De notat că omul are experiență în motorsport, prin BMW M GmbH (a fost șef și acolo).
  9. Mai clar de atât nu se poate. Ăsta este Markus Flasch, noul șef BMW Motorrad: rapidsave.com_bmw_motorrad_ceo_on_motogp_i_would_not_rule-y9ciizuhbdoc1.mp4
  10. Asta se va întâmpla doar dacă termină campionatul în fața lui Martín sau/și Bagnaia. Cât despre KTM, Guidotti spune că nu prea sunt șanse: La anul, cel mai probabil Binder și Acosta vor fi la echipa oficială.
  11. Nu are de ce, dacă este sponsor personal. Nu ar fi nici conflict de interese. Și KTM face mașini, dar motoarele sunt tot de la Audi, deci e ok. Este amuzant că lui Marc i-au dat RS6 (~120.000€), iar lui Álex doar un RS4 (~90.000€).
  12. O primă indicație, poate. Dar mai este mult până departe, și încă sunt destul de sigur că dacă vor să vină în GP, o vor face începând cu 2027.
  13. Eu în continuare nu sunt convins. Sper să greșesc. Dacă se întâmplă ceva ar trebui să aflăm oficial în următoarele câteva luni.
  14. Ai dreptate. Tu știi mai bine. Eu mă retrag de pe acest topic inutil.
  15. Nu este cazul de ironii, nu cred că ne permitem. Mai spun încă o dată, poate nu ai citit: deocamdată nu știi ce este și ce implică motociclismul, iar faptul că ai comparat experiența asta cu mersul pe alte vehicule gen skijet demonstrează o abordare superficială și ocazională. Ceea ce nu este greșit în sine, fiecare se destinde cum vrea. Dar tu ai intrat aici pentru sfaturi despre motociclit, ți-ai luat deja un adventure mare, mai vrei încă o motocicletă pe care "să înveți" și ai vise de ajuns în Africa. După ce-ți iei permisul, pune mâna și mergi pe cât mai multe motociclete, adună kilometri, învață cum s-o ridici de jos (pentru că o vei scăpa), cum reacționează în curbe, cum derapează, cum poți controla o acvaplanare, testează-ți reflexele, etc. Dacă ești serios cu ceea ce ai spus la începutul topic-ului ai ceva de lucru, motociclismul implică ceva asumare și timp, mai ales când te apuci de el la 50 de ani. Altfel, pentru experiența pe două roți în general este foarte bună și o Vespa sau ceva H-D cu care să mergi duminica până la Miorița și înapoi.
  16. Enduro te învață motociclism, este o variantă bună. Dar îți rupe ușor și oase. Pentru stradă, ceva petardă cu ABS și nimic mai mult. Și mulți km. Comparând motociclismul cu mersul pe skijet sau barcă ajungi rider de cafenea, nimic mai mult.
  17. Ca de obicei, s-a ajuns la bălării. Subiectul topicului a rămas în aer, OP habar nu are de ce motocicletă are nevoie.
  18. Márquez a făcut o cursă foarte bună și a fost constant în fața lui Álex, care are 1 an de experiență pe Ducati. Personal mă așteptam poate la puțin mai mult: nu la nivelul declarațiilor lui Crutchlow sau @B.B., dar poate la un podium. Ce-i drept, nu a fost departe: a terminat la mai puțin de 2s de câștigător în Sprint și la 3.5s în GP. Dar asta arată cât de competitiv a devenit MotoGP-ul în general. Este adevărat că pe măsură ce va deveni mai confortabil cu motocicleta va fi cu atât mai rapid și mă aștept în continuare la 1-2-3 victorii din partea lui anul ăsta (CotA și Sachsenring mai ales), dar GP24 va mai evolua pe când GP23-ul lui nu. Aprilia au fost competitivi sâmbătă, dar dezastruoși în GP. Nu cred că este o problemă doar de piloți acolo, niciun Márquez sau Quartararo nu ar câștiga curse constant cu motocicleta aia. A trecut doar o etapă, dar par să aibă aceleași probleme ca anii trecuți: inconstanța. Cât despre echipa client, no comment. Acosta a fost probabil protagonistul etapei, mai mult decât Bagnaia. Cu el și Binder la echipa oficială, KTM nu mai au nevoie de Márquez. Japonezii sunt încă departe (Quartararo spunea chiar că nu au fost niciodată atât de departe față de europeni), dar era greu să se producă o schimbare majoră în doar câteva luni. Mai au nevoie de timp pentru a profita de acele concesii. Problema este că majoritatea piloților își doresc să semneze cât mai repede contractele pe anii viitori, iar în momentul de față nu cred că este niciunul pentru care Honda sau Yamaha ar fi prima opțiune.
  19. Alea sunt declarații pentru presă, războiul intern pentru putere continuă: Horner, Newey și (se pare) acționarul thailandez majoritar al Red Bull vs. partea austriacă a companiei (Marko, Mark Mateschitz, Oliver Mintzlaff) și Verstappens (Jos & Max).
  20. Un puști născut în 2005 care concurează din 2023 în F2, face parte din Ferrari Drivers Academy și este pilot de teste la Ferrari și Haas în F1. L-a înlocuit pe Sainz (operat de apendicită) în etapa din Arabia Saudită și a făcut o super cursă: s-a calificat pe 11 și a terminat pe 7, în fața unora precum Norris sau Hamilton. I s-au deschis ușile în F1 după performanța asta. Și așa va câștiga și campionatul, dacă echipa RedBull nu face implozie din cauza scandalului cu Horner. În urma lui Verstappen, lucrurile sunt însă destul de interesante.
  21. Acum este mai clar. Ceea ce tot nu înțeleg este ce va fi această a 2-a motocicletă: cal de bătaie care să te învețe să mergi pe GSA (și pe motorete în general), sau una care să completeze ceea ce face un adventure mare? S-ar putea să nu fie, sunt oameni cu ceva bani care trec prin criza vârstei a doua. Asta ar explica multe.
  22. Absolut. Dar în cazul ăsta nu înțeleg de ce ți-ai mai bătut capul să deschizi un topic pe o platformă atât de non-comercială precum acest forum. Având în vedere subiectul inițial, titlul topic-ului și ajungând la faptul că ești deja fixat pe o anumită motocicletă mă face să concluzionez că nu faci decât să cauți validare în alegerea făcută. Din păcate nu cred că ai să găsești așa ceva aici, încearcă grupurile de fani pe platformele sociale comerciale. Utilizatorii care au comentat încearcă (în moduri mai mult sau mai puțin simpliste) să te consilieze. Cu tot respectul pentru viața și realizările tale, în motociclism nici măcar începător nu ești și adevărul este că în afară de imagine habar nu ai ce vrei de la o motocicletă. Comparația cu bărci și skijet-uri îmi confirmă asta. Ai nimerit doar parțial. Da, nu sunt foarte interesat de estetică (deși nu cred că mi-aș cumpăra vreodată o motocicletă care să-mi displacă profund ca design) dar nu am 20 de ani și nu mă interesează niște cifre pe fișa tehnică. Contează cât de mult apreciez experiența dată de mersul pe o anumită motocicletă. Ce-mi place mie nu trebuie să-ți placă și ție, dar faptul că spui despre R1300 că este "comercial" față de vechile GS-uri denotă cel puțin o lipsă de perspectivă și informație. Cu noul model, BMW au avut în sfârșit ceva curaj, au abandonat o platformă de succes dpdv. comercial și au făcut o motocicletă mai bună, împinși de la spate de competitori.
×
×
  • Creează nouă...