Sari la conținut

PzKpfW

Super Membru
  • Număr conținut

    11.531
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    2

Orice postat de PzKpfW

  1. Nu mi se pare. A fost tot timpul corect și atent la ce spune și declară.
  2. Sunt pozele din articolul de pe Motorrad online pe care îl link-uisem în postul inițial
  3. Nu are cum să nu-ți placă de băiatul ăsta. Este la nivelul lui Marc Márquez ca talent și mult mai carismatic. În public cel puțin, Marc a fost tot timpul foarte atent și corect la ceea ce a făcut și a spus.
  4. @pepsi - despre asta s-a discutat în ultimele 10 posturi de mai sus. După R6, Yamaha renunță și la R1 pentru stradă și nu-l va omologa pentru Euro 5+. Începând de anul viitor, modelul va fi disponibil doar pentru circuit.
  5. Marc Márquez are cele mai mari șanse să câștige la CotA.
  6. Nu se va întâmpla, și nu are legătură cu MotoGP sau Dorna. Circuitul nu are facilitățile necesare pentru echipele de MotoGP. Și pe vremea când era etapă acolo, era doar de GP, Moto2/250cc și Moto3/125cc nu participau. Un alt motiv este că nu le permite legislația locală în ceea ce privește zgomotul. Din punct de vedere spectacol chiar ar fi un lucru pozitiv. Dar atât: motocicletele alea erau mult mai periculoase și, mai ales, nu ar mai investi nimeni într-un motor 2t de capacitate "mare", fără nicio aplicabilitate comercială.
  7. Hayden a avut câțiva ani în care a fost aproape de vârf. Chiar dacă nu o comitea Rossia la Valencia în 2006, ar fi fost vice-campion. Poate nu cel mai talentat din generația lui, dar nu mi se pare că a fost de umplutură. Piloți ca ceilalți pe care i-ai enumerat nu vor mai fi. Americanii au avut succes în GP pe vremea motoarelor în 2t, violente și agresive, pe care experiența lor din dirt-track era foarte utilă.
  8. Văd Sakhir și Indianapolis ajungând destul de repede în calendar. Și Arabia Saudită și-a afirmat interesul pentru o etapă de MotoGP.
  9. Cea a piloților? Nu are nicio legătură. Posibil să apară un pilot american în schimb - sper doar să nu fie de umplutură, așa cum este în F1.
  10. Mă aștept la vreo 5 curse la arabi, 4 în SUA, și mult circ ieftin - gen Drive to Survive. Dar măcar viitorul competiției este sigur. De văzut dacă CE nu se sesizează în legătură cu monopolul, da.
  11. Site-ul ăla este un agregator AI de informații trending culese de pe internet. Are în jur de 1800 de "articole" de la începutul anului până acum.
  12. Nu-mi dau seama cum arată contractul lui Aldeguer - dacă este direct cu Ducati (cred că da) și dacă se menționează echipa Pramac.
  13. Se negociază. Ar trebui să se finalizeze discuțiile până la Mugello. Cum spuneam mai sus, interesant că nici Pramac nu a semnat încă prelungirea cu Ducati. Ar trebui să fie o formalitate, însă se știe deja că vor primi doar un GP25 la anul, Fermín Aldeguer va concura pe GP24 în 2025. De văzut unde ajunge deci al doilea GP25 de client.
  14. Partea amuzantă este că Pramac nu au semnat încă un nou deal cu Ducati pentru 2025+. Teoretic sunt deschiși pentru a colabora cu un alt producător. Situație ipotetică: Fabio semnează cu Pramac pentru a scăpa de Yamaha, pentru ca apoi să afle că va concura tot pe Yamaha - de client.
  15. Nu prea, și pentru mine nu prea are logică. Dar vom vedea.
  16. Nu înțeleg de unde Bezzecchi. A refuzat locul de la Pramac, a ales să rămână cu șeful. Pe Bastianini aș vedea de ce să-l păstreze dacă este constant în primii 3-5. Bezzecchi este pe nicăieri sezonul ăsta, în urma lui Di Giannantonio în clasament. Martín a fost foarte aproape de a trece la echipa oficială chiar de anul trecut, în ciuda contractului lui Bastianini. Marketing probabil, dar este clar că Ducati se gândesc foarte serios la asta.
  17. Cred că în momentul de față vrea să câștige curse și titluri. Ar accepta un salariu mai mic pentru asta. A spus în mod repetat că scopul principal este să ajungă la echipa de uzină.
  18. Mă refeream la echipe de uzină. În momentul de față este la cea mai bună echipă satelit, pe cea mai bună echipă de client. Nu ar pleca la mai puțin. La BMW (presupunând prin absurd că intră, și o fac înainte de 2027) nu cred că s-ar duce să fie testrider vreo 2 ani - cel puțin.
  19. Corect. Însă Martín ar putea rămâne fără opțiuni dacă nu ajunge la Ducati de uzină. Practic va fi Aprilia sau ...Yamaha.
  20. Posibil. Totuși, cred că în momentul de față Martín are șansa cea mai bună pentru a ajunge coechipier cu Bagnaia. Apoi Márquez, apoi Bastianini.
  21. Fără Razgatlıoğlu, nici R1 nu prea mai merge în WSBK.
  22. Bagnaia și Márquez au trecut de mult peste incident, dar motociclism.ro nu a reușit. Până și Fabio a trecut peste Yamaha - "Yamaha has so many problems, it is worse than one major defect."
  23. Pe scurt, Martín are loc la Yamaha dacă nu-l promovează lângă Bagnaia Iar dacă Fabio rămâne unde este (puțin probabil), are loc la Aprilia.
  24. Și le produc singuri. Făceau căști de enduro/MX de câțiva ani buni, acum fac și full-face, sport. Vezi modelul Supertech R10. Se pare că nu au replici deocamdată. În MotoGP, Miller, Martín și Acosta le folosesc.
  25. A trecut la Alpinestars anul ăsta. Foarte faine căștile lor, dar și foarte scumpe.
×
×
  • Creează nouă...