Jump to content

PzKpfW

Super Membru
 • Posts

  10,161
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Motocicleta
  1290 SDR, 701 SM

Recent Profile Visitors

13,914 profile views

PzKpfW's Achievements

 1. Pe un dialog informal între un jurnalist italian și Loris Capirossi. Se pare. Patru piloți out la MotoGP în Argentina: Oliveira, Marc Márquez, Pol Espargaró, Bastianini. Primii doi vor reveni cel mai probabil în etapa a 3-a la CotA. Bastianini la Jerez (4) sau Le Mans (5). Pol Espargaró e mai grav și nu se știe.
 2. Nu scoți, dar e irelevant. În România nu se controlează noxele la motociclete, doar nivelul de zgomot.
 3. Era doar un exemplu. Variantă fără catalizator legală în UE, de la Arrow. Sigur mai sunt și alete. Nu știu cât costă. Doar dacă vrea câștig de performanță. De mers, merge fără probleme oricum, plug-n-play. ECU-urile moderne știu să compenseze pentru noii parametrii de evacuare via sonda lambda.
 4. Se găsesc și mai ieftine. Cele date ca exemplu de tine sunt mai scumpe datorită catalizatorului (sunt legale și dpdv al emisiilor, care la noi nu se măsoară). Un exemplu fără catalizator dar legal ca nivel de zgomot, aici. Chiar și cu transport și vamă din UK, costă sub 500€.
 5. E topic microbist, mulți au afinități pentru un pilot, o echipă sau un constructor. Din păcate nu mulți apreciază sportul și competiția în sine.
 6. Eddie Jordan vorbește ca să mai apară și el în presă. Cât despre Hamilton campion, s-a terminat. Rămâne la cota 7, și aia umflată oricum.
 7. Este. Dar Repsol Honda este o echipă care gravitează în jurul lui iar RC213V-ul este o motocicletă pe care o cunoaște foarte bine. M1 este total necunoscută pentru el, dezvoltată de/pentru alt pilot și stil de pilotaj, iar în momentul de față este doar sensibil mai performantă decât Honda. Per total ar fi deci într-o situație mai proastă ca la Repsol.
 8. Nu există doar finală pentru modelul ăsta. Stock e dintr-o singură bucată, trebuie să ia și galeriile dacă vrea să schimbe finala.
 9. Va trebui să schimbi toată evacuarea (finală + galerii) pentru că așa vine și cea stock, dintr-o singură bucată. Costă între 500 și 1000€ în funcție de producător și de model. Atât timp cât vine cu mufă pentru sonda lambda (majoritatea au) nu vrei avea probleme nici la ECU. Câștigul ca performanță va fi neglijabil sau inexistent, dar se va auzi mai tare pentru că vei scoate și catalizatorul. Dacă evacuarea este omologată pentru motocicleta ta (i.e., XSR 700 2021+, Euro 5), este prevăzută cu dB-killer și mergi cu el montat, nu ar trebui să ai probleme nici cu controalele RAR - dar ține puțin și de noroc acolo.
 10. La momentul respectiv avea sens: se înțelegea de minune cu motocicleta și venea după 4 titluri consecutive (și 7 în 8 sezoane). Efectiv nu avea alternativă mai bună, iar scopul atunci era să-l detroneze pe Rossi. Cu Honda avea cea mai bună șansă. Vreo confirmare oficială? Era vorba că merge pentru investigații mai amănunțite la Madrid mâine.
 11. Viñales și Aleix au semnat ambii pe 2 ani cu Aprilia anul trecut. La Yamaha nu ar avea de ce să meargă în momentul de față (presupunând că și-ar dori să termine anticipat contractul HRC). Nu doar că ar fi secundul lui Quartararo pe o motocicletă cu o tipologie pe care nu o cunoaște deloc, dar pur și simplu nu sunt competitivi. Ar fi un pas înapoi chiar și față de locul de la Honda.
 12. Înțeleg, dar în perspectivă, un băiet mai tinerel ca el reușește un podium pe aceeași motocicletă "de mâna a 3-a". A semnat în 2020 prelungire pe 4 ani, până la sfârșitul lui 2024. Cred că am dat motivele principale: lipsa alternativelor viabile (locuri la echipe oficiale) și statutul pe care l-ar avea acolo. Asta și faptul că Honda l-au plătit normal și și-au menținut încrederea în el, deși mai mult a lipsit din 2020 încoace (i.e., datorie de onoare). De comparat de exemplu cu ce s-a întâmplat între Stoner și Ducati în 2009. Situație similară (singurul pilot care le aducea victorii), a trebuit să lipsească 3 curse din motive medicale; Domenicali (atunci șef la Ducati Corse) i-a spus "sper că nu te aștepți să fii plătit cât lipsești".
 13. Wishful thinking. În realitate nu există așa ceva - doar în cazurile în care ambi piloți au același feedback și în consecință aceleași preferințe. Dar asta se întâmplă foarte rar și de obicei când motocicleta are probleme evidente. În rest pilotul "principal" dictează dezvoltarea. Și nu, Márquez nu ar veni ca prim pilot la Ducati. Cel puțin în momentul de față. Ce anume e surprinzător? Ducati au o motocicletă foarte bună de câțiva ani, iar de anul trecut cea mai bună. Bezzecchi (cu un sezon de experiență în MotoGP) a reușit un podium azi pe aceeași motocicletă ca Álex Márquez. Marc știe foarte bine care e cea mai bună motocicletă și ce alternative are. Logica asta a ținut oarecum până anul ăsta. Când a venit la Honda în 2013, a luat motocicleta (discutabil foarte bună a) lui Stoner. L-a bătut direct pe Perdosa și a câștigat campionatul. Ulterior a fost într-adevăr referința clară și pilotul principal al celor de la HRC, care au făcut motocicleta după placul lui. Dar din 2020, Honda au fost nevoiți să folosească alte referințe (Pol, Nakagami, chiar și Álex) pentru dezvoltare datorită absențelor lui Marc. Motocicleta de anul ăsta nu este făcută "în jurul lui", este o motocicletă dezvoltată de alții - a spus-o chiar el anul trecut. Și totuși vine în prima cursă și reușește un pole și un podium pe o motocicletă pe care ceilalți piloți nu reușesc să intre în top 10.
 14. Bineînțeles. În primul rând pentru că e spaniol (sunt foarte naționaliști italienii), apoi pentru că Ducati au deja un pachet câștigător cu Bagnaia. Márquez are talent (și deci potențial de rezultate) mai mare, dar de ce să riște dacă totul merge bine? La Aprilia nu e loc oricum în următorii ani, iar KTM trebuie deja să facă loc pentru Acosta. Și s-au terminat locurile.
 15. Just. Iar cu accidentarea aia din 2020 a avut și ghinion (de la accident în sine, la urmări). Probabil s-a răzbunat norocul cu carul pe care l-a avut până atunci. Putea să moară de câteva ori lejer până în 2020. Foarte puțin probabil să fie vorba despre bani. Are deja destui, s-ar putea retrage ieri și să trăiască în lux până la bătrâneți. Însă statutul pe care-l are la Honda nu-l mai are nicăieri. Oriunde merge va fi #2 - cel puțin la început. Asta și faptul că locuri la echipe de uzină nu sunt chiar multe. Nu-l văd mergând în locul lui Morbidelli, iar europenii au mai mulți piloți decât motociclete.
×
×
 • Create New...