Sari la conținut

buton pornire srad


Postări Recomandate

salut tuturor.detin un srad din 99 750cc injectie,de ceva timp indiferent de vreme,uneori butonul de start nu functiona si nici cel rosu de la care se opreste motorul.de vreo 2 zile nu mai functioneaza decat cel de on/off motor si cel pt pozitie si faza scurta.butonul e curatat ca l-am desfacut.si mai am o problema:-contact pus-on motor-dau faza lunga porneste pompa.ce sa verific si unde.mentionez ca sunt incepator cu motoarele nu cu mecanica.multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dar din cunostintele dumneavoastra ce trebuie verificat inainte sa ma duc cu ea in brate la vreun electrician care la baza e patiser ca sunt multi dinastia,mai ales la mine in oras.

+1 :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din cunostintele dumneavoastra ce trebuie verificat

Cunostinte calificate nu am, dar cu logica, rabdare si un multimetru am pus la punct doua instalatii electrice macelarite, cirpite si pansate de tot felul de patiseri si timplari.

Asa ca regula generala, cred ca ar trebui sa cauti pe net schema electrica a agregatului, ca sa ai cit de cit repere la ceea ce faci.

Apoi o iei de la buton pe fire in jos pina la prima mufa, verifici continuitatea firelor, daca e OK o iei la vale pina la urmatoarea mufa si tot asa pina te prinzi cam unde e problema.

Daca nu identifici vizual zone in care izolatia e afectata e foarte probabil sa nu ai intreruperi pe fire (oricum verifica continuitatea ca sa fii sigur), ceea ce inseamna ca problemele le ai undeva in zona mufelor, soclurilor pentru relee si sigurante, chestii de genul asta. Probabil motoreta a avut citiva proprietari si poate unii si-au bagat gherutele pentru diverse adaptari, verifica ce e si pe acolo.

Verifica si daca ploturile contactului fac punte cum trebuie in diferitele pozitii ale cheii, culorile firelor si puntile le ai tot in schema electrica.

Mufele, pinii, papucii, soclurile, lamelele de contact de la butoane, etc. le dai cu spray de curatare contacte si verifici sa nu ai atingeri, scurturi, alte belele.

Nu in ultimul rind verifica stringerea si starea de curatenie (sa nu ai oxidari) a bornelor bateriei, care ar fi bine sa le dai cu vaselina dielectrica.

Nu e mare lucru, dar poate fi frustrant fiindca poti sa nu gasesti nimic in urma verificarilor tale si in lipsa cunostintelor de specialitate nici nu prea stii ce sa mai verifici.

Editat de FLEX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

-baterie buna

-borne curatate

Probleme:

-contactul merge cheia greu

-apas on motor merge sau nu

-apas faza lunga sau flash porneste pompa(nu mereu)

-electroventilator la buton (asa am luat-o

-apas frana,faza scurt,pozitie,faza lunga/flash sub o anumita temperatura se opreste nu mai porneste decat cand se mai raceste

Nu stiu unde poatw fi problema de are atatea bube.cand era cald afara nu avea nimic decat butonul de pornire mai facea uneori figuri dar atat.o sa incerc sa iau bateria la caldura sa vad daca a doua zi face la fel.daca nu face inseamna ca e de la baterie sau alternatorul nu incarca.

» Post actualizat in 03 Nov 2016 16:20

scuze de dublu post.pun contactul,iau contactul se aprinde sau nu,merge pompa sau nu,aprind faza scurta se opreste tot,ea nu se aprinde,aprind un conumator se opreste bordul,deci o situatie de tot rahatul din orice punct de vedere,nu stiu care a-r putea fi cauza.inainte nu pornea la cald,facea ca si cum nu are baterie.acum dupa multa chinuiala si nervi porneste,aprind toti consumatorii nu se opreste ca inainte,porneste indiferent de temperatura lichidului de racire.sa fie vreo mufa,sa fie contactul,sa fie de la mufa de sub sa aia mare...nu mai stiu.spun toate astea aici sa gasim impreuna rezolvarea poate se mai confrunta cineva cu asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...