Sari la conținut

Side cases


lokko_boy
 Share

Postări Recomandate

Salutare

Sunt (fericitul) posesor al unui Z650,luat anul asta in septembrie (tot atunci mi-am luat si carnetul,deci sunt newbie,cum se spune).De atunci nu am facut ft multi km,vreo 3700,insa,pe langa drumurile zilnice in oras,la job,si nu numai,am "deprins" si gustul plimbarilor extra urbane,astfel incat la anul planuiesc ceva excursii "mini touring".Fiind incepator,nu am mare experienta,evident,cel mai lung drum al meu fiind cam 400 de km facuti intr-o zi.

Acestea fiind zise,e logic ca un naked "din fabrica" are nevoie de ceva accesorii pt ceea ce vreau eu sa fac cu el.I-am montat un parbriz,si acum as vrea sa ii pun si niste side cases (top case ul iese din discutie dintr-un motiv cam pueril-mi se pare ca vine ca nuca-n perete cu Z ul meu,insa 90 % decizia e luata).Oscilez intre genti laterale si un tank bag,pe langa clasicul rucsac.Ceea ce am citit pe diverse forumuri este faptul ca side case-urile pot afecta stabilitatea mobrei.Intrebarea mea pentru cei mai experimentati :e "mit" sau e "pe bune"?Si de la ce viteze?Viteza mea de croaziera este destul de micuta,undeva pe la 120 km,evident ,extra urban,si unde se poate.Si,referitor la side cases,recomandati anumite modele?

Multumesc anticipat pentru ajutor-sunt incepator,asa ca nu dati cu paru' (prea rau ) :))))

Editat de lokko_boy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai n-ar trebui sa iti faci probleme.

Iti cumperi niste side-caseuri calumea, dedicate pt modelul tau. Cauti fie pe gentimoto.ro, motodiscount.ro sau motomus. ro (daca mai sunt alte site-uri, or sa completeze baietii). Asadar, fie iti iei niste side-uri calumea, cu sistem de prindere corespunzator, fie iti iei niste genti textile unde investitiile sunt mai mici si nu vei umbla tot timpul cu fiarele dupa tine. 

Ar trebui sa gasesti pe net specificatiile motocicletei si cam ce greutate poti pune pe ea. Teoretic, poti pune mai mult decat recomanda producatorul, tu decizi aici. 

Ideal e ca atunci cand pleci la drum, sa nu ai mai mult de 10 kg de bagaj in fiecare geanta. Cand iti vei lua gentile, citesti acolo si iti scrie care e viteza recomandata cand esti incarcat. De asemenea, cand ai side-urile puse, musai sa ai aceeasi greutate in fiecare geanta (de ex. nu e ok ca intr-o gentura sa ai 9 kg iar in cealalta 3).

 

Parerea mea e ca la o plimbare de 2-3 zile iti ajung un topcase de aprox 40L si un tankbag. Cu side-urile te cam complici. Plus ca daca mergi cu pasager, aceasta sta mai bine pe locul din spate datorita cutiei.  

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Clasicul rucsac pe motoreta nu este deloc clasic ci iti rupe spatele la drum lung, si topcaseul nu se vede de la ghidon. Orice fel de case pui pe motoreta  va strica linia de design asa ca mai bine alege ce e mai practic si mai confortabil, adica topcaseul. Am si eu un naked si la drum lung plec cu tank si tail bags. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...