Jump to content
Sign in to follow this  
Idealbike2018

Cheia si Siriu - Ultima tura de toamna la final de octombrie 2019

Recommended Posts

Salutare ! 

Pe 28 octombrie am zis sa profit de vremea extraordinara si sa ma bucur de culorile toamnei mergand pe doua trasee clasice: Cheia si Siriu.

 

Pleacarea din Bucuresti spre Ploiesti, apoi Valenii de Munte - Cheia - Sacele - Intorsura Buzaului  - Crasna -  Gura Siriului - Lacul Siriu , iar intoarcerea prin Nehoiu Patarlagele  apoi pe Drumul Vinului trecand pe langa sau prin localitatile  Filipestii de Padure – Floresti – Baicoi – Plopeni – Zamfira – Boldesti-Scaieni – Bucov – Varbila – Valea Calugareasca – Jercalai – Urlati – Ceptura – Mizil –Tohani.

 

Am plecat pe o ceata destul de deasa, care abia la Ploiesti a inceput sa se risipeasca si am ajuns in Valenii de Munte unde incepuse sa bata bine soarele din toate partile :)

 

Asfaltul foarte bun, cu cateva petice pana la intrarea in Cheia. Fiind luni, drumul a fost destul de liber pe Cheia, doar cateva tiruri din sens opus.

Inainte de celebrele ace de par consecutive, am facut o deviere de la traseu si am urcat pe superbul drum asfaltat (cca. 4 Km)  spre Muntele Rosu, unde am ramas masca de peisajul de toamna si de linistea deplina, zero masini. 

Apoi am continuat pe Cheia, spre Sacele.

Dupa un drum cam plictisitor prin sate, din Crasna a inceput partea frumoasa a traseului spre lacul Siriu cu multe curbe, un asfalt bun si un peisaj de toamna tarzie.

 

Am avut si multa bafta intr-o curba dand de o pata mare de ulei pe mijlocul drumului, din cauza umbrelor am observat-o tarziu, dar aveam doar 45 Km/h si, dupa ce a alunecat un pic roata fata, am reusit stabilizarea motoretei pe dreapta drumului. Dupa la 1 Km distanta o alta pata si mai mare de ulei tot pe mijloc si tot in curba dar mult mai vizibila...oricum mergeam super incet am observat-o din timp. 

 

Ajuns la Lacul Siriu am coborat pe acel off road serpuit , apoi mi-am continuat drumul catre Bucuresti.  Inainte de drumul vinului am dat de un forestier interesant de cca. 20 Km care dadea intr-un sat de tigani.

 

Un scurt filmulet cu cele mai interesante portiuni il puteti urmari mai jos:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super !!!   👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...