KenBlockCrazy Posted August 29, 2022 Share Posted August 29, 2022 (edited) Salut.sunt nou pe forum detin un Hornet pc36 si as avea nevoie de 1 raspuns de la un coleg ce se pricepe.mie imi place sa imi schimb/repar piese de pe motocicleta de aceea as vrea sa fac eu si operatia asta cu ajutorul cuiva care ma poate lamuri. Ambreiajul meu prinde foarte sus(maneta mai avand foarte putin pana sus sa zic 20 %din toata cursa).am reglat din reglajul de la cablu si asaprinde mai jos..aproape de jumatatea cursei dar in cazul acesta cablul fiind mai detensionat maneta nu revine complet inapoi cand o las libera.pe axul ce impinge ambreiajul e un arc ce ar trebui sa traga maneta inapoi:sa fie acela? Sau e dus ambreiajul?arcurile din interiorul breiajului.multumesc celor ce raspund Edited August 29, 2022 by KenBlockCrazy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodKat Posted August 30, 2022 Share Posted August 30, 2022 Acum 11 ore, KenBlockCrazy a spus: Salut.sunt nou pe forum detin un Hornet pc36 si as avea nevoie de 1 raspuns de la un coleg ce se pricepe.mie imi place sa imi schimb/repar piese de pe motocicleta de aceea as vrea sa fac eu si operatia asta cu ajutorul cuiva care ma poate lamuri. Ambreiajul meu prinde foarte sus(maneta mai avand foarte putin pana sus sa zic 20 %din toata cursa).am reglat din reglajul de la cablu si asaprinde mai jos..aproape de jumatatea cursei dar in cazul acesta cablul fiind mai detensionat maneta nu revine complet inapoi cand o las libera.pe axul ce impinge ambreiajul e un arc ce ar trebui sa traga maneta inapoi:sa fie acela? Sau e dus ambreiajul?arcurile din interiorul breiajului.multumesc celor ce raspund Maneta trebuie sa aiba un joc cuprins intre 1 si 2 cm la capatul ei. Jocul trebuie sa fie constant pe toata viata ambreiajului. Pe masura ce ambreiajul se uzeaza, preiei din joc cu ajutorul surubul de reglaj de la maneta. Cand nu mai ai unde ajusta ai doua posibilitati: 1. cablul de ambreiaj se intinde pentru ca este pe duca - dar se intampla destul de rar. Eu am patit la prima mea motocicleta. 2. Placile ambreiajului sunt uzate peste masura si va trebui schimbat intregul kit de ambreiaj. Verifica totusi ca nu cumva sa ai un surub de reglaj si jos, unde cablul trage parghia ambreiajului de la motor. De obicei cam asa este. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zo10000 Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 La 30.08.2022 la 1:03, KenBlockCrazy a spus: Salut.sunt nou pe forum detin un Hornet pc36 si as avea nevoie de 1 raspuns de la un coleg ce se pricepe.mie imi place sa imi schimb/repar piese de pe motocicleta de aceea as vrea sa fac eu si operatia asta cu ajutorul cuiva care ma poate lamuri. Ambreiajul meu prinde foarte sus(maneta mai avand foarte putin pana sus sa zic 20 %din toata cursa).am reglat din reglajul de la cablu si asaprinde mai jos..aproape de jumatatea cursei dar in cazul acesta cablul fiind mai detensionat maneta nu revine complet inapoi cand o las libera.pe axul ce impinge ambreiajul e un arc ce ar trebui sa traga maneta inapoi:sa fie acela? Sau e dus ambreiajul?arcurile din interiorul breiajului.multumesc celor ce raspund Vezi in manual cum se regleaza ambreiajul si ai si sectiune de troubleshooting. Spor. https://manualedereparatie.info/download/Honda-CB-600-F-Hornet-1998-Manual-de-reparatie.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrick1 Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 Plus un eventual arc spiral suplimentar, de întindere, între capătul pârghiei de pe motor și cadru (fixat cu ”cabelbinder”). Și de verificat /uns cablul de comandă la ambreiaj (ulei de transmisie) și niplurile. Poate fi scămoșat și agață în cămașă sau în piulițele ”olandeze” de reglaj, fără să mai revină complet. Da, acolo ar trebui să fie un arc de revenire pe ax, însă probabil că a ”obosit” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenBlockCrazy Posted September 10, 2022 Author Share Posted September 10, 2022 Multumesc domnilor pentru ajutor.am sa il reglez dupa ce il repar ca am reusit sa cad cu el si i-am facut praf fața.acuma am nevoie de ajutor sa gasesc piese de schimb.caut pe olx si deocamdata nimic:(am sa cer ajutorul si colegilor de pe acest forum.conduceti cu grija:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts