Sari la conținut

zo10000

Membru
  • Număr conținut

    255
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Cluj Napoca
  • Carnet moto din
    2002
  • Motocicleta
    Moto Guzzi California 1100EV
  • Numar Moto
    -
  • Club
    -

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Voshod 175, ETZ250, Kawasaki EN500C, Honda XL1000V, Suzuki V-strom 650, Kawasaki W650, Honda NC700X, Moto Guzzi California 1100

Vizitatori Recenți Profil

1.174 citiri profil

zo10000's Achievements

  1. Salut. Am primit si eu mail de la DRCPIV. Nu se radiaza ci se suspenda inmatricularea vehiculului respectiv. In teorie, daca ai ITP expirat circuli cu un vehicul neinmatriculat iar pt asta e amenda penala. Dar nu zice nimeni ca trebuie sa predai cartea masinii/ motorului. Deci te poti prezenta la orice statie ITP cu toate actele (Carte, talon, RCA). Cum zicea cineva mai sus, daca e expirat ITP-ul poate nu strica sa iei in considerare platforma.
  2. Pistonul, segmentii nu ii schimbi la un anumit numar de km. Se schimba cand se uzeaza in asa masura ca pierde compresie, ulei, etc. Nu vei gasi in nici un manual sa iti spuna ca se schimba pistonul, segmentii si cilindrul la xxx km. Iar despre ulei, foloseste ce zice cartea. Spor.
  3. Celulele de Li au tensiunea nominala 3.7V, cand se incarca au 4.2-4.3V. Poti folosi linistit cel de "8.7V".
  4. Salut. Si eu am un NC700X DCT. Eu as zice ca e o motocicleta de oras si cam atat. Face bine ceea ce face, fara nimic extra. Pt drumuri mai lungi se simte saua nu ft confortabila, protectia la vant slabuta, putearea cam putina, daca pui si pasager sau bagaje deja simiti bine ca devine lenesa. V-strom-ul de 650 ce l-am avut era mult mai sprinten si mai confortabil pt mers mai lung, desi si la ala ma batea vantul de numa, pe el. NC-ul in sport mode incepe sa mearga binisor. Am ajuns la concluzia ca NC-ul e aceea motocicleta pe care o iei oricand, ii dai buton si ai plecat. Te duce unde vrei fara probleme si fara niciun fel de senzatii. Asa am ajuns sa il scot ft rar si sa merg mai tot timpul cu o dihanie de Moto Guzzi California 1100 iar Honda urmeaza sa o scot la vanzare
  5. Nu incerc sa te conving sa mergi cu ea daca nu stii sigur ca e 100% legal. Incerc doar sa inteleg si eu cum ar putea verifica RAR-ul daca e OK pt A2 motocicleata. Si cealalta chestie, de ce ar omologa RAR-ul sau de ce ar face un service limitare la 35KW pt o motocicleta de 100CP? Ca si motoare pt A2: GS500, ER500, CBF 500, GSF600 sau daca te intereseaza si chopper/ cruiser: EL250, XV535, XV250 Gasesti mai multe in Germania, gata limitate pt A2. La bugetul asta sunt de prin anii 2000.
  6. Intradevar legea zice ca nu se poate conduce cu A2 o motocicleta limitata de la mai mult de dublul puterii de 35kW, dar daca faci limitarea, asta trebuie omologata de RAR. Daca in carte e trecut doar 35kW, cine iti mai poate verifica motocicleta daca se incadreaza la A2? Politistul care te opreste sigur nu. Eventual un control RAR? Asta nu mi-e clar. Daca e omologata de RAR al 35kW, in ce cazuri poti ajunge sa cauti oare cat era putearea initiala?
  7. Daca are deja carte de identitate romaneasca in care scrie ca are 35kW ce mai conteaza cat era puterea initiala? Daca RAR-ul a scris ca are 35kW, atata are. Nu? Ma gandesc ca daca depasea 70kW nu aproba RAR-ul modificarea.
  8. Daca ai doar statorul banuiesc ca ai nevoie si de oala. Aia nu prea ai cum s-o construiesti. Aici gasesti piese si coduri OEM pt referinta: CMSNL
  9. M-am inregistrat pe wildguzzi. Sunt intr-adevar multe discutii tehnice. Pana acum am facut si eu reglajul supapelor si sincronizat admisiile. Si pana acum imi place mult dihania La simplitatea lucrarilor nu stiu ce sa zic. La al meu chiar si roata din spate e destul de complicat de dat jos ca sa nu mai zic de un schimb de ambreiaj. In rest e destul de accesibil de lucrat la el, n-are carene si prea multe chestii care sa-ti fie in drum.
  10. Salutare De curand am achizitionat o ciudatenie de motor, Moto Guzzi California 1100 din 2001. Motorul classic Moto Guzzi in V transversal, ambreiaj uscat, transmisie pe cardan, injectie fara sonda lambda, frana combinata cu repartitor hidraulic in functie de incarcare, jante cu spite in exterior, filtru de ulei inauntru in baie. Mai sunt posesori de Moto Guzzi big block? As dori sa aflu experiente de la posesori, probleme intampinate/ rezolvari, modificari, etc. Eu l-am cumparat tocmai din cauza ca e mai ciudat decat majoritatea si are solutii ingineresti mai rare si sa am ce repara :)) Cele care mi-au atras atentia e repartitorul de frana, filtru in baie si comutatorul de frana spate, care e un senzor de presiune. Pe fata e comutator clasic. Dar mai sunt si alte dracovenii pe ea Drumuri bune!
  11. Salut Eu iti recomand vulcanul de 900 sau Intruderul M800. Intruderul mai vechi (vs800 si c800) si Shadow-ul mi se pare ca sunt prea adunate, ai mai putin loc pe ele. Dragstarul de 1100 e pe carburator, la fel si Intruderele vs si c800. Toate sunt grele, niste vaci lenese. Dar daca iti place stilul asta, nu te opreste nimeni sa-ti cumperi :). Sunt frumoase si.... cam atat. Nu le recomand daca vrei un motor util. Eu am un NC700X pt chestii de umblat prin oras, fugit incoace incolo si am un Moto Guzzi California 1100, care e greu, e mult mai putin manevrabil decat NC-ul, are stilul lui aparte si niste chitibusuri ingineresti mai ciudate sau diferite de majoritate dar cam atat. Spor la cautat.
  12. salut Ar trebui sa mergi pas cu pas. S-ar putea sa nu ii ajunga destula benzina. Dupa ce se opreste si dai vreo 5 pedale, scoate bujia sa vezi cum e. Daca e uscata, clar nu-i vine benzina, daca e plina de benzina, probabil ceva in neregula la aprindere. Spor.
  13. El are versiunea cu cupa pt Yanmar FX265D
  14. https://manualedereparatie.info/download/KTM-125-200-sx-exc.html
  15. zo10000

    Kawasaki EN500

    In mod normal, cand cureaua e noua, intinzatorul e aproape de minim. In timp ce se uzeaza o tot intinzi. Din cate tin minte nu cred ca este asa mult spatiu de reglaj(14mm sub normal). Doar daca incerci. Oricum cureaua de combina e mult mai ieftina decat cea originala. Problema e ca trebuie demontata si bascula si telescoapele ca sa o montezi. Spor!
×
×
  • Creează nouă...