gadi Postat August 20 Share Postat August 20 Merg pe Valea Cernei pe 24 august 2024 Plecare din Craiova (9:00) și oprire in Orșova (punct terminus pentru mine). Traseu orientativ: Craiova - Petrosani - Campul lui Neag - Cerna Sat - Orșova. Gogu zice 6 hore. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 21 Share Postat August 21 sa-mi spui te rog, cum a fost portiunea de drum intre Campu lui Neag si Herculane ciuciu asfalt?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gadi Postat August 21 Autor Share Postat August 21 Câmpul lui Neag - Cerna Sat e offroad Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 21 Share Postat August 21 asa m-am gandit si eu... totusi aveam sperante ca din '90 s-a asfaltat cumva, n-o fost sa fie... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bmwio Postat August 21 Share Postat August 21 Ieri am auzit la radio, se reface drumul pe Cheile Sohodolului spre Cimpul lui Neag, sper sa se continuie si spre Baile Herculane,acum e forestier. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gadi Postat August 21 Autor Share Postat August 21 (editat) Încă de pe vremea lui Băsescu Întâi se lăudau că asfaltează drumul și pe Valea Cernei, probabil încă nu s-a inventat tehnologia pentru asemenea lucrare de anvergură. Editat August 21 de gadi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kristian Postat August 21 Share Postat August 21 Oare nu-i mai spune si drumul lui Basescu cumva?Asa,in jargon local. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gadi Postat August 23 Autor Share Postat August 23 Last chance... Rezumat: Dinspre Câmpul lui Neag drumul are asfalt o porțiune destul de lunga, apoi se termina asfaltul și începe un drum destul de bine pietruit, dar cu sleauri pe alocuri (merg anvelopele off-road de minune). Sunt și pietre mari, dar mai toate stau locului, nu se mișcă aiurea. La coborâre spre raul Cerna (adică după vreo 30 mers) pietrele se misca, adica e un strat de piatra mare (2cm-6cm) peste un strat de pietricele mici, te duci sanie pe 2 roti, coborâre de 15%. Impracticabil pe timp de ploaie sau după ploi abundente, se face nămol prin pădure. Minim 2 motoare pe timp uscat și spre sensul de la Cerna spre Câmpul lui Neag ar trebui sa nu aiba probleme majore daca riderii au ceva experiență în off-road. Pe sensul invers, experiența trebuie sa fie exponențial mai mare deoarece se coboară în aproape 80% din traseu iar coborârea se face pe o suprafață instabilă, ce creste dificultatea enorm de mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 26 Share Postat August 26 multumim de info! poze nu ai facut? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate