Jump to content

bmwio

Super Membru
 • Content Count

  1,008
 • Joined

 • Last visited

About bmwio

 • Rank
  Avansat

Contact Methods

 • Yahoo
  viorel.dima@yahoo.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Urlati - Mizil Ph
 • Carnet moto din
  1981
 • Motocicleta
  BMW K1100LT, Yamaha Royal Venture 1300
 • Numar Moto
  PH-11-YTF, PH-14-EWE
 • Club
  Propriu

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  Mobra, Piaggio Hexagon, BMW F650, BMW R1100RS, BMW K1100LT, Kawasaki EN 500, Yamaha Venture Royal 1300, BMW K1200LT, Yamaha xvz 1300 Royal Venture
 • Interests
  Calatorii, motociclete, autoturisme, tenis

Recent Profile Visitors

840 profile views
 1. Eu merg des in Bulgaria, ultimul drum a fost la Balcic de Rusalii, merg pe Lehliu-Chiciu-Silistra-Dobrici, drumurile sint foarte bune si libere, traversarea Dunarii se face cu 2 bacuri noi, rapide, la primul debarcader, cu tot cu vama max. o ora, iar tot drumul 5 ore. Cu moto nu platim vigneta, la masina trebuie sa iei din vama.
 2. bmwio

  Plimbari 2016

  Baile Tusnad a fost destinatia de saptamina trecuta, am scapat de ploaie, drumurile in Ardeal sint excelente, in schimb pe urcarea de dupa Cheia mesteri de la drumuri trasau liniile cu vopsea, dar asfaltul este de groaza, cred ca nu se rapara pina la anu. Prahova a ajuns Dimbovita de acum 20 ani, cind ziceai ca mergi pe drumuri de macadam, o rusine, multumim familiei Cosma si asociatilor.
 3. Vin si eu cu aceeasi intrebare, Covasna-Intorsura Buzaului, este tot neasfaltat, se poate parcurge cu un cruiser cu bagaje si pasagera? am fost acum 10 ani si era greu de tinut mai ales ca plouase inainte. Trebuie sa ma intorc simbata de la Baile Tusnad si vreau sa schimb traseul, multumesc.
 4. Nu vad legatura, poate este pe coclauri.
 5. Pentru ca nu am facut SH 75 in cele 2 deplasari in Albania imi propun sa merg iar, mi-ai dat o idee buna, cu plaja la Vlora sau Shengjn, mult mai bine decit la greci sau croati, iar muntele Cika merita orice edfort, doar ca nu vad o legatura catre Sarande din Leskovik.
 6. bmwio

  Plimbari 2016

  Azi la cules de cimbrisor, Urlati-Plopu-Bucov-Lipanesti-Poiana Varbilau-Gura Vitioarei-Magurele-V.Cucului, pe dealul catre padurea Cazacu am adunat floricele de cimbrisor, au fost putine si mici , urmeaza florile de soc si de salcim.
 7. @Motorist@ Am vazut un traseu sinuos intre cele 2 lacuri, ai fost pe acolo?
 8. Nu mai speriati oameni cu pareri, mizerie si haosul de pe strazi este la fel ca la noi, nu este obligatoriu sa aiba bani locali, gasesti sa platesti cu cardul sau in euro oriunde, chiar si la tarani de pe marginea drumului, drumurile sint bune, preturile sint cele mai mici din toata zona.
 9. Mergeti prin Igumenitsa-Saranda-Vlora, asa o sa treceti peste muntele Cika, un spectacol la mare inaltime.Mai departe ai multe variante, spre Tirana, sau spre Durres- Lezhe- Shkoder.
 10. bmwio

  Plimbari 2016

  O noua iesire, in prima zi fara ploaie dupa Paste cind am fost la Nisipurile de Aur pentru 3 zile, Urlati-Apostolache-Podeni-Carbunesti-Valeni-Slanic=Gura Vitioarei-Magurele-Urlati. Drumul intre Podeni si Valeni este destul de denivelat, dar semnalizat, merge facut cu grija, peisajul merita, verdeata, flori.
 11. Cu ce bac ai trecut cu 24 lei? asta est pretul pentru masini, pentru moto este 9 lei, sint panouri mari cu tarifele.
 12. Mergi din Niksic catre Pluzine, iar de acolo urci catre Durmitor, este raritate. Dar cred ca la 1 mai este zapada ca pe transalpina, eu am fost in iunie si era frezat, dar cu pereti pe anumite portiuni de 1,5 m, poti vedea pe Balcani in iunie mare parte din traseul propus de tine, l-am facut si eu incepind cu 2013. Dupa ai avea alte frumuseti, Visegrad si Mokra Gora, aici poti sta si vizita, sint niste peisaje unice, cauta, este la fel de frumos ca la Plidvice. Dupa Mostar mergi catre Medugorje, apoi neaparat Metcovic, o gradina imensa in delta riului Neredva, ceva de vis. Cumpara de aici raciu din fructe exotice, sucuri sau dulceata. Ai ales un traseu extrem de pitoresc dar ar trebui facut dupa jumatatea lui iunie, sa poti face si baie, sa ai vreme frumoasa, preturi de inceput de sezon. 14 zile sint foarte multe, nu are rost sa pierzi atita timp, mai bine mai faci un traseu in septembrie. Eu stau 5-6 zile intr-o tura in Yugoslavia-Albania-Grecia, mi se pare suficient pentru o iesire, dupa te plictisesti si obosesti.
 13. Ravenol are toate tipurile, eu folosesc de citiva ani la masini, nu se consuma ca altele, sfatul este sa consultati la magazin cu vinzatorul care este recomandarea producatorului. In plus, cind fac primul schimb adaug Motor Protect de la LM, un tratament la fiecare 50,000 km. Aveti in vedere vechimea si rulajul utilajului, cu cit este mai vechi si mai mare, cresteti indici. De ex. la un cruiser Yamaha xvz 1300 din 1991 cu 140,000km pun 20w50, la fel ca Porsche 944 din 1987. La Mercedes W202 c180 din 1994 cu 110.000 km pun 15w40, pentru ca il folosesc mai mult pe timp rece . Puteti face o verificare orientativa si pe site Unix, la fel ca si pentru piese uzuale. https://www.unixauto.ro/Unix_Startlap_Form.aspx?cMod=2
 14. bmwio

  Plimbari 2016

  Prima iesire mai consistenta, Urlati-Tataru-Calugareni-Baile Boboci-Marginea Padurii-Tisau-Vernesti-Greceanca-Urlati, vreme buna, sosele foarte bune, peisaje cu pomi infloriti, putine motociclete, aglomertatie de masini, dar 2 ore de relaxare in natura si peste 120 km. Fara poze ca am batut drumurile astea aproape in fiecare an.
×
×
 • Create New...