Jump to content

SMAEB - ziua a doua. Oameni si motociclete.


bmwio

Super Membru
 • Content Count

  997
 • Joined

 • Last visited

About bmwio

 • Rank
  Avansat

Contact Methods

 • Yahoo
  viorel.dima@yahoo.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Urlati - Mizil Ph
 • Carnet moto din
  1981
 • Motocicleta
  BMW K1100LT, Yamaha Royal Venture 1300
 • Numar Moto
  PH-11-YTF, PH-14-EWE
 • Club
  Propriu

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  Mobra, Piaggio Hexagon, BMW F650, BMW R1100RS, BMW K1100LT, Kawasaki EN 500, Yamaha Venture Royal 1300, BMW K1200LT, Yamaha xvz 1300 Royal Venture
 • Interests
  Calatorii, motociclete, autoturisme, tenis

Recent Profile Visitors

777 profile views
 1. Mergi din Niksic catre Pluzine, iar de acolo urci catre Durmitor, este raritate. Dar cred ca la 1 mai este zapada ca pe transalpina, eu am fost in iunie si era frezat, dar cu pereti pe anumite portiuni de 1,5 m, poti vedea pe Balcani in iunie mare parte din traseul propus de tine, l-am facut si eu incepind cu 2013. Dupa ai avea alte frumuseti, Visegrad si Mokra Gora, aici poti sta si vizita, sint niste peisaje unice, cauta, este la fel de frumos ca la Plidvice. Dupa Mostar mergi catre Medugorje, apoi neaparat Metcovic, o gradina imensa in delta riului Neredva, ceva de vis. Cumpara de aici raciu din fructe exotice, sucuri sau dulceata. Ai ales un traseu extrem de pitoresc dar ar trebui facut dupa jumatatea lui iunie, sa poti face si baie, sa ai vreme frumoasa, preturi de inceput de sezon. 14 zile sint foarte multe, nu are rost sa pierzi atita timp, mai bine mai faci un traseu in septembrie. Eu stau 5-6 zile intr-o tura in Yugoslavia-Albania-Grecia, mi se pare suficient pentru o iesire, dupa te plictisesti si obosesti.
 2. Ravenol are toate tipurile, eu folosesc de citiva ani la masini, nu se consuma ca altele, sfatul este sa consultati la magazin cu vinzatorul care este recomandarea producatorului. In plus, cind fac primul schimb adaug Motor Protect de la LM, un tratament la fiecare 50,000 km. Aveti in vedere vechimea si rulajul utilajului, cu cit este mai vechi si mai mare, cresteti indici. De ex. la un cruiser Yamaha xvz 1300 din 1991 cu 140,000km pun 20w50, la fel ca Porsche 944 din 1987. La Mercedes W202 c180 din 1994 cu 110.000 km pun 15w40, pentru ca il folosesc mai mult pe timp rece . Puteti face o verificare orientativa si pe site Unix, la fel ca si pentru piese uzuale. https://www.unixauto.ro/Unix_Startlap_Form.aspx?cMod=2
 3. bmwio

  Plimbari 2016

  Prima iesire mai consistenta, Urlati-Tataru-Calugareni-Baile Boboci-Marginea Padurii-Tisau-Vernesti-Greceanca-Urlati, vreme buna, sosele foarte bune, peisaje cu pomi infloriti, putine motociclete, aglomertatie de masini, dar 2 ore de relaxare in natura si peste 120 km. Fara poze ca am batut drumurile astea aproape in fiecare an.
 4. Folositi bacul de la Ostrov ca alternativa de intoarcere, a fost schimbat cu unul nou si rapid, drumul de la Calarasi la Lehliu este liber si foarte bun. Eu fac drumul asta de 2-3 ori pe an.
 5. Salut, s-a vorbit mai sus si de discuri fixe sau flotante, eu recomandam bucsele, sint inca bune, dar jucul radial a crescut putin.
 6. Pentru bucse de la discuri vorbiti cu Dan, eu am pus acum 4-5 ani de la el, intradevar nu tin foarte mult, dar discurile flotante sint de acolo, nu are rost sa faci experimente.
 7. Au fost ani in urma cind de 1 decembrie am fluturat steagul, chiar si catre Predeal sau Bran-Moeciu, dar erau temperaturi peste 10 grade, anul acesta nu a fost vreme de iesit.
 8. Cind eram tineri sarbatoream 1 decembrie pe motociclete, fara sa facem analize, evaluari sau parteneriate la diverse stiluri moto, imi doresc asta din nou.
 9. bmwio

  Plimbari 2016

  In 27-28.10 am facut o deplasare rapida pina la Balcik, la http://www.lighthousegolfresort.com/, la spa, pe traseu clasic, Urlati-Urziceni-Cosereni-Lehliu-Calarasi-Dobrici-Balcik, 300 km facuti in 4 1/2 h, in bulgaria liber, drumri foarte bune. La Calarasi noroc ca au schimbat bacul, Dunarea era foarte mica, luni dupa chiar s-a inchis traversarea. Vremea a fost calda, peste 25 grade, fara vint. Simbata si duminica 10-11.11 am iesit sa ne dezmortim, Urlati-Singeru-Cislau-Magura-Hales-Sarata Monteoru in prima zi, apoi Urlati-Magurele-Varbilau-Lipanesti-Seciu-Plopu, in total 200 km, vremea buna, cald, drumurile foarte bune.
 10. Salut, ne-am petrecut la bac pe malul dinspre Silistra azi pe la prinz, eu veneam dupa o tura pina la Balcik. La cum arata Dunarea in scurt timp nu se mai poate trece cu bacul, la fel ca la Bechet.
 11. Anul acesta s-a asfaltat trecerea intre Breaza si Bezdead, o lucrare foarte buna, in schimb asfaltul prin cele 2 localitati este destul de distrus. Pentru intors exista si Provita-Valea Lunga-Iedera-Moreni sau Magureni-Iedera, doar ca este o portiune fara asfalt prin padure, cind ploua este greu de trecut.
 12. Ai fost? pune poze, sa vedem si noi ce am pierdut.
 13. Poate fi inchis daca zice cel care l-a deschis, dar din ce s-a scris aici se dovedeste ca si comunitatea moto de acum a preluat din tendinta societatii de azi, egoism, Indiferenta, Eu sint Mai cu Mot, Sa le arata Noi cine Sintem etc. Nu este prima data cind citesc, inclusiv pe topicuri despre veterani si accidente. Cind am reinceput motociclismul si intram pe site ne consultam, vorbeam despre trasee, primeam informatii si sfaturi, ne intilneam si faceam plimbari, acum totul este la misto, motociclistii merg mai mult pe tastatura, sint agresivi, ranchinosi, sint priceputi la toate chiar daca nu au nici o meserie, nu stiu sa scrie, sa aprecieze calitati sau frumuseti.
 14. Ce faci dragule, imbatrinesti dar tot speri la vremurile tineretii cind faceam 1 Decembrie in grup de 10-15 moto, nu se mai poate, nu ai cu cine, cele bune!
×
×
 • Create New...