Sari la conținut

piese cutie viteze IJ

pegas
 Share

Postări Recomandate

• 4 weeks later...

multumesc, am gasit piese la motorbike-bg.com dar imi mai trebuei arcul care retine levierul de blocare a treptei de viteza, are cineva un astfel de arc sau caut unul asemanator. 

WhatsApp Image 2026-01-18 at 16.41.45 2.jpeg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...

Eu de obicei taiam cateva spire din arcul ala si ii facem alta 'agatzatore'  ca sa-si faca mai bine dtoria in blocajele selectorului.

Pintenul cu pricina il 'netezeam cu flexul dupa forma exacta a locasurilor de pe selector

(Incercam astfel s elimin orice joc posibil,intrucat orice toleranta permite plimbatul furcilor abapoda in timpul rularii cauzand  uzuri premature crabotilor cat si dintilor pinioanelor rezultand multe alte probleme nedorite,nu doar saritu'din viteza)

La Minsk adaugam cateva saibe su arcul bilei blocatoare.

Ce bine ca mobrele astea sunt dispuse cu capac lateral la cutia de viteze si nu mai e nevoie sa-ti faci 2 saptamani de santier, motorul jos,bucati etc ...

Si paradoxal - la majoritatea comunistelor fara capac se si strica cutia mai repede,fiind si mai slab conceputa ca la cele doua amintite.

Exemple ar fi Jawele si CZ-urile,Voshod,K'au si MZ' urile,Tula etc ..

ETZ si Panonia,chiar si Jupiter au cutia mai solida/fiabila

De gustibus

🤷‍♂️

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri