Sari la conținut

Scurta prin Alpi

Postări Recomandate

In iunie 2023 am facut o scurta tura prin Alpi, incepand de la Zagreb si terminand pe langa Interlaken. Am atins cateva pasuri importante.

Traseele de Google Maps sa le verificati dupa 01 mai, majoritatea pasurilor sunt inchise octombrie - mai. Punctele sunt puse sa va duca prin pasurile respective, dar google stie prea multe si te scoate pe alt traseu daca vede ca e inchis pasul.

Ziua 1 - Zagreb - Mittersil - 504km - 8h - https://maps.app.goo.gl/9JT2EzJudL4z96NA7 (stanga la Kranjska Gora pe 206 pentru coborare prin pasul Vrsic, urmati 202 inainte pentru urcare prin pasul Vrsic si ocolire extra 1h)
Ziua 2 - Mittersill - Bormio - 386km - 7h45 - https://maps.app.goo.gl/3qcQ19XWjsAU6sXC7 (la "24" se merge inainte catre "Staller/Bruggen" respectiv Italia)
Ziua 3 - Bormio - Reichenbach - 420km - 8h30 - https://maps.app.goo.gl/sKc39NVvpTmrSGCx5 (se merge din Italia catre Splugen, necesita vigneta Elvetia, se continua catre San Bernadino pe drumul cel mai scurt)

Recomand cumparare de vigneta pe Elvetia fiindca prin sate sunt radare muuulte si piatra cubica, ba chiar unele au interzis tranzit si va treziti cu amenzi, asa ca autostrada e "sfanta" desi pe alocuri e doar un drum national, gen A8.

Pe Austria motocicletele platesc bigneta daca merg pe autostrazi, deplasarea e mult mai facila, deci recomand.

Pe Croatia se platesc taxe.

Asfalt (sau pavat) peste tot. Atentie sa nu ramaneti gura casca in mers, eu am patit pe Stelvio si era sa decolez.

Pasuri atinse:
Ziua 1 - Vrsic (HR) - Predil (I) - Wurzen (A) - Grossglockner (A)
Ziua 2 - Staller (A) - Giovo/Jaufenpass (I) - Stelvio (I/CH) - Drossa (tunel CH) - Livigno (barajul CH, lacul I) - Foscagno (I)
Ziua 3 - Splugen (I/CH) -  San Bernadino (CH) - Gotthard (CH) - Furka (CH) - Grimsell (CH)

Editat de gadi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La mulți ani! ✌️

Întâmplător am mers și eu prin țările respective, fără autostrăzi, însă, detest să merg in linie dreaptă. Nu am luat vigneta pentru Elveția sau Austria (deși am pișcat sigur câteva radare prin localități), o singură dată parcă am luat vigneta pentru Austria, eram la început și îmi era teamă să nu mă bage GPS pe cine știe ce rută. Nu îmi place deloc cu moto pe autostrăzi, le accesezi doar în caz de forță majoră (gen e târziu, mi-e foame și vreau să ajung rapid la cazare).

Totuși văd la tine 2023? Sigur n-ai inversat 5 cu 3? 

Link spre comentariu

Nup, in 5 facui altceva, si in 4 altceva.

Bucatile de autostradă te ajuta sa ajungi mai repede, o prefer mai ales cand ploua si deja am fost in zona respectiva.

Link spre comentariu