Jump to content

Lucian_M

Super Membru
 • Posts

  4,829
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Lucian_M

 1. Soția nici nu a băgat-o în seamă, dar de cum am văzut fața, mi-am dat seama ce este și ce legendă Rally am in față. În plus, părea pregătită de cursă, cu roll-cage, scaune și tot tacâmul. Dar nici când i-am zis că e rachetă chiar și pe timpurile astea nu a părut interesată, dimpotrivă. Parcă are 2 litri și 310 cai, tracțiune integrală și un demaraj de invidiat, chiar și pentru 2021. Deci am reținut binișor datele... https://www.tiriaccollection.ro/colectie/masini/1993-lancia-delta
 2. Yep. Nu era split, dar tot frumoasă. Și ce mi-a mai plăcut (o să vă umfle râsul), a fost HF-ul alb, pe care soția nu a dat doi lei. Am gusturi cretine, știu.
 3. Mi-a plăcut bijuteria asta, dar nu era patronul acasă și nu am putut face schimb... De trei ori m-am întors la ea, a fost singura din colecție care mi-a furat inima, deși erau altele mult mai frumoase.
 4. Ai de plm, cât roman siropos... Caută de sună-l pe OP, că omul nu a mai schimbat uleiul fără să primească răspuns pe net.
 5. 160 e foarte ok ca preț, la a mea erau 70 bucata. Dar piticul de pe creier a stat liniștit după schimb.
 6. Daca ai avut sarma de alama, cred si eu. Acum serios, mi-a zis un mecanic ca nu se schimba o singura bujie, ci toate, ca urmeaza si celelalte sa pice. Eh, n-am crezut, am schimbat doar una, iar sora din dreapta a cedat dupa 2 ani. Atunci i-am dat dreptate si am pus set complet.
 7. Daca e din alama, trebuie scos cu o sarma indoita. Tot din alama, fireste.
 8. Există soluție, se scoate cu un magnet.
 9. Eu îs pe recepție, în caz că vrei filtrul, rezolvăm cu livrarea. Nu cere de mâncare, nici nu se strică in cutie. E mai ieftin decât orice filtru normal pentru modelul tău moto.
 10. E original K&N, am comandat filtru hiflo, că nu știam ce e în f4i și oricum nu aveam kit de întreținere. Filtrul ăla nu are mai mult de 5-6000 km, arată foarte bine, nu e murdar. Iar la banii ăia e pomană.
 11. Stă în pungă de 3 ani și m-am gândit că poate unii nu vor să dea 280 pe un filtru.
 12. Un filtru aer K&N reutilizabil nu te interesează? Preț bun (60).
 13. O bujie defectă la 1,9 îl făcea să pornească mai greu. După înlocuire, altă viață, am pus ce era in motor, adică Beru, vreo 60-70 lei. După vreo 6 ani am schimbat tot setul, picase alta.
 14. De consumuri ziceam, raportate la masă. Am mai zis pe topic? Scuze.
 15. Octavia mea din 2007 cu motor de 1,9 euro 3, 1500 kg, halea real la drum lung cca 4,5%, două persoane și ceva bagaj. Dar ăla era diesel, aproape 300.000 km reali. 1,4 16v 94 cai pe Chevrolet la 1100 kg sub 7 nu vedeam. Astea noi ar trebui să fie mai economice, după părerea mea.
 16. Dacă le-aș folosi... Mai văd una-alta și poate mai ajut vreun coleg, că și eu mai fur idei de la voi. Mă uit după astea, dar aștept să ne vină cizmele mai întâi.
 17. Poate ajută pe cineva, mi-a apărut pe feisbuc: https://www.foxigy.ro/p/manusi-de-protectie-sablare?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_term=ROIHUNTER&utm_campaign=dex-RO-ROIH-dielna-ACQ-dex-dex-INT-M-23-55-naradie&utm_content=at1!27468722&utm_id=at1!27468722&fbclid=IwAR2B7v6DalexGBlNnAl0E4R01oJ_AfP-kXnAjqsY1svUIAKvfs8wWoqK0AE
 18. Abs, aer condiționat, două airbag-uri și servodirecție, mai multe nu-ți trebuie.
 19. Mai depinde și cine o verifică înainte să o cumperi.
 20. Octavia n-am aruncat-o, eram la mecanicul meu să identific un mic țăcănit pe față și îmi spune că e capătul de bară dreapta și că trebuie schimbat. Îl întreb dacă fac rău că le schimb în pereche, omul spune că așa e recomandat + verificat unghiuri (direcție sau geometrie îi zice pe la noi). Spun că știu asta și mai am de schimbat parbrizul + cosmetizat pragurile, pentru că aș vrea să o dau. Omul mă întreabă cât vreau pe ea, eu zic 2500 după ce o pun la punct. Îmi dă 2300 fix acum, banii jos, fără să mai fac nimic mașinii. Mi s-au înmuiat picioarele, nu mă așteptam la ofertă așa rapid și îi zic că vreau să mă consult și cu soția, așa e frumos. Sergiu spune să mă gândesc rapid, că e joi, iar el sâmbătă trebuie să îi ia băiatului mașină. Acasă soția e de acord și uite așa a doua zi am făcut actele. Mașina n-am dat-o de rea, abia băgasem in ea pe față 13 mil în arcuri, amortizoare, flanșe (KYB și Sachs, n-am umblat cu proștii). Frânele erau stas, motorul la fel, singurele hibe erau clima (dădea frig când avea chef, suspectam electrova) și oleacă de rugină pe la praguri și aripi (nimic grav). Și uite așa am rămas fără ditamai tancul nemțesc, cu gardă la sol de 18 cm (mă durea undeva iarna cât de mare e zăpada) și am revenit la prima dragoste, un hatchback cu gardă joasă, mai ușor cu 400 kg, dar care vibrează de zici că are Parkinson (tampoane motor bulite, sper să mi le schimbe mâine mecanicul, că le-am luat de o săptămână). Omul e mulțumit de mașină, o știe de câțiva ani, a umblat și el la frane și la motor, a văzut că am grijă de ea și sigur de asta a și luat-o de la mine. Scuze pentru offtopic, doar că mașina nu e la fier vechi, mai are de trăit ceva ani, dacă e întreținută corespunzător.
 21. La mine nu contează pe unde merg, atâta timp cât mă simt bine. Și al dreq de bine mai e prin alte țări, unde simți că nu se uită patronii in sictir la tine (discuție lungă, bună la o terasă și câteva rânduri de bere).
 22. România se învecinează la sud cu Serbia și Bulgaria, parcă așa am învățat. Iar partea cu sculptura e peste baltă la sârbi, care sunt vecinii noștri, că sigur n-am trecut granița pe la Trompeta Turnu Severin și am ajuns in Bangladesh.
 23. Doaaaaaaa, or să arunce ăia flori in fața mașinii tale când treci pe acolo. Grijă mare să nu fie cu tot cu ghiveci. Mie mi se rupe grav că își ia x sau y mașină "verde" (verde pe dreq), atâta timp cât alții poluează de sparg: avioane, vapoare, tractoare vechi, cazane ruginite (care trec ITP doar cu șpagă). Iar alte popoare ore să mai polueze grav încă 100 euro de acum înainte. Jură că pentru poluare ai luat-o, că e verde. Eu măcar recunosc, am luat diesel euro 6 ca să nu mă frece aia de la putere că poluez cu un euro 3 (care făcea fum mai puțin decât un euro 5). Dar asta cu "am luat mașina să nu dau fum" mi se pare hilară, ca și cum ar spune unul că se face popă că are chemare.
 24. Stați că am observat și eu numere MPR în trafic. Care e faza?
×
×
 • Create New...