Sari la conținut

Vitezane-chopper-enduro


Saracie
 Share

Postări Recomandate

Mi'am intrebat un amic sofer daca ii plac motocicletele.Raspuns a venit imediat si fara ezitare :"DA!".

De ce nu iti iei si tu? l'am mai intrebat.Raspunsul a venit la fel: "Mi'e frica!"

 

Sa fim seriosi, cand alegem sa ne luam motocicleta e clar ca nu siguranta e prima la care ne gandim.

Cunosc tipi cu vitezane care n'au avut nici macar un accident, cunosc tipi cu choppere care s'au tavalit la greu ... statisticile postate de Demo sunt foarte interesante si ar trebui sa ne puna pe ganduri.

Totusi, decat sa caut sa ma incadrez la una din categoriile accidentelor in functie de genul motocicletei inainte de a alege una, prefer sa ma gandesc pe care gen m'as simti mai bine. :wave:

P.S.: inca nu s'a fabricat "cea mai sigura" motocicleta din lume :hug:

 

 

A fost Irascibil ??? :eek: :crack: Si a fost bine. :ok:

 

Un prieten motociclist mi-a spus altceva: ii este putin frica atunci cand iese cu motoru, dar este exact frica cel tine atent ! Si avea dreptate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

luam 3 motociclete: speed, enduro, chopper (fara derivatele lor) toate aceasi clasa 600 sa zicem si punem un incepator (acelasi) pe toate 3 sa mearga o sa obs la speed ca nu e obisnuit cu puterea motorului, frana fatza si ciclistica motcicletei, la enduro se pare cea mai manevrabila motocicleta, datorita pozitiei in sea,ghidon, amortizoarelor care au cursa lunga si nu te vor respinge din orice gripicica gata sa te arunce, chopperele sunt intre speed si enduro, dar nu cele cu comenzi avansate care pana te obisnuiesti cu ele iti va lua un timp, tot la chopere trebe luat in considerare si tipul de ghidon, cele classice inaltate sunt jalnice in curbe in extrema cealalta sunt cele care se apropie de ghidoanele drepte

cum se spunea si mai sus conteaza omul care se suie pe motocicleta...poti sa-i dai si busa unui om care gandeste si stie unde sa se opresca

dupa ce te sui pe un motor nu baga mana in gaz inainte de a testa reactia motorului la o frana brusca, sau viraje bruste, invata-te cu el apoi treptat incerca sa-l explorezi, nu dintr-o data pe o roata sau viteze up 140 pt ca nicodata nu vei stii cum reactioneza motorul la o manevra brusca la acesta viteza

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

io doar imi aduc aminte cu durere in suflet de cei pieriti dintre noi anul trecut, si au fost multi , foarte multi din nefericire.

 

Din accidentele mortale sau foarte grave am observat anul trecut (se prea poate sa fie o parere) ca in aproximativ 90 % din accidente au fost implicate motocliclete de viteza (inclusiv naked) , restu de 10 procente fiind impartite intre cele enduro / chopper . Imi aduc aminte ca doar unul dintre cei trecuti in nefiinta anul trecut calarea un chopper... si asta ca avea casca nelegata si a dat cu capul de un bolovan pe un drum de tara, in timpul cazaturii.

 

Tot din aceasta cauza inca nu ma simt pregatit sa trec pe un motor de viteza , pentru ca stiu ca una din principalele cauze ale accidentelor mortale este viteza (nu neaparat a producerii acestora.. ci viteza este cea care face diferenta intre os rupt si morga) .

 

Si da, am condus de 2 ori motoare de viteza un 600 si un 750 parca, ambele mi-au dozat adrenalina la maxim, mi-au placut la nebunie, dar deocamdata tot ce ma opreste sa trec pe vitezane este acea statistica pe care o am in cap de anul trecut . Si ma stiu pe mine, care i-as da daca motoru poate...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate sunt eu mai aiurea, dar la mine a fost caz concret: aveam o toba mai "sport", si fara site si sparta la ETZ 250. Cand i-am luat toba originala, noua, efectiv am inceput sa o conduc altfel... doar din cauza zgomotului scos de motocicleta.

 

Tu ai facut acolo ceva ce nu trebuia facut. Motorul in 2T are alt fel de tobe ca cel in 4T. Spargind tobele i-ai luat din putere. Nu mai dau alte explicatii ca o sa fiu off-topic.

 

Fiecare e liber sa conduca orice moto poate si ii place, atit timp cit isi cunoaste limitele. Atit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unii zic ca iti alegi motocicleta dupa gustul personal! :wave:

 

Eu am decis ca vreau o motocicleta apoi am rascolit forumul dupa informatii si am aflat ca cea mai "sigura" este cruiserul si ca nu e cazul sa-mi iau una mai mare de 600! Deci am ce se vede! :hug:

 

Exact aceste informatii le cautam! Daca aflam ca cea mai sigura era un sport-touring aveam de aia! [...sau ar fi fost tot asta? :crack: ]

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...