paul_biker Postat Mai 3, 2007 Share Postat Mai 3, 2007 Salutare, Ma bate un gand serios sa imi iau naked-ul Kawasaki Zephyr. As vrea sa aflu daca are hibe ascunse sau defecte majore de fabricatie si care ar fi punctele tari/slabe. Ar mai fi si Honda CB 750 ca varianta dar nu imi place la fel de mult ca Zephyr-ul. Astept pareri competente din partea celor care au luat contact cu acest motor. Multumesc anticipat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bunicul Postat Mai 3, 2007 Share Postat Mai 3, 2007 (editat) N-ai gusturi rele , seria Zephyr e considerata una dintre cele mai reusite "neo-retro" si nici tehnic nu-s deloc rele. Ti-as recomanda Zephyrul de 750 (preferabil dupa 1996, s-a fabricat intre 1991 si 1999 pentru Europa), cel de 1.100 e prea greu si, in ciuda puterii mai mari (98 CP), nu are performante mai bune si, evident, consuma mai mult. Versiunile de 400 si 550 cmc cred ca nici nu te intereseaza ... Oricum, 205 km/h sint chiar prea multi pe un naked, agilitatea cred ca primeaza si asta-i calitatea nr.1 a lui Zephyr 750. Blocul "4 in linie" de 76 CP racit cu aer e f. fiabil, doar furca e cam moale dar se rezolva cu arcuri mai tari si ulei corespunzator. Un exemplar cu 25-30.000 km e ideal si inca il poti gasi pe la 2.500 euroi (vezi sa aiba serviceul facut, pe cit posibil - nereglarea la timp a jocurilor supapelor "oboseste" toata chiulasa...). In rest, daca ambreiajul nu patineaza, n-o sa ai alte surprize, in mod normal. Iar versiunile bicolore si cu roti spitate (din 1996-1997) mi se par cele mai reusite! Succes ! Editat Mai 3, 2007 de Bunicul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
paul_biker Postat Mai 3, 2007 Autor Share Postat Mai 3, 2007 N-ai gusturi rele , seria Zephyr e considerata una dintre cele mai reusite "neo-retro" si nici tehnic nu-s deloc rele... Daaa ..eu chiar m-am indragostit de motorul asta. Multumesc mult pentru informatii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
squadlipi Postat Mai 4, 2007 Share Postat Mai 4, 2007 Am avut un Zephyr 550 , l-am adus din Germania. Singura problema aveam la carburatoare...asa murdare au fost ca nu-mi vinea sa cred...trebuia curatita tot sistemul de alimentare, rezervor, robinet, carburatoare. I-am mai schimbat uleiul si hai la drum...am ramas surprins de agilitatea motorasului de 550, chiar si cu doua persoane. Consumul era in jur de 4.8 - 5,5 litri/100, viteza maxima 180 Km/h. In general aceste motoare sunt foarte fiabile, frane excelente, singurul lucru care ma deranjat , zgomotul specific al blocului motor de Zephyr. Pot sa-ti recomand cu incredere Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate