Sari la conținut

Kawasaki Zephyr 750/1100


paul_biker
 Share

Postări Recomandate

Salutare,

 

Ma bate un gand serios sa imi iau naked-ul Kawasaki Zephyr. As vrea sa aflu daca are hibe ascunse sau defecte majore de fabricatie si care ar fi punctele tari/slabe. Ar mai fi si Honda CB 750 ca varianta dar nu imi place la fel de mult ca Zephyr-ul.

Astept pareri competente din partea celor care au luat contact cu acest motor. Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:ok: N-ai gusturi rele :wave: , seria Zephyr e considerata una dintre cele mai reusite "neo-retro" si nici tehnic nu-s deloc rele. Ti-as recomanda Zephyrul de 750 (preferabil dupa 1996, s-a fabricat intre 1991 si 1999 pentru Europa), cel de 1.100 e prea greu si, in ciuda puterii mai mari (98 CP), nu are performante mai bune si, evident, consuma mai mult. Versiunile de 400 si 550 cmc cred ca nici nu te intereseaza ...

Oricum, 205 km/h sint chiar prea multi pe un naked, agilitatea cred ca primeaza si asta-i calitatea nr.1 a lui Zephyr 750. Blocul "4 in linie" de 76 CP racit cu aer e f. fiabil, doar furca e cam moale dar se rezolva cu arcuri mai tari si ulei corespunzator. Un exemplar cu 25-30.000 km e ideal si inca il poti gasi pe la 2.500 euroi (vezi sa aiba serviceul facut, pe cit posibil - nereglarea la timp a jocurilor supapelor "oboseste" toata chiulasa...). In rest, daca ambreiajul nu patineaza, n-o sa ai alte surprize, in mod normal.

Iar versiunile bicolore si cu roti spitate (din 1996-1997) mi se par cele mai reusite! :rock:

Succes ! :duel:

post-5405-1178219513_thumb.jpg

Editat de Bunicul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am avut un Zephyr 550 , l-am adus din Germania. Singura problema aveam la carburatoare...asa murdare au fost ca nu-mi vinea sa cred...trebuia curatita tot sistemul de alimentare, rezervor, robinet, carburatoare. I-am mai schimbat uleiul si hai la drum...am ramas surprins de agilitatea motorasului de 550, chiar si cu doua persoane. Consumul era in jur de 4.8 - 5,5 litri/100, viteza maxima 180 Km/h. In general aceste motoare sunt foarte fiabile, frane excelente, singurul lucru care ma deranjat , zgomotul specific al blocului motor de Zephyr. Pot sa-ti recomand cu incredere :duel:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...