Sari la conținut

Soti

Membru
  • Număr conținut

    97
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Soti

  1. idee-omul(proprietarul) merge la r.a.r unde cere un duplicat dupa acte pe motiv de pierdere,cei de acolo stiu procedura,probabil trebuiesc date la monitorul oficial,etc. dupa ce se obtine duplicatul faci contract de vanzare -cumparare si il treci pe numele tau.

    Din pacate ,daca nu a avut carte rar-ul nu-i poate da nimic (poate un sfat).

  2. Merita ancercat.Stiu ca exista un electrod cu care se repata gura de taiere matritelor de stantat,fara a fi nevoie de decalire si apoi recalire.Fostii mei colegi reparau planetarele de Dacia cu astfel de electrod.

     

    Scuze ! M-am grabit sa postez,am crezut ca e vorba de vre-un ax ,role nu cred ca poti reconditiona.

  3. Am o oala de far goala dar este de AWO sport si-i cam ruginita.Daca te aranjaza e gratis doar transportul a-l platesti,mai am si un rezervor de AWO T pe care l-am luat de la Basty (asta e pe bani).

  4. ...deci nu va reparati motoarele...care au mers bine saptamana trecuta!

    Proprietarii xenofobi ai OMV-ului nu mai distribuie Premium...de vreo 2 saptamani...Nici o problema , am bagat fara plumb ca ramasesem fara, si in general aveau o calitate constanta la "faraPlumb"(de vreo doi ani bag de la ei si nu am avut nici o surpriza...)

    de data asta dezastru! De abia am urcat dealul de la benzinarie spre oras!(am zis ca era apa ramasa care a ajus in decantor ...nici poveste!)Motorul suna ciudat, , rateuri si pe admisie si pe evacuare, si nu mai puteam sa trag de el!

    Am zis ca o sa-si revina....dar era tot asa , chiar mai rau , a inceput sa se incinga si sa-l simt prin bocanci , lucru care nu s-a mai intamplat decat la inceputurile chinuite cu K63!

    Am dat-o jos!(am luat si eu vreo doau guri :crack: ) si cu un sfert de litru am coborat la o benzinarie particulara care avea Premium...alta viata!Mergea si suna asa cum il stiam!Puteam sa trag de acceleratie brusc si pana in capat fara sa pice in nas sau sa se opreasca...asta pana ieri cand am alimentat la aceiasi benzinarie!Din nou sunet schimbat, ceva rateuri pe evacuare, si , nu mergea cum il stiam.Nu urca in ture mai mult de 80/h(pe ceas) si se punea in nas cand incercam sa-l trag mai sus!

    Prietenul cu simson care alimentase cu o zi inainte din acelasi loc , se plangea si el de simptome ciudate....in principal gol de putere in partea de sus...Am tras de ele amandoi, pentru ca aveam sosea buna , dar nu mergeau!Ambele se infoaca, fac urat in partea sus a regimului de turatie, si nu mai fug!El a verificat avansul (toate la locul lor, dar a facut teste si cu avansul marit...) curatzat carburatorul , schimbat bujia...poula , nu merge!

    Dupa o tura de 150km , ambii aveam bujiile negricioase(desi aratau fain acum o saptamana).

    Apoi am mai aflat de probleme la posesori de Dacia(motoarele se infoaca....pornesc usor la rece , dar foarte greu sau deloc la cald!..cu aceiasi benzina fara plumb de la OMV)

    In concluzie au foutut astia benzina! sau lichideaza ceva stocuri , sau au marlanit-o asta asa zisa fara plumb(evapora mai greu sau mai usor...stii poula!)Evident s-a dezechilibrat puternic amestecul!Poate nu arde cu aceiasi viteza, sau are o alta comportare cu temperatura si sunt defavorizate ciorsurile astea fierbinti racite cu aer.. :crack:

    Sunt in dilema ce sa fac!...

    Porneste extrem de greu la cald, dupa ceva seturi prelungite de pedale, si cu aer dat suplimentar , cu acceleratia trasa...

    Oricum , nu va reparati ciorsurile care au mers bine saptamana trecuta!

    Chestia cu pornitul usor la rece si f greu la cald,dat an nas si anodaturi cand se ancalzeste o patesc si eu la Dacia.

  5. 12°-36° fata de punctul maxim,dar te complici prea mult deoarece gradele respective sunt pentru Yamaha XT 400,la ETZ an mod sigur ai alte valori an grade si alta informatie ce trebuie s-o scrii an PIC.Ancepi prin a-ti construi versiunea cu avans fix(versiunea Fixed) apoi ,an timp poti sa upgrade-zi.

  6. Dupa 2 luni juma' de munca am reusit sa il termin.Probabil ca se putea si mai bine si cu toate ca mi-am dat toata silinta nu am reusit sa-i opresc scurgerile de la carburator si nici releul de incarcare sa-l repar. :rusinica:

    Si nici chef nu mai am :crack:

     

    Cu fiarele am anteles cum au ajuns sa arate asa,dar seile.....le-ai schimbat?(parca n-au fost folosite deloc)

     

    --- Mesaj completat în 20 Mar 2008 08:25 -------------

    Sunt siteuri mai bune de piese decat asta. Nu stiu daca livreaza vreuna in Ro. Pistoanele in general nu sunt prea bune, decat cele de la Fisher. Piston de 71-73 nu merge in camasa originala. Daca ar merge, ar merge fara probleme si cel de Skoda 120 si de Dacia 1300. Dar nu merg. Ambielajul nu pateste nimic de la raportul de compresie crescut. Asta in ceea ce priveste centrarea lui, ca de uzat se va uza mai repede.

    Si au si niste preturi chiar obraznice la unele produse,ex: ornament pentru contact Simson 26€ http://www.sausewind-shop.com/edealinv/ser...000315932115225

  7. Ma dor urmatoarele repere originale: carterul anterior, ghidonul, farul, crucea cardanica completa, robinetul de la rezervor, etc etc etc.

    Adica le cumpar instant daca mi se ofera la preturi corecte.

    Am gasit chestiile astea de la carburator daca-ti trebuiesc nu te costa nimic,numai sa nu-mi zici sa ti le trimit prin posta :rusinica:

    post-10252-1205788259_thumb.jpg

  8. Îți Âştiu MZ-ul de multă vreme, e în pozele mele favorite! Sper să îl fac pe al meu sa arate măcar pe jumătate cum e al tău; din păcate îmi lipsesc destule ca să-l aduc în starea aia. Printre altele, un garaj. Deocamdata e tot în balcon, demontat si pus pe căprării. Motorul nu e 100% funcțional, dar va fi! ÂŞi îl voi trece pe 12 volți, pe magnetou - cel mai probabil. Rezervorul cred că e de ceva M, dar e modificat de fostul proprietar. Îmi place cum arată cu el, sper să nu-mi sară puritanii în cap că nu e 100% original :P. O să am mult de lucru, dar e bine că am putut să-l demontez fără ajutorul ciocanului! Să vedem ce-o fi după vopsitorie...

     

    Toate bune! :)

    Nu-i o nenorocire daca nu-l faci 100/100 original dar, ancearca piesele din exterior sa le ai.Daca unui Simson a-i poti modifica aspectu exterior relativ usor(daca ai ceva inspiratie),la ES poti sa strici totul la fel de usor.

  9. Ancearca an Selgros Berceni,acolo am vazut un aparat de sudura cu gaz(ceva Italian marca Telwin)140 A parca.Tot acolo gasesti si role de sirma pentru sudura de doua grosimi 0,6 si 0,8.Aparatul costa vreo 850 RON iar sirma nu mai retin...cam 14 RON rola de 50 m. Sirma nu are nimic deosebit an componenta,an afara de un strat subtire de cupru care o acopera la exterior.

  10. M-am gandit si eu la asta ca ultima solutie. L-a facut cumva cu dinti elicoidali ca si originalul sau a schimbat forma, ca pe strung am inteles ca nu se prea poate face respectivul profil. Eu stiu ca a incercat cineva sa faca nu stiu pentru ce model cu dinti drepti si nu a rezistat iar cat a reusit sa circule cu ea asa fluiera ca dracu, asta tot din auzite, nu pot sa spun ca ar fii chiar asa. Daca ai cumva ceva scheme pentru angrenaj, ceva dupa care sa se ghideze strungarul ar fi super.

    Mersi, Bafta

    Dantura elicoidala ca originalul.Vad ca esti din Arad asa ca ancearca sa iei legatura cu cineva care lucreaza la Astra dar antr-o sectie mai pricopsita gen scularie.

  11. OK, mersi, m-am obisnuit sa nu prea gasesc piese, o sa mai astept poate voi gasi grup, si la mine tot pinionul de atac s-a spart, parerea mea (subiectiva) e ca nu trebuia sa o dai, ca e un model rar si deosebit, piese se mai gasesc, mai greu, dar am inteles ca prin cehia s-ar si face piese pentru babute, dar la comanda si la preturi exorbitante, cine stie, poate voi putea adapta ceva pana gasesc unul original.

     

    Bafta si iarna scurta. :)

    Nu prea ai cum sa adaptezi alt grup,acum ceva multi ani an urma venise un tip an tirg cu o IFA demontata la care ancecase sa-i puna grup de Simson si aproape ca stricase cadru.Daca nu gasesti pinion cauta un frezor bun.An cea de-a doua parete a anilor 80 am avut o astfel de motocicleta,taica-meu se ocupa cu reparatiile si printre altele mi-a facut si pinion de atac si coroana.

  12. Am cumparat un MZ- 250 si, deoarece inca nu ma pricep asa de bine la ea rog pe altii care stiu mai bine.

    Cand merg cu ea, in primele 3 trepte de viteza motorul accelereaza si prind viteza. Dar de la treapta a 4-a in sus cand trag de manseta chiar pana la maxim motorul merge insa nu mai accelereaza si respectiv nu mai prind viteza. De ce oare? De asemenea as dori sa stiu daca proportia de ulei de amestec in benzina de 2,7% e cea optima. Si inca ceva: ati putea sa-mi oferiti o schema, link de/ pentru aprindere electronica pentru acest tip de motocicleta?

    Va multumesc mult.

    http://www.wartburgpeter.de/hp_download.htm gasesti ceva aprinderi electronice(6 si 12V).

×
×
  • Creează nouă...