Sari la conținut

RandomName

Membru
  • Număr conținut

    34
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de RandomName

  1. Salut, intr-adevar distributia este pe lant. Am verificat-o impreuna cu un mecanic acum ceva timp (in urma cu aproximativ 2 luni), intinzatoarele de lant functionau perfect si erau la aproximativ jumatate din cursa lor, pinioanele din partea de sus a distributiei, pe ambii cilindrii erau in regula, nu prezentau urme de uzura, insa lantul era destul de larg pe ambii cilindrii, prin destul de larg ma refer la un joc de cativa mm dar care nu trebuia sa existe din cate am inteles. Iar faptul ca se aude doar din mers si nu la relanti impreuna cu faptul ca se aude doar cateodata ma cam induce in eroare.
  2. Intr-adevar mecanicii costa, am uitat sa adaug inca un lucru, sunetele dubioase si toate problemele avute la motocicletele pe care le-am avut au aparut dupa mersul la mecanic, asa ca prefer sa lucrez singur pe motocicleta. As aprecia daca ai avea ceva comentarii constructive la adresa topicului. Merci! Salut, sunetul a aparut dupa vizita anterioara la mecanic, nu m-am plimbat cu motocicleta doar de vreo 2-3 ori dupa aparitia sunetului.
  3. Salutare, am un dragstar de 650 care in ultimele luni a inceput sa faca un sunet destul de ingrijorator, am facut rost de cartea service iar insfarsit am prins niste timp liber pentru a ma ocupa de treaba asta. As aprecia mult si parerea altor motociclisti care posibil de-a lungul timpului se poate sa fi auzit acest sunet. Sunetul se aude in principiu din partea dreapta, in zona abreiajului/cilindrului din spate. Acesta poate fi auzit doar cateodata dar in totdeauna pe decelerare, dispare cand trag ambreiajul, reapare cand dau drumul ambreiajului daca turatia este inca ridicata, dispare la turatii joase. Am sa atasez si un filmulet de doar cateva secunde in care acest sunet si-a facut prezenta. Multumesc anticipat! dragstar.mp4
  4. Am schimbat uleiul recent, intr-adevar garnitura de cupru era uzata asa ca am schimbat busonul cu unul nou, tot curge.. Ma gandeam ca ar putea fi simeringul de grup.
  5. Salutare! Recent am facut un topic cum ca ar curge vaselina de la cardan, ei bine treaba asta s-a rezolvat de la sine insa recent am descoperit ca pierde ulei de transmisie, se pare ca ar curge pe la busonul de scurgere. Ma gandesc ca ar fi vorba despre un simering, parerea voastra ar ajuta mult. Multumesc!
  6. Lucrul asta l-am si facut, din pacate tot curge. Se poate sa fie vaselina aplicata in exces?
  7. Ulei la grup este pana la gaura busonului, fostul proprietar sustine ca s-au schimbat doi rulmenti la roata din spate. Asta ma face sa cred ca s-a pus vaselina in exces pe axul rotii iar acum datorita temperaturii se incalzeste iar din cauze fortei centri fuge il arunca afara. Mobra nu are cric central.
  8. Intr-adevar, frana spate este pe tambur
  9. Salut, este vorba despre un Dragstar 650, dupa o tura perfecta cu mobra am observat un lichid uleios de culoare maronie in zona cardanului, am deschis busonul de la cardan pentru a verifica daca acesta are ulei si pe langa faptul ca avea am realizat si ca uleiul are alt miros si culoare fata de ce se prezenta inafara cardanului.Am intrebat fostul proprietar (motocicleta am cumparat-o acum doua zile) daca a fost lucrat la roata din spate, acesta mi-a confirmat. Intrebarea mea este, se practica acest lucru? Vaselina pe axul rotii din spate in asemenea cantitate sa tasneasca pe janta si pe cardan? As aprecia foarte mult parerea voastra, multumesc!
  10. Salut, am un XVS 650 la care nu se aprinde stopul cand trag frana fata, in schimb cand apas frana spate stopul se aprinde. Cablurile de pe ghidon sunt prinse strans cu niste bride, se poate ca din cauza asta sa nu faca contact?
  11. Relatiul era la maxim pentru ca nu statea in turatii, se ineca iar socul la fel. Nu am mers cu socul tras doar l-am tinut cat sa porneasca. Asa am sa fac, mersi.
  12. Salutare! Acum cateva zile m-am decis sa scot mobra la o plimbare iar ceva interesant s-a intamplat. Statea la relantiv foarte greu chiar daca era setat pe maxim (doar de data aceasta) si cu socul tras tot cu acelasi efect, dupa ce motorul s-a incalzit am incercat sa plec asa cu el dar imediat cum lasam ambreiajul si i dadeam gaz usor se ineca. Nu stiu ce-mi veni dar am deconectat releul de incarcare si mobra parca isi mai revenise chiar daca nu in parametrii. Am mers pana cand s-a descarcat bateria urmand sa o pun pe redresor. Astazi ma gandeam sa pun un releu nou si bateria pe care am incarcat-o, ce parere aveti? Poate fi mai complicat decat am crezut initial?
  13. E un Virago 125, as putea sa o vand numai sa mai am ce. As mai merge cu ea si cu sunetul ala acolo dar de preferat ar fi sa o aduc si acasa.
  14. Intr-adevar asa e, dar zici ca nu as duce-o pe asta la fier vechi Tic tic facea inainte acum face tic tac, la naiba
  15. Ne intalnim din nou Da, am schimbat uleiul si filtrul si am pus destul ulei cat sa fie totul perfect. Nu m-am asteptat sa manance uleiul. Adica prajit? Se porneste si merge, nu face zgomote la relanti doar la anumite turatii (deobicei cand treci de 40 km/h). Am fost si la mecanic, i-am spus ca am ramas fara ulei la care el a mai pus si a reglat tachetii (irelevant). Iti aduc la cunostinta, special tie pentru ca stiu ca iti pasa.
  16. Greseala incepatorului.. mobra a mancat uleiul, eu nu l-am verificat si am mers asa cam 60 km. La un moment dat se auzea un tacanit in surdina la turatii mai mari. Ziua urmatoare am verificat uleiul si mai era cam 100 ml, mai mult sau mai putin. Am adaugat ulei si i-am dat sa mearga, dar sunetul acela persista.
  17. Cand motorul ruleaza la turatie medie se aude un ticait destul de puternic. M-am sfatuit cu niste prieteni care mi-au spus ca ar fi de la distributie. Eu ma gandeam ca s-ar putea sa fie de la intinzatorul de lant pentru distributie. Daca acesta ar fi cazul,trebuie schimbat intinzatorul sau se poate strange lantul in alt mod?
  18. Cum se verifica nivelul de ulei la un Virago de 125? Stiu ca motorul trebuie sa stea drept si sa te uiti pe gemuletul de la ulei dar daca o tin dreapta (90 de grade) nu se vede uleiul deloc, de abia pe la 60-70 de grade se vede clar. Procedez gresit?
  19. Pe anumite baterii AGM scrie clar sub un "WARNING" sa nu folosesti bateria fara sa o incarci 12 ore. Intrebarea mea este: Ce se intampla daca nu astepti 12 ore si o pui pe motocicleta dupa cam 20-30 min?
  20. Unu la mana am permis, doi la mana de unde sti tu daca am lacune practice si trei la mana stiu cum se penalizeaza, intrebarea mea era daca vor fi penalizati daca nu a fost politia acolo. cum zici tu, las-o asa ca m-am lamurit
  21. el are cocaina la poza de profil si il apuca ameteala de la actimel, hai ma lasa ce am eu la profil.. Alta varianta nu am, bun sfat! Am sa incerc pe viitor sa fac si chestia asta, multumesc pentru sfat!
  22. Soferii care nu semnalizeaza la timp ma deruteaza si astfel ajung sa intru in sensul giratoriu cu ei in carca. Sigur intrebarea a mai fost pusa, pot soferii sa fie penalizati daca politia nu a fost la fata locului si nu a avut loc vreun eveniment?
  23. Ok, mersi mult pentru cum ai explicat. Pai ce sa zic, ai dreptate.. am sa imi vad de treaba avand in vedere ca motorul e relativ ok si data viitoare daca o sa fie nevoie am sa fiu mai atent.
  24. Am fost imediat la politie si am declarat accidentul dar nu am primit nimic, nu mi s-a spus nimic. Ieri am fost pana la niste prieteni la service si au spus ca mecanic nu are nimic pentru ca am reusit sa il evit in mare parte, mi-au indreptat pedala de frana care era singura dauna vizibila si acum circul din nou (chestia asta s-a intamplat fara autorizatie). De la politie nu am mai auzit nimic iar daca merg la sectie refuza sa imi ofere orice informatie. Larg deschisi dar drumul ingust,vegetatia si masinile parcate iregulamentar nu ajuta.
×
×
  • Creează nouă...