Sari la conținut

Radu Andrei Gabriel

Membru
  • Număr conținut

    176
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Radu Andrei Gabriel

  1. 35 minutes ago, ingineru said:

    Cu toată cârcoteala, dacă comparăm prețurile globale la întreținere pe mobre din clase similare,

    Daca discutam despre mobre noi, in garantie, da, preturile sunt cam pe-acolo la toti indiferent de marca, poate putin mai scazute la Honda AT - aici Lionel ne poate spune ce si cum.

     

    37 minutes ago, ingineru said:

    Axul cardanic este trecut în manual că se înlocuiește la 60.000 km

    Orice ai spune, 60k e putin pentru un cardan. Da, e mai comod cu cardan ca nu mai stai sa cureti/ungi/lingi lantul dar tine putin. Da, de acord ca e un pret decent la cardan, adica nu-ti vinzi rinichii insa tot tine putin :)  Unii ar prefera sa coste un cardan dublu dar sa tina dublu.

     

     

  2. 30 minutes ago, Sergio1234 said:

    cardane stiu ca s-au rupt extrem de putine si deobicei in offroad la aterizari

    Din ce vad in jurul meu la posesorii de 1200, 1250 si 1300, lasand la o parte problema evidenta la cardane, BMW mai are vina de a marketa mobrele astea ca fiind o mari offroaderite. Nu sunt. Sunt ca un tourer cu aptitudini de offroad minim si, daca ai skill suficient, de offroad moderat. Nu e un rock crawler. Ok, ca un profesionist face multe lucruri cu ele in offroad e alta discutie.


    Legat de greutatea ei, unul dintre cele mai bune sfaturi primite a fost de la @MotoS Garage : "motocicleta se conduce cu cap, nu cu muschi". Si daca in capul unora geesul e o mare mobra de offroad, well, cam aici e raspunsul. Nu mai zic ca multi intra in offroad cu modul de condus "road", la prima patinare serioasa le taie gazul si cad ca mustele la 10km/h

     

    47 minutes ago, Sergio1234 said:

    Spite se rup rar

    Jantele cu spite nu-s "fara mentenanta" ca cele de aliaj. Nu-s pentru oricine. "Trebuie creier", din nou vorba lui Silviu.

  3. 15 minutes ago, LionEl said:

    sunt reticenți.

    Reticenta se manifesta altfel. SI eu am fost reticent, si probabil mai sunt in unele aspecte, insa reticenta m-a facut sa caut oameni care au mobra respectiva si sa-i intreb pe ei cat mai multe lucruri.

     

    Pe la inceputul verii am cunoscut niste baieti cu Tenere si m-au bagat in grupul lor de whatsapp. Am iesit de-acolo pentru ca in permanenta puneau pe grup chestii negative despre  Transalp. Nu exista filmulet sau stire cu o chestie negativa despre Tenere care sa nu apara pe grup. Le cautau pur si simplu. Eu numesc aia hatereala :) 

  4. 31 minutes ago, ENEOS said:

    Nu le iese la 🧀! Sau au interes să țină clienții aproape (de service, normal).

    N-as vrea sa ma gandesc pana acolo, ca o fac intentionat. Pur si simplu nu le iese ca nu-s capabili sa faca asta. Cat despre "nu le iese la plic" nu cred ca se zgarceau la inca 1000 de euro in plus (sa zicem) sa iasa un cardan bun. Il descarcau in pretul de vanzare si aia era.

     

    Nu-s in stare sau modul in care au gandit ansamblul motor- cutie- cardan -roata are niste limite. Daca la altele exceleaza, la asta sunt praf.

  5. 26 minutes ago, Lucian_M said:

    Nu, dacă am altă părere decât unii nu înseamnă că sunt hater

    Ma pufneste rasul :)   Nu e vorba de alta parere, ca toti avem pareri diferite, e vorba de cum pute heitareala din spatele parerii. Stii cum e, in spatele ideii e heitareala. In spatele heitarelii, well, e altceva :) 

     

    2 hours ago, LionEl said:

    Ce nu inteleg eu este de ce nu fac pe curele care mi se pare compromisul ideal dintre lant si cardan

    Si eu m-am gandit la asta. Probabil din cauza motorului boxer in doua pistoane. Ceva nu le iese lor acolo de nu reusesc nici cardanul sa-l nimereasca. Si nici cutia.

     

    Mi se pare destul de evident ca problema o au pe transmisie, de-asta la 1300 au pus cutia in alta pozitie, poate poate, insa tot a ramas problema cu cardanul. 

  6. 14 minutes ago, Lucian_M said:

    Piața nu cere motoare nefiabile, făcute la normă, cu spițe și cardane care se rup (ocazional), cu suspensii electronice care cedează des (și nu-s ieftine, din ce am înțeles), cu manșoane încălzite care se jupoaie după doi ani, cricuri centrale electrice (că utilizatorul pensat nu-i în stare să salte 250 kg pe cric).

    Miroase a hater 100% :D Chiar ma intrebam cand apari in discutie :D 

     

     

     

  7. 11 minutes ago, Sergio1234 said:

    nu se mai fac "motoare ca altadata"

    Piata a dictat intodeauna ce mobre se fac.

     

    "Alta data" se cereau motoare super fiabile - dar erau scumpe pentru acele vremuri.

     

    Acum "se consuma", nu-si mai ia aproape nimeni motor sa-l tina 10 ani. Si pe-aici pe forum, daca citesti, se schimba motoarele ca sosetele. 

     

    Producatorii s-au adaptat la ce cere piata, fiecare pe nisa lui.  Toti producatorii mari isi ating cifrele fara probleme, ca de-aia astepti luni de zile sa-ti vina un motor.

  8. 17 minutes ago, Sergio1234 said:

    Evident sunt multi care cumpara GSA-ul cu intentia sa-l foloseasca pentru ceea ce a fost gandit, dar sunt si multi care il cumpara pentru nimicuri. 

    Bemve-ul in general atrage astfel de specimene. Insa sunt multi care-si iau moto "pentru nimicuri". Majoritatea celor cu supersporturi sunt in situatia asta.

     

    Si de mine poate sa se spuna ca ma duc la magazin cu gsa-ul. Da, ma duc, ca nu prea mai umblu cu masina si alta mobra nu am. Dar asta nu inseamna ca l-am luat sa ma duc la Kaufland cu el.

     

    Pana la urma ne luam mobre pentru noi, nu pentru ce cred altii despre noi sau despre ele.

     

     

     

     

  9. 55 minutes ago, LionEl said:

    Până la urmă trebuie conduse.

    Un mare plus din punctul meu de vedere pentru 1300 este faptul ca motorul se simte mai aproape de 14.7:1 fata de 1250 care merge sarac rau. Asta la nivel de senzatie.

     

    Cutia de viteze pare ceva mai rafinata comparativ cu 1250 insa tot de tractor se simte. Ma rog, sa zicem ca se simte ca la un ARO. Dar da, comparandu-o cu 1250, e o imbunatatire.

     

    QS e o chestie buna, mult mai bine implementat fata de 1250 (dar departe de Triumph).

     

    1300 se simte mai usor, cumva mai jucaus fata de 1250 si asta pentru ca e mai compact. Dar nu-s diferente atat de mari pe cat s-ar crede.

     

    Acum, 1300GSA, la nivel de aspect, nu pare sa fi fost prea bine primit de piata. Ma uitam ca exista o campanie agresiva de promovare in care sunt puse niste cauciuri de spare in lateralul rezervorului, sa acopere cumva acea forma discutabila (hidoasa din punctul meu de vedere). O sa fie funny sa-i vedem pe unii baieti cum vin la Starbucks cu anvelope de spare la ei. Sau la Mega Image.

     

    Discutand insa despre gs vs gsa,  gsa-ul are o protectie la vant comparabila cu RT-ul si asta datorita formei rezervorului. Din cauza rezervorului plin, vaca e greu manevrabila la viteze mici sau in offroad minim moderat. Si la GS protectia e buna dar nu se compara cu cea la GSA-ului. 

     

     

     

     

     

     

     

     

  10. 40 minutes ago, Cristi Nazarov said:

    În alta ordine de idei, aici e despre transport!! Am rugămintea dacă doriți sa continuați aceasta discuție fără rost sa o faceți în alta parte!!

    Aici este un forum. Dar poti incerca olx daca nu vrei discutii. 

    10 minutes ago, Cristi Nazarov said:

    și ca sa merg doar ptr o motocicleta,  nu cred ca se justifica

    Asta e raspuns de taximetrist din IF, fara suparare! Spune-i omului pretul si lasa-l pe el sa decida daca se justifica sau nu.

     

    Spor la transportat!

  11. 2 hours ago, sprike said:

    Sunt unii care au impresia ca au dat lovitura

    Motivatiile difera de la om la om.

     

    Unora le place ideea de restaurare si cred ca daca au o cheie de 13 (ca tubulara de 10 au pierdut-o, se stie) se pot descurca usor.

     

    Unora le plac modelele vechi ca-s cool si atat, nimic mai mult, probabil nu stiu nimic despre mobra aia. Dar e cool.

     

    Altii chiar stiu ce fac. 

     

     

  12. 1 hour ago, Nguyen said:

    si stilul de mers bineinteles.

    Am avut Samara 1500 model '87  si nu te puteai abtine pur si simplu, mai ales daca treceai de la Dacie la Lada. Carburatorul mi-l regla un rus din rep Moldova care vindea piese in spate la Obor. Consuma cam 12 in oras.

     

    1 hour ago, ENEOS said:

    Eu doar zic că nu trebuie sincronizat momentul injecției cu nimic

    OK, te mai intreb o data, strict pe speta de fata cu monocilindrul omului, daca nu sincronizezi momentul injectiei in galerie si supapa de admisie inchide inainte de a patrunde in cilindru amestectul necesar, ce se intampla? Si ce se intampla cu ceea ce ai injectat in galerie dupa ce s-a inchis supapa de admisie? Nu fac misto, incerc sa inteleg.

     

     

  13. 4 minutes ago, ENEOS said:

    Savantului

    Deci sunt savant ca stiu aritmetica de clasa a 5-a ? :D 

     

    Motorul are nevoie de cantitatea X  de benzina, injectata in galeria de admisie. Tu trebuie sa i-o dai deci pana inchide supapa de admisie, ca daca i-o dai dupa e ca si cand nu i-ai da-o. E un monocilindru. Sau o lasi in asteptare pentru tura urmatoare ? :) 

     

     

    2 minutes ago, Nguyen said:

    Este reteta standard prin care vanzatorii de chinezarii va pacalesc sa le cumparati produse care in realitate nu imbunatatesc cu nimic performantele.

    +1 Dar au succes la vanzari chinezii astia :)

  14. 13 minutes ago, Bogdan Htr said:

    Asta este injecția de pe mobra mea, am cautat peste tot și nu este injectie de 50cc sau de 110 cc.

    Poti verifica daca ai si un restrictor de aer montat? Daca ai, inseamna ca oamenii folosesc acelasi tip de galerie si pe 110, acelasi injector cum spui tu si doar ce scrie in ECU difera.

     

    N-ar fi nici primii si nici ultimii care fac asta, Yamaha o face la motoarele marine fara probleme. Restrictorul de aer la Yamaha este pus la intrarea in clapeta de acceleratie.


    Daca nu ai restrictor, @Eneos are dreptate, iti trebuie alta galerie.

×
×
  • Creează nouă...