Sari la conținut

Rares42

Membru
  • Număr conținut

    19
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    București
  • Carnet moto din
    2003
  • Motocicleta
    CFMoto 800MT Touring / Yamaha NMax 155

Vizitatori Recenți Profil

384 citiri profil

Rares42's Achievements

  1. Poți pune o poza cu aceste estinderi? Sunt interesat să ridic și eu puțin oglinzile.
  2. NMax-ul a ajuns la 13.000km. S-a înnoit cu: ulei motor, ulei transmie, plăcute frână față și spate, filtru aer. Curățat totul sub capacul de transmisie, radiatorul de insecte și vegetație, inspectat discuri și tot ce pe sub plastice, verificate toate șuruburile la care am avut acces. Până acum, doar revizii, și multă alergătură prin oraș.
  3. Salut. Stiu de tura lor de ceva vreme, dar eu vreau sa imi planific singur plimbarile pe insula, sa ma cazez unde vreau, sa nu depind de un program anume. Asa am facut si asta vara prin Europa si m-am simtit super bine. Bine de stiu despre moto4fun.com, multumesc1 Iar TF-xxx vor fi incluse in traseu, ca are si inima nevoie de antrenament In ultimii 5 ani, vremea in saptamana a2a-a3a din ianuarie a fost cu o medie de 20"C ziua si 17"C noaptea, ceea ce pentru mine este ok. Iar legat de ploaie, ianuarie 2023 a avut 3 zile de ploaie, 2022 2021 tot 3, asa ca sper sa nimeresc 0 zile de ploaie in saptamana cand merg acolo Biletele de avion si rezervarea motocicletei le voi perfecta in ianuarie, si atunci voi afla si o prognoza meteo mai exacta a insulei.
  4. În a doua/treia săptămână din Ianuarie 2024 intenționez să imi iau rucsacul, geanta de codiță, echipamentul moto la purtător și să trag o fugă în Tenerife, unde voi închiria o motocicletă pentru 5 zile, cu care voi vizita tot ce pot din respectiva insulă. Cazarea va fi făcută prin booking in ziua respectivă. Dacă printre voi sunt persoane care au vizitat insula cu motocicleta, mă puteți ajuta cu ceva tips&tricks? Sau persoane care vor să meargă în această mică aventură ?
  5. Revin peste 2 săptămâni că să am măcar 2 plinuri făcute. Dar până atunci, am observat o bună îmbunătățire a accelerației. Și totodată vreau sa arat puțin din aplicația Y-Connect, care se nu găsește pe Google play in Romania, dar se poate downloada că și .apk de pe net Screen_Recording_20230928-212327.mp4
  6. Eu merg la fel cu el din prima zi. In perioada rodajului a văzut Transcilăul, autostrada A3 și DN1. Tot în perioada rodajului am realizat că nu e optim pt deplasări extraurbane, având rotile mici și fiind prea ușor, e sensibil la curenții de aer din spatele mașinilor mari, iar cu puterea e cam la limită după 100km/h.
  7. Scuterul meu a ajuns la 10.000km A primit o bine meritată revizie, prin înlocuire ulei, filtru ulei și filtru aer. L-am rugat pe mecanic să verifice și bujia, pentru că îmi crescuse consumul, ajunsesem la 2.6l/100km, de la 2.2-2.3 Răspunsul lui a fost că nu, bujia este în parametri. După ce am scos scuterul din service, și mai citind pe net despre cauzele creșterii consumului de carburant, am vrut să văd dacă într-adevăr a verificat mecanicul bujia sau nu. SURPRIZĂ: totul era neatins, nicio urmă de demontare, nici la plastice, nici la bujie, nicăieri. Așa că am cumpărat bujie și m-am pus să o schimb. În poza atașată puteți observa bujia veche și cea nouă. Și fiind sătul să mă tot cert cu toți "Împărații" din reprezentante, o să aștept să văd când îmi schimbă dealerul bujia, că mai am 1 an de garanție și mă ambiționez să mai adaug încă 10.000km până la finele garanției.
  8. Mergi cu ea la Dealer, fiind în garanție, se va rezolva foarte ușor.
  9. Mulțumesc pt informații. O să-mi devansez programul cu o zi sa ies luni dimineață din tara pe la Vidin, astfel aloc mai mult timp plimbării prin Serbia
  10. Va salut! Pe 17.07.2023 plec intr-o plimbare pana in Napoli, si avand 3 saptamani libere, am ales sa parcurg urmatorul traseu, cu evitare cat mai mult a autostrazilor. Pentru tur: ziua 1 (~ 480km) : Bucuresti - Ruse - Cetatea Fortress - Cetatea Tsarevets - Cascada Hotnitsa - Cascada Krushuna - Pestera Devetashka - Monumentul "Arch of Freedom" - Cetatea Anevo - cazare in zona Klisura,BG ziua 2 (~ 410km): Klisura,BG - Cascada Peperudata - Elenska Basilica - Monument to Captain Marin Yanakiev Marinov : GPS 42.9037, 23.00277 - Velika Lukanja,SRB - Canionul Niszawa - Skull Tower si Nazi Concentration Camp din Nis - cazare in zona Niš, SRB ziua 3 (~ 350km) : Niš, SRB - Koznik, Castelul Tvrdjava - Hidrocentrala Kokin Brod - cazare in zona Pljevlja,MNE ziua 4 (~ 270km) : Pljevlja,MNE - punct de observare Durmitor - Canionul Tara - Valea raului Morača - cazare in zona Podgorica,MNE ziua 5 (~ 330km) : Podgorica,MNE - cetatea Žabljak Crnojevića - cetatea Haj Nehaj - fortul Kosmač - fortul Mogren - fortul Vrmac - fortul Šanik - punct de observare Boka Kotorska - cazare in Dubrovnik, HR ziua 6 (~ 220km) : Dubrovnik - bac Split(cazare pe bac), plimbare pe coasta, cu pauze de scaldat si bronzat Pentru retur: muntii Apenini - Alpi, tari de tranzit: Italia, Austria, Slovenia, Croatia, Serbia, intrare in Romania pe la PTF Naidăş. (traseul orientativ pe zile il voi face cand ajung la Napoli) Daca aveti ceva sfaturi, idei, pareri, locuri de cazare, orice informatie utila, le primesc cu mare drag si va multumesc anticipat. Traseul nu e batut in cuie, il pot modifica in functie de informatiile primite sau ce intalnesc in plimbare. Totodata, daca doreste cineva sa se alature, e binevenit!
  11. Exact asta e motivul pt care am vândut Kymco-ul de 49cc, am făcut școala pt A și apoi cumpărat Nmax-ul. Și cu Nmax-ul de 155cc ajungi repede la 60-70km/h.
  12. Are 2 revizii facute: la 1000km (279lei) si la 3000km(249lei), parcursi. Reviziile le-am facut la dealer, pt a beneficia in continuare de garantie. Ulei nu a consumat, cel putin asa mi-a spus mecanicul. Placutele au uzura uniforma,la fel si anvelopele, iar diagnoza nu a aratat nicio eroare pe ECU. Fac naveta zilnic cu scuterul, si ma costa 3.5lei zilnic, fata de 12lei cat ma costa cu masina, iar timpul de deplasare redus la mai mult de jumatate. Scuterul se comparta foarte bine, unghi de bracare mare, foarte usor de strecurat prin trafic, trag bine cei 15 caluti. Spatiul de sub sa, impreuna cu topcase-ul, imi asigura nevoia de a transporta mereu cu mine o geanta cu scule pt diferite interventii rapide.
  13. Ieri scuterica a atins pragul de 5000km parcursi, si merge la fel de bine ca-n prima zi. Si mai jos veti gasi consumul mediu lunar si alte informatii legate de consum si distante parcursa.
  14. Roata spate merge puțin în gol, dacă nu reduc accelerația. Și atunci se aprinde martorul TCS in bord și face că nebunul scuterul.
  15. Este foarte util la trecerea peste limitatoarele de viteze și la nivelul liniilor de tramvai. Și pe asfaltul ud e bun, dar nu am avut "ocazia" sa-l vad în acțiune. Iar start&stop reduce consumul cu 0.1l/100km, este bun de avut dar eu nu-l folosesc, din cauza uzurii pieselor și a bateriei.
×
×
  • Creează nouă...