Sari la conținut

KingOBeer

Membru
  • Număr conținut

    46
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de KingOBeer

  1. Eu nu mi-am cumparat motor cu ajutorul lui Marcel (pentru ca aveam deja unul), dar m-am mutat din Bucuresti in Praga si nu stiam cum sa-mi aduc si motocicleta. Vreau sa va spun ca Marcel a fost super tare si a gasit o solutie sa ma poata ajuta (de la Cluj la Bucuresti e ceva drum, totusi) - si toate astea contra timp pentru ca se apropia ziua cand eu aveam deja cumparat biletul de avion. Motorul a ajuns teafar in Cehia si totul a fost perfect. Multumesc, Marcel!
  2. @John, stiu ca ambreiajul nu are cum sa omoare motorul, dar mi s-a parut ca se comporta ciudat, si am mai vazut pe net placi de ambreiaj sparte sau cu bucati rupte. Eu imi imaginam ca e total posibil ca o mica bucata de placa de ambreiaj sa se rupa (clar vorbim de o bucatica mica care sa poata sa scape din oala ambreiajului) si sa fie purtata de ulei pana in cilindru. Nu sunt eu expert in mecanica, dar mi se pare o solutie plauzibila. @ZIDU: imi dadeam seama imediat daca nu mergea un piston, stiu cum se comporta in astfel de situatii, mai ales fiind un inline 2, pierzi putere imediat, dar nu e asta. Mi-am facut curaj si am mers pe ea pana la service unde am fost convins ca sunetul ciudat a fost doar un misfire pe decelerare (care se mai intampla) si problema de fapt e switchul de la cric care facea figuri. Practic cand am reusit sa merg doar cu ambreiajul apasat pe jumate a fost fix in plaja in care inca nu dadea motorul semne sa se opreasca, dar pe scurt e ca si cum ai incerca sa mergi cu a 2a fara sa ridici cricul.
  3. Salut! Am un Kawasaki ER-5 din 1998 de putin peste un an si am facut vreo 10K km cu el pana acum. Acum o luna i-am schimbat kitul de lant si i-am facut o revizie si totul a fost ok pana ieri. Am incalzit motorul si am incercat sa plec de pe loc (bagat viteza 1, dat drumul usor la ambreiaj in timp ce-i dau niste gaz) si motorul s-a oprit. Am crezut ca sunt aerian si am uitat cricul, asa ca am verificat cricul, totul era in regula - cricul era sus - cu toate astea m-am jucat de cateva ori cu el crezand ca poate switchul de la cric a inceput sa faca figuri. Intr-un final am reusit sa plec turand putin mai mult motorul si de aici totul a fost ok, am dat o tura prin oras (vreo 15km) si m-am oprit la un megaimage sa cumpar niste chestii, iar cand sa plec aceeasi faza: murea motorul cand plecam de pe loc. Din nou am reusit sa plec, eram la vreo 2km departare de casa, dar de data asta dupa ce am plecat de pe loc si i-am dat a 2a, eliberand complet ambreiajul dupa schimbare, motorul a inceput sa intre in frana de motor chiar daca eu deschideam gazul. Blocat de circumstante, am gasit un punct in care puteam sa ma deplasez, cumva tinand ambreiajul pe jumatate apasat si am mers asa vreo 4-500m pana am auzit un zgomot destul de puternic (aproape ca un misfire cand esti in frana de motor si decelerare), asa ca am tras pe dreapta si am oprit motorul. Am stat vreo 5minute in care am incercat sa ma joc putin la ajustarea cablului de ambreiaj, desi totul parea in regula. Cand am incercat sa plec din nou, totul a functionat absolut normal, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Habar nu am ce s-a intamplat, nu stiu daca ar mai trebui sa pornesc motorul sau risc sa i se intample ceva. Apreciez orice sugestii sau idei! PS: uleiul e "nou" are sub 500km de la revizie; cricul si el functioneaza cum trebuie, deci presupun ca ceva ciudat s-a intamplat la ambreiaj.
  4. Pai ce sa zic, felicitari! Nu la frane e problema ma (am schimbat discuri si placute OEM acum mai putin de 4000km). Problema mea e la noxe. 1.6 16v benzina 2001...
  5. Aveti idee daca si la masina merge la fel de repede si fara complicatii?
  6. Ceva "cat mai usor" si "docil" nu prea se pupa cu motoare inline 4 de 600cmc. Ceva docil ar fi o Honda CB500 cu inline 2.
  7. Eu am asa ceva (http://www.oxfordproducts.com/motorcycle/brands/oxford/handlebar_accessories/hotgrips_advanced_sports_uk_specific/) din octombrie anul trecut si sunt foarte multumit de ele. Chiar si prieteni care erau convinsi ca mansoanele incalzite sunt o gluma si nu te prea ajuta au fost uimiti cat de utile sunt pe vreme rece. Plus si faptul ca daca le uiti pornite (sau ti le porneste cineva cat ai motorul parcat) se inchid automat dupa 1 minut. Daca mi s-ar strica maine as merge cu siguranta si as mai cumpara un set.
  8. Daca ai nevoie de un mecanic priceput care sa verifice un motor, eu ti-l pot recomanda pe Razvan care are service-ul pe langa Autovit. Eu la el am fost cand mi-a cumparat motorul si tot la el il duc de atunci, te rezolva cu orice ai nevoie.
  9. Felicitari pentru permis! Intr-adevar, n-are sens sa-ti iei de acum CB500, ar fi aiurea sa-l tii in garaj inca 2ani pana iei A-ul ca sa-l poti conduce. Iti spun din experienta mea in cautarea unui CB500 fara limitare ca a fost foarte greu si tot n-am gasit, asa ca sa gasesti unul limitat si intr-un buget ok (adica nu >2000EU) e aproape imposibil.
  10. Imi place ca esti optimist ) Ca sa-ti dau un exemplu, e un semafor faimos in Piata Unirii, cum cobori dinspre Universitate. In peak-ul de trafic (8-10, 17-19) poti sta la acel semafor de 5-6 ori lejer, in functie de aglomeratie - uneori coada lui incepe aproape de Universitate. Chiar si cu motorul, daca ai ghinion sau nu iti face nimeni loc sa filtrezi stai de 2 ori.
  11. Merg aproape in fiecare zi pe strada aia si da, exista doar o singura banda pe sens - cand e si aia. Zona e foarte aproape de Ilioara si de multe ori in timpul zilei este fix locul preferat al instructorilor de facut parcari laterale pe acolo; parcarile de unde a iesit baiatul cu masina sunt perpendiculare pe strada si din cate am inteles eu a iesit cu spatele ca incepatorii - blana. Street view: https://goo.gl/maps/Xqdo9GLCYjF2
  12. Depinde de starea a ceea ce gasesti. Ipotetic poti sa gasesti un ER-5 cu 34kw in acte si atunci sa nu fie nevoie sa fie limitat la 25. Acum fanboys o sa-ti spuna ca una e mai buna decat cealalta, dar facand propriul research intre cele 2 modele, daca ar fi la fel de bine intretinute, ER-5 merita mai mult decat GS500, GS-ul fiind mai slab din punct de vedere al constructiei (cauta pe google sa vezi reviewuri pentru amandoua). Plus ca ER-5 e racit pe apa in timp ce GS500 e racit pe aer. Intre cele doua, daca ar fi la pret similar si in aceeasi stare tehnica, ER-5 ar trebui sa castige every time. Totusi, ti-as sugera sa consideri un CB500 limitat daca gasesti, el fiind singurul din categoria asta care este mult peste celelalte dpdv al calitatii constructiei. Plus ca dupa 2ani poti sa iti dai A-ul si sa scoti limitarea si atunci o sa ai o motoreta super decenta si fiabila pe care o poti calari mai multe sezoane.
  13. Neacordare de prioritate la iesit cu spatele din parcare, motorul a intrat cu roata fata in coltul dreapta spate al masinii, soferul "nu l-a vazut". Riderul parea ok, acuza niste dureri de spate si a urcat pe propriile picioare in ambulanta. Motorul... not so much. PS: n-am apucat sa iau datele de contact, daca citesti pe aici dupa vizita la spital si ai nevoie de datele mele, ma poti contacta aici
  14. In teorie, cu cat mai putini km gasesti, cu atat mai bine, dar nu uita sa o duci la un mecanic sa o verifice inainte s-o cumperi, nu merita sa iei o cazatura in care sa mai bagi inca 1000 de euro si tot sa nu mearga. Eu pe a mea am gasit-o cu 25k km, intr-o stare foarte buna desi era foarte clar ca a fost scapata pe partea stanga - asta inseamna ca bordul necesita inca ceva lucru la el, a fost spart si lipit (partea din spate), dar asta e in principiu o treaba cosmetica. Din punct de vedere mecanic, atunci cand am dus-o la testare mecanicul mi-a spus ca e intr-o stare foarte buna, asa ca am cumparat-o (cu foarte putin peste bugetul tau). Am 4500km facuti cu ea de cand am luat-o si in afara de o revizie, o baterie si curatat/sincronizat carburatoarele (treaba cunoscuta de cand am cumparat-o) nu a avut nevoie de nimic. Cat despre cromare/vopsire, nu stiu ce sa zic. Tind sa cred ca e mai scumpa vopsirea ca la carte decat o cromare a unui element. De ce? Simplu - abtibildurile sunt sub lac si daca faci o vopsire ieftina sigur o sa ti le puna peste vopsea (verificabil foarte usor cu unghia, daca abtibildul agata, e pus peste vopsea, deci elementul ala a fost revopsit).
  15. Eu am un ER-5 de care sunt foarte multumit, singura ta problema fiind ca va trebui sa cauti ceva pana gasesti unul care sa aiba sub 35kW in talon - al meu are 37.
×
×
  • Creează nouă...