Sari la conținut

alexinc00

Membru
  • Număr conținut

    51
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de alexinc00

  1. Problema de gramatica fiind partial rezolvata, sa rezolvam si problema de mecanica. Asta de-l arati tu in poza e "cuiul de dozaj" (jet needle) si arata ceva mai diferit de cuiul "poantou" (ca vine din frantuzescu' pointeau) si care arata asa:
  2. Nu sunt sigur daca e clara pentru toata lumea diferenta intre "ghidon" si "semighidoane", GS-ul fiind dotat cu una din cele doua variante. Treaba e simpla pentru majoritatea dar stiu multi incepatori care au dileme. Carevasazica, desi le spunem generic "ghidon" semighidoanele sunt prezente in cele mai multe cazuri pe motoretele sport si arata fiecare ca o teava dreapta si relativ scurta, cat sa incapa strict comenzile fata de pe o parte sau alta. In general ele, semighidoanele, sunt responsabile pentru pozitia "merg mai mult in maini decat in fund" desi la GS nu au o pozitie joasa atat de exagerata. Pe de alta parte "ghidonul" e ala care seamana cu majoritatea ghidoanelor de bicicleta (evident comparatia e oarecum fortata) si asigura pentru o parte din noi un confort sporit fata de semighidoane, mai pe scurt "merg mai mult in fund decat in maini". In alta ordine de idei, parca din ce imi aduc eu aminte, la unele modele se pot schimba semighidoanele cu ghidoane sau invers, fara complicatii nemaivazute. Nu sunt sigur 100% dar asa imi amintesc. Uite, la GS-ul meu din 96 cred ca merge. Da' m-am uitat la un GS din 2006 si nu parea ca merge schimbarea. Acum, pentru extremisti, daca nici ghidonul nu e suficient de inalt, recomand ape hangerul ) Nu e teribil de comod dar o sa aveti un GS cel putin interesant. )
  3. Pai nu scrie in manual pentru ca, asa cum spuneam, chestia asta nu are sens. Nu vreau sa par "smart ass" asa cum probabil ti-ai imaginat tu ca sunt, dar nici "optim pentru motor" nu cred ca vrei sa mergi...pentru ca atunci n-ai mai merge deloc. (optim pentru un motor in sensul unei vieti cat mai lungi este sa nu mearga sau sa mearga cu o turatie destul de mica). Acum, in alta ordine de idei, esti pe drumul cel bun. Daca te-ai prins cand schimbi prea devreme sau cand schimbi prea tarziu inseamna ca raspunsul il ai in fata dar nu-l constientizezi inca. Si nu-ti mai cere scuze, ca n-ai 10 ani! cred ca ai experienta in forumuri si te-ai prins pana acum ca mereu e unu' care se da destept si mereu e unu' care isi tot cere scuze la modul ironic pentru ca "inoportuneaza" .
  4. Ma, tot aud intrebarea asta. Si sincer sa fiu nu prea are sens. Ce-i aia "optim"? optim pentru consum? optim pentru gagici? optim pentru circuit? optim pentru motor? Schimba, frate, cum iti suna tie bine! daca-ti zic acum sa schimbi la...nu stiu...4000, sa zicem...o sa stai toata ziua cu grija turometrului si pierzi din vedere aspectele cu adevarat importante. Plus ca intrebarea e cam, din categoria "cam cat trebuie sa iau de ghidon daca vin dinspre big si fac stanga pe brancoveanu?". Nu-ti face griji, mergi cu motoreta si o sa stii tu singur cum sa schimbi.
  5. Ultimele modele nu mai au reglajul ala pentru amortizorul spate (cel putin F-ul din 2006 al lu' cumnata-miu, nu mai are). si daca ma gandesc bine, cred ca nu le mai are nici p'alea de pe fata. Si apropo de chitul de ridicare (oasele alea), am postat eu pe undeva pe aici operatiunea. nu mai tin minte dar cred ca am dat si dimensiunile lor. E cam maximul ce se poate face in privinta suspensiei spate (destul de moale stock), asta daca nu schimbi amortizorul cu altul mai breaz. si mai ai avantajul ca si ridica putin codita motoretei cu vreo 4cm parca.(sau..in fine...eu mi-am dorit chestia asta, altii mai mici poate nu o vor)
  6. Senchiu foarte tare pentru informatie. Si eu inclinam pentru solutia cu doar un proiector. Din pacate farul meu are personalitate proprie si se incapataneaza sa lumineze in mintile lui...Am mai redus din consumul normal inlocuind cateva becuri cu leduri (vorbesc aici de becul de pozitiedin far, becurile de la ceasuri si martorii luminosi din bord) Intentionez sa pun si un stop de frana eventual si semnalizatoare tot cu leduri. Probabil o sa fie suficient pentru un proiector care sa functioneze in paralel ori cu faza scurta(care foloseste un bec de 55W) ori cu faza lunga (tot 55W)
  7. Nu ma prea pricep la pertea electrica si am urmatoarea dilema: cat pot sa suprasolicit instalatia electrica cu alti consumatori? (de exemplu un proiector de 55 w merge montat fara sa stric ceva? dar doua?)
  8. GS : checked FAIL! Linku tau ne duce la un GSX 650 Dupa 2003: checked Carenat : checked Injectie : checked
  9. Pai cred ca trebuie sa dai ceva detalii. Cand spui carena te referi la carena de la coada (si atunci pe care din cele 3 piese o vrei) sau ai modelul carenat (si atunci pe care din cele parca 5 piese o vrei)?
  10. ...aha...si din el pleaca parca unu negru tot asa de gros in electromotor....
  11. Eu trebuie sa dau bere? Adica m-am inselat? Nu de la releu se aude?
  12. Ba o sa porneasca. Si despre ce bendix vorbiti? Tzacul ala se aude de la releul de pornire.
  13. OK...am inteles...tu spui lentila la geamul de la far....eu ii spun doar geam. Si lentila ii spun la lupa de la faza scurta. De aici mica neintelegere.
  14. Cum adica - lentila separat? Pai ce faci cu ea? La modelu' asta de far nu poti sa separi sticla de carcasa (din cate stiu eu) decat daca esti un chinez care cauta desvarsirea. Oricum, iti trebuie cine stie ce ghinion teribil si karma rea sa ti se sparga lentila si restul farului sa fie intreg (asta ca sa aiba noima sa cumperi doar lentila), dar dup'aia sa vad cum o bagi la loc. Daca ai detalii pe care eu sa le inteleg despre piesele astea de far lasa-mi si mie un contact pentru ca ma intereseaza. M-am mai plans eu ceva mai demult despre faptul ca la farul meu (nu stiu daca la toate made by TCP) pentru ca nu se poate regla separat bataia fazei scurte si bataia fazei lungi, am ceva probleme cu luminile...
  15. Din poze mie imi pare ca e identic....nu stiu nimic despre fzr-ul ala de 400 din 92 dar sigur stiu ca farul a mai fost montat pe cel putin o motoreta carenata de TCP...(sigur am vazut un Hornet cu acelasi far...nu la tcp pe site, dar nici nu mai stiu unde)....asa ca s-ar putea sa mai fie si altele...inclusiv pe fzr-ul ala. In alta ordine de idei, cei de la TCP produc si acum carenele si ma gandesc ca daca ai bani de te enerveaza (probabil ca nu ai)poti sa-ti cumperi de la ei unul nou. http://www.tcpsa.com/ sau http://www.rideaddict.com/gs500e.aspx Vad ca pretul total pt carene si cred inclusiv far si sistem de prindere, oglinzi si parbriz este de aprox 1700$ pt America....acum daca TCP sunt in Spania sau ii vand nemtii astia poate pretul total e mai mic - proportional si pt far...ramane sa te interesezi. Totusi cred ca farul din poze se va potrivi.
  16. Am mesterit un suport dintr-o tabla de aluminiu mai groasa (3mm). Bascula are o aparatoare foarte mica de noroi in partea de jos prinsa in doua suruburi si le-am folosit pe astea. Ideea este ca aparatoarea de noroi pe care am facut-o eu porneste de la fata de sus a basculei (s-a potrivit din intamplare foarte bine in locul ala) si in partea stanga a avut o aripioara care se sprijina foarte bine pe aparatoarea de lant si scuteste mult din vibratia ei. Am vazut la magazinele cu piese de scuter aripi fata identice cu aia pe care am modificat-o eu...cred ca nu sunt nici prea scumpe (pe chei vis-s-vis de targ..."Axa si ceva" se numeste locatia).
  17. Eu mi-am facut o aripa suplimentara pentru roata din spate dintr-o aripa de fata de scuter (cam acelasi plastic ca si la carenele moto)....si am taiat-o mai ghiolbaneste cu o panza de bomfaier apoi am finisat-o cu o pila. A fost suficient de tare ca sa folosesc prima data o pila foaaaarte mare/aspra, si apoi ultimele retusuri le-am facut cu o pila medie. Pentru "fentele de jmecher" folosesti pile triunghiulare, rotunde, semirotunde, etc...
  18. Ma, Mihaita!.....cum prinzi carena - o sa te prinzi tu, ca esti baiat istet. Treaba e alta! Nu jur pe rosu, dar s-ar putea sa ai probleme in partea stanga a motoretei acolo unde este cricul. Adica eu am modelul E carenat (ala din 96) si sincer ma gandeam si eu la o prelungire mai spre in jos a carenei. Dar in partea stanga trebuie sa fac niste cascadorii de ma doare capu'....adica poate feresc eu cumva cricul lateral, da' dau in ala central...sau invers....si carene crosetate n-am vazut .Acum ce sa zic....poate se potriveste locasul de cric de la gpz si nu trebuiesc mari batai de cap.Poate esti norocos (ca daca ma apucam eu de treaba asta sigur nu se potrivea). Teoretic la mine sunt niste suporti in forma de (teava plina), sudati pe bride rectangulare prinse pe cadru si cu gauri filetate in capat (in care intra surubul de 6 cu care prinzi carena)....sigur stii despre ce vorbesc. Ma gandesc ca nu sunt greu de facut. Mai trebuie sa potrivesti gaura din carena cu un punct de pe cadru pe care poti sa prinzi suportul (mai complicat cred....mai bine pui suporti, dai gauri noi in carena si le astupi pe alea vechi). Si partea delicata a problemei este sa potrivesti planul gaurii din carena - perpendicular pe gaura din suport (adica sa nu stea surubul stramb pe carena).
  19. 3.4 cu pasager si bagaje? Esti bun. In acelasi regim duminica mi-a luat 4.8. Adevarat...am umblat putin la carburatoare pentru ca dupa ce am analizat electrozii bujiilor, am constatat ca acestia aveau culoarea cam alba (adica amestec sarac). Cu setarile anterioare imi lua SINGUR 3.6 % (neconcludent pentru cazul discutat aici). In orice caz, motoreta imi porneste fara soc, (exlusiv iarna), numai ca ma obliga sa il trag imediat pentru ca altfel nu-mi sta in regim de relanti (evident pana cand se incalzeste motorul). Experienta m-a invatat ca fiecare motor (nu motocicleta) pe carburatie are propria personalitate in ceea ce priveste pornitul la rece (fara soc, cu socul la jumate, cu socul tras full sau pozitii intermediare).
  20. Simptoma asta pare intradevar legata de nivelul prea mic al benzinei in camerele de nivel constant din carburatoare. Cum nu sunt mecanic, nu-mi vine in minte si alta cauza. (dilema este: a umblat cineva la nivel si de atunci nu mai merge, sau pana acum a mers bine cu nivelul asta si deodata nu a mai mers?) Ma gandesc ca nivelul nu se da singur mai mic decat daca ai tu karma rea. acum, daca ce masori tu acolo difera de ce zice in carte, e clar ca trebuie sa rezolvi problema. Daca o faci singur ai avantajul ca poti sa-ti dai o bere la sfarsit
  21. Pentru ca nu prea te pricepi te sfatuiesc sa nu incerci. Procesul in sine nu este extraordinar de complicat. Sincer nu stiu daca poti sa faci chestia asta fara sa dai carburatoarele jos.... habar n-am... sigur poti s-o faci daca le dai jos ( demontat rezervor eventual impreuna cu carenele de la codita, filtru de aer, matze de la carburatoare si in sfarsit carburatoarele). Dupa ce desfaci cele doua capace de la camerele de nivel, te poti juca cum vrei tu cu plutitoarele alea (teoretic strambi tablita de care sta prins cuiul poantou...sau asa imi aduc eu aminte acum).Cat? si cum? asta-i toata fenta de jmecher. Cat e de "safe"? Pentru tine e safe (nicio piese din astea enumerate mai sus nu este suficient de grea sa-ti cada pe picior si sa-l striveasca . Pentru motoreta nu e safe. Lasa pe cineva care se pricepe sau daca ai ambitie citeste manualul de reparatie pe care presupun ca-l ai, intelege ce scrie acolo si spor la treaba!
  22. Cum adica se umple singura? Pai vreau si eu....las robinetul pe rezerva si merg asa....ea se umple eu o consum! Pai pana acum dadeam bani! Hai ma ca am glumit. Din cate stiu eu, rezerva nu e un compartiment separat in rezervor, care sa se umple din alt compartiment. Metoda prin care se "realizeaza" surplusul de benzina dupa ce teoretic "s-a terminat" este simpla. Robinetul de benzina are in rezervor doua tevi prin care preia benzina din el. Una mai lunga si una mai scurta pentru rezerva. Cand nivelul benzinei scade sub teava lunga, mai beneficiezi de aia cativa litrii pe care ii poate prelua teava scurta. In realitate mai ramane ceva dar nu o mai poate prelua nici teava scurta din motive de siguranta. Nu ai vrea sa aspiri in carburatoare toate gunoaiele de pe fundul rezervorului impreuna cu ultima picatura de benzina. Si poti pune robinetul pe rezerva oricand, nu doar cand mai ai doar 4l. Doar ca atunci cand o sa se termine benzina nu o sa mai ai nici o rezerva.
  23. Astazi am rezolvat problema cu "oasele" de la amortizorul central, respectiv le-am inlocuit cu unele mai scurte confectionate in regie proprie (si cu simt de raspundere). Astfel am ridicat coada motoretei cu aprox 4 cm asa cum rezulta din pozele alaturate. Masuratorile le-am facut cu motocicleta dreapta chiar daca in poze pare ca nu era. Imi pare rau ca nu am facut o poza la toata motoreta si inainte de modificare. Ca reper pt masuratori am luat numarul de inmatriculare. Deci: inainte - 61, dupa - 65. Am dat doar o tura de bloc cu ea, nu pare nimic in neregula, ba chiar mi se pare (ca nu inteleg de ce ar fi asa) ca este putin mai tare pe amortizare. Dupa ce o sa fac testele de drum va tin la curent cu comportamentul motoretei. Bafta!
  24. Daca prin "tip de baterie" te referi la "marca" atunci e destul de simplu....aia pe care ti-o permiti....daca te referi la felul in care trebuie sa arate e si mai simplu....te duci la un magazin care vinde baterii de motoreta si spui acolo ca vrei o baterie pt GS500 . Ei au catalog si stiu exact (sau macar ar trebui sa stie) ce trebuie sa-ti dea. Bonus...sigur gasesti daca citesti posturi mai vechi. (spunea cineva nu demult ca a gasit la MY MOTO cu 179 lei). In principiu e buna orice baterie care incape in locul destinat bateriei, are specificatiile astea :12V 11Ah si are plusul in partea ta dreapta asa cum stai in sa.Atentie si la tipul de borna. Bornele trebuie sa arate ca alea de la bateria veche. Cat despre bujii gasesti pe net ca poti pune NGK DPR8EA-9 sau ND X24EPR-U9. Atentie...am pe motoreta niste Champioane pentru care cheia de bujii din trusa motoretei este prea mare si iti trebuie o cheie mai mica. Cu putina atentie le strangi si cu o fixa. In rest sunt compatibile. Am vorbit din proprie experienta pentru motoreta mea din 96.
  25. Eu unul nu am vazut piesa asta montata pe motoreta....mai degraba imi seamana cu o presa pentru ceva. Evident, ma pot insela.
×
×
  • Creează nouă...