Sari la conținut

Yume

Membru
  • Număr conținut

    38
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://
  • Yahoo
    omega4life2000@yahoo.com

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2008
  • Motocicleta
    Honda Transalp xl600v '98
  • Numar Moto
    B-99-VKH

Informații profil

  • Motociclete detinute
    BMW F650GS Suzuki GSX-R 1000 (K4)
  • Interests
    Motoare,Bere blonda, Bere bruna, Offroad adventure

Yume's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. njoy ! Unul dintre motivele pt. care prefer sa nu ma uit la acest sport (?). http://img341.imageshack.us/img341/3425/21joh3q.gif
  2. Locuiesc in Aviatiei si trec prin acel loc de cel putin doua ori pe zi. Curba in sine nu stiu cat de dubioasa e, ce e ciudat e ca nu ai vizibilitate si, automat ar trebui sa incetinesti, plus ca sunt 3 benzi, doua pe un sens si una pe celalalt, uneori iti da un semntiment de "inghesuiala brusca". Cand vii dinspre Aviatiei, e adevarat ca ar trebui luata curba cu viteza moderata. Am intrat destul de tare, aplecat fiind si imediat cum a inceput piatra cubica mi-a fugit putin motorul, insa fara urmari. Mi s-a intamplat ca intrand prea tare in acea curba, venind dinspre Aviatorilor, sa am surpriza sa dau "nas in nas" cu ultima masina aflata la coada de la semaforul de langa biserica. Noroc ca am evitat, pe partea dreapta, pe langa postul de jandarmi So.. beware in acel loc. Ontopic : Tibi NU avea viteaza. 100% ! MAXIM 60km/h. S-au observat urme de frana spate, s-au facut masuratori.. din cate am inteles a fost un defect la directie (furca) al motocicletei. Va rog nu mai faceti afirmatii aiurea. Ca fapt divers, daca mai intereseaza pe cineva, ei sunt bine, el a fost operat, tija in picior, insa in stare buna si era cu moralul destul de sus avand in vedere accidentul. Ea doar putin zgariata.
  3. Seara buna ! Pai hai sa va spun in cateva cuvinte ce s-a intamplat, avand in vedere ca am fost primul la fata locului si ultimul care a plecat. Venind dinspre Aviatorilor spre casa, in Aviatiei, am vazut doua ambulante SMURD si moto+ masina de politie. Ca sa stabilim de la inceput. Accidentul NU este mortal Motocicleta implicata : Honda CBR 600, Neagra, geam fumuriu. Rider : Adi + prietena lui. Slava Domnului aveau echipament si urmarile au fost : Ea - zgariata si presupenere de arcada sparta (casca flip-up) El - din pacate fractura deschise la tibie. Au fost dusi la spitalul Elias. Eu am stat pentru masuratori, am chemat un prieten sa vina cu platforma dar pana la urma a venit fratele victimei impreuna cu o dacie papuc si au ridicat motorul, dat declaratii, impiedicat cei de la curatenie sa "curete" si dovezile + resturile moto.. si alte tampenii de acest gen. Accidentul a fost f ciudat : La o viteza mica (sub 60) a pus frana, a pierdut controlul, s-a lovit in gardul de la Bavaria Motors apoi a ricosat intr-un parapet "anti-parcare" din fata show-room-ului. Nici noi nici politistii nu am realizat de ce s-a intamplat.. viteza mare NU avea, stresat de alta masina nu era... dar cand e sa se intample.. asta e Bine ca nu a fost mai grav ! Politistii uimitor de politicosi si chiar si-au facut datoria ok. (3 dintre ei erau motociclisti) Sanatate multa Adi + pasagera ! Multumesc si celorlalti motociclisti care au oprit si au dat o mana de ajutor. Daca mai sunt intrebari.. pot sa raspund, poate nu am fost coerent, imi cer scuze. Mesaj completat Sunt bou ! Nu pe el il cheama Adi ci pe fratele lui. Victima este baiatul care a avut si accidentul cu Nistorescu, anul trecut. Scuze pentru dezinformarea neintentionata. Mesaj completat Despre el este vorba : /index.php?...p;hl=nistorescu
  4. Mrrrr... toate ca toate pana la Transalp.. chit ca te refereai la altul...
  5. Hai sa lasam macar acest topic sa respire linistit fara certuri aiurea. Offtopic : desi sunt destul de inversunat impotriva "show-off"-ului (pe strada, la intruniri, etc..) de data aceasta insa pot sa afirm ca turatul motoarelor a dat bine, mai ales ca asta doreau si riderii. S-au vazut de mai multe ori semnele facute de invitati, care atestau ca le placea si chiar doreau sa auda motoare turate. On-topic : poze din partea mea, maine dimineata, multumesc mult celor care au postat deja. Singura (mica) dezamagire a fost ca au fost prea putini motociclisti si prea multi tigani, cocalari, care se bagau in seama aiurea.
  6. FABULOS! Absolut FABULOS ! S-a intarziat show-ul cu 20-30 de min, dar s-a meritat cu varf si indesat !!! Oamenii aceia meritau MULT mai multi spectatori ! Rog pe cei cu aparate mai performante sau care au facut filmulete sa le puna pe aici. Multumesc mult. Revin cu poze !
  7. Desi se anunta ploaie si chiar putina grindina, nimic nu o sa ma opreasca sa ajung la eveniment. I trust my Honda ! Numai sa se mai tina show-ul in caz de ploaie ... Oricum ne vedem acolo !
  8. Asa cum l-am anuntat pe FanFane.. din pacate nici eu nu mai pot sa particip. Sper ca cine mai merge sa aiba parte de vreme faina !
  9. Booon, in primul rand consider ca nu are sens sa raspund la "provocarea" (?!) cu avionul. Sa-mi aminteasca cineva daca suntem pe un forum de turism aici... Nu contest faptul ca e mai comod si poate mai practic, dar nu pui la socoteala si drumul ? In general, pentru mine, drumul este mai important decat destinatia finala. Aventura, rusi , rusoaice .. peisaje, vreme buna, in fine nu vreau sa argumentez aici ceva ce ar trebui sa fie clar. In alta ordine de idei astazi am fost pe la ambasade si am dat ceva telefoane, concluzii mai jos : 1. Pentru Moldova - viza de tranzit se obtine in same day , fara nici o complicatie si cost suplimentar. Pentru cei care pleaca in Md ca destinatie finala, este adevarat ca trebuie sa astepte o confirmare de la MAI (nush ce minister al azilului etc etc) care dureaza 30 de zile si e posibil sa nu fie acceptata, DAR pt tranzit nu este nicio problema. 2. Ukraina - suntem bineveniti, pentru cetatenii romani nu este nevoie de viza. Ni s-a propus chiar si escorta daca dorim asa ceva . Dl. consul a sunat chiar la omologul sau din Belarus si .. 3. Belarus (optional) - dupa ce avem viza pentru Rusia, ni se da in same day viza de tranzit pt. Belarus. NU sunt probleme pentru tranzit; e adevarat, se obtine FF greu pentru cei care din motive pe care eu nu le inteleg ar dori sa ramana o perioada prelunginta in Belarus. 4. Rusia... well.. Rusia... - Trebe viza. Viza se obtine putin mai complicat. Trebuie sa avem, fiecare din noi, vouchere de la o companie de turism ruseasca care sa ateste ca avem unde sa stam. Mi s-a "explicat" ca ajunge si o singura zi pe voucher, este insa necesar pentru obtinerea actelor. Am luat, tot de la ambasada si relatii in legatura cu o agentie "prietena". No amu.. vant in panze ! (sau sa zic pista libera, la avioane ?)
  10. la rusi dureaza 10 zile max, sau 2 zile in regim de urgenta (taxa dubla)
  11. pana acum 2 observatii f pertinente. tura se poate extinde si pana la 14 zile, iar belarus se poate ocoli.. Maine am sa ma interesez la ambasade exact care sunt costurile si conditiile pentru vize. Cine e interesat de o incursiune in istorie si frumuseti arhitecturale autentice ? Cautati va rog despre oras pe internet.. are printre cele mai frumoase si interesante muzee, palate.. Imbinam mai multe pasiuni aici.
  12. Pe final de iulie se doreste o excursie la Sankt Petersburg. Poate cel mai frumos oras din Rusia, este cu siguranta un centru cultural, zis si "orasul palatelor". Pentru mai multe informatii despre : http://en.wikipedia.org/wiki/St._Petersburg http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...nkt-Petersburg/ Cel mai probabil ruta o sa fie : http://www.viamichelin.com/viamichelin/int...3dNemM9&str Insa evident totul se poate discuta, poate trecem si prin Kiev si/sau Moscova. Momentan planul este in "pre-alpha" release. Orice sugestie, orice gand, orice sfat sunt asteptate. Pret estimativ : 35 euro viza, cam 300-350 euro benzina dus-intors + mancarica, cheltuiala si cazare.Mentionez ca se doreste o tura in regim de "criza". Cazarea cat mai ieftina pe cat se poate camping, cort.. fiecare dupa posibilitati. Dorim in grup OAMENI cu bun simt, iubitori de motoare si de cultura, sociabili si pe cat se poate cu motoare de touring + ceva experienta in ture mai lungi. (Dar daca omu-i OM, ne descurcam) Nu dorim fitosi, nu se vrea o tura "de postat pe forum". O sa existe o intalnire "map on table" candva in urmatoarele saptamani, cu doritorii pentru o ruta pe placul tuturor. Asteptam doritori!
  13. Boon.. acum sunt apt de a scrie din nou, dupa o tura care m-a cam epuizat fizic.. insa mi-a redat energia psihica de care aveam nevoie pentru a trece zi de zi prin monotonia Bucuresteana. Don ravenshield (simpatic nebun, dubioase gusturi muzicale.. etc etc.. pentru detalii exista private ) a lansat o invitatie saptamana trecuta, ceva Bulgaria propunea dansul, iar cum efectiv simteam nevoie de o iesire am zis.. why not ?! Ca atare, fara prea multe discutii, sambata dimineata la 8 eram in OMV langa CityMall asteptand "scutul corbului" (?!). Apare, purcedem spre Giurgiu cu o viteza demna de ceva evadati de pe la Jilava . (Shame on us) (No amu' sa nu va imaginati nush ce warp 10 de la un Transalp..) In vama schimbam ceva lei in leva.. nu prea multi ca deh, criza, facem plinul cu benzina buna, mai o haleala, mai doza de cafea pt. "corbul cu scut" (?!) si fara nici o problema, trecem podul, prezentam buletinele.. (sunt intrebat, ironic cred, de vames cati cai are motorul meu.. ) si purcedem. Iaca si mandrele noastre in ceva benzinarie din Giurgiu : Cum am intrat in Bulgaria, parca se schimba atmosfera. Dumuri impecabile, rugoase, te indeamna sa dai drumul la gaz, multa verdeata, mult bun simt din partea colegilor de trafic (asta chiar m-a uimit). Facem un mic popas de'o cafea si-un taur rosu in timp ce "scuticul corb" nush ce tot manevra la GPS-ul din dotare. Urmeaza autostrada, monotonie, ajungem in Varna. Aici mica pauza in fata Mall Varna in asteptarea gazdei care trebuia sa ne arate locatia campingului. Apare si Nikolai (gazda), om de milioane si ne conduce pe ceva drumulete pan' la "camping" Aici pt. 5 euro de persoana (10 leva) ti se oferea cam tot ce doresti, apa calda, rece, dush, cort, gratar, vedere la mare,harti cu Varna, masaj cu happy end, ce mai! tot ce vrei. Poze din "camping" : Cum era abia ora pranzului, lasam ce aveam de haleala prin frigider, ridicam corturile si purcedem la sud spre Burgas. 10 Km autostrada iar apoi cam 80-90 de km de curbe superbe, ace de par si serpentine.. ceva de vis. De mentionat ca toate erau semnalizate si drumul impecabil. Ajunsi in Burgas alimentam, ne plimbam pe ceva sensuri interzis pana sa ajungem in "centru". Trecem repede de "centru" si hai spre plaja. Plaja faina, lume destul de putina, iar cum eu mi's mare amator de balaceala, jos armurile si tzup in apa ! Destul de rece dar dupa cateva sute de km de motor era panaceu ! Don' Ady ramane sa faca poze pe la dig, pe la domnisoare si apare si dansul. Doua "evenimente" merita mentionate. In primul rand un cuplu.. mai in etate (bine de tot in etatea asta) care s-au invartit 10 min pe langa motoarele noastre, tare amuzanti (probabil incerca el sa o convinga pe domnisoara ca i-ar sta bine cu asa ceva) ia al doilea.. un alt "cuplu" care au stat si mai mult sa se holbeze la minunatiile noastre (e vorba de motoare aici) o sa vedeti in poza despre ce dragalasi e vorba. (Evident noi ne-am dat ingerasi) Poze : Cum terminasem ce era mai important prin Burgas urcam iar spre nord inspre Nesebar. O mica peninsula, neatinsa de criza, unde dragutii de occidentali si-au ridicat casute si mai dragute decat ei, si-au adus minunatii de yachturi si se relaxau de la atata stres occidental. (tre' sa fie si pe la ei, nu?) Recunosc ca pe mine m-a impresionat oarecum "statiunea". Aducea a orasel pescaresc de undeva din west.. insa ruinele cetatii ii dadeau un oarecare aer mistic. Superb ! Pozen : Din Nesebar fuga, fuguta "acasica". Trebuie sa-i multumesc lui Ady ca a fost deschizator de drum si a preluat el sarcina de a fi primul pe minunatele curve (chiar ma refer la drum aici) mai ales ca se lasase intunericul de ceva vreme. Eu eram ceva robot in spatele lui. Luminita rosie se indeparteaza -> gaz maxim. Luminita rosie se apropie suspect de repede -> frana si countersteering din reflex. Epuizant dar superb. Dupa ceva peripetii in regasirea locatiei de cazare, papam ceva si cel mai bun somn posibil, in briza marii, pe cel mai moale pat ever ! (la ce somn imi era cred ca putea sa fie si pat de ace, tot neintors dormeam. Maine partea a 2-a : Varna, Baile termale, Manastirea Konstantin si Elena, Balcik, Kaliakra, Vama Veche, plimbat de voie (NU ! datorita minunatului GPS) prin Dobrogea, trecut prin satuc lugubru, Adamclisi si Bucuresti. Cam in fiecare locatie peripetii si poze. Tineti aproape. Il rog pe Adi daca are ceva poze de adaugat zilei de Sambata sa faca bine sa le uploadeze. Sorry pentru calitatea pozelor, insa au fost facute cu telefonul. (Nush de ce a sunt aranjate astfel pozele, cea cu politia trebuia sa fie in grupul de la Burgas) Multumesc !
×
×
  • Creează nouă...