Sari la conținut

MAD_BIKER

Membru
  • Număr conținut

    48
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de MAD_BIKER

  1. Tocmai ce am incheiat un drum mai lung cu pegaso, avand ca si punct de plecare orasul Iasi. Am facut 1820 km in 6 zile, iar ca si traseu am prins Transfagarasan si Transalpina. Punctul maxim (ca si distanta fata de Iasi) a fost Oradea. Motocicleta s-a prezentat exemplar; am facut si cateva drumuri forestiere (de exemplu pana la pestera Meziad). Una peste alta, e o motocicleta ok de touring, destul de versatila care daca nu ai pretentia sa mergi 140-160 e mai mult decat ok.
  2. Am schimbat uleiul in furca acum 2 ani fara sa schimb simeringurile si nu a fost nici o problema. Daca schimbi uleiul la timp nu e nevoie sa schimbi si simeringurile. Am folosit ulei motul 15w si sunt foarte multumit de el, furca nu mai plonjeaza asa tare la franari. Am mers si pe forestier si isi face treaba foarte bine. Cu uleiul care l-am avut inainte de a pune 15w (nu stiu ce indicativ era)cand franam parca intram in pamant . Pentru a schimba uleiul a trebuit sa dau jos telescoapele.
  3. Nu apare nimic private . Ttrimite daca poti pe adresa de e-mail mad_biker_1983@yahoo.com . Multumesc mult
  4. De ce ai pune aparatul de sincronizat carburatoarele daca ai monocilindru? Sincronizarea carburatoarelor cu aparatul de sincronizat se face de la 2 cilindri in sus. La pegaso se scot carburatoarele si se aliniaza cele 2 clapete astfel incat sa aiba aceasi deschidere. Atentie la reglajul de aer pentru relanti, asta fiind cauza cea mai des intalnita pentru oprirea motorului la relanti. La primele modele de pegaso ai un singur reglaj la carburatorul din stanga, dupa introducandu-se si reglajul de aer la celalat carburator.
  5. Turometrul e pe cablu (ca si cel de viteza) asa ca probabil e rupt. Erau niste kituri de reparatie pe louis daca tin bine minte.
  6. User serios " bulgy_05". Recomand, am luat de la el aprinderea. Foarte prompt, a doua zi a pus produsul la posta. Daca mai aveti nevoie de piese de la el apelati cu incredere.
  7. sa inteleg ca doar cei cu greutate au voie sa posteze aici
  8. Termostatul a ramas blocat pe deschis si mi se incinge motorul. De cand pornesc motorul imediat mi se incalzeste tot radiatorul si nu reuseste sa-mi raceasca decat daca merg la viteze mai mari peste 60 km/h. Daca merg in oras se incinge si nu vreau sa ard garnitura. Au pe stoc la united motors?
  9. Din cate am vazut in poza explodata de pe real-oem se pare ca cel de BMW difera prin forma cat si prin pozitionare. Oricum multumesc pentru indrumare.
  10. Cumpar un termostat pentru un pegaso de 650 cod motor GA fabricatie din 92-96. Daca are cineva sau stie de unde as putea achizitiona as ramane recunoscator pe viata . Cred ca se potriveste si de pe modelul urmator fabricat din 1997.
  11. Cam in cat timp ajunge temperatura la 90 de grade daca o lasati sa mearga la relanti sau mai bine zis cam dupa cate minute porneste electroventilatorul?
  12. OK. Nu-i problema. Vroiam sa te intreb marca uleiului folosit, indicativul acestuia si daca esti multumit de felul cum amortiteaza acum.
  13. Daca modeul tau din 96 are codul de motor GA si furca upsidedown atunci trebuia sa pui 550 ml in fiecare telescop si nu 200.
  14. Am eu iridum pus si se simte diferenta. Fara nici un fel de reglaj facut, doar inlocuitul bujiei normale cu iridium si se simte o diferenta in sensul ca motocicleta trage mult mai bine (motocicleta fiind un pegaso din 1992). Acelasi lucru l-am simtit si la cbr 600 dupa inlocuirea bujiilor cu cele iridum, asa ca sunt mai scumpe dar net superioare. Am uitat sa specific ca diferenta nu se simte la turatii de 15000 de ture ci de la 2500-3000 ture la pegaso si de la 5000 ture in sus la cbr.
  15. Schimbat kit de lant acum o saptamana kit de lant DID x-ring. Costul kitului a fost de 110 euro. Manopera 0 lei pentru ca am facut-o impreuna cu fratele meu
  16. Amestecul nu e sarac ci bogat. La fel cum a zis si user-ul "Haywood Yablomm" poti scoate acele capacele si verifica acele de dozaj care deschid jigloarele principale. Cam asa arata acele cuie. Aceasi problema am avut=o si eu si cand am desfacut carburatoarele am observat ca acele cuie aveau siguranta pusa pe pozitia 4 din 5, asa ca am pus-o pe pozitia 3, am reglat aerul si-mi merge fara probleme acum. Daca tot desfaci iti recomand sa scoti acele membrane si sa te uiti la ele sa nu fie ciupite sau sparte pe undeva.
  17. Multumesc pentru sfat. Asa am sa fac Daca poti face cumva rost de kerosen sa speli lantul ar fi super ok. Se si recomanda spalarea lui cu kerosen pentru ca si lubrefiaza in timp ce curata.
  18. As avea si eu o intrebare celor cu mai multa experienta in ale mecanici. Daca montez un filtru de benzina pe furtunul ce duce benzina din rezervor la carburatoare influenteaza cumva mersul acestora? E posibil sa nu-i curga benzina cat ii trebuie? Evident ca vorbim de un pegaso de 650
  19. Va salut repesctos pe toti posesorii de aprilia pegaso. Detin si eu o asemenea motocicleta fabricata in anul 1992 si as vrea sa stiu cum se sincronizeaza carburatoarele ei, avand in vedere ca e un singur cilindru si vaccum-ul facut este acelasi.
  20. Poate gasesti ceva de 2000 cmc, ca e mai cool
  21. Motociclistul cu F3 a intrat in voblaj si a cazut; celalalt cu r6 a incercat sa-l evite si a culcat motocicleta. R6-ul a intrat intr-un logan care circula regulamentar.
×
×
  • Creează nouă...