Sari la conținut

parintele_ciprian

Membru
  • Număr conținut

    52
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de parintele_ciprian

  1. Salutare, Sunt Ciprian, locuiesc lângă Geoagiu și călăresc cu bucurie ori de câte ori am timp un Tuareg ...
  2. Salutare, Problema s-a rezolvat în felul următor: am schimbat uleiul (Mobil 10w40) și am cumpărat o baterie nou de 14 amperi ... a pornit fără probleme. Mulțumesc mult celor care au încercat să mă ajute!
  3. Ai dreptate Binox, am scris eu aiurea ... în serie l-am legat, nu în paralel. Am să fac și măsurătoarea de care ai zis și revin cu noi date, poate îi dăm de cap.
  4. Salutare, Revin cu noi informații: ... am măsurat amperajul de la baterie ... am legat în paralel cu bateria un bec de 5w și aparatul de măsurat (setat pe 10A) ... rezultatul: 0.36 E bine? E prea puțin? Cât ar trebui să fie normal? Bateria e de 12v 12 Ah
  5. Mulțumesc mult pentru răspunsuri, am să fac astăzi verificările pe care mi le-ați recomandat.
  6. Salutare băieți, Am ceva probleme cu pornirea automată, de la tuaregul meu, așa că vă rog dați-mi niște sfaturi! Mai întâi ... e vorba de un tuareg din 87, de 350 ... iar problema este următoarea: dau la automat, dar electromotorul cu chiu cu vai abia învârte de câteva ori, după care se oprește .... ... Bateria este de 12v/12Ah (măsurată la borne îmi indica 12,86) Ce am încercat să fac: - am pus o altă baterie (de la mașină), cu asta a pornit ... dar am făcut și următorul test: am lăsat butonul pe run/off pe off și am dat pe buton, ca să văd cum învârte ... a învârtit de câteva ori normal, apoi la fel .... din ce în ce mai rar până s-a oprit - am demontat electromotorul, l-am legat separat la bateria motocicletei ... pe masa mergea impecabil - am demontat electromotorul ... era impecabil ... l-am curățat și l-am pus la loc - cu el pus la locul lui, l-am legat pe direct, la baterie și .... la fel ... după câteva rotiri .... a obosit si s-a oprit Sincer nu știu ce sa mai încerc ... și din nefericire nu sunt un mecanic strălucit Mulțumesc mult celor care vor veni cu sfaturi și idei ...
  7. Salutare, Mă gândesc sa schimb cauciucul de pe spate și m-ar interesa unul cât se poate de lat ... Vă rog să ma ajutați cu ceva dimensiuni ... Mulțumesc mult!
  8. O rugăminte! Îmi poate spune cineva, seria ștanțată pe rulmentul din cilindru pentru debraiere, (MZ ETZ 250 din 88) la mine nu o pot descifra si vreau sa dau comandă pentru unul nou. Multumesc celor ce vor raspunde Despre acest rulment e vorba: http://i1007.photobucket.com/albums/af200/mihai7us/DSC01123.jpg
  9. Salutare! Caut un cilindru debraiere pentru MZ Etz 250 din 88, dacă aveți careva așa ceva de vânzare, vă rog dați-mi de știre! parintele_ciprian@yahoo.com
  10. Mz-ul meu, din 88, puțin mai modest. dar este al meu, .... deocamdată ... pentru că sunt hotărât să-l dau Merge și arată bine, acte la zi ... Pentru cei interesati pretul este de 500 euro. Tel 0762283918 Sunt din jud Hunedoara, de lângă Geoagiu
  11. Salutare, dupa cum am promis: Motocicleta pleaca la Timisoara la domnul Ioan Vela, un impatimit de comuniste care mai are un ij nu prea ok si cu cel de la mine va iesi ceva, l-am ales pe el pt ca este mai aproape de mine, actele se pot rezolva mai lejer, si omul dupa cate mi-am dat seama se pricepe la motoare. Asa ca sper sa ajunga pe maini bune. Ii rog pe cei care mi-au mai scris sa nu se supere. Numai bine.
  12. Am primit din Timisoara o oferta:100 euro, daca nu este serioasa, am sa-l donez la un baiat din Buzau, Dan Peter, desi e cam departe si nu stiu cum vine dupa el, in plus actele trebuiesc definitivate in Arad, dar mai este timp pana Duminica viiitoare, numai bine.
  13. Am facut rost de segmenti si saptamana asta cred ca am sa-i schimb, pret minim nu pun astept orice oferta si repet daca nu vrea nimeni sa-l cumpere il dau la unul din cei care s-au aratat interesati, m-as bucura mult sa fie cineva cat mai aproape de mine, deja sunt doi pretendenti. Mai astept pana Duminica viitoare 31, apoi anunt pe forum care sa vina dupa el.
  14. Cauciucul etse Barum-EnduroM-13, 4.00/4.10-18 Porneste la rece la cel mult a treia pedala, dar daca nu ai 18 ani nu-l poti conduce, chiar daca ai A1, este prea mare 350cc.
  15. A sosit vremea din pacate sa ma despart de el, initial am vrut sa-l pastrez dar decat sa stea in garaj abandonat mai bine sa se dea careva cu el. Treaba sta in felul urmator, daca nu are cine sa-l cumpere am sa-l donez unui impatimit fara posibilitati financiare. Motorul dupa cum vedeti arata bine, partile bune ar fi: furca schimbata pe fata, frana pe disc, sa noua, kilometraj electronic, cauciuc enduro spate; baterie noua; problemele: incarcarea nu merge cum trebuie, picura ulei, trebuie segmentat, nu am filtru de aer. Actele: motorul are acte noi si nr noi, dar sunt expirate, eu nu l-am trecut pe mine de aceea are nr de Arad, am numai contractul. Sunt din Geoagiu, jud Hunedoara pt cei mai de departe dau reper Deva sau Orastie. Nu m-am gandit la nici un pret, valoarea oricum e sentimentala, stiti voi ce vorbesc, faceti oferte, iar daca nu e nimeni repet IL VOI DONA LA PRIMUL CARE VINE DUPA EL CU O CARUTA DE PIESE pt informatii va rog trimiteti mail pe adresa parintele_ciprian@yahoo.com
  16. Vand Ij PLaneta Motorul merge foarte bine, cutia de viteze se comporta admirabil, am schimbat recent amelajul din pacate nu am pus unul nou si se aude un tacanit la el. Sistemul de aprindere ste cel original pe 6 volti, porneste usor. Toata partea electrica este functionala. Dotari mai deosebite(daca pot spune asa): furca fata schimbata cu frana pe disc roata spate enduro in stare super, bari de protectie, sa noua, in rest e ij Probleme: tacanitul de la ambelaj Acte: are carte noua, numere noi, eu dupa ce l-am luat am facut contract cu vanzatorul dar nu l-am mai trecut pe mine pt ca am circulat cu actele lui. Baiatul de la care l-am luat e din Lipova, jud Arad. Toate serile bat cu ce este in acte si cadrul nu are nici o modificare. ITP este expirat din 2007. Bonusuri: inca un cadru de ij complet cu roti, telescoape , far (original), rezervor (de festival daca nu ma insel) plus un motor complet, dar e desfacut, mai dau o cutie de viteze, o sa de o persoana facuta super de un nene si inca vreo lada de piese cu tot ce vrei pe acolo (discuri de ambreaj, pedale de pornire, schimbat viteze, un carburator si filtru de aer model mai vechi, o chiuloasa completa, lanturi de distributie....) pret 12 mil Sunt din jud Hunedoara, localitatea Geoagiu parintele_ciprian@yahoo.com --- Mesaj completat în 03 Apr 2008 16:46 ------------- CAteva poze in plus:
  17. semeringul era in regula, etansarea am facut-o cu silicon rosu, totusi poate imi explici cum pot verifica daca ajunge benzina la bujie?
  18. Multumesc mult pentru sfaturi. Azi mi-a dat cineva un motor de ij, care nu are probleme cu ambelajul (ci cu aprinderea), sper sa reusesc sa fac ceva, ma cam sperie faptul ca trebuie sa le pun toate la loc, am vreo doua "plase" de piese, dar cred ca o sa ma descurc, daca nu, stiu unde sa apelez pentru sfaturi, multumesc inca o data Cand e gata si totul o sa mearga ok am sa postez poze cu el. --- Mesaj completat în 19 Mar 2008 17:37 ------------- Din nou probleme Am pus ambelajul pe motor, le-am strans pe toate la loc, dar nu vrea sa mai porneasca. - compresie are - scanteie super are - benzina are - carburatorul este curat Acuma o sa-mi spuneti ca nu e reglata aprinderea cum trebuie. Iata cum am reglat-o: - am scos bujia, am invartit motorul cu o cheie de la rotor, cu o surubelnita am verificat unde este punctul superior, apoi l-am dat invers pana a coborat 4 mm - am pus contactul si am miscat din platoul de la platini pana ce a dat scanteie la bujie Nu merge, nu da nici un semn de viata. sunt disperat Spune-ti si voi ce sa mai verific ca eu nu mai stiu.
  19. Am reusit in sfarsit sa demontez ambelajul, intradevar aici a fost problema, blocajul motorului venea de la locul unde manivela se prinde de volanta (sau cum s-o fi numind). Am observat ca rulmentul de acolo era dus. Se poate repara, reconditiona sau trebuie sa iau un ambelaj nou? Mai am un ambelaj, dar la asta manivela are joc lateral. Ce sa fac? MI-e groaza sa ma gandesc cat costa unul nou!
  20. Salutare fratilor, sa va spun ce am mai facut. In primul rand trebuie sa va spun ca pistonul si segmentii i-am pus noi anul trecut, si pana in primavara asta motorul a mers impecabil. Cred ca am gasit problema este ambelajul, am uitat sa va spun ca am pus alt piston si alti segmenti, tot asa a mers un pic foarte bine dupa aceea s-a blocat. Acuma ma lovesc de alta problema nu pot sa scot rotorul stiu ca e bagat prin presare, nu stiu cum sa-l scot fara sa-l distrug, probabil ca exista o presa, dar in lipsa cu ce sa incerc ? Mie groaza de ce o sa gasesc sub capacul ala. CAnd reusesc o sa fac si o s apun niste poze, pt sfaturi. Numai bine si multam celor ce mi-ati raspuns
  21. Multumesc pt sfaturi. Pistonul din pacate nu are nici o sageata pe el, numai un "0" stantat pe capul pistonului diametral opus cu acea fanta. Am sa-l montez dupa indicatiile voastre sa vedem ce se intampla. Cand am verificat cutia de viteze am gasit cateva fragmente mici metalice, dar nu stiu de la ce pot fi, am verificat fiecare piesa cu foarte mare atentie si nici una nu era ciobita. Pun o intrebare de incepator, pt ca asta sunt la mecanica, presupun ca ambelajul este lubrifiat de uleiul din motor, daca intradevar am fragmente metalice ramase in zona respectiva, cum le pot scoate? Uleiul l-am pus in motor pana la nivelul surubului de control, trebuia sa fi pus mai mult? Daca depaseste nivelul, ce se intampla, dauneaza motorului?
×
×
  • Creează nouă...