Sari la conținut

mununa

Membra
  • Număr conținut

    272
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Female
  • Locatie
    Oradea
  • Carnet moto din
    7 Aug. 2007
  • Motocicleta
    Honda NX 250

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Aprilia Pegaso 650 x 2

Vizitatori Recenți Profil

2.011 citiri profil

mununa's Achievements

  1. Destul de rar intru pe forum, dar totusi e mai mult decit iritant sa gasesc peste tot aceeasi postare. Era suficienta cea de la sectiunea Magazine Accesorii, nu trebuia sa "pici" sa te imprastii peste tot pe forumul de Bihor cu reclama ta proprie. La ce naiba ai mai "aruncat-o" la Poze din iesirile oradenilor si alte sectiuni care nu au nici in clin nici in mineca cu "lucraturile" tale?!?!?
  2. mununa

    Util

    Imi pare foarte rau ca s-a intimplat asa... La anul va trebui sa fim foarte inventivi ca sa putem posta aici pe forum! Sau poate se schimba adminul pina atunci!
  3. mununa

    Util

    Multumiri tuturor celor care au participat sub orice forma la cursul din Oradea: cursanti, instructori, sponsori si prieteni care ne-au ajutat, sustinut, inveselit sau care au venit doar ca sa ne vada si sa ne salute! Deoarece cursul de anul acesta a trecut deja, si poze si filmulete poate deja sa posteze oricine, deoarece pina la anul pina prin aprilie-mai nu mai mi-e tare musai sa scriu pe acest forum, deoarece m-am abtinut pina acum, vreau sa spun aici RUSINE ADMIN-ului care mi-a sters posturile de la judetele Cluj, Hunedoara, Satu Mare - de unde, in ciuda acestui fapt, am avut participanti la curs, presum si posturile de la alte judete, fiindca le-a considerat SPAM. Dupa cum am mai spus, nu vind nimic aici pe forum, nu fac reclama nici unei marci, nu am/avem absolut nici un fel de profit din acest curs, pe care deja de cinci ani il oferim gratuit celor care doresc sa participe, si mai nou, doar celor care, din bunavointa unui admin, apuca sa afle despre organizare lui... Asa ca vreau sa pun o intrebare mai mult retorica, fiindca nu astept cu adevarat vreun raspuns - eu il cunosc: oare cei din Timis, Arad, Cluj, Hunedoara, Satu Mare care au venit ieri la Oradea, si nu doar ei, au simtit postul de anuntare a cursulu ca fiind spam? S-au simtit deranjati de el? Agresati? Iritati? Exista un admin care are EL dreptul sa hotarasca din ce judete pot fi participantii la cursul pe care NOI il organizam si celorlalti sa le taie aceasta posibilitate? Are EL dreptul sa decida ca de exemplu Clujul nu are ce cauta aici? Cine esti tu, Admin?
  4. Pentru ca un ADMIN a sters topicul, considerindu-l SPAM [logic nu vad de ce, la urma urmei ne muncim sa OFERIM GRATUIT un curs celor care doresc sa participe], ma gindesc ca totusi pot posta si eu aici la DIVERSE: Anul acesta pentru a cincea oară consecutiv organizăm un CURS GRATUIT de aprofundare a tehnicilor de conducere a motocicletei, cu participarea instructorilor de specialitate din străinătate. Evenimentul va avea loc în Oradea la data de 09.06.2012 în parcarea ERA. Pentru detalii si inscrieri, vizitati Drakkar Training ori postati aici. Va asteptam cu drag!
  5. mununa

    Util

    Pentru ca un ADMIN a sters topicul, considerindu-l SPAM [logic nu vad de ce, la urma urmei ne muncim sa OFERIM GRATUIT un curs celor care doresc sa participe], ma gindesc ca totusi pot posta si eu aici la UTIL: Anul acesta pentru a cincia oară consecutiv organizăm un CURS GRATUIT de aprofundare a tehnicilor de conducere a motocicletei, cu participarea instructorilor de specialitate din străinătate. Evenimentul va avea loc în Oradea la data de 09.06.2012 în parcarea ERA. Pentru detalii si inscrieri, vizitati Drakkar Training ori postati aici. Va asteptam cu drag!
  6. Instructor moto din Ungaria organizeaza cursuri de tehnica a conducerii motocicletei de o zi pentru pina la 20 de participanti, incepind din luna aprilie. Locatii sigure sint Tg. Mures in RO si Kecskemet in HU. Dar daca exista solicitari, se pot alege si alte locatii in cazul in care va exista cineva care sa se ocupe de organizarea locala. In Kecskemet se poate participa si la cursuri de 3 zile, cu posibilitate de cazare la Hotel Granada. In prima zi cursul se desfasoara in parcarea hotelului, a doua zi se merge pe o pista din Jakabszallas, la aprox. 16 km de Kecskemet, unde se pot face exercitii cu viteza mai mare, iar pentru a treia zi este prevazuta o pista de gokart unde se exerseaza cu politisti motociclisti. AICI puteti vizita site-ul cursului. Pentru mai multe detalii postati aici, ori trimiteti PM/mail. SIGURANTA SE POATE INVATA!
  7. Noi am fost anul acesta prin Serbia - Bosnia - Mutenegru - Albania - Croatia si ne-au cerut si stampilat pasapoartele. In plus, peste tot a trebuit sa prezentam si asigurarea motorului. Posibil ca treceam si cu CI, nu am cum sa stiu... dar cu pasaportul sigur poti trece peste tot. Cazarile nu au fost o problema in nici o tara. Ne-am tirguit cu fiecare ocazie! si intotdeauna am reusit sa obtinem ceva - ori mai ieftin, ori o masa inclusa. Iar daca e prea scump, incercati sa nu stati chiar in Split. La doar citiva km de orice oras/statiune, gasesti cazare mai usor si mai ieftina. Vacanta placuta!!!
  8. Ciao! Din pacate nu te pot ajuta cu informatii precise. Si au am auzit ca nu ar fi obligatoriu pasaport peste tot, dar eu personal m-am gindit ca ce e sigur e sigur, mai ales ca mergeam pina in Albania. In general au fost amabili cu noi la punctele de trecere, dar cred ca depinde si de cum nimeresti [un politist de frontiera era si el motociclist, de ex.]. Ce pot sa-ti spun sigur este ca noua ne-au cerut certificatul de inmatriculare peste tot. De asigurare nu ne-au intrebat nicaieri. Iar despre bani, cum am amintit la inceput, noi am avut doar euro si nu am intimpinat nici o problema. Dar iarasi, e probabil si chestie de noroc, nu stiu. Peste tot ne-am tirguit la cazare. In Albania de ex. ne-au cerut 40 euro, si baietii au zis scump, domle! si asa am iesit la 30! Intr-adevar au fost citeva benzinarii unde nu au acceptat euro si acolo am platit cu card. Trebuie intrebat intii, si apoi alimentat. Dar a fost si benzinarie unde au acceptat euro dar ne-au dat restul in moneda lor. Nu am avut probleme si nu am simtit ca ne-ar fi furat undeva. Vacanta frumoasa sa ai!
  9. Asa... sa mergem mai departe - Podgorica, capitala Muntenegrului, Lacul Skadar [sau Scutari, sau Shkoder] la granita Muntenegru-Albania, cel mai mare lac din Peninsula Balcanica, si trecem in Albania. Nu stiu sa va spun exact pe unde, dar sintem la capitolul NU FACETI CA EI! Am intrat in Albania si pur si simplu s-a terminat soseaua!!! Am mers la nesfirsit pe un drum prafuit, privind cu ura la soseaua care se construia alaturi si la care munceau cite 4-5 oameni la fiecare citiva kilometri. Traficul in Albania, cel putin pe unde am umblat noi, este haotic. Care cum si pe unde gindeste, iar pietonii aiurea peste tot. Dupa un drum care am crezut ca va dura la nesfirsit, am ajuns in Shkodra [unde bineinteles nu am vizitat nimic!] dar ca norocul ne-am intilnit cu un chopperist care ne-a spus ca exista drumuri mai bune si la intoarcere sa mergem pe altundeva. Si dupa vreo 35 km am ajuns in sfirsit la destinatie: plaja Velipoja. Am stat la Hotel Jakaj, unde am platit in total 30 Euro cazarea pentru 5 persoane! Am avut de toate in camera, aer conditionat si curatenie. Este un loc extraordinar, ca o oaza intr-un pustiu. Foarte aproape de plaja, cu multa verdeata, palmieri, flori, terasa, si cu restaurant in cladire separata. asta e un plamier ce iese prin acoperis si o testoasa pe plaja Am locuit regeste iar seara am cinat regeste! Nu am fost decit noi cinci in tot hotelul, cica nu incepuse sezonul inca... Iar la cina, ca sa va faceti o idee, am platit in total 42 Euro pentru: 2x ceva rachiu, 2x ceva coniac de-al lor, dar bun tare, patru portii de peste, una de friptura de vita, doua salate grecesti uriase, trei de cartofi pai, apa si nu am putut minca totul, chit ca nu prinzisem! Si aici am primit bonus din partea casei doua farfurii cu fructe feliate, stropite cu ceva sirop, pe care iar nu l-am putut minca. Bucatarul vorbea cursiv greaca si italiana, am stat linga el pina mi-a terminat pestele [totul a gatit la jar, pe o vatra deschisa intr-un capat al salii] si am sporovait placut atit cit m-am priceput si eu in italiana. As fi ramas acolo doua saptamini! Pentru mine a fost o surpriza extraordinara. Am mai intrat intr-un fel de ABC, vinzatoarea si proprietara totodata vorbea engleza, o femeie intre doua virste, foarte amabila si placuta, care ne-ar fi dar si facut de toate. Ne-a pus berile la rece si ne-a zis ca putem sa venim dupa ele peste o ora. Apoi apa. Ne-a dat sa gustam rachiu de casa [baietii au si cumparat doua sticle de rachiu, si doua din coniacul acela albanez, tare ieftin dar bun]. N-as mai fi plecat de acolo. Pacat ca e atit de departe. Si ca iar sa va spun o caracteristica si a acestei tari: buncare! Nu stiu, dar am auzit ca mai sint vreo 70.000 de buncare in Albania. Poate da, poate nu, dar e plin de ele: pe marginea soselei, pe cimpuri, in gradinile oamenilor, folosite ca stilpi de gard sau ca adaposturi pentru oi, mici si mari, buncare peste tot. sopirla pe buncar
  10. Ba da! Acolo sint! Nu am pus bine "timingul" trecerii granitei...
  11. Si ca sa termin de povestit ziua a doua - am trecut in Muntenegru. O tara care ar putea trai din exportul de piatra! Peste tot munti de stinca, stinci in vai, stinci pe cimpii... Si o multime de smochini! A fost atit de ciudat pentru mine!!! Smochinii cresc pretutindeni, pe marginea drumurilor, cum cresc la noi nici nu stiu ce - merii salbatici! Am mers sa vedem Manastirea Ostrog. E la vreo 900 m inaltime, construita in ... in... ia ghici in ce? in stinca!!! De la sosea se face un drum ingust care urca, si urca - a foarte frumos si de-a dreptul ametitor, fiindca e un pic peticit, si tare ingust, si cum urci, in dreapta e doar haul, fara parapeti, doar... smochini! ici-colo. Am urcat pina la o manastire [care spun drept, nu stiu ce era] Si de aici, din departare, am privit manastirea din stinca Ne-am intors la drumul principal si dupa un timp ne-am cautat iarasi cazare. Am gasit un hotel la marginea soselei, unde pentru cinci persoane am platit 110 Euro - cazare, cina si micul dejun. Iar motoarele le-am parcat in curtea lor interioara. Incurajator pe mai departe! Auch! Mai am de povestit citeva zile, si mai am inca aproape 100 de poze de postat, din cele multe pe care le-am facut! Acu tre sa merg la bucatarie, sa fac de mincare Tare sorry... Revin
  12. Am fost din nou pasager [prima oara dupa un an de zile] din "ratiuni economice" si nu numai. Am pornit vineri, 3 iunie, in ceea ce avea sa fie cea mai lunga excursie a mea, si ne-am intors simbata, pe 11 iunie. Mi-a fost un pic frica de detoate: cit va fi bine/frumos/usor drumul, cum vom gasi cazare, si nu in ultimul rind de Albania! Dar per ansamblu a fost foarte bine, exceptind faptul ca inca si acum sint obosita Iar Albania... a fost pentru mine un amestec de multe lucruri surprinzatoare, interesante si neobisnuite. Am mers doua persoane cu un BMW 650, si impreuna cu inca trei baieti pe V-Stromurile lor de club... Daca intereseaza pe cineva, pot sa va spun ca am iesit cu banii mult mai bine decit ne-am facut socoteala acasa. In total, doua persoane, sub 700 Euro. Inca ne-au mai si ramas bani, cu toate ca initial hotariseram sa ne despartim de ceilalti daca vedem ca ajungem la fundul pungii si sa ne intoarcem mai repede acasa. Dar nu a fost cazul! Am avut la noi doar Euro [si card, dar nu l-am folosit decit de vreo 2 ori in benzinarii] si aproape peste tot am putut plati cu ei, mai mult sau mai putin oficial. N-am sa va povestesc amanunte despre prima zi, fiindca noi am pornit din Ungaria, si ma gindesc ca nu prea sint cititori ai acestui forum care sa urmeze acelasi traseu. Simbata am trecut granita in Serbia, am mers prin Novi Sad, si toata ziua a fost un drum continuu. La sfirsitul zilei eram... E drept ca am fost doar in trecere, dar Serbia mi s-a parut foarte "balcanica" - cu multe gunoaie pe marginea drumului, balarii, vechituri... Tot simbata am trecut granita in Bosnia, si am mers pina aproape de Sarajevo. La fiecare punct de trecere, pe linga pasapoarte, ne-au cerut si actele motocicletelor. Daca despre Serbia pot spune ca e balcanica, Bosnia o pot caracteriza ca si "ciuruita". Peste tot unde mergi, indiferent cit de neinsemnat e drumul, vezi case care sint de-a dreptul ciuruite de gloante. Normal, multe au fost retencuite, dar pe celelalte, peste tot vezi urmele razboiului. Iar in Sarajevo, pe blocuri pina sus la ultimul etaj! Dar sa revin la drum. Prima noapte in "strainatate" am petrecut-o intr-un motel, inainte de Sarajevo. Cinci persoane am platit in total 100 Euro care au insemnat cazarea [doua camere cu TV, baie, complet], cina, micul dejun, si garaj pentru cele 4 motoare. Un inceput foarte incurajator! Iar la cina, din partea casei, am primit bonus cite o prajitura. A doua zi am ajuns in Sarajevo si am reusit sa ne oprim intr-un final undeva in centru, dupa ce l-am inconjurat de nu mai putin de 3 ori!!! Am vizitat bazarul - multicolor la propriu si la figurat - si ori incotro ne-am intors am vazut cel putin o moschee: si urmele razboiului "modern" [oare cum as putea face sa apara pozele mari in post, nu asa micutute... Cam atit a fost statul nostru in Sarajevo. Si apoi din nou la drum! Avea sa fie iarasi o zi lunga, care se va sfirsi cu o "discutie amicala" in principal intre mine si liderul nostru de grup... [ca o paranteza, si imi cer scuze oricui si tuturor, dar eu mor sa merg pe undeva si sa nu opresc sa privesc, sa admir si sa fac poze. si urasc sa pozez si mai ales sa postez poze doar cu motoarele sau cu noi in benzinarie, si atit] La un moment dat am realizat ca gresiseram drumul, asa ca am facut stinga-mprejur - ceea ce a insemnat 20+20 km... Dar si aici, in mijlocul acestor munti... cu doar 15 ani in urma, un razboi era in plin Am ratat Rezervatia naturala Durmitor dar macar am trecut prin canionul Tara. O minunatie de nedescris, un relief foarte spectacular si o multime de tuneluri, de multe ori simple gauri sapate in stinca si nimic mai mult, cite 4-5 unul dupa altul cu doar citiva metri intre ele. Pe o lungime de 82 km [undeva citisem 93... asa ca nu stiu sigur] Si am trecut ca gindul si ca vintul [sau invers...], oprind o singura data pe pod!!! Mi-a venit sa pling. Sa ma dau jos de pe motor si sa plec acasa! Seara eram atit de furioasa ca as fi putut sa-i
  13. Ciao! Nu e vorba de vreo intrunire, dar cu siguranta e un eveniment moto: In data de 4 iunie 2011 se va organiza in Oradea al 4-lea curs gratuit de aprofundare a tehnicilor conducerii motocicletei sustinut de 2 instructori din strainatate! Vizitati site-ul nostru la adresa www.drakkar.ro/training , vedeti imaginile si filmuletele din anii precedenti, conditiile de participare, si daca doriti, completati formularul de inscriere. Va asteptam cu drag!
  14. Cam atunci am vazut-o si eu ultima oara Aici e si harta.... scuze ca atit de tirziu Porolissum Castrul este linga Moigrad.
  15. Multumesc! Chiar simbata voi fi prin Cluj! Dar nu stiu daca ajungem si la gradina botanica. Poate Cheile Turzii... ar fi frumos Ne oprim o zi la o prietena linga Cluj, dupa care mergem Sighisoara - Transfagarasan - Transalpina - Hunedoara - Deva si apoi acasa.
×
×
  • Creează nouă...