Sari la conținut

Lupul_rau

EX+
  • Număr conținut

    4
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Carnet moto din
    -

Lupul_rau's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Art.14. - (1) Tramvaiele, troleibuzele, mopedele, masinile si utilajele autopropulsate utilizate în lucrari de constructii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun înmatricularii, precum si vehiculele cu tractiune animala se înregistreaza de catre consiliile locale, care tin si evidenta acestora. - Mopedele nu trebuiesc inmatriculate (ci inregistrate la primarie). Asa cum am subliniat mai sus, vehiculele sunt obligate sa aibe montate placutele de inmatriculare sau inregistrare, dupa caz. Totusi punearea in circulatie pe drumurile publice a unui moped(vehicul in general) neinmatriculat sau neinregistrat este interzisa si este considerata infractiune. Inregistrarea este o procedura simplificata a inmatricularii - fara asigurare (RCA) - fara Inspecie tehnica periodica - costuri mai mici (cca 70 RON) - timp de eliberare a numerelor si a certificatului mai redus (in practica e chiar invers cel putin in Buc. unde dureaza pana la 10 zile lucratoare)
  2. O mica corectare: Art 108, lit. D, alin. 4. (Cod Rutier) : Conducerea unui vehicul înmatriculat sau înregistrat care nu are montata una din placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare -Amenda contraventionala : 315 - > 700 RON ( + 6 puncte penalizare in cazul autovehiculelor ) -Deci in cazul vehiculelor neinregistrate s-ar putea sa nu "scapi" doar cu amenda Gresit ! vehiculele sub : 50cc, 45km/h, 4kW nu au obligativitatea inmatricularii si nici a RCA-ului -> Art. 14, respectiv Art. 76 (Cod Rutier)
  3. Salut, daca scuterul a fost inmatriculat inainte de 2007 si eu vreau sa il inregistrez dupa noile legi la primarie, ce acte trebuiesc prezentate ? Cand am ajuns prima data la primarie, cei de acolo mi-au respins actele pe motiv ca nu era radiat scuterul dar nici nu au stiut unde sa ma trimita. Actele care le am sunt urm: - Fisa de inmatriculare , cu datele fostului/noului prop , vize de la financiar ptr ambii prop. -- + certificat fiscal luat de vechil prop de la taxesi imp. locale -- + fisa de impunere noul proprietar tot de la taxe locale - Certificat de inmatriculare cu ITP valabil pana in 2008 - Carea de identitate a vehicului (doar fostul prop este trecut) - Act de provenienta (Factura fiscala) - Certificat de autenticitate de la rar (habar nu am daca e necesar ptr scouter/moped)
×
×
  • Creează nouă...