Sari la conținut

liviu_m2002

Membru
  • Număr conținut

    264
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de liviu_m2002

  1. tipareste si asta si lipeste in continuare:

     

    10. Suspensia. Amortizorul spate ajustabil cu performanta buna chiar si cu doua persoane. Suspensia fata putin performanta, cu tendinte de diving pe franare. Pentru imbunatatirea performantelor suspensei fata, sunt necesare minim schimbarea arcurilor si eventual folosirea unui ulei mai vascos in amortizoare.

    » Post actualizat in 08 Sep 2016 12:43

    Recomandari de evacuare sport pentru XL650V?

     

    Interesant pana acum MIVV si GPR.

     

    Poate o fi amortizorul meu pe spate uzat deja, dar cu pasager, la denivelari foarte mari agat cu burta. Pentru fata, am pus arcuri progresive cu ulei standard si se simte mai tare suspensia. Nu pot sa zic ca este mai bine sau mai rau.

     

    ar merita injectia si ABS-ul de la 700, dar 650 ar putea fi mai fiabil pe termen lung.

     

    ABS-ul face toti banii, mai ales daca esti nou intr-ale motociclitului. Parerea mea ca este diferenta intre a fi sau a nu fi pe jos, la o franare brusca.

  2. Bun baieti, astazi am reusit de am dat jos motorul si l-am desfacut :(

    Bad news

    Supapa indoita, piston lovit (ca norocul ca nu s-a spart)

    Chiuloasa maine o duc la rectificat sa vad daca se poate rezolva

    Intre timp, aveti idee de ceva chiuloasa ratacita pe undeva ? completa daca se poate

    Chiar nu stiu ce sa intamplat ptca distributia nu a sarit de la semne, doar o supapa sa indoit restul sunt in regula....

    Va multumesc !

     

    Vezi ca sunt transalpuri noi dezmembrate pe site-uri italiene. Eu am luat de la ei.

     

    http://www.clicmotor.it/ricambi-moto-honda-transalp-c-290_450.html

     

    http://www.clicmotor.it/ricambi-moto-honda-xl-c-290_480.html

     

    Cand ai facut ultima data jocul la supape ? Este posibil sa se fi destrans supapa ?

     

    Liviu

  3. Intrebare:

     

    Oare care silicon este mai bun pentru etansat jantele cu spite:

     

    http://www.dedeman.ro/timisoara/silicon-ig-glassen600-ml-negru.html

     

    sau

     

    http://www.dedeman.ro/timisoara/sikabond-at-metal-light-v-12-12ctr-300.html

    ?

     

    Eu am folosit silicon la tub, daca mergi pe prima pagina vei vedea de care am folosit. Parerea mea e ca indiferent ce folosesti, daca degresezi bine locul, o sa functioneze.

  4.  

    Salutare, salutare!
    Nu sunt nou pe forum, doar ca nu am scris pana acum (asta in loc de introducere :P).
    Va cer parerea, mai ales acelora dintre voi care au folosit Mitas E09 (eventual Dakar) pe spate: vreau sa inlocuiesc gumele de strada cu un TKC80 pe fata, respectiv E09 pe spate (totul normal pana aici). Din cate am citit, E09 au talonul chiar mai ferm decat K60, care sunt recunoscute pentru asa ceva, iar varianta Dakar merge chiar un pas mai departe. Avand o motocicleta fara cric central, leviere de pana scurte, nefiind un mecanic desavarsit si experienta mea in schimbarea unui cauciuc fiind minimala, ce ziceti de aberatia urmatoare? In caz de pana pe spate, in loc sa ma apuc sa schimb/peticesc camera (operatie care mi-ar manca mult timp si nervi), sa folosesc o astfel de anvelopa cu talonul ferm (E09 Dakar), chiar sa optez pentru varianta tubeless, pe care, bineinteles, sa o folosesc cu camera, astfel incat sa pot merge "pe janta" pana la prima vulcanizare. In cel mai rau caz o sa ma blagosloveasca Jumba cand o monteaza :D
    Astept pareri. Merci!
    P.S. Mai oameni buni, cred ca e ceva in neregula la mine (grav, zic). Ok, stiu ca franez aproape numai cu fata (mers pe asfalt 95%), stiu ca am suprasolicitat guma fata cu multele exersari de franare de urgenta, stiu ca am mers cu pasager doar 10% din distanta, dar totusi: in timp ce marea majoritate spune ca schimba un cauciuc fata la doua cauciucuri spate, la mine e invers: am 8600 km cu Anakee 2, spatele e aproape intreg (poate vad diferenta daca pun unul nou langa el), in schimb fata mai tine pana la colt! Zic eu ca sunt umflate corect (poate un 0.1 atm mai putin decat recomandarea pe fata)

     

    Daca iti este frica de schimbat roti, poate faci si tu asta :

     

    /index.php?/topic/725474-etansare-janta-cu-spite/

     

    Nu ti-am trimis link-ul pt ca sa ma laud sau ceva, ci doar ca si FYI. Eu folosesc Mitas e-08 fata/spate. Pana acum nu am nimic de reprosat nici cauciucului nici "improvizatiei".

  5. Pinionul e cu 15 dinti, foaia cu 47. Setul rulmenti de jug All Balls racing are codul 22-1021. Si pinion si rulmenti gasesti pe motomike sau pe romimoto (e acelasi lucru).

    pinion - http://www.romimoto-piese.ro/category/10100000000/vehicle/honda-xl-700:61157/article/90193

    rulmenti - http://www.romimoto-piese.ro/category/10212000000/search/22-1021/in/all/article/479195

     

    Daca schimbi pinionul sa imi spui care e diferenta, sunt curios si interesat de o asemenea schimbare. Mai ales ma intereseaza cum se modifica viteza de croaziera (a 5-a, 4-5 mii de ture).

     

    Am pus eu pinion cu 16 dinti. Diferenta este de 500 de ture in treapta a 5-a. Nu am sesizat sa fi pierdut cuplu, trage la fel de bine, doar in treapta 1 mi se pare ca smuceste daca se merge la relanti.

  6. Salut. Daca am o piesa micuta, o roata dintata de la un bord auto, cam cum ai putea sa o reproduci?

     

    Salut,

     

    Eu colaborez impreuna cu o firma ce poate scana piesa. Astfel se poate reproduce integral si cu o fidelitate ridicata. Doar ca nu e tocmai ieftin.

     

    In cazul unei roti dintate, cel mai bine ar fi sa fie desenata.

  7. Salutare tuturor,

     

     

    Nu de mult am intrat si eu in lumea imprimantelor 3d. Pana acum tot m-am obisnuit cu imprimanta. Daca aveti nevoie de suporti, prinderi, piese mici din plastic, va pot ajuta.

    Dimensiunile maxime pe care le pot printa sunt 200 x 200 x 200 mm. Ca si precizie, pana acum am scos 0.2 - 0.3 mm, dar asta depinde si de ce piesa printez.

    Daca aveti ceva de facut, va astept.

     

    Liviu

    Ma gasiti si aici :

    https://www.facebook.com/Layers-1695268674038836/

     

    Pun si cateva poze cu ce am facut pana acum

    post-18199-0-06472000-1447515768_thumb.jpg

    post-18199-0-81464600-1447515801_thumb.jpg

    post-18199-0-09725100-1447515821_thumb.jpg

    Util

    Cine stie unde pot gasi acetona cu concentratie ridicata 99% ? Am fost pe la farmacii, dedeman, la rembrandt (magazin cu tot felul de vopsele si materiale).

  8. Vand si eu o casca flip-up Airoh marimea M. Este uzata, are zgarieturi, dar nu in campul vizual. Se poate vedea in poze starea ei. Este doar de mine purtata, a fost luata de noua.

     

    Pret 50 de lei.

     

     

    Vandut !

  9. Vand si eu o casca flip-up Airoh marimea M. Este uzata, are zgarieturi, dar nu in campul vizual. Se poate vedea in poze starea ei. Este doar de mine purtata, a fost luata de noua.

     

    Pret 50 de lei.

    post-18199-0-58104100-1441715658_thumb.jpg

    post-18199-0-80305600-1441715674_thumb.jpg

  10. Caut sa cumpar proiectoare de genul

    http://www.banggood.com/CREE-U5-Motorcycle-LED-Headlight-Waterproof-High-Power-Spot-Light-p-941300.html

    Sau daca ma puteti indruma unde as putea gasi cu disponibilitate

    Daca aveti careva o pereche disponibila va rog sa ma contactati

    0740138555 Paul

    Multumesc !

     

    Am exact modelul asta de proiectoare. Sunt foarte multumit de ele. Le-am cumparat de aici :

     

    https://www.facebook.com/BBCRacing

     

    Am primit si un intrerupator de montat pe ghidon. Pretul nu e asa de mic ca si pe site-ul tau, dar tinand cont ca si-au pus si ei un castig, mi s-a parut ok (a fost 290 de lei).

  11. Salut,

     

    Am si eu o asemenea casca. Am luat-o pt design, arata super bine :) Pot sa spun ca e zgomotoasa, eu am la transalp parbriz de touring, dar tot zgomotoasa ramane. Se aude un fluierat de la vantul ce se strecoara printre ochelari si casca.

    Aceeasi problema am observat-o si eu cu vizibilitatea, seara se vede un pic cam rau.

     

    In rest e super ok si cu spalatul, captuseala usor detasabila, sunt materiale de calitate folosite, mai ales ca ochelarii au lentile carl zeiss.

     

    Un mare avantaj pe care il are casca asta sau orice casca cu ochelari separat e faptul ca nu se aburesc ochelarii. Am mers pe ploaie, pe rece, cald, nu s-au aburit.

     

    Eu unul ma gandesc sa iau si un model vancore pe viitor, doar pt partea de mandibula. In rest pt casca de oras e ideala.

     

    Am avut inainte o casca airoh sv55 sau asa ceva ( casca flip-up ). E muuult mai usoara cea de la shark, are 1000 si ceva de grame fata de 1500 cea flip-up. Plus ca e si mai mica la nivel de dimensiuni generale, mult mai usor incape in top case.

     

    O poti folosi si la schi, eu am folosit-o cu succes, nu iti ingheata fata in conditii de ger. :)

     

    Aici am gasit un review bun

     

  12. eu sincer doar ce mi am luat Mitas E09 de care imi era teama si parca nici acum nu imi vine sa cred cat de bine merge.

    Pe asfalt e lipici pe uscat iar in teren a mosntruos.

    PS: pana acum si eu eram fan metzeler. -- MITAS now! :)

     

    Am facut si eu trecerea de la metzeleler la mitas. Parerea mea e ca primesti mai mult pentru banii dati din partea celor de la mitas.

     

    La orice brand se intampla ca si la CuCun. Acum sa vezi daca poti face ceva sa recuperezi banii. Eu zic sa-i contactezi.

  13. Am iesit la cateva ture cu motorul si am observat o chestie destul de interesanta.

     

    Directia se simte mult mai usoara si agila. Parca te roaga sa te inclini mai tare :) Acum nu stiu daca e din cauza ca am renuntat la camera si implicit roata e mai usoara.

     

    Pe langa asta am mai schimbat si cauciucurile, mi-am pus niste inaltatoare de ghidon si am pus vaselina la rulmentii rotii. Toate acestea pot sa contribuie la modul in care se comporta acum roata.

     

    Intreb si pe altii daca au observat ceva diferit cand au scapat de camere.

  14. neah. cheie + leviere in one - http://www.motionpro.com/motorcycle/tools/category/t-6_combo_lever/

     

     

    maroc

    Bine de stiut !!!

     

    Mi s-a intamplat sa am nevoie de o cheie de 24 sau 22, nu mai retin exact. Au fost cativa automibilisti destul de amabili sa opreasca sa ma intrebe daca n-am nevoie de ajutor. Culmea a oprit un nenea cu o dacie plina de scule ( stiti cum e cu Dacia :)))) si dintre toate sculele numai de 24 nu avea. Cheile lui se terminau la 19 :D

     

    Noroc cu unul cu duba ce s-a oprit si avea.

  15. Am de vanzare :

     

    - cauciuc Metzeler Tourance 100/90-19 DOT 2011

    - camera R19 nu are petece

    - camera R17 are doua petece, dar nu scapa aer (poate fi folosita pe post de rezerva)

     

    total 100 lei neg

     

    PM pt cei interesati

    post-18199-0-14945300-1431445874_thumb.jpg

    post-18199-0-10783800-1431445889_thumb.jpg

    post-18199-0-66815600-1431445894_thumb.jpg

×
×
  • Creează nouă...