Sari la conținut

trica

EX+
  • Număr conținut

    70
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://

Profil

  • Carnet moto din
    nu
  • Numar Moto
    B 122

trica's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Ce ai vazut tu la unele scutere este un fel de ABS, este un surogat, un dispozitiv mecanic care face ca lichidul de frana la o anumita presiune sa vibreze o mica biluta situata intr-un dispozitiv montat pe etrier, care la randul ei face sa opreasca presiunea lichidului si implicit sa deblocheze pistonasul pentru cateva zeci de secunde, toata treaba asta e mecanica si nimic mai mult. Un ABS autentic este comandat de computer in functie de datele oferite de senzorii aflati pe sistemul de franare. Asa ca unele scutere au acest dispozitiv mai mult pentru a lua ochii cumparatorului, cel mai bun ABS la scutere este ATENTIA si PRICEPEREA.
  2. pino_nrg bravo frate, le-ai spus pe bune, nota 10!
  3. trica

    Tuning

    Uite cureaua de la Magnet city.
  4. trica

    Video Files

    http://www.youtube.com/watch?v=KRVyZZXBICA...ry%2Fscutere%2F Tare tipul.
  5. trica

    Discutii Intre Noi

    Pai normal la 100CC sa aiba demarajul mai bun, al tau ce capacitate cilindrica are?
  6. trica

    Discutii Intre Noi

    Mai baieti, in ce categorie de vehicul se incadreaza piaggio mp3, ma intereseaza sa stiu daca se poate conduce cu B-ul.
  7. Am permis categoria B de 12 ani si am citit atunci codul rutier dar acum uite ca sunt luat prin surprindere!!!!!
  8. Eu nu inteleg cretinizmul asta al forurilor de control TOATE , politie opc garda etc, astia promulga legile si nu le fac publice prin massmedia, le stiu doar ei, dar vin la tine si incep la sigur sa-ti spuna ca nu esti in regula cu noua lege X, i-mi vine sa ....... pe toti cretini astia.
  9. trica

    Tuning De Scutere

    Trebuia la sectiunea Service scutere, dar poate vede vreun modelator si muta el topicurile, facem cinste!!!!
  10. trica

    Tuning De Scutere

    Astazi am aflat un pont cum sa echilibrezi si liniarizezi cuplul la scutere cu variator. Intotdeauna greutatea rolelor trebuie sa fie 1:10.000 din forta arcului mare de la ambreaj. Adica daca am arcul de 40Kg forta atunci rolele trebuiesc sa aiba 4 grame. Forta arcului se masoara astfel: se aseaza arcul pe un plan drept se ia un cantar de persoane si se apasa arcul cu acesta pana se strange arcul de tot, se citeste pe cantar kg forta, daca cantarul arata 45 kg atunci va trebuie role de 4,5 grame etc.
  11. trica

    Tuning De Scutere

    Multumesc pentru raspunsuri, mai am o intrebare, i-mi face probleme dupa ce parcurg cam vreo 3 km, nu mai am acelasi demaraj, se incalzeste variatorul si nu stiu ce piesa creaza problema asta, viteza nu scade, doar demarajul nu mai este la fel de puternic.
  12. trica

    Tuning De Scutere

    Salut, care dintre voi a-ti schimbat numai arcul de la ambreaj (acela mare care se pune pe spate sa impinga fulia), ma intereseaza sa-l schimb si eu cu unul mai tare sa am demarajul mai bun, mentionez ca rolele le am originale de 3,5 grame, alte role mai usoare nu gasesc usor si de aceea as umbla la arc, acesta facand acelasi lucru ca si rolele. Daca arcul impinge mai tare in fulie, atunci forteaza rolele din variator sa modifice volanta mai greu implicit dimensiune fuliei, acelasi lucru il fac si niste role mai usoare. Mai am o nedumerire, unii pe aici sustin ca rolele mai grele cresc demarajul, eu nu cred asta, cum sa creasca demarajul cand ele maresc mai repede dimensiunea fuliei, cei care aveti schimbate rolele va rog frumos o parere vis-a-vis de aspectul asta.
  13. Majoritatea soferilor cred ca daca esti scuterist esti si vreun copilas de vreo 40 kile, caruia daca ii da o palma cade pe jos, de aceea ii doare-n pix de scuteristi, doar nu patesc nimic de la un pusti de 16 ani, asa ca in mintea lor noi nu existam. Asa ca merita o lectie sa-si aduca aminte ca si scuterul face parte din traficul autohton.
  14. Eu nu ma mai enervez deloc, incerc sa previn tot ce anticipez si ma consolez cu gandul ca am evitat o nenorocire, sunt sofer de ceva ani si stiu ce inseamna. Totusi m-am gandit sa-mi cumpar un dispozitiv de electrosocuri pentru orice eventualitate.
×
×
  • Creează nouă...