Sari la conținut

teramoto

Membru
  • Număr conținut

    5
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de teramoto

  1.  Am studiat îndelung problema, am citit foarte mult și am văzut ce au făcut alții; unii aleg ECU Flash, alții merg pe module consacrate, fiecare varianta cu avantajele și dezavantajele ei.

     Eu am ales unul dintre modulurile cele mai bune la ora actuală și anume Rapid Bike, în varianta cea mai simplă care se numește Easy,  m-a costat 150£, instalarea a fost foarte simpla și am obținut avantaje enorme , despre care, dacă te interesează putem discuta în detaliu.

     

  2. Important pentru posesorii de MT-09 și nu numai!

     Pentru a trece normele de poluare din ce în ce mai restrictive mai ales în Europa producătorii de motociclete scot pe piață produse care lucrează cu un amestec extrem de sărac,  amestec care  dincolo de o dinamică scăzută poate cauza chiar defecțiuni ale motorului.

     Soluțiile sunt multiple unele dintre ele simple și la îndemână.  Dacă interesează pe cineva mi-ar face plăcere să continuăm discuția.

  3. Daca ghidonul este RENTHAL ai facut o afacere foarte buna. Sunt printre cele mai rezistente ghidoane. Sunt din aliaj de aluminiu extrem de dure, aproape imposibil de indoit. Poti sa le recunosti dupa inscriptia din mijlocul lor. Capetele de ghidon nu sunt o problema, probabil ca se gasesc tipuri diferite in tara. Gaurelele de fixare isi au rostul lor si dupa ce masori cu atentie poti sa le dai singur. Daca nu le dai o sa-ti joace mereu comenzile, sau, daca le strangi prea tare or sa pocneasca Un parbriz este foarte util si daca alegi unul de marca poate chiar sa fie sic. Ai grija cand faci comanda sa ceri si sistemul de prindere pentru ca altfel trebuie sa ti-l construiesti singur.
  4. KLE-ul este un motor minunat, dar nu trebuie sa uitam ca a fost conceput pe la sfarsitul deceniului 8, cand se purta genul acesta de motoare (enduro-touring) care incercau sa atace cu succes si potecile muntilor si curbele asfaltului. Intre timp lucrurile s-au cam schimbat, motoarele s-au specializat mai strict, iar roata din fata sa apropiat tot mai mult de 17". Chiar si firmele mai conservatoare au trecut pe roti pe 19" la motoarele care au nevoie de o roata mai mare pe fata. Dar hai sa discutam un pic despre avantajele si dezavantajele unei roti mari pe fata. Cred ca singurul avantaj al unei roti mari pe asfalt este ca la viteze mari, IN LINIE DREAPTA, este foarte stabila pe directie. Cel mai mare dezavantaj este legat tot de directie pentru ca, la schimbari succesive de directie agilitatea ei este foarte scazuta. Eu unul as inlocui-o cu un 18" (janta, cauciuc, camera, spite cu modificarea aripii fata) sau in cel mai rau caz 19". Pe spate as pune un cauciuc cu un profil de curba, si mai jos (150/70-17 sau, daca nu atinge in lant 160/60-17)
×
×
  • Creează nouă...