Sari la conținut

IllOmen

Membru
  • Număr conținut

    36
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de IllOmen

  1. pentru ca la magazin nu se dau decat la set (12 buc=170000) iar eu vreau doar 1 (ofer 14166 lei)
  2. Am si eu cateva intrebari, ca nou posesor de comunista. Aveti idee pana pe la cat pot creste raportul de compresie al unui motor 2T de 250cmc? Cum imi dau seama daca e prea mare jocul dintre piston si cilindru, respectiv de uzura din ambielaj/biela/cutie? Multumiri anticipate.
  3. Am moentan motorul in reparatii, si alaltaieri am vrut sa verific daca are scanteie. Am dat la pedala, mi s-a parut ciudat ca opune rezistenta asa ca am apsat de cateva ori destul de tare. Abia dupa asta mi-am dat seama ca era in viteza. Am scos si mi-am vazut de treaba. Dar, ieri cand am incercat s-o pornesc impinsa am constatat ca nu cupleaza in treapta I. Intr-a doua a mers. E normal ce se intampla? E posibil sa se fi rupt ceva prin cutie sau la ambreiaj? Ati mai avut probleme de genul asta?
  4. IllOmen

    prezon

    ok ppls, am prins ideea. mersi mult de raspunsuri. problema e ca in motorul meu 3 prezoane din 4 sunt cu filet invers, majorate de la 8 la 10. unul singur e original si ala e cu filet normal. habar n-am de ce...
  5. IllOmen

    prezon

    Prezoanele au filet drept sus si filet invers la partea care intra in bloc? Am auzit pareri impartite... asa ca va intreb si pe voi. Thx anticipat.
  6. Salutare N-am mai avut net in perioada asta ca altfel incercam sa pun de-o intalnire pt cei de-aici. Anul asta din cate am inteles se va pune accentul mai mult pe latura culturala (fara concerte rock ) Oricum eu cred ca va fi fain. Anyways, maine (de fapt azi) ma scol la 5:30 ca sa iau bilete de tren (la anu cu motorul). Fest-ul incepe vineri la 17:30 cu "asediul cetatii". Oricum, pentru cei care merg si n-au ce face sambata la 15:33, poate ne gasim in cetate, in fata primariei. Bafta si lots of fun. -= Venim de departe si mergem departe - Tocmai in zare, sus la castel =-
  7. Am taiat vreo 45 de minute, dupa care a iesit la primul ciocan. Era intr-adevar aproape sudata acolo. DAr cum e fierul de kko, mi s-a bulit filetul de la piulita de strangere, alta belea.... Morala: adunand toate cheltuieleile mai bine imi luam ceva de calitate, si-mi ramanea si de-o bere.
  8. @binox mersi de sfaturi, se vede ca ai trecut prin @libelula ai dreptate - asta e; nici de motor n-am bani sa-mi iau cine stie ce - adica simson, macar ala e nemtesc. Am dat si cu coicanul (ciocan mare) in ea, si nici nu s-a clintit... M-am mai uitat si m-am mai gandit, si am ajuns la concluzia ca e sudata. Nu de cineva, ci de rugina formata intre ax si brat. Probabil a intrat apa intre cele doua, si e ca si sudata, pur si simplu. Cum n-am nici nervii si nici sculele neceasre ca sa incerc metodele propuse de binox (care sunt dealtfel cele mai "blande" si profesioniste), m-am hotarat ca maine sa tai bratul cu bomfaierul. Dupa aia bag o surubelnita mai groasa in crestatura si incerc sa desfac patratul interior de pe ax. Asa ar trebui sa iasa, cu riscul de a cresta un pic si axul, ceea ce sper sa nu fie mare lucru. O sa postez maine cu rezultatul.
  9. Am o bicicleta Fisrt Bike, cu o mare problema... De cand am luat-o (la 2 sapt dupa) pedala stanga a inceput sa manance filetul interior, al bratului. Dupa ce am schimbat vreo 3 seturi de pedale (ca n-am gasit desperecheate), filetul bratului in care intra pedala s-a mancat de tot. Asa ca am cumparat un alt brat si o alta pedala. Ca sa scot bratul a trebuit sa desurubez o piulita de 14 cu o cheie tubulara, dupa care in mod normal bratul pedalei ar fi trebuit sa iasa tras cu mana. Marea surpriza a fost ca m-am chinuit cam 2 ore sa scot bratul respectiv, aplicand progresiv forte din ce in ce mai mari pana am ajuns sa trag cu doua leviere mari simultan, cat pot eu de tare... nimic. Bratul este fixat pe butuc pe un profil patrat pe care s-a intepenit(sau eu cel putin n-am vazut nici o sudura - si nu cred ca le-ar suda astia din fabrica). Ce naiba sa fac, ca mi-a mancat sufletu' ?!? Daca stie careva de vreo saiba de siguranta, stift, orice chestie opritoare (pe care io n-am vazut-o acolo dupa ce m-am uitat 30 minute cu lanterna) sa imi zica si mie ca mor cu zile. Sau cum pot sa o desfac in caz ca e intepenita? Multumiri anticipate... de la un om in pragul nevrozei.
  10. @radupop Sigur nu e cu un weekend mai devreme. Din cate stiu eu e vineri-sambata-duminica (29-30-31) Nu voi avea carnet pana atunci, dar poate ne vedem pe-acolo. Pentru cei care nu stiu... muzica organizatorilor nu e mereu foarte buna, dar pentru atmosfera din cetate si tot merita sa veniti.
  11. va multumesc pentru raspunsuri; asadar... n-o sa crape; si prin urmare, cum dau niste bani peste mine am sa ii fac modificarea asta; ideea nu e neaparat de topspeed ci mai mult de acceleratie/daca merg cu pasager, sa se infiga mai bine, si sa reziste la 80-90 la drum lung.
  12. mersi de raspunsuri. daca pun piston de 1289 am 284 cmc, pt 1397 am 308 cmc, iar pt 1557 am 316 cmc dar asta deja ar insemna sa alezez 9 mm, si nu stiu daca imi permite cilindrul si despre performante stie cineva ceva?
  13. Ce presupune operatiunea? Cat e de fiabil? Daca se incinge mai tare motorul mai pot merge la drum lung cu el? Ca performante cam pe unde se ridica? Si are cineva idee ce capacitate cilindrica se obtine dupa? (sau ce diametru are pistonul de dacie) Stiu ca s-a mai discutat pe forum mai demult, dar nu s-a ajuns la o concluzie clara... Multumiri anticipate.
  14. Arata super. Felicitari, sa-l stapanesti sanatos. Asa ceva vreau eu sa scot dintr-un simson. O intrebare: de unde ai luat rezervorul, furca si ghidonul?
  15. Faza nasoala e ca tre sa invat pentru bac pana la sfarsitul lui iunie, cand o sa scap de el... ma mai gandesc daca se merita sa-mi fac scoala acum (evident ca n-o sa mai am nici un chef de invatat). Probabil o sa ma duc in perioada dintre bac si admitere, si o sa ma mai dau io pe motor dupa prima ninsoare
  16. Mersi mult pentru sfaturi - n-o sa-l iau. Mi-am facut si o impresie generala despre "limbajul" vanzatorilor Am sa mai astept pana fac rost de bani (iulie). Inca o intrebare, cam cand trebuie sa incep scoala moto pentru ca in iulie sa fie totul gata?
  17. Mai intai si mai intai, ce trebuie sa fac daca imi cumpar un nipru (sau alt motor) fara acte? Si mai apoi, merita? Am gasit unul la 200euro, si mi l-as lua maine, dar e fara acte, si numai "in stare de functionare". (Omul nu se lauda cu nimic altceva). Voi ce ziceti?
×
×
  • Creează nouă...