Sari la conținut

alexx_999

EX+
  • Număr conținut

    39
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de alexx_999

  1. pretul ala ddp e cu taxele de import incluse, insa fara tva. cu totul ajunge undeva pe la 2.700 de euro.
  2. trebuie sa imi cumpar si eu un runner sp de 50 in vreo 2 sapt. cam cum scade valoarea pe parcursul a 1-2 ani? (nou este 2550)
  3. ai idee si care o sa fie preturile? am gasit si eu pe net dar la 450 de dolari...ca multisor pt un scuter http://www.mqm.ro/gps_trk.html am vazut ca folosesc GPRS-ul ca la telefoane mobile, o monitorizare continua nu presupune si niste costuri semnificative?
  4. alexx_999

    Gilera Dna 50

    ai dat-o rau de tot pe langa, mai bine te documentezi inainte sa vorbesti. intre caii putere si kW este o mare legatura...matematica. 1 kW = 1.34 cai putere Politistul se uita la kW pt ca asa scrie in lege si nu are niciun rost sa treaca o data in CP si pe urma inapoi doar ca sa iti arate ca stie matematica
  5. in principiu se face la orice scoala de soferi. uite cum ar trebui sa decurga teoretic: 1) te inscrii la cursul teoretic de la scoala, te prezinti la 2-3 sedinte/ sapt (cam atatea sunt la maj), iar la sfarsit dai un test la fel cu cel de permis auto. daca iei peste 22 de puncte esti trecut si instructorul de legislatie iti da un atestat conform caruia ai absolvit cursul. acum, eliberarea atestatului ramane la decizia instructorului de aceea mai gasesti pe unii care ti-l dau chiar si fara sa dai niciun test sau sa faci vreun curs sau unii care ti-l dau daca ai ratat de putin cele 22 de puncte. din cauza ca testul nu se da la politie, totul ramane la latitudinea lui.
  6. dar daca il iei din lateral si ii indoi o portiera sau intri si ii spargi farul? si in plus, nu sunt numai loganuri pe strada, nu? chiar merita pt 1 mil care ii platesti pe 6 luni (in timpul asta sigur o sa se schimbe legislatia si o sa incadreze cum trebuie scuterele) sa stai sa mergi cu ochii cat cepele ca poate ii indoi tabla unuia? serios vbind, ati vazut si voi aici pe forum p baiatul care a intrat in mercedesul unui tigan si a venit ala peste el cu sabiile? asta ca sa nu mai zic cat l-a costat reparatia...
  7. cum au mai zis si altii pe aici, gandeste-te ce se intampla daca lovesti pana si un logan, tot depasesti milionul pe care il dadeai pe 6 luni de rca . asta ca sa nu mai zic de o masina mai serioasa. cea mai buna manevra care se poate face acum este asigurarea pe 6 luni in speranta ca in timpul asta o sa se schimbe incadrarea pt scutere.
  8. ms, o sa ma duc si pe la piaggio sa vad ce si cum. nu ar fi o pb cei 50 de euro daca o sa-mi placa scuterul. apropo, motorul e pe injectie sau carburatie? si la ce dealer ai fost, piaggio din titulescu?
  9. haideti ca am fost azi la yamaha si united motors (aprilia). impresii: la yamaha mi-a placut personalul si modul in care m-a sfatuit tipul de acolo, nu neaparat spre ceva mai scump ci spre un scuter care mi s-ar potrivi mie si cerintelor mele, la fel si la casti. de asemenea mi-a spus ca orice model de scuter se poate aduce in cateva zile prin partenerii din afara, un alt plus dupa mine. cu ocazia asta am vazut pe viu si aerox-ul si pe cat de pornit sa il cumpar am fost pe atat de dezamagit m-am trezit acolo. mi-am dat seama ca e aproape imposibil sa mergi cu pasager, iar acesta sa stea si comod si de aceea a cam iesit din discutie pt moment. (dealerul era cel din otopeni) la united, totul a fost ok, iarasi extrem de amabili si desi pretul e un pic mai mare cred ca alegerea va fi spre aprilia sr50 r. mi-a placut ca ai totusi ceva spatiu de depozitare pt o casca full, dar mai ales ca pasagerul avea un "scaunel" destul de maricel in spate si nu o polita ca la yamaha. in concluzie, sper sa termin cat mai repede cu cursul de legislatie, sa-mi cumpar scuterul si sa ma bucur si eu de vacanta asta inceputa asa tarziu din cauza admiterii! asfalt uscat!
  10. si teoretic cat si cum ar trebui sa decurga totul? te duci, te inscrii iti cumperi o carte si inveti legislatia, iar dupa aceea te prezinti la examen? eu vreau sa-mi iau scuterul sapt viitoare si vreau neaparat sa rezolv cumva cu cursul asta.
  11. apropo. stie cineva daca piaggio mai are dealer in bucuresti? daca da, unde e?
  12. este un dealer atvrom (yamaha, kawa, linhai) pe b-dul corneliu coposu (zona unirii), vizavi de benzinariile mol si omv (cred). Magazinul este chiar pe colt, unde era inainte TopSport.
  13. si el vrea sa isi ia si mai repede cred ca nici el nu stie corect. asfalt uscat!
  14. am microbu, aici nu se pune pb, dar tin si la viata mea. stiu ca oricat de prudent as fi poate exista acel moment de neatentie, al meu sau al partenerului de trafic, un moment in care ma fura viteza (am tendinta asta) si sa ajung sa va salut din spital sau mai rau... apropo, am 19 ani, care sunt regulile referitoare la A? mi-a spus cineva ca ar fi minim 21 sau sa faci dovada ca de 2 ani mergi pe scuter (mi se pare o aberatie)
  15. mersi de sugestii. imi iau scuter pt ca nu vreau bataie de cap cu service sau altceva pt ca in final am garantie, dar mai ales pt ca banii ii furnizeaza ai mei, iar limitarea de 45 km/h e oarecum linistitoare. daca dupa 1/2 de an, un an, intra microbul in mine o sa vand scuterul si poate imi iau carnet si implicit ceva mai mare.
  16. mai am maine si poimaine examene (admitere fac) si pe urma sunt liber. ma o sa ma duc sapt viit pe la aprilia si yamaha sa dau comanda/ sa-l cumpar. max 2 sapt zic eu. acum pe aerox team replica, dar in pozitii bune e si SR50 de la aprilia.
  17. cred ca in cativa ani numarul celor care isi vor lua scuter pt usurinta cu care se deplaseaza in oras il va depasi pe cel al frezatilor la bustul gol care plimba domnisoarele fara casca seara. romania a urmat in general traseul altor tari vestice si cred ca in max 5-6 ani bucurestiul va fi dominat de scuterisit civilizati cu toate actele in regula si care respecta regulile de circulatie pt ca au o varsta si nu isi permit sa se dea in spectacol pe viata lor. pe de alta parte, ca solutie de moment singurul mod in care poate fi atrasa atentia atat a lor, cat si a motociclistilor de duminica (tricou, sort..eventual slapi) este prin realizarea unei campanii serioase pe media romaneasca de prevenire a accidentelor. ar trebui accentuat ca oricat de stapan esti tu pe moto/scuter/chiar si bicicleta ai f mari sanse ca la un moment dat in timpul vietii pe 2 roti vei intalni cel putin O PERSOANA la volan care sa greseasca intentionat sau neintentionat si astfel sa fi inca o victima. trebuie sa se inteleaga ca intr-o astfel de situatie diferenta o face numai prezenta de spirit, dar mai ales o viteza adaptata conditiilor de pe sosea. toti stiu asta citind pe forumuri, dar niciunul nu o constientizeaza in raport cu propria persoana. asfalt uscat!
  18. ok, eu sunt destul de "inversunat" pe o yamaha aerox race team replica (imi place la nebunie designul), oricum am inteles ca asta e singura diferenta, nu? am sunat la yamaha motors (din pacate sunt tocmai la otopeni si mi-e greu sa ajung pana acolo, alt dealer yamaha mai e?) si mi-au spus ca il pot aduce pe comanda in 3-4 saptamani. intre timp pot sa fac si eu cursul de legislatie? apropos, cum se desfasoara cursul asta? iau cartea, invat si pe urma ma prezint la examen? cam cat dureaza? asfalt uscat!
  19. ms pt raspuns iulian. am mai citit si pe net si am inteles ca sr-ul fuge cam cu 80 dupa ce ii scoti delimitarea, dar in dimineata asta mi-a atras atentia un Yamaha Aerox. am inteles ca ar fi cam cel mai nervos dintre toate si unde mai pui ca e si mai ieftin . ce stiiti de asta? PS cum e cu cursurile de legislatie? pot sa invat acasa si sa ma duc doar sa dau examenul la o scoala? PPS la cumparare, primesc un fel de numere provizorii sau pana nu o inregistrez la primarie sunt vulnerabil in fata lui garcea si a amicilor lui?
  20. off-topic: v-am spus ca am citit cam tot ce se putea citi la scooter-mania si am spus, si o repet, ca multe dintre discutii se abateau destul de repede de la tema initiala. in continuare, cred ca problemele cu care ma confrunt eu sunt intalnite de 99% din incepatori asa ca nu e mai usor sa fie toate raspunsurile in acelasi loc. pe de alta parte, daca moderatorul crede ca topicul meu, unde am expus destul de clar totul este inutil fata de altele unde se abereaza la greu, atunci eu ma retrag.... on-topic: imi place mult sr, probabil ca o sa merg pe varianta cu carburator pt ca nu am bani de cea cu injectie. cu carburator sunt 2 modele, care este diferenta dintre ele pt ca pe net nu am gasit nimic. si o ultima intrebare, cat de usor se scoate limitarea si ce viteza maxima prind?
  21. tocmai asta e. nu deschidem, vin 3 ca mine, dar cu bugete diferite si facem un topic lung si "plicticos" pt orice buzunar. un topic unde fiecare gaseste ce are nevoie pt bugetul lui si e complet informat inainte sa isi cumpere. pana la urma, nu asta vrem? eu sincer m-am saturat de cei care isi cumpara scuter doar ca sa agate "domnisoarele" si merg de parca e vreun ferrari pe doua roti. e deja inconstienta.
  22. nu vreau sa va stric ordinea pe aici, dar mi se pare normal sa fie totul ordonat. de exemplu, nu cred ca s-a pus vreodata serios problema alegerii intre cele 5 scutere prezentate de mine. serios=cu argumente logice, review-uri de pe net nu la genu...am avut modelul din 89 toamna, cred ca si asta e bun.
  23. ok, dar eu vreau sa dezvoltam si alte probleme. unde le tinem, cum facem cu asigurarea RCA si CASCO si orice alte probleme mai apar. gandeste-te ca sunt foarte multi incepatori pe forum si in majoritatea topicurilor s-a pierdut f repede ideea initiala. ce sa mai inteleaga unul care citeste daca dupa 2 pagini nu a aflat nimic concret legat de pb care s-a pus la inceput?
  24. Salut! Stiu ca s-au mai postat nenumarate intrebari pe tema asta, dar cred ca nu au fost adunate nicaieri toate problemele cu care se confrunta un viitor posesor de scuter. Cred ca sunt destul de multi cei care vor sa treaca la mersu motorizat pe 2 roti si au un buget de 2000-2500 de euro, dar nenumarate intrebari. trebuie sa recunosc ca dupa ce am citit aproape de la cap la coada scooter-mania mi-a mai disparut din entuziasmul initial (de abia acum cred ca accept o realitate pe care am cunoscut-o mergand cu bicicleta: nu exista respect in trafic). Sunt multi cei care nu stiu de ce scuter au nevoie, care este mai fiabil, care sunt procedurile de inregistrare-asigurare si alte asemenea pb. In final eu m-am oprit asupra a cateva modele: 1) Aprilia SR 50 R http://www.aprilia.com/modelli/scooter/modello.asp?id=96 2) Aprilia SR 50 Factory http://www.aprilia.com/modelli/scooter/modello.asp?id=95 La aprilia cel mai mult imi place designul si am auzit ca sunt destul de fiabile. Nu prea ma incanta faptul ca cel mai ieftin (R-ul) are motor pe carburator. 3) Derbi GP1 E2 http://www.motorland.ro/index.php?name=ro/...DERBI/GP1-50-E2 Arata cel mai bine dintre toate, insa nu prea am gasit informatii despre fiabilitate, performante...etc. 4) Piaggio NRG http://www.piaggio.ro/piaggio/piaggio_nrg.htm Era o varianta la inceput, insa dupa ce am aflat ca nu mai au reprezentanta decat in Tg Mures, nu prea mi-a mai suras ideea. 5) Cateva modele de la Peugeot, dar nu sunt o varianta prea serioasa So, Aprilia e in pole position, dar accept si alte variante sau pareri. M-ar interesa sa aflu, va rog sa ma ajutati: 1) cat de greu se scoate limitarea, daca v-ati jucat cu vreunul dintre ele 2) manevrabilitate, dar mai ales confortul in utilizarea zilnica 3) inregistrare la primarie, RCA si CASCO (am inteles ca ar fi cam 4-5 mil pe an impreuna cu recuperare in caz de furt de 80%) 4) dealerul si calitatea serviciilor Pe langa toate astea ma gandeam sa ii pun si o alarma (am inteles ca e in jur 700 RON la electric tudor un model cu pager), dar si un antifurt pe disc - puteti sa imi dati mai multe detalii? Voi unde il tineti? Ma gandeam sa-l las in scara (am si portar), dar trebuie urcate cam 6 trepte si am inteles ca nu e chiar usor daca esti de unul singur. Multumesc!
×
×
  • Creează nouă...