Sari la conținut

_azazel_

Membru
  • Număr conținut

    44
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    On Earth
  • Carnet moto din
    1995
  • Motocicleta
    Hornet 900/2004
  • Numar Moto
    B - 76 - ZCI
  • Club
    -

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Mai multe...

_azazel_'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Lucrez in zona, la 1 km mai departe de locul accidentului. Trec prin acel loc in fiecare zi. azi dimineata cand am trecut la munca am vazut lumanarile si imediat m-am gandit la ceva rau! Aud tot timpul din birou motoare turate si vad rachete lansate pe DJ 601... Am permis din 1995, si ceva experienta la bord, si asa cum spunea cineva mai sus, toti acesti ani m-au facut "PUTIN mai cunoscator, PUTIN mai putin vulnerabil, si PUTIN mai cerebral", asa ca ce voi scrie mai jos vine din experienta, bun simt si noroc...cred. In cazul asta, dupa parerea mea, a fost o suma de factori care au dus la aceasta tragedie: oboseala, neatentie, target fixation, lipsa experientei...in locul cu pricina, vizibilitatea este mai mult decat OK. Doar daca moto nu mergea cu 200+ (ceea ce nu cred...) nu se putea vedea TIR-ul intrat deja in viraj. Si atunci este vina motoristului. De aceea tind sa cred ca desi avea prioritate, motociclistul a gresit ceva (nu a fost atent, etc). Daca TIR-ul a intrat in curba fara sa se asigure, atunci sper ca soferul sa plateasca cu varf si indesat! Daca e culpa comuna, ce folos pentru motociclist.... Oricum, sa ii fie tarana usoara, iar parintilor le doresc multa putere, caci astea sunt cu adevarat momente grele!! Pentru toti colegii mei motociclisti: ride safe!
  2. _azazel_

    Sos. Pantelimon

    ...ca de obicei pe topicul de accidente! In afara de cateva chestii obiective, restul balacareala! Sanatate multa celor doi de pe mobra si RIP pentru pietonul neatent (sau inconstient)!!
  3. Nu am mai ajuns la spital la Razvan de vreo 4 zile ( ) din lipsa timpului...am munti de treaba, dar vorbesc cu el zilnic. Psihic incepe sa se piarda cand vede ca se vindeca f f incet. De fapt acum i se poate scoste fixatorul exern si pune tija, dar tot ce tine in loc operatia este grefa de piele care merge inspre bine, dar f f incet. Nu poate fi operat pana cand grefa nu va fi bine intergrata acolo...incercam cu totii sa il tinem desupra liniei de plutire.... Pe scurt cam asta e! Va tin la curent! Asfalt uscat si multa grija!
  4. Eu ma duc zilnic la prietenul meu la spital. Va pot da zilnic, daca doriti "rapoarte" despre starea lui. In orice caz, isi revine vizibil, adica are un tonus din ce in ce mai bun de pe o zi pe alta etc. Aseara i-am refacut look-ul (adica l-am barbierit), si e optimist, in general, lucru ff bun pt psihicul lui. Voi incerca sa postez aici, cel putin o data la 2 zile. Asfalt uscat si grija mare!
  5. Din nou la obiect: Razvan e OK, piciorul ii merge bine, adica nu e rau de carne si si vindeca repede. Transplantul de piele se pare ca e OK si ala. Are in schimb ceva probleme de focalizare la ochiul drept si a fost vazut de un oftalmolog si de un neurolog si se pare ca are ceva la nervul optic de la ochiul drept (cu fiecare ochi, separat vede bine, dar cu ambii deschisi, de la o distanta de 3 metri in sus, nu focalizeaza bine si vede dublu). Am inteles ca problema asta se va repara de la sine, in timp. In rest, prietenul meu e bine, dar cu durerile de rigoare in astfel de cazuri. O sa mai postez aici in caz ca apare ceva sau e nevoie de ceva. Asfalt uscat si grija mare!
  6. Imi calc cuvantul si postez din nou, pentru acei membri ai forumului care merita...si care trag si ceva invataminte si concluzii de aici. gabimaty, ne stim personal si stiu ce profesie ai...daca vrei detalii, poti sa me gasesti prin PM. Anyway, piciorul prietenului meu a fost reconstruit (muschi, tesuturi si oase) printr-o operatie ce a durat cateva ore bune. A avut noroc din multe motive, nu stau sa le enumar aici pe toate, doar unul: nu si-a sectionat artera femurala, altfel poate vorbeam despre el acum la timpul trecut... De fapt, ca sa intelegeti, aproape si-a sectionat piciorul drept, de sub genunchi, datorita faptului ca a fost prins in cadere intre motor si bordura, apoi el s-a smuls de sub motorul cazut si a continuat traiectul dat de cazatura. Acum are fixator extern pe tibia de la picior, i s-a facut grefa de piele pe portiunea care a fost "macelarita" in cazatura si este ff OK!!! Isi misca degetele de la picor, simte cand il atingem in talpa, pe degete, etc. Starea lui psihica e mai nasoala datorita durerilor ff mari. Am si poze dar nu le voi posta pe acest site sub nici o forma. Oricum, doctorii au facut "o minune" , dupa parerea mea. Nu sunt medic de profesie, nu stiu cat de greu sau de usor a fost, dar eu cred ca cel mai important fapt este ca Razvan isi va pastra piciorul si nu va fi doar "de decor", ci functional ca inainte (sa speram!)... Tot mai este nevoie de sange pentru ca a pierdut f mult si mai are nevoie de inca 5 unitati (in afara de cele 3 deja bagate in el). Daca merge cineva si doneaza, va rog sa mentionati pentru cine si la ce spital (am scris intr-un post anterior, va rog sa il cautati prin mocirla asta...). De asemenea, va rog sa ma anuntati prin PM daca ati donat. Va multumesc! Asfalt uscat si aveti grija de voi! PS Programul de lucru al centrului de hematologie de pe Dr. Felix este 07.30-10.30 L-V. Se poate dona si la Spitalul Bagdasar, la orice ora, la fel cu mentiunea pt. cine.
  7. Va rog, Nicole, orchid si toti ceilalti care aveti ceva de impartit, va rog, din respect pentru prietenul meu, pentru familia lui, pentru persoana care a decedat, pentru familia ei, pentru toti ceilalti membri ai acestui forum care nu sunt circari ca voi sau super piloti ca voi si care incearca prin citirea acestei rubrici din forum sa traga niste concluzii sau invataminte (din greselile sau necazul altora, asa cum am mai zismai inainte), va rog inca o data, CERTATI-VA IN P. U. L. A. MEA prin PM-uri! E chiar atat de greu de inteles? Sau mergeti in K.I.L.U' meu si donati sange (nu neaparat pt Razvan...) si apoi laudati-va aici ca ati salvat o viata sau ati facut o fapta buna! Rog un moderator sa inchida postarile pt acest topic. OFFTOPIC: Nicole, daca ai nevoie de M.A.C.I.U.C.A (si se pare ca ai, ca vad ca toata ziua stai si postezi pe acest forum), spune-mi si vedem cu rezolvam! Este ultimul meu post pe acest forum! Asfalt uscat!
  8. OK. Vad de fapt ca nimeni nu intelege rostul acestei sectiuni a forumului, si anume de a trage invataminte si concluzii din greselile sau nenorocirile altora! Ati continuat sa va balacariti aici ca la usa cortului, desi nu e nici momentul si nici locul. Aveti casute private unde va puteti trimite mesaje cate vreti si cum vreti... In schimb, nimeni nu a donat un ml de sange, doar cateva incurajari si vorbe bune pentru care eu va multumesc in locul prietenului meu aflat pe patul de spital si al familiei lui. Familia si prietenii au donat pentru el si cred ca nu mai e nevoie. Va multumim si numai daca v-ati gandit sa mergeti sa donati! Ii doresc sanatate multa prietenului meu si multa putere familiei pentru a-i putea fi aproape acum, cand are mare nevoie de ea si Dumnezeu sa o ierte si sa-i fie tarana usoara batranei care a decedat! Rog un administrator sa inchida acest topic! Asfalt uscat si drumuri bune! Aveti grija!
  9. Nicole, deja e operat, deja e in atentia medicilor de acolo, e complicat acum de mutat, medicul care l-a operat e f. OK, deocamdata e bine asa. Este nevoie doar de sange acum. Multumesc!
  10. Wake up people! Lasti dracu' certurile si prostiile! UPDATE: Prietenul meu are nevoie urgenta de sange si ghiciti? Nu au! Se poate dona orice grupa de sange la centrul de pe Str. Dr. Felix, telefoane: 031/425 12 45, 031/425 12 30, sau Centrul de transfuzie sanguina Bucuresti, Str. C.CaracaÂş nr.2-8, sector 1, Tel.: 0314251230, 0314251231, 0314251232, 0314251233 sau Punct de recoltare sangelui din Spitalul de Urgenta Floreasca, Tel.: 021-317.01.21 (centrala), sau Punct de recoltare sangelui din Spitalul Fundeni, Tel.: 021-318.04.00 (centrala) TOATE CENTRELE DE DONARE AU PROGRAMUL 7:30-13.30 cu mentiunea ca este pentru Leahu Lucian, internat la Spitalul Bagdasar Arseni. Va rog, cine doneaza sa posteze aici pe forum! Conditiile generale pentru donare le puteti studia aici. Va multumesc tuturor! Asfalt uscat!
  11. Good news: prietenul meu a iesit de la chirurgie plastica, i-au facut grefa de piele pe picior si chirurgii plasticieni au spus ca cel putin d.p.d.v. estetic piciorul operat este ff ok. Asfalt uscat si grija multa!
  12. Revenim! Va rog f. sa va mutati dezbaterile si alte balacareli in alta parte (eventual pe privat)! Pentru cei interesati: starea prietenului meu e un pic mai buna, in sensul ca a inceput sa elimine din el toate sedativele si alte chestii si incepe sa devina coerent si sa ne putem intelege cu el. Cu piciorul e "f.bine", asa spune medicul, cel putin dupa vizita de ieri dimineata. Aseara l-am gadilat in talpa si pipait pe laba piciorului si a simtit tot si apoi l-am pus sa miste usor din degetele de la picior si acestea se miscau (putin ce-i drept, dar se miscau). Urmeaza acum sa il bage la chirurgie plastica sa ii ia piele de pe undeva, nu stiu de unde si sa ii puna acolo unde nu mai are. Din ziua accidentului nu isi mai aduce aminte nimic, nici macar cand a plecat de acasa, dimineata! Nu are nici cea mai vaga idee ce s-a intamplat! Cat despre spital: nu doresc nici celor mai aprigi dusmani ai mei sa ajunga acolo!!!!!Vai si amar! Fara bani esti zero barat (incepand de la poarta!!!!). Nu mai spuneti va rog de sistem, ca face si drege, ca o sa ma rog sa ajungeti in spital, sa vedeti ce face si drege sistemul pentru voi! Sistemul face si drege la un minim, dar minim nivel! Aseara am fost la famacie si am cumparat algocalmin fiole ca nu aveau in spital!!!!!!!!!!! Cum e posibil asa ceva????? Asta e sistem pentru care eu platesc milioane bune lunar??? 9 bolnavi in salon de 7 credeti ca e bine??? Sistemul se c.a.c.a in gura ta daca nu ai bani!! Nu incercati sa ma faceti sa imi schimb parerea ca nu puteti! Oricum va voi tine la curent, aici pe forum! Aveti grija de voi!
  13. Da, eram sigur! Au început sa apară atotștiutorii pe topic aici si sa faca din rahat bici! In tot acest topic am citit doar câteva chestii la obiect, in rest, numai aberații, ca de obicei! Deci, dacă prietenul Anettei nu vrea sa depună mărturie sau sa dea declaratii, e alegerea lui, si e normal sa i-o respectam. Nu știu câți dintre cei ce citesc aici au văzut în viata lor un accident live, au suferit vreun accident sau au avut prieteni ff apropiati implicati in accidente de acest gen...in schimb, dupa razboi multi viteji... Anette, oricum mulțumesc pentru ajutorul acordat si astept si alte detalii de la tine in masura in care le afli. Nicole, sa imi spui si mie cum eviti tu un accident cand cineva iti sare brusc in fata de pe carosabil, sau in alta situatie de gen. Imi place de tine ca vrei sa pari cinica si esti o dura in fata tastelor, dar cred ca la proba contrarie lesini cu brio. Te invit sa ne cunostem oricând ai timp (ne putem intalni si la spitalul unde e internat prietenul meu Razvan, daca vrei...) si putem povesti multe din sistem si cum se mișcă sistemul si cum sistemul....etc. Lasati vitejiile de butonari fruntasi si ganditi la rece! Pana una alta, eu va doresc asfalt uscat si multa sanatate!
  14. Vezi ca acum cei de la asigurare or sa traga de tine cu tot felul de motive sa iti micsoreze suma pe care o ai de primit! Nu le face concesii! Tine-o pe a ta! Zi-le ca vrei sa ai motoreta in aceeasi conditie ca inainte de accident, nu ca " e zgariat putin, merge si asa nu vi-l inlocuim"!!! Succese!
  15. Salut, din nou! Azi am fost pentru a 3 oara in ultimele zile la spital la prietenul meu, bikerul implicat...suferinte mari, oase de picior zdrobite intre motor si bordura, fixatoare externe pe picior, ceva organe interne lezate de cazatura etc. Oricum, NASOL! El nu isi mai aduce aminte absolut nimic! Nu i-am spus inca ce s-a intamplat de fapt, decat ca a cazut cu motocicleta si ca asa l-a gasit SMURD-ul. De ce a cazut, noi nu stim. Daca are cineva informatii, a vazut cineva ceva, doreste sa dea cineva (care a fost acolo si a vazut sau auzit ceva) declaratii, orice chestie care ii poate fi prietenului meu de folos, ma poate contacta la tel 0765570456. Va tin la curent. Asfalt uscat si multa prudenta! PS. a purtat in momentul nefericit casca ARAI Crosair rx7, geaca (nu stiu exact ce marca, dar cu protectii la coate, umeri si spate), blue jeans, manusi Pro Biker si adidasi din piele. Casca este polizata pe toate partile, viziera a sarit, geaca este polizata si sfasiata pe umarul drept si mana dreapta, manusile si adidasii intregi, iar pantalonii nu a mai ramas mai nimic din ei. Chiar daca avea genunchere si tibiere nu cred ca l-ar fi ajutat, deoarece piciorul drept i-a fost prins intre motor si bordura. In afara de picior si ceva pe la organele interne (nu ff grav-am inteles ca apa la plamani???) nu are decat niste contuzii, semn ca echipamentul si-a facut din plin datoria. Asa ca purtati-l!
×
×
  • Creează nouă...