Sari la conținut

Jean_Taxi

Super Membru
  • Număr conținut

    1.970
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Jean_Taxi

  1. Multumesc...sa stii ca asta si fac! Nici macar n am bagat o la iernat..cum e o zi cu peste 10 grade..o tulesc la plimbare! In rest, liniste si pace pe aici..pasionatii de calsice japoneze sunt foarte ocupati, bag seama!
  2. Multumesc, Doamne Ajuta! Cu cat mer mai mult cu ea, cu atat imi olace mai tare! Sa stii ca am incercat da dau de urma lui dar nu gasesc nici macar contractul de vanzare cumparare, desi le pastrez pe toate,...stiu doar ca omul era din Bacau. Multumesc, Ivane...sanatate multa si tie Te imbratisez cu drag!
  3. Salutare, dragii mei, epopeea pare ca s a incheiat. Am deja 500 km parcursi cu Thor, asa l am botezat, dupa multi nervi, timp, bani..doi ani impliniti luna asta petrecuti in service. VID-20230908-WA0019.mp4
  4. Te imbratisez, Ivane! Esti neobosit! Tine o tot asa! Cand au trecut aproape 15 ani de adunarea de la Tismana?!!!! Sa ramanem sanatosi!
  5. Te imbratisez cu drag! Multumesc, cu intarziere.
  6. pai, cum ar putea fi asa din moment ce compresia era varza total pe trei pistoane?!!!.. iar supapa aceea nu cred ca a cedat ca sa mi sparga pistonul din cauza reglajului defectuos la carburatoare!:))))))) aa..si distributia defazata de la punct!!!! am pus si poza doveditoare cu acest lucru! km nu sunt realo, chiar prop mi a spis ca a luat piese de pe alta moto adusa de Tomina..probabil ssigur a schimbat si bordul
  7. Salutare..pai, nu e gata. Dupa ce fusese gata si mi-a cedat in probe o supapa de mi-a crapat pistonul si mi-a bulit chiulasa, am luat-o de la inceput. Adica am cumparat piston, segmenti, oringuri supape, alta chiulasa, plus alte garnituri de chiulasa. Azi i-am dus garniturile mecanicului, practic de maine se poate apuca de montaj. Dar o va face fara graba, va verifica si masura si uzura la cuzineti, preventiv. Poate a treia oara va fi cu noroc.
  8. salut..inca n am rezolvqt cu V Max ul. A fost de doua ori aproape gata si mereu a intervenit iarasi o problema. Dar ii rog de sanatate si il pomenesc pe vechiul proprietar la fiecare liturghie de la biserica! daca a stiut si nu mi a spus..sa i de Al de Sus dupa sufletul lui. daca nu a atiut atunci ma rog pt sanatatea lui..ca avea multa nevoie. Am cheltuit, cu totul, cam 240 milioane si n am facut un metru cu ea. Cine face ca mine, ca mine sa pateasca! frate de club are mi a garantat pt om si motocicleta ...si degeaba! prost eu! oricum, o bag direct la vanzare in ziua cand va fi gata. m am lecuit pe veci de motoare V4.
  9. salut, azi mi a sosit ultima piesisoara necesara incheierii lucrarii, ce tine de 9 luni!:)))curand naste un Baby Max!:))) Daca totul decurge fara vreo surpriza negativa neprevazuta, in max o saptamana doua ar fi gata pt Itp si..drum! Simcer, am si uitat de ea, n am mai trecut din martie pe la service, nici macar sa o vad! Apropo, maine dimi imi vin ldoua Kawa Gt550 la schimb pe o yamaha xj 900, pe care o daua la troc ca n am gasit musteriu la ea de doi ani de cand o am la vanzare!:(((((( un Vt pt mine si al.doilea il bag la vanzare. Ambele sunt identice. tre nitel aranjate dar..asta e. Place!:)) pai, compresia era pilaf, dupa cum se obv pe ceasuri. si distributia defazata, sarita de la punct!
  10. salut..nup..o face fara scula. dar acu are probleme cu micrometru!:))) mecanicul s a angajat la Metrorex de 2 luni, da prin puterea Celui Preainalt poate va fi candva gata. asteptam micrometrul sa vina de la metrologie acum. oricum, nu mi prea mai sta gandul la ea acum...o am pe Morgana si deja a inceput sezonul.
  11. ms ms..mai am astept ceva vreme ca s au impotmolit cu o unealta pe care am comandat o deja tocmai in State. Unealta care ajuta sa masoare pastilele, deoarece le pun si p alea noi noute toate saispe. apoi le comand dupa dimemsiuni, si vreo doua sapt astept sa vina si apoi sa incheie lucrarea. distributia a fost deja montata, cilindrii..ar fi fost gata daca nu intampinam problemuta asta. da nu i bai, am scos o pe Morgana de la iernat asa ca nu sunt pedestru!:)) suberba ..bijuterie!
  12. Salutare, domnilor! S a apucat, finally, de Mad Max! Intr adevar, distributia era devansata de la punct, iar unele supape nu inchideau. se obv si in poze Doamne Ajuta sa o vad inchegata la loc si functionala! Vad ca Senor Pink s a miscat cu talent si fac treaba calumea oamenii lui!
  13. Nimic nou, ambii mecanici au facut Covid, abia ieri au revenit la munca dupa doua saptamani de pauza! E vorba sa se apuce de ea saptamana care vine, cam asta e! astept, n am ce face.
  14. Inca nu s a apucat de ea. Sunt fericit pt ca se pare ca nu va mai trebui sa crape motorul in doua. lanturile sunt cu clema.
  15. Asa am si facut, cum zici tu aici..dar, surpriza!..nu poti merge cu ea, efectiv! si surpriza nu a mai foat surpriza dupa ce am vazut uzura mare la distributie..adica s a explicat de ce nu merge deloc bine. Distributia este uzata si devansata iar supapele nu mai inchid. suficient ca motorul sa nu poata functiona optim. Am increxere in acest mecanic, ne stim de 20 de ani mai bine, stie ce face, el s a ocuoat si de Vf ul lui Senor Pink de aici, luat de la mine. Are compresie 14 pe un cil si 11 5 pe celelalti trei cil. papa bear, cum esti pe facebook, te rog? sigur ne stim.
  16. GodKat...V Max ul are 15.000 mile pe ceas. da cine ar baga mana in foc ca sunt reali?!. ce pot spune e ca in 2014 avea cu 300 mile mai putin. Omu a facut itp un in 2017 acnd avea la statia itp tot 15.000 mile si mi a spus ca a mers cu ea dar ii facea probleme deja, intrrrupea si dadea rateuri cu fum negru. mecanicul mi a spus ca daca a tras de ea asa e suficient ca in 300 mile sa slabeasca lanturile de la distributie. A lovit in ceea ce a gasit mai slab. Eneos..mi a explicat, argumentat serios problema asta dar pt mine mecanica e un domeniu cunoscut doar teoretic, asa ca am uitat. era vorba de un risc cu planarea chiuloaselor. Merg pe mana mecaniculu pt ca mi a garantat cu neplata manoperei, nereusita. exact!..avea 14 pe un cilimdru si restul de trei aveau 11,5. Manualul specifica foarte clar ca sub 12 bari per cil nu se poate face reglajul in vederea functionarii optime. ca dovada, am incercat si veaba!..pornea doar cu spray dat in gurile de aer, accelera, decelera teribil de greu. Practic, era imposibil sa pot merge cu ea! Imposibil! Distributia este devansata din cauza uzurii excesive la lanturi. am vb si aratat la inca doi mecanici acel filmulet si i au dat dreptate, mecanicului meu.
  17. compresie e de fabrica pe un singur piston..restul sunt cu o,5 bari sub limita admisa. mecanicul mi a spus si explicat ca nu e ok sa faci rectificare la chiuloasa. Omu a garantat cu manopera ca motocicleta va fi perfect functionala. daca nu, sa nu i dau nici un ban. ps si o veste buna , se pare ca nu desface motorul in doua. lanturile de distributie au sigurante deschise care se capseaza. doar chiuloasele le va da jos sa schimbe oringurile la supape si sa le curete.
  18. Salutare, azi am achitat aceste piese pt Mad Max, kit distributie complet, semeringuri supape si ceva garnituri. total 4300 lei..urmeaza sa intre in lucru curand si apoi, evident, plata la manopera. Acu sa speram ca va iesi ce trebuie.
  19. nu sunt de acord cu ce spui decat in parte. de se sa umbli si sa schimbi acolo unde piesele sunt in parametrii?! ce treaba am eu cu pistoane..cuzineti sau segmenti motor?!!..frate, alea sunt ok. n au nimicuta. problema e de fapt distributia ca e pilaf si de la supape. punct. am dat comanda la kit complet distributie si garnituri motor si oringuri supape..total 5000 lei +manooera 3000 lei+5000 lei deja imvestiti in ea..= 13000 lei! Ti se pare reparatie de mantuiala treaba asta?!!!..hai sa ramanem seriosi, totusi. Chiar acum ii monteaza kit reparatie caburatoare. mi a venit din State. Plus alte chestii deja reparate schimbate la ea. 20220104_131740.mp4
  20. nup, daca nu da cu fum, n ai nevoie sa umbli la cilindri si segmenti. problema de compresie e din supape. asta sigur iti spun.
  21. ms pt.incurajari. asa sa fie! da, e aceeasi Honda, dar mecanicii n au umblat in motor la ea. i au facut carburatie completa si reglaj tacheti. misto la Honda e ca tachetii sunt hidraulici. Dar si Honda avea compresia mica pe doi cil, unu fata si unu pe spate. d aia l am intrebat cum a crescut o. inca nu. dupa dezamagirea din toamna, am dat comanda la kit reparatie carburatoare si mi am lins ranile. abia acum a venit kit ul si se apuca si de evaluat. treaba proasta e ca am pe trei cil compresia sub limita. aproape sigur voi da chiuloasele jos pt a curata supapele si schmbat semeringurie la supape. bine macar ca nu da cu fum.
  22. din pacate, asta e adevarul. sper ca dupa ce da capacele jos sa n am vreo surpriza urata si cu lanturile de distributie, ca ma strang de gat ca pitigoiul! urmeaza niste zile cu adevarat stresante pt mine. sa mi tineti pumnii! mecancii de acolo pe langa faptul ca sunt pasionati de motoare V4 vechi, sunt si posesori de asa ceva. Honda lui Senor Pink tot ei mi au pus o cu succes la ounct.
  23. La multi ani! tie, si la toata lumea de pe aici! frate, da nu pierzi vremea deloc! lucrare serioasa..ai intrebat cum iti ridica compresia pe cele doua pistoane cu compresia scazuta sub limita? V Max ul meu a intrat de azi in lucru iar. Dupa doua luni de pauza, cu forte proaspete , nervi noi, si bani destui in buzunar...timp in care am asteptat din State sa vina kit reparatie carbelitoare. deci, asa suparat am fost pe Mad Max ca nici n am trecut macar o data sa o vad!..am sters si din tel.pozele cu ea!":)))))
×
×
  • Creează nouă...