Sari la conținut

Motanyc

Membru
  • Număr conținut

    44
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Motanyc

  1. Ziua I - N-ai un servetel Ziua II - Doar 3 km Ziua III - Legume bulgaresti Ziua IV - Yggdrasil fotomodel
  2. Recomand cu incredere si cu mana pe inima pe Florin . Mecanic pe viata
  3. Multumim frumos Krasnik . Cerem scuze pentru intarziere... de intamplat nu s-a intamplat nimic... grav. Am ratat o excursie, dar nu-i bai... adunam material. Intr-o saptamana suntem iar pe drumuri... deci mai avem margarite de insirat .
  4. Episodul urmator e in lucru. Imi cer scuze pentru intarziere... Vine vine... De ce nu s-ar preta Maricica la durumetii? Calutul merge acolo unde inima il poarta pe calaretz . Fii generos cu Maricica si te va rasplati din plin . PS: asteptam povestile 'Krasnik si Maricica in lumea larga' The story ends: "Minunata Polonie" - Gdansk - Ziua III ( Luni, 13 iunie ) "... Mă plimb pe aleile cetății, în sus Âşi în jos, călare pe cal Âşi cu aparatul la gât, fac poze cât cuprinde, uneori chiar Âşi din mers. Trebuie că arăt extrem de comic, cu tot calabalâcul după mine Âşi cu camera la gât. ... Gdansk-ul e fierbinte încă de dimineață, soarele încălzind clădirile Âşi străzile, ba chiar Âşi micul cărăbuÂş negru care se tărăie pe aleile ceății călare pe un băț albastru. ... Îmi fac curaj, mă împachetez în costumul negru de cărăbuÂş, care e special făcut pentru o astfel de vreme, să fierbem cartoful dinăuntru. ... E ora 12, e prânz, soarele arde necruțător, beau o gură de apă, o setez pe Ioana pe Szczecin Âşi pornim, ne aÂşteaptă ceva kilometri. ... Cu cât mă apropii de Germania, localitățile se răresc, ciupercuțele se înmulțesc. ... Până în Germania, a cărei graniță nu Âştiu când am trecut-o, Ioana e rece Âşi mută, aÂşa cum îi Âşade bine unei soacre. ... Argos stă liniÂştit în burta peÂştelui metalic care s-a angajat să ne treacă pe malul celălalt al Balticii, iar eu savurez aerosolii maritimi de pe putea cea mai înaltă, bucurându-mă de frumusețea nopții Âşi zâmbind lunii care învăluie totul cu o lumină misterioasă. ... Gândul nu mă bucură extraordinar, ba chiar o mică melancolie îmi dă târcoale Âşi-mi ÂşopteÂşte, pe un ton reproÂşabil: "călătorului îi Âşade bine cu drumul!" ... Gândurile îmi zboară mereu spre noi orizonturi Âşi noi aventuri Âşi-mi dau seama, puțin speriat, că nici n-am ajuns bine Âşi deja mă bate dorul umblatului. "
  5. Se poate dara sa refuz eu invitatia unui gospodar? Desigur dom'le, cand ajung in Neamt, te anunt si sper sa ne vedem la un pahar de vorba. E foarte posibil sa ne cunoastem... radacinile mele de pe Ozana se trag, daca nu cumva om fi si rude, eventual dupa Stefan cel Mare. )
  6. Poi sa fii Multam frumos Multumesc @blackcelnegru, povesti vor mai fi... mai am ceva aventura in iulie, de anvergura mai mare . Ziua II, pe plaja in Gdansk: http://lumeavazutaprintr-unfar.blogspot.com/2011/06/gdansk-plaja-cu-nisip-plangator-gdansk.html
  7. Traseul: http://lumeavazutaprintr-unfar.blogspot.com/2011/06/aventura-gdansk-copenhaga-iunie-2011.html Ziua I: http://lumeavazutaprintr-unfar.blogspot.com/2011/06/going-north-gdansk-ziua-sambata-11.html
  8. Prima mea motocicleta a fost tot un Quannon. Da, pot spune ca am fost multumit de ea, dar nici sa exagerez ca predecesorul meu sa spun ca poti pune bagaje si pasager si sa mai si pleci la drum! Doar daca ai nervi sa mergi cu 60-80 tot drumul. Consumul e drept e mic si foarte mic, la mine era undeva in 3%. E o motocicleta mica, usoara, numai buna pentru incepatori, dar o sa te cam plictisesti repede si o sa vrei ceva mai mare.
  9. Multumim frumos @mony . Asteptam povestirea ta din turcia. A noastra se termina cu urmatoarea postare, si va trebuie sa facem o noua aventura ca sa putem tine blogul in viata . Petrecere frumoasa in Turcia. Si am ajuns si la final... http://lumeavazutaprintr-unfar.blogspot.com/2011/05/cum-toate-au-un-sfarsit-ziua-viii.html
  10. As numi asta mai degraba nepretentios, decat curajos Curajoasa a fost Dana ca a acceptat aceasta nebunie ) Cortul este... pardon, a fost, foarte bun, si are o vechime de aprox. 8 ani Povestea se apropie de final... episodul Troia si Canakkale http://lumeavazutaprintr-unfar.blogspot.com/2011/05/at-kadn-silah-ziua-vii-vineri-15-april.html
  11. Bre Nikolaki, si eu planuiam un Nordkapp in iulie... desi cred ca o sa-l fac in conserva sau la autostop, ca nu am mobra aici. Sunt in Copenhaga, apropos de asta, in Danemarca, ai cazare moca de la mine. Ba si mancare/cafea/vinutz si o vorba buna . Pot caza pana in 2-3 persoane, dar daca nu sunt mofturi si se poate dormi si pe jos, ne putem extinde. Bunavointa exista . Discutam pe PM detalii... poate ne nimerim in aceeasi directie. Eu planuiam doar o saptamana pana la Nordkapp in perioada 16-23 iulie. Bafta cu excursia, Motanyc.
  12. Povestea se deapana aici: http://lumeavazutaprintr-unfar.blogspot.com/. Enjoy, Motanyc.
  13. De injurat nu am injurat, ca nu-mi sta in fire... e drept ca pe undeva ma ajunsese oboseala... dar asta de la prea mult stat. Cat am asteptat sa scoateti vaca din namol, era plictisitor . Dar excursia a fost... SUPERBA Pana o fi sa schimb naked-ul cu un enduro, o sa-l mai bag prin namoale ca s-a descurcat minunat Va multumesc pentru aceasta plimbare excelenta! Sper sa mai prind 'timp' sa mai ies cu voi . Mesaj completat Mda, dupa 4 ore de invartit prin namoale am iesit la 200 m de locul pe unde am intrat... inca ma mai minunez, cum am putut fi atat de 'iscusiti' )
  14. @MirceA, ai dreptate. Acum am comis-o, am repart-o . Oricum, din greseli invatam. Stiu ca e mai bine sa invatam din greselile altora. Oricum mi-am comandat niste chei dinamometrice. O sa dureze ceva pana intru in posesia lor, dar macar o sa am scula. Totusi, cum se spune, tot raul spre bine, cel putin acum mi-am adunat cateva scule bune, sa nu mai distrug suruburi si alte cele. Incet incet, mi-am cam luat orice scula de care aveam nevoie. In curand o sa ajunga sculele sa coste mai mult ca mobra ). Chestia e, ca mi-e putin frica de service-uri, ca la noi se lucreaza tot dupa ureche. Si cred ca mai grijului cu mobra decat proprietarul insusi nu poate fi nimeni.
  15. Daca nu ma insel, e de 17. Are vre-o importanta dimensiunea rotii? Banui ca discurile sunt aceleasi si pe 16 si pe 17. Oricum o sa fac o revizie serioasa la sistemul de franare. Intrebare: Intre Honda si UMI, care service e mai recomandat? Cei de la Honda, sunt cam scumpi .
  16. Cred ca mai mult enduro-touring e ceea ce-as cauta. Adica drumuri forestiere, asfalt prost sau deloc, dar nu catarat prin rape si stanci. Oarecum eu plecasem de la ideea un XT500 sau XT660. Cu ultimul m-am dat putin, dar mi se pare mult prea greu. De WR250R m-am indragostit doar la vederea lui. Arata bine, e ochios, si nu pare a fi hard-enduro, ci mai mult enduro-touring, cel putin in categoria asta vad ca-i trecut, 'adventure'. Plus, are avantajul ca-i pe injectie, fata de XT. Nu sunt nici vitezoman, sa vreau super putere. Oricum pentru asfalt, drum lung, am hornetul. Ce-mi doream e sa pot sa-mi pun cortul pe mobra si un rucsac cu ceva bagaj, si plecat in week-end pe munti. Pe munti nu in ideea de a urca toate rapele, ci e vorba de drumuri forestiere, sau poteci usoare, mers la camping. In general locuri cat de cat accesibile. Zici ca WR250R e cam micutz pentru treburile astea? sau ca nu face prea bine fata la asfalt? Pot ocoli linistit autostrazile (de care e plina romanica) si pot merge cu o viteza de croaziera de 80-100 km/h, nu cer mai mult. Oricum merg la relaxare, in plus, imi place sa 'gust' drumul pana la destinatie din plin . Se spune despre calatori ca se impart in 2 categorii: cei care fac calatoria pentru destinatie, si cei care fac calatoria pentru drum in sine . La cum sunt drumurile 'patriei', cred ca un enduro-touring e perfect pentru asfaltul 'ca-n palma' de care ne bucuram. Multumesc frumos de sfaturi
  17. Tot la 250 ma bate si pe mine gandul. Dar e dublu ca pret comparativ cu 125-ul. Nu l-as vrea exclusiv pt dat pe coclauri, ar fi mai mult un soft-enduro. Plus ca vreau sa merg pe el pana la padure, deci o sa fie si on-road. De asta ma gandeam la WR250R, ca ar fi un compromis bun pentru on/off road. Doar ca... ma cam sperie pretul.
  18. Desi exista topicuri pentru aproape fiecare tip de motor, nu am gasit nicaieri un topic pentru acest model. Exista posesori ai acestori modele? M-am indragostit de un WR250R, si as fi vrut sa aflu parerea proprietarilor acestui model. Am vazut ca WR 125R a aparut abia acum in 2009. Initial am plecat de la o pasiune pentru XT 500. Am avut ocazia sa ma dau, aprox 100km cu un XT660, cam monstru de felul lui (cel putin pt mine si experienta care o detin). Apoi am descoperit WR-ul, care pare superior XT-ului, cel putin la categoria mica, 125/250cc, dar si mai scump. Daca exista proprietari de astfel de modele, XT125R, WR125R, WR250R, as fi bucuros sa aflu unele detalii despre model. Sincer, recunosc ca sunt indragostit de aceste modele, dar nu am o parere definita. Incep sa pun banii la ciorap sa-mi achizitionez si eu unul dintre ele. Decizia e grea... la bani ar castiga XT125 , desi mie mi se cam scurg ochii dupa WR250R. Un WR125R ar fi, nou, cam 3.400 EUR. XT-ul de 125 e putin mai ieftinut, gen 3.150 EUR. Daca ar fi sa aleg doar intre aceste 2 modele, alegerea ar fi clar, WR125R. Pt 250 EUR, merita. Problema ar fi, o decizie intre WR125R si WR250R. Ultimul costand, aproximativ 6.400 EUR. Fac cei 125cc in plus, 3.000 EUR??? As dori, daca exista posesori/cunoscatori a acestor modele sa-mi dea cateva sfaturi. Asfalt uscat.
  19. @Survolaj, multumesc de informatii. O sa caut setul de garnituri. Poti sa arunci cu un link exemplificator pt acest set de garnituri? O intrebare: cu ce ar fi indicat de curatat etrierii? Un mecanic, bun zic eu, mi-a zis ca-i pot curata, dupa ce dau jos tot de pe ei, in baie de benzina, cu o pensula moale. Multumesc.
  20. Well, asta e clar. La mine nici macar nu s-a rupt la presiune, nu ajunsesem inca sa strang in fortza... dar a cedat. E drept ca la desfacut am rupt cheia incercand sa desfac surubul ala. Acu mi-e frica sa le mai desfac . Eu de obicei la fiecare surub desfacut, inainte sa-l pun la loc, il ung fooarte fin cu vasilina. Asta ajuta mult, nu prinde rugina, il poti desface mai usor, oricat de tare l-ai strange.
  21. Am notat, multumesc frumos. Iata si surubul de care am nevoie: Daca ai asa ceva... mai adaugam o pe langa pretul piesei
  22. Pilotaj m-am referit in ideea de 'calarit motorul', adica opa sus si mana-n gaz . Pana la 'a pilota' in adevaratul sens, mai e multa pita de mancat. Inteleg ca un disc indreptat, nu o sa tina ever cat unul nou, dar macar sa tina pana aduni banutii pentru alea noi... 150 EUR/disc nu-i iei din pamant . Totusi, discurile se indreapta la presa separat? am mai tot citit si m-am interesat, si cica ar trebuie indreptate/sincronizate pe butuc, pt ca altfel nu s-ar putea sa fie ele drepte, dar pe roata tot sa aiba joc. Intrebare: discurile sunt din fonta?
  23. Asa e, placuta dinspre roata e mancata. Tot din cauza etrierului m-am gandit si eu, dar nu ma gandeam ca ar bascula, pt ca suruburile erau atat de stranse, de am rupt chei incercand sa-l desfac. Eu zic ca era blocat complet, si nu culisa deloc. Bineinteles ca o sa caut in cele din urma sa pun un surub original, dar la urma urmei, e doar un surub. Eu am gasit unul identic cu cel rupt, singura diferenta e la cap. originalul era de 12, asta de 13. Filetul si lungimea sunt identice, asa ca nu cred sa fie probleme. LE: Legat de disc ovalizat: se pot indrepta/alinia discurile? Stiu ca ideal ar fi sa le schimbi. Daca as putea sa arunc cu bani in stanga si-n dreapta, nu mai eram curios de ideea de indreptat. In plus, sunt convins ca o sa-mi schimb in timp motocicleta, acum daca tot o am pe asta, vreau sa invat cat mai multe pe ea, si aici ma refer la mecanica. Mi s-a cam dus gustul doar de 'pilotaj' .
×
×
  • Creează nouă...