Sari la conținut

Axor

INACTIV
  • Număr conținut

    56
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://

Profil

  • Sex
    Male
  • Carnet moto din
    1985
  • Motocicleta
    Cruiser
  • Numar Moto
    PHiladelphia
  • Club
    soferii de camion

Informații profil

  • Motociclete detinute
    De la 250 la 1.250 cmc. Englezesti, Sovietice, Americane, Socialiste, Capitaliste, Clasice, Vitezane, Teren, Turing, Cruisere.

Axor's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. AVE ! (asociatia veteranilor) Veterani mici... veterani mari... juniori si seniori ! E foarte simplu... faptui fapt... In capitala bucurestiului regulile jocului le abureste... interesele... tupeistilor ! Pentru a nu ma zapaci in acest viespar... ca si traficu de acolo... am recurs si eu la o metoda simpla... chiar legea veteranilor ! Am vazut in regulamentul vostru ca pentru a purta una tresa trebuie sa fi condus motociclete cel putin10 ani... 2 trese dupa o calarire de 20 etc - cu multiplu de 10 ani de motociclism !... Dupa cumvad, mai nou... NICI CU LEGEA DIPLOMATULUI nu dovedesc nici macar 10 ani... Si nici soferii nu-i prea iubiti ! Cu alte cuvinte... nu corsepund ! Carevasazica, vedeti-va sanatosi de organizatia voastra... mai deperta si fara mine... dar si eu fara asa mari oameni, mare caractere... Ma voi simti mult mai bine dimineata, cand ma voi uita in oglinda si voi sti ca nu am furat niciodata pe nimeni si nu voi datora nimic, nimanui... Si ma voi simti mult mai bine cand voi fi calare pe chopperul meu... si la piept, in dreptul inimii voi purta mandru o insigna de bronz unde va scrie MOTOCICLIST PREAHOVEAN DIN ANUL 1980 !
  2. Stimate maistru de ceremonii: Este posibil ca si altii de pe aici sa priceapa mai greu, asa ca reiau: Zilele trecute, avand liber la camion si odihnindu-ma la sfarsit de saptamana, studiez cu atentie motociclism.ro la Motociclisti in fiecare zi, Hai sa ne cunoastem, Oameni din spatele monitoarelor, si gasesc, surpriza(!) la pagina 65, in data de 20 august 2008, scris de userul Dan rfd urmatoarea declaratie sincera: De unde rezulta ca aveti un veteran activ cu 8 ani de conducere efectiva si cu doua trese dupa cum se poate vedea in listele voastre oficiale. IN CONSECINTA: Ori aveti cel putin o problema de pricipiu, ori, intr-o forma sau alta pot negocia si eu un numar de trese corespunzator cu cat ma lasa obrazul... ca alt principiu nu aveti ! Astept o atitudine corecta din partea AMOVERO. Va doresc plimbari veterane placute !
  3. In momentul de fata, din pacate, sunteti cunoscuti ca un club cu probleme de principiu pe care, in loc sa va grabiti sa le rezolvati cu onoare, o dati la... plimbat ! Sau sa inteleg ca daca ma deplasez pana acolo... si cotizez "corespunzator" putem negocia vreo 2-3 trese si pentru mine ?! Pacat, pentru ca stiu ca aici sunt si niste oameni de o verticalitate ireprosabila, precum Sorin Avram, care, mi-a si raspuns impecabil. Ce ziceti domnule profesor Constantin ? Ce ziceti domnule motociclist Nastase ?!
  4. Daca tot sunt useri care gasesc false nereguli in topicul veteranilor... cu atat mai mult veteranii trebuie sa lamureasca o importanta problema de principiu. Ii priveste si pe ei ca verticalitate, asociatie, dar si pe noi ca viitori partizani ai acestui club. In situatia flacaului de mai sus, purtator a doua trese care se declara posesor al permisului categoria A cu o vechime de 26 de ani dar proprietar de certificat de inmatriculare si umblator pe moto doar de 8 ani... SUNT SI EU ! S-a luat in considerare vechimea fizica a carnetului de conducere sau principiul AMOVERO al veteranului activ din statutul asociatiei ?! Respectiv, pentru mine, este extrem de interesant sa aflu: Am carnet din 1980, de cand mi-am luat si motocicleta cu care am activat aproximativ 2 ani, dupa care, am vandut-o. Pana in ultimii doi ani nu am mai condus decat auto B si C. In 2008 mi-am cumparat din nou motocicleta cu care ma dau de peste 23.000 km. Am dreptul la trese, sau nu ?! Sa ne intalnim sanatosi pe sosea !
  5. Cu placere. Si inca o oferta (D)... De nerefuzat ! Ultimile minuteeee !!! SPOR ! http://cgi.ebay.de/Honda-CB500-CB-500-99-M...=item1e5e87b4f7 SURPRIZA EMISIUNII: http://cgi.ebay.de/Motor-CB-500-PC-26-orig...=item58840f1d62
  6. Cavaler Orlando: Turnu Severin Motor bun, pret rezonabil. Bogdan Turcu 0763673798
  7. In cazul in care acest motor este OK (se impune in prealabil o verificare de specialitate) cred ca este cea mai operativa rezolvare a problemei. Dupa care, atentie, cavaler ratacitor Orlando: De-a lungul exodului tau, - excelent - ai avut grija ca lantul sa fie foarte bine lubrifiat. Ceea ce cred ca ai omis - si in timp a dus la fortarea cutiei - foarte important pentru viitor: Verificarea "sagetii lantului" la fiecare 400-500 km. cu motocicleta incarcata - cu sarcina utila - gata de drum ! Doar cavalcade victorioase iti doresc !
  8. Daca si Calaretul-pe-Melc, si majoritatea motociclistilor de pe forum vor intelege ca acest aspect conteaza enorm, fiind o chestiune de principiu... nu ne-am confruntat degeaba ! Ba mai conteaza foarte mult Sincerele felicitari si ca Orlando se descurca onorabil in sa, si ca scrie cu talent. Dincolo de banalitatile meschine, pentru mine, la final, se impune o sigura concluzie: Acesta este topicul unei istorii neorealiste in care, ca in povesti, un broscoi cu dinti se transforma intr-un Fat-Frumos-din-Lacrima... Per aspera ad astra ![/b]
  9. "AÂşa că am întors spre Knivskjelloden, cel mai nordic punct, mai nordic chiar decât Nordkapp-ul. Următoarele zile am dormit în cort, pe marginea drumului, pe drumeaguri laterale. M-am spălat cu Âşervețele umede Âşi am mâncat supe Âşi conserve. Când obosesc, mă odihnesc. Când mi-e foame, mănânc. Când mi-e sete, beau. Sunt liber."
  10. Felicitari pentru noul jalon Knivskjellodden ! Spor !
  11. Nimeni nu a vrut sa impiedice pe nimeni sa mearga pe motocicleta! Vai de cei care isi fac din perpetuarea urii un titlu de glorie... Repet cam... a treia oara: Acesta nu este un blog, este un site public care, culmea, traieste din contraziceri argumentate ! Moderatorii au menirea sa mentina polemica creatoare in limita bunului-simt si nu sa taie texte intregi in mod arbitrar si grosolan... Bun, sa zicem ca apare un text prea acid. Exista dreptul la replica! Pentru ca nu pot sa-l contracarez cu o creatie mult mai rafinata, il desfiintez prin disparitie... literalmente fizica? Atat de jos am ajuns?... Doar pentru ca poate basca unui obtuz, sa interzicem exprimarea libera a ideilor si sa ajungem iar la inchizitie si cenzura?! Scurt istoric: Pe baza celor declarate de initiatorul topicului OCOLUL LUMII PE HONDA CB 500, apare userul Axor lamentabil in exprimare, dar cu mult miez in esenta zicerii, care puncta cu umor (atunci cand era cazul) lamentarile patetice sau infatuarile infantile ale aventurierului incepator... La atacurile concertate ale partizanilor globetrotterului, majoritatea pe forma, nu pe fond, brusc, soferul de camion agramat se transforma intr-un erudit veritabil si interventiile sale devin adevarate pamflete. Acest gen literar – de la Caragiale citire incoace - nu este tocmai agreat in Romania, mai ales de catre cei vizati, motiv pentru care apar inflamatii care se dezvolta in spume, buboaie si ura personala... La noi... de, ca la noi... Tu discuti de principiu si el te injura de mama! Din pacate, doar foarte putini oamenii dotati cu un dezvoltat simt al umorului si rafinament in cultura pot aprecia o creatie satirica... E mai monumental sa te admiri sculptural-calare in fildes de Phidias, decat intr-un portret sarjat caricatural pe hartie de Ștefan Popa-Popas... In sfarsit, dupa lupte grele, s-a inteles ca este o deosebire importanta (la fel ca si in cazul Turul-Tarii... versus Un-tur-prin-tara), ca nu este pe acelasi plan Ocolul-Lumii... cu O tura prin Europa! Daca si Calaretul-pe-Melc, si majoritatea motociclistilor vor intelege ca doar acest aspect conteaza pentru mine, fiind o chestiune de principiu... ramane de vazut... Ba mai conteaza foarte mult si ca se descurca onorabil in sa, si ca scrie cu talent. God speed, Orlando!
  12. Cavaler ratacitor Orlando, Gaudeamus igitur ! 1. Ai ajuns la Moscova. 2. Ai reusit o etapa de 800 km pe motor. Tot inainte !
  13. Bucuresti - Bucuresti, Calatorie pe Honda CB 500 '95 Eu nu am dusmani si nici nu vreau sa am. Imi pare rau ca s-a intamplat asa si daca-i pot indupleca intr-un fel sa nu mai fie atat de suparati si inversunati, le stau la dispozitie... Daca vreti sa-mi adresati vreun mesaj de sustinere pe noul drum, faceti-o si o sa va multumesc. Zambiti-mi si o sa zambesc inapoi. Am stat 10 minute încercând să o ridic de jos, însă fără succes. La locul „crimei”, un firicel de sange octanic se scurgea din preaplinul rezervorului. Reacția oamenilor? Nici una. Într-un final, a oprit un sofer de tir, care m-a ajutat. Orlando, Frazele de mai sus iti apartin si ele constituie (impreuna cu trairile de motociclist pe care ai inceput sa le ai) motivele ce ma determina sa iti adresez aceste randuri. Din fericire, stiu ca, in mod sigur, nu faci parte dintre acei „jumatati de oameni” care ar avea nevoie de meditator pentru a citi si a intelege cum se cuvine declaratia mea de principiu de la pagina 49 a acestui topic... Odata cu instaurarea titlului corect al temei acestui periplu, vei observa si o schimbare de ton in interventiile mele... As putea, parafrazandu-te, sa-ti spun: Oricat ti-ar fi de greu, instaureaza numai adevarul in gandul si actiunile tale ! Restul... Victorie !
  14. INTRODUCERE Ma straduiesc sa fac trecerea de la rudimentar la elevat in speranta ca si un site moto merita - in timp – cresterea standardelor userilor sai. Imi cer scuze fata de cititorii ferventi ai lucrarilor mele (care pretind o argumentatie intelectuala sanatoasa, cu mult peste vulgarul “asa, ca sa se oftice ala”)... Recunosc ca, in general, nu sunt capabil sa elaborez judecati etice folosind doar interjectia sau monosilaba... Imi cer scuze fata de cei care nu suporta – nici sa emita, dar nici sa receptioneze – un post mai lung de doua cuvinte.... DECLARATIE DE PRINCIPIU : Este posibil ca unii dintre noi sa fie genii, oameni normali sau mai inceti la minte, sau pur si simplu rau-intentionati sau bagatori de seama ! In aceste conditii, pentru ca punctul meu de vedere sa nu fie rastalmacit si sa ramana extrem de limpede si corect inteles, declar : Este normal ca, un om matur sa actioneze cum se cuvine, sa aibe orice initiativa temerara, sa se duca sau sa nu se duca unde vrea visul lui... Dupa acelasi principiu, pur si simplu intervin cand constat o nepotrivire de atitudine si o lezare a bunului-simt. ON TOPIC : Daca ai deschis un subiect public unde declami ca faci turul lumii, unde te prezinti cu catel cu purcel, cu broscuta, cu melc (intr-o maniera subtila, gen fetita-cu-chibrituri, dar si paunisto-orgolioasa), fa turul lumii, domnule ! Daca cu ocazia aceasta ai dorit sa verifici disponibilitatea sufletistului roman (gen cutia milei) sau nivelul intelectual al vulgului la subtilitati de genul... (fac misto de voi, sunteti un grup de motociclisti... obnoxious - odiosi, neplacuti, respingatori - si nici macar nu sunteti capabil sa pricepeti ce v-am zis)... Asta tine doar de strategia ta ! Si inteleg fara sa fiu vexat. Dar, in momentul in care schimbi macazul si ambalajul nu mai corespunde cu continutul, macar cere-ti scuze. Pentru ca imi jignesti inteligenta ! Asa cum noi, astia mai harsiti de studiu, de viata si de motoare, pe cei care merita ii aplaudam fara rezerve dimpotriva, pe exaltati si mincinosi ii punem in banca lor ! Acelasi lucru ar trebui sa il faca orice om cinstit si de buna-credinta. Asa merg lucrurile intr-o societate civilizata ! Ar putea sa incerce si cei care si-au facut cunostintele si personalitatea la fara-frecventa si seral, cei care, intr-un tarziu vor intelege ca acest topic este vitalizat si nu subminat de cativa oameni cu experienta, cultura si caracter. Exemplarele pline de maniera proletara detinand o functie efemera care sunt mandre de pozitia lor inchizitorial-actuala sunt rugate sa nu mai confunde unanimitatea cu libertatea de opinie, si pot incerca, de asemenea, sa se manifesteze de la exceptional in sus... EXTREM DE SIMPLU ! Onor, forumistii – doritori, posesori, plimbatori si performeri moto, indiferent de numarul lor - pot sa-si exprime opiniile cat se poate de liber si democratic cat timp conduita lor ramane onesta si in LIMITA BUNULUI-SIMT. MAJORITATEA : Daca eruditii, filosofii, oamenii de stiinta, inventatorii ar fi ramas la nivelul majoritatii primitive o buna parte dintre noi ar trai si acuma in copaci ! E mult mai facil sa te folosesti de zicerile poporane decat sa judeci cu mintea proprie... E adevarat, logica necesita deranj, efort, stiinta si o gandire analitica... si mai presus de orice, respectarea adevarului ! E mult mai comod sa te ghidezi (atunci cand iti convine) dupa zicala: cand doi iti spun ca esti beat, du-te si te culca ! Dar, realitatea?! Exista si posibilitatea ca tu sa fii cat se poate de zdravan si preopinentii sa fie intoxicati ! Sau ignoranti. Sau sunt indoctrinati, au un alt scop, un interes obscur... Sau pur si simplu sunt debili mintal sau hipnotizati ?! E mult mai “lucrativ” sa bagi exceptia cu capul la fund, sa se confunde cu gloata... Din fericire, majoritatea oamenilor inteligenti au alte standarde decat majoritatea scheunatorilor ciwawa, fanatizata si isterica. Sa nu uitam: Multe fapte abominabile s-au facut de catre dictatori in numele majoritatii ! Si acum: Pentru ca este facil de rastalmacit zicerea : E mult mai lucrativ sa bagi exceptia cu capul la fund, sa se confunde cu gloata... Sa o corelam cu : Este normal ca, un om matur sa actioneze cum se cuvine, sa aibe orice initiativa temerara, sa se duca sau sa nu se duca unde vrea visul lui... Si sa concluzionam : Toata lumea l-ar fi apreciat pe brotacul aspirant daca ar fi postat acolo unde ii este locul si cu un titlu consultativ, nu declarativ ! In rest... oricui se deplaseaza cu motorul... Drum bun !
  15. Rezon !... @ fratii dezoxiribonucleici : Mai studiati PAMFLETUL. Aveti mari lacune la capitolul asta ! Succes ! @ mormolocul patetic : Batraciene, ai zbarcit-o umflandu-te-n gusa si deschizand in aprilie (!) topicul Ocolul Lumii pe motocicleta... Care ocol ?! Poate al realitatii pe trotineta ! Daca erai modest si cereai sfaturi la rubrica “incepatori”... corect procedai ! Da’ s-a umflat epicul in tine crezand ca-i imbrobodesti pe toti cu povesti puerile de mitoman refulat ! E adevarat ca ai si tu “clientii” tai, dar dupa cum vezi, nu-ti merge chiar cu toata lumea... Sunt unii care traiesc din munca lor si chiar mananca kilometrii pe paine ! Pentru mine, concluzia a fost clara inca de cand te-am botezat: Acesta este topicul unei povesti neorealiste in care, „apoteotic”, intr-o baltoaca black dirt un broscoi cu dinti se transforma intr-un mormoloc patetic... Macar acum, in al n’spelea ceas ai un gram de istetime si cere-ti scuze ! Altfel, demonstrezi doar zero inteligenta si lipsa de caracter... ATENTIE: Ne enervam, ne amuzam, dar sa revenim la esential: Poate se gaseste totusi un moderator impartial care sa sa schimbe locul si titlul topicului... Ar fi un lucru principial corect !
×
×
  • Creează nouă...