Sari la conținut

BlackDirt

Super Membru
  • Număr conținut

    545
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://calarepemelc.ro

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2008
  • Motocicleta
    Honda CB 500 '95
  • Numar Moto
    B-18-MLC
  • Club
    Obnoxious Motorcycle Club

Vizitatori Recenți Profil

1.039 citiri profil

BlackDirt's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. BlackDirt

    19.III - DRPCIV

    Accidentul s-a intamplat in felul urmator: Pe soseaua Pipera, in fata la DRPCIV, de pe sensul de mers dinspre Aurel Vlaicu circula motocicleta, nu stiu daca de pe pod sau de sub pod. Venind spre Aurel Vlaicu, acolo unde se termina parapetii, o autoutilitara Mercedes a vrut sa intoarca pe dubla continua. Nu stiu daca a existat un acrosaj sau nu, dar motocicleta a lovit capul parapetilor si a zburat peste/pe parapeti. Autobuzul nu are nicio implicare, dimpotriva: a virat dreapta pentru a evita sa-l accidenteze mai rau. Motocicleta a cazut in spatele autobuzului, iar motociclistul s-a rostogolit sub autobuz, dar fara sa existe contact, repet. In spatele pasagerului cazut, un auto BMW cu frane bune a franat la 2-3 metri. Am sunat (impreuna cu alte cateva persoane) la 112. A sosit salvarea destul de repede, 3-4-5 minute (nu am cronometrat, parere subiectiva). Cei doi se numesc Marius S. (conducatorul) si Alexandru P. (pasagerul). Din ratiuni de GDPR nu le voi da numele, daca e cineva interesat sa le afle sau se streseaza, va rog, P.M. Marius a fost cel mai paradit, cu o mana rupta si sangeranda, poate si fracturi la picior, foarte indurerat, dar constient. Acuza dureri la coaste. Alexandru parea mai bine, putea vorbi. Amandoi se afla la Spitalul Elias. Nu am retinut numarul, imi pare rau, am fost preocupat de cei doi.
  2. 1. Omul a facut un anunt pe un forum, forum care e... public. Tu cum ai fi facut acest anunt? In soapta, pe la colturi? In cel mai strict secret? Cu biletele in plicuri sigilate, pe care scrie doar "Da mai departe"? Ai fi selectat aleator 50 de persoane din cartea de telefon? Ai fi hackuit baza de date de la "Evidenta Populatiei" si ai fi facut un script care-ti scoate 50 de insi din palarie? 2. Omul poate nu e in tara. Dintre toti oamenii, ar trebui sa intelegi asta cel mai bine: e dificil sa organizezi logistic asa ceva daca nu esti in Romania. Asa ca a facut CE A PUTUT: a dat banii. Ca doar nu era sa ia avionul (sau sa-i plateasca userului avionul sa vina la el la birou) ca sa-i dea o carte. Sau sa plateasca cine stie cat pe taxe postale, de-acolo de unde e. Sau sa-i stranga mana (primita colet prin posta, taiata de la cot?) si sa-i ureze bafta (cu proteza pe care va fi nevoie sa si-o puna). Parerea mea e c-ai gasit si tu un nod in papura aiurea, acolo unde nu-i nici nod, nici papura, nici durere, nici intristare. Later edit: Vad ca-i in Romania, my bad pentru punctul 2. Your bad pentru asta:
  3. Donez cauciuc Metzeler 120/70 ZR 17. Inscriptiile de pe el spun: ME1FRONT MBS-RADIAL DOT EBOV BSL 460< Mai multe detalii (poze, in principiu) puteti gasi aici, unde-l vindeam: /index.php?...t&p=2629792 Cine-l doreste, sa-mi dea PM.
  4. Uraaaa! Mi-a venit cartea! Pute a cerneala, calitatea e, intr-adevar, destul de slaba, dar suficient de buna! Abia astept s-o recitesc!
  5. Ce e Garda Motociclistilor?
  6. De prin presa adunate, si-napoi la useri date: http://think.hotnews.ro/„vanzatorul-...otocicleta.html
  7. [...]iar "Vând Kilometri" de Mihai Barbu, jurnalul unei călătorii cu motocicleta, de la BucureÂşti la Ulan Bator (Mongolia) - în 250 de exemplare. Sursa: http://www.gandul.info/magazin/ce-s-a-vand...udeamus-7739706 Miercuri imi vine si mie cartea de la editura. Am fost sunat si intrebat daca nu doresc editia de lux, cu coperti cartonate, la un pret ceva mai mare. Eu nu vreau editia de lux (si nici nu am rabdare sa astept, inca nu e tiparita) dar pentru cine o doreste, e important sa stiti ca va exista. Salut - cu ocazia acestui post - crearea acestui topic la matca lui fireasca ("Intalniri, EVENIMENTE, excursii").
  8. Vad ca topicul cu cartea a ajuns intr-un colt obscur de forum, la Bursa Vanzari -> Altele, unde nu-l vede nime'. Nu prea inteleg de ce, mie mi se pare ca locul lui firesc ar trebui sa fie aici. Ca-i un eveniment, d-aia. Pana se intoarce in matca lui fireasca, un "bump" la topicul asta, de la mine. Si-un link de clicuit: /index.php?showtopic=603524
  9. Parca la "inima" anterioara a Melcului nu avea bataie la ralanti/punct/mort/ambreiaj liber, d-aia zic. Si-acum, dupa ce m-am fript cu ciorba, suflu in orice iaurtzel sloi.
  10. Salut, Am o bataie la motor la ralanti, la punctul mort. Daca trag ambreiajul, dispare. Daca-i dau drumul, apare. Daca intru in oricare din viteze, dispare. Ce e de facut? De la ce ar putea fi? Sa ma ingrijorez? (ma rog, e prea tarziu pentru intrebarea asta, deja sunt)
  11. Pe fiecare topic de accidente, acelasi scenariu: unii care sustin "ca avea viteza" vs. unii care, indiferent de situatie, chiar si cand e vina motociclistului, dau vina pe "conservari". Din prima categorie fac parte aia care au impresia ca se inconjoara de o aura de protectie daca atrag atentia celor care gresesc. Sau cei cu un complex mesianic, care au impresia ca daca zic pe un forum "mergeti ba corect" o sa-i si asculte cineva si vor salva niste vieti. Sau ambele. Bineinteles, nici ei nu merg 100% corect, dar merg "mai corect decat mortul". Ca uite, ala e mort, iar el e viu. Dintr-a doua categorie fac parte motociclistii ipocriti care vad mereu paiul din ochii automobilistilor si nu vad barna din ochiul propriu. Merg tare, riscant, croseteaza, deranjeaza, tureaza motoare "ca sa atraga atentia" cand merg intre masini, cred in basina cu "loud pipes save lives" si, in general, nu gresesc niciodata, pentru ca-s prea ocupati sa le gaseasca greseli tuturor celor din jur. A, si in ambele tabere sunt "astia care dau cu RIP si ", pe care-i sufar cel mai putin. Daca-l cunoasteti pe mort, puteti sa-i dati cu "odihneasca-se in pace" si personal, familiei. Daca nu, RIP-urile voastre sunt doar de show-off, din categoria crestineasca "am mai facut un post, a mai trecut un minut". N-au niciun rost, altul decat a va scoate-n fata cu cat de "pasatori" sunteti voi cu "fratii motociclisti". Un incepator care citeste "accidentele" nu invata nimic, pentru ca e plin de lupte de orgolii cretine si jelanii imbecile, experti in dinamica accidentelor, fizica, chimie si astronomie spatialo-temporalo-cosmica, commando-uri de linsaj ale "conservarilor" si spalatori de vina a motociclistului decedat.
  12. Concret, ce-am putea face pentru a evita astfel de accidente?
  13. Da, am gasit un motor (userul turku de pe forum), pe care am dat 350 de euro + 100 euro (kit lant, disc frana, pompa frana, canal lichid frana, etrier, carburator, electromotor, airbox + filtru, scarita dreapta etc + transport motor la Bucuresti). Am mai dat niste banuti la service (cca. 900 ron, incluzand scos motor vechi, pus motor nou, schimb toate lichidele, montat kit lant etc.). Overall, am cheltuit cam 800 de euro pentru refacerea lui, din momentul stricarii pana in momentul repararii. Parte din cheltuiala asta o faceam oricum, chiar daca nu se strica. Eu zic ca merita, si dpdv sentimental si pragmatic. Nu luam un motor cu banii astia. Iar acum inima Melcului bate din nou (cam cu batai la ralanti, dar...)
  14. Ma rog, nu-i chiar asa. Mergi in ritmul tuturor soferilor, "adaposteste-te" in spatele unei masini, pentru a evita sa-ti intoarca unul in fata (dar la o distanta de-o masina, ca sa ai timp sa franezi in caz de ceva), daca ai "partieee" in fata, mergi repede doar unde nu-i pericol sa-ti intre masini in fata (pe bulevarde cu scuaruri mari, neintrerupte de strazi sau in pasaje). Cand zic repede zic "nu mai mult de 80-90". Peste suta numai pe autostrada sau pe drumuri nationale, in oras e un non-sens. Cu toate astea, de ceasul rau nu te scapa nimeni. Cand e sa fie, e.
  15. Mi-am luat Melcul de la service, echilibrul cosmic a fost restabilit. I'm free again! E de nedescris senzatia de a fi din nou calare pe melc. Si-mi pare ca mere mai bine ca inainte, dar - fireste - pot fi subiectiv. Un lucru e clar: cutia de viteze lucreaza mai bine ca aia de la motorul de dinainte. Sa trec si de RAR si... ne vedem la anul, intr-o noua aventura!
×
×
  • Creează nouă...