Sari la conținut

aztec

Membru
  • Număr conținut

    29
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de aztec

  1. aztec

    Accident usor

    Se pare ca cineva are cam multa energie negativa, karma, .. etc Poate intamplarile povestite din viata sa ar trebui sa ii dea de gandit. Oare e corect cum gandeste si actioneaza? Cu ceva noroc poate o sa o faca mai repede sau poate mai tarziu, candva, de pe un pat de spital. Daca are ghinion, poate nu. Eu iti doresc sa ajungi intodeauna la destinatie. Dar tine cont si de karma (destin, soarta sau cum se mai zice..) Cu toate ca ai ceva experienta,iti trimit un link.. o sa zici ca e pt incepatori, dar se pare ca ar cam trebui sa il mai recitesti.. L-am cunoscut pe autor ( old school), poate nu cat trebuia, dar spusele de acolo ar trebuiu sa le cunoasca oricine. Apropos, vad ca ai dat un RIP pe pagina dedicata lui, macar ai citit ce a popavatuit? /index.php?/topic/91453-pt-incepatori-de-la-a-la-z/ Uite ca nu zic cui ii e adresat postul, dar stiu sigur ca va sti el. Ca doar atitudinea lui e sa se flambeze inutil.
  2. aztec

    Accident usor

    Se pare ca acest amanunt il cunostea colegul "victima". Nu stie legislatie, nu are experienta in condus (macar treaz) dar la rupt oglinzi se pricepe.
  3. aztec

    Accident usor

    Intamplator cunosc si relatarea soferului auto. Este opinia lui, adevarata sau nu, asa cum este si cea a motociclistului. Insa nu inteleg atitudinea voastra orbeasca de a se arunca in gol cu supozitii, pareri si chiar concluzii. Mai bine ar fi sa incercati sa aflati adevarul si sa nu va uniti in jurul unei presupuse situati neadevarate(nu am vrut sa spun minciuni). Daca cele spuse de sofer se adevereste, cum veti privi situatia.. "shit hapends"? Tot soferul e de vina, doar pt ca e sofer? Si motociclistul e inger doar ca merge pe 2 roti? Si cu injurile cum ramane? Cu rahatul aruncat? Cu sustinerea unu mincinos? Nu zic ca asa este, dar daca pana la urma, asa cum relateaza partea opusa, motociclistul a cazut singur (dezechilibrat)dupa ce a rupt oglinda ca razbunare a unei sicanari mai devreme si avea alcolemie 0.18 si piciorul rupt era de fapt teatru ca sa se dea lovit...daca ar fi asa , ce ati zice? De multe ori adevarul e la mijloc... nu luati apararea cuiva doar din spirit de turma. Apropos.. ami bine ganditi si nu ma acuzati pe mine pe nedrept.
  4. A ascultat cineva interviul telefonic ce l-a dat "accidentatul" pe realitatea tv.. Om e atat de fraier incat chiar disculpa politia pentru accident... spunand ca dupa ce intorsese pt ca vazuse barajul ..s-a lovit de masina aflata in varful unei pante ( rampe ).. Pai daca el nu a vazut masina.. masina il putea vedea pe el? Orcicum, pana la momentul accidentului toata vina ii apartine. Si politia e posibil sa fi accionat corect. Se mai intreaba lumea de ce nu au actionat legal si cu mijloacele de oprire omologate.. Ma intreb daca pistolul este un mijloc ce il are politia si daca este omologat.. si daca politia putea trage dupa somatile de rigoare dpa motociclist... si care sunt sansele ca un "politist rural" sa nimereasca cauciucul si care sunt sansele sa nimereasca motociclistul. Deci pana in momentul accidntuli vina apartine in totalitate motocicistului. Discutile pot incepe de unde incep si imaginile. Dar ca preambul.. politia e de vina pentru tot. Ok.. cum se face o retinere. Simplu, daca cel care este retinut nu se impotriveste, ceva mai complicat daca refuza. Voi cum ati fi procedat la retinerea unuia?.. ii aruncati catusele si il rugati sa-si puna singur? Aici parerea personala e ca iarasi vina poate fi usor impartita.. el ca vrea sa braveze in continuare si se opune retineri.. politia ca foloseste excesiv forta pentru acest caz si ca nu acorda primul ajutor. Dar oricum politia e de vina .. nu-i asa, mai ales cand in cauza este un motociclist.. e bine.. acum o sa fiu injurat ca poate sunt politist.. ca ce ma bag, ca politisti sunt niste criminali....tipic de altfel.
  5. aztec

    Accident Mortal

    O mica adaugire... Cei de la pro tv spun ca nu erau indicatoare in zona.. deci se aplica prioritatea de dreapta.. si ca rezulta ca scuterul ar fi putut avea prioritate.. Nu cunosc zona...asa ca nu stiu..
  6. aztec

    Accident Mortal

    Nu cunosc zona, dar cateva intrebari pot sa-mi pun...be baza a ce am inteles pana acum. O stada dintr-un cartier bucurestean... O strada prin fata unui liceu bucurestean... O strada nu foarte circulata (adica nu bulevard)... Un motociclist in linie dreapta cu o viteza oarecare, dar apreciata ca depasea cu mult limita legala pt oras.. La liceu era pauza dintre ore... In aceasta stada, da alta strada, posibil mai micuta.. Normal, probabil ca in zona unui liceu sau scoli, in timpul pauzei, orice sofer sau motociclist constient conduce mai prudent..mai ales daca este intre blocuri..(presupun, nu stiu exact locatia) daca motocicleta aceasta venea tare, si din lateral aparea o masina... criminal era "conservarul".. idiotul care nu s-a asigurat .. cu toate ca prin cartriere e greu sa iesi dintr-o starda laterala din cauza masinilor parcate.. de aceea se merge si mai incet.. Dar din lateral apare un scuterist... ce are ghinionul sa nu faca calculul ca pe strada acea cineva vroia sa se dea mare... mult prea mare.. Probabil ca daca motocicleta circula normal.. scuteristul nu aparea asa "brusc in fata" sau daca aparea era cat de cat evitat.. dar la peste 100 ce sa mai eviti... Daca circula cu viteza legala.. chiar si in cazul unui accident altfel ar fi stat situatia acum.. maini rupte, picioare rupte dar in viata.. (o presupunere) Sunt multe de spus.. dar ma opresc aici.. Pacat de nevinovati (aici intra si scuteristul)
  7. Anul trecut eu l-am facut la bordul unui 4x4 asa ca nu-ti pot spune din pct de vedere al unui motociclist.. insa parea practicabil si cu moto nu prea jos, poate doar un pasaj mai dificil unde drumul fusese luat de ape.. Este catalogat ca DJ
  8. Din cate am inteles la cald, nici unul nu avea viteza foarte mare.. Salvarea parea ca face virajul... motociclistul avea "linie dreapta Daca e sa cred ce s-a spus la stirile protv.. chiar ca a fost curat ghinion. Ambi s-au vazut unul pe altul, au redus ca sa se "prioriteze" unul pe altul, salvarea a crezut ca reduce mai tare Politistul si a accelerat sa treaca primul. Din pacate la fel a gandit si Politistul. Pana la urma, (tot de la stiri), salvarea macar avea verde, si cam asa am auzit si eu la locul faptei. E bine ca nu a patit grav se pare ca ceva degete la picior rupte si o coasta fisurata. Politistul era echipat in noua uniforma.. Probabil ca a stiut sa si cada, si asta i-a salvat viata, a avut si noroc ca a fost proiectat in lungul strazi si nu in multele garduri din zona. Un accident similar am vazut acum mullti ani pe Valea Argesului, tot cu un motociclist de la poliitie ce a intret intr-o dacie ce a vrut sa intoarca fara asigurare.. Daca nu se arunca politistul de pe motor peste masina cand a realizat ca nu mai arte sanse de evitare, nu cred ca se mai ridica de jos intact
  9. Nu stiu cine e de vina, am ajuns la scurt timp (cateva minute), din relatari, ambi aveau girofararul pornit, dar nu si sirenele.. Poate vina e la mijloc sau a unuia din soferi, asta e treapa politiei sa afle. Motocicistul era accidentat la picior din cate am inteles, in rest..p[area ok, 50 m pe langa motocicleta.. de a ajuns din intersecte in statia de autobuz. Accidentul s-a intamplat in mijlocul intersectiei, dacia break este cea implicata, se parte ca totusi nimeni nu avea viteza prea mare (martorii) chiar daca era 1 si ceva noaptea Cateva poze
  10. Intr-un fel e bine ca nu a intrat cineva pe contrasens si sa-l loveasca, ca iesea un mare vuiet natiobnal ca cineva a incercat sa-l omoare.. daca ar fi un om normal, cred ca s-ar numi "neadaptarea vitezei la starea carosabilului " sau ceva asemanator dar ma mai intreb, de ce s-a apucat SPP-ul sa ridice de la locul accidentului motocicleta, inainte de constatarea politiei, intr-un accident cu victime..
  11. Oricum este un fapt inbucurator si de laudat ca macar se incearca a se trece peste barierele economice ce implica participarea la o astfel de competitie.. Si daca ei rezolva partea economica si reusesc sa treaca de barierele organizatorice, oricum au nevoie de sustinere, macar pe partea umana, ca din cate am citit despre participarea romaneasca de pana acum, numai usor nu a fost.. fizic si uman.
  12. in 2008 s-ar putea sa avem si un echipaj auto, asta depinde de banii..
  13. Probabil ca soferita era de vina, si urmatoarele articole din regulament NU SE APLICA LA MOTOCICLISTI Art. 149. - (1) Depasirea vehiculelor se face numai pe partea stanga, in sensul de mers, cu exceptia celor ai caror conducatori au semnalizat si s-au incadrat corespunzator schimbarii directiei de deplasare spre stanga si a tramvaielor, care se depasesc pe partea dreapta. Art. 150. - Conducatorul de vehicul care efectueaza depasirea este obligat: a) sa se asigure ca cel care il urmeaza sau il preceda nu a semnalizat intentia inceperii unei manevre similare si ca poate depasi fara a pune in pericol sau stanjeni circulatia din sens opus; sa semnalizeze intentia de efectuare a depasirii; c) sa pastreze in timpul depasirii o distanta laterala suficienta fata de vehiculul depasit; d) sa reintre pe banda de circulatie initiala dupa ce s-a asigurat ca poate efectua aceasta manevra in conditii de siguranta pentru vehiculul depasit si pentru ceilalti participanti la trafic. art. 155. - (1) Limita maxima de viteza in localitati este de 50 km/h. Art. 157. - (1) Se interzice conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza sub limita minima admisa, sa reduca brusc viteza ori sa efectueze o oprire neasteptata, fara motiv intemeiat. (2) Conducatorul de vehicul este obligat, in functie de viteza cu care circula, sa pastreze o distanta de siguranta fata de vehiculul ce-l preceda, pentru a putea evita o coliziune in cazul cand conducatorul acestuia reduce brusc viteza sau opreste in mod neasteptat. Art. 158.-Conducatorul de vehicul este obligat sa reduca viteza, daca prevede un pericol, in urmatoarele situatii: a) la trecerea prin intersectiile cu circulatie nedirijata; pe poduri, sub poduri sau in tuneluri; c) in curbe periculoase sau lipsite de vizibilitate; d) la trecerile la nivel cu calea ferata; e) la trecerea pe langa grupuri si coloane, indiferent daca acestea se afla in mers sau stationeaza; f) la trecerea pe langa animale; g) in perimetrul pietelor aglomerate; h) atunci cand circula din directie opusa tramvaielor, troleibuzelor sau autobuzelor oprite in statii, pe drumurile cu o singura banda pe sens; i) la depasirea troleibuzelor si autobuzelor oprite in statii, precum si a tramvaielor aflate in statii prevazute cu refugiu; j) pe timp de ceata, ploaie torentiala sau ninsoare abundenta; k) pe drumuri cu denivelari, semnalizate ca atare, precum si pe cele acoperite cu polei, zapada, mazga sau piatra cubica umeda; l) in zona de actiune a indicatoarelor de avertizare "Copii" sau "Animale"; m) la trecerile pentru pietoni semnalizate prin indicatoare sau marcaje; n) la schimbarea directiei de mers prin viraje; o) atunci cand autovehiculul care circula inaintea sa semnalizeaza intentia de a schimba banda de circulatie sau directia de deplasare.
  14. Mai oameni buni... Femeia s-a asigurat, a semnalizat.. cat credeti ca statea sa se uite in oglinda sa fie sigur ca nu vine ceva?.. trebuia sa se dea si jos din masina, sa ia un calculator sa faca ecuatii sa vada daca atunci cand vireaza trebuie sa prevada traficulk cu "x" secunde inainte si "y" metri. si sa ia si in calcul ca vine motociclistul "z" cu viteza "w"..si .. hai sa fim seriosi.. te asiguri pt un trafic normal, unde crezi ca participantii la trafic respecta viteza legala.. La un moment dat cred ca o sa cereti ca oamenii sa se fereasca din calea glontului.. si daca nu reusesc tot ei sunt de vina pt ca nu s-au asigurat indeajuns si nu s-au ferit la timp.. Sunt cazuri in care "conservarii" nu se asigura, inteleg.. dar intelegeti si voi ca cei care conduc cu viteze mai mari(mult mai mari) prin oras poate sunt de x ori mai vinovati, ca atunci cand omul ala s-a asigurat pt un trafic normal nu vedea motociclistul ce venea cu viteza.. Daca nu ar fi masini pe strada, ci numai motociclete.. aveti impresia ca nu ar fi accidente mortale? din aceleasi cauze.. adica viteza, neasigurare, nepurtarea echipamentului?
  15. aztec

    Mi-am Luat Botezu

    bine ca esti sanatos si nu mergeai cu viteza.. daca la cat de fraier era mosulica mai mergeai si tu putintel mai tare..cred ca era mai grav sanatate maxima
  16. mai conteaza? poate nu o avea, poate o avea arsa, poate mergea... dar cand te deplasezi cu o viteza mult mai mare decat cea legala.. riscul creste exponential.. pacat de el.. oricum ambii poate purta o vina.. numai ca unul a murit.. acum ca nu s-a asigurat.. ca s-a asigurat, dar.. pt un trafic normal, nu o fi prevazut ca poate venii cineva cu viteza aia.. ca facea slalom.. mai conteaza?.. conduceti fluent, cu viteza apropiata a celor din jur si pericolul va fi mai kic.. oricum, poate 200km/h nu avea,.. dar cum si masina probabil ca se afla in mers..si avea si ea o viteza. in cazul asta viteza de impact nu este adunarea celor 2..de aceea poate motorul nu este atat de distrus.. dar totusi a fost o viteza mare .. daca ne uitam si la masina si la motor.. circulati mai atent oamenilor.. mai bine ajungeti mai tarziu decat deloc ps>daca viteza era de 200.. secunda 1- un punct.. secunda 3-. un motociclist
  17. aussie.. vad ca ai fost educat foarte bine. insa pietonii vin din fata sau trec prin fata, deci sunt mult mai usor de vazut.. motoarele vin din spate, si oglinzile nu suplinesc inca atat de mult ochiul din ceafa ce lipseste
  18. daca e disparuta nu cred ca e bine sa stim marca, din motive evidente..(legale), a lovit in spate, un logan parcat ... salvarea a ajuns dupa un interval nepermis de mare (peste 20-25 min), la fel si politisti, mai intai cei de la sectie apoi cei de la circulatie.. viteza prea mare nu cred ca avea pt ca nu am auzit initial(inainte de impcact) sunetul specific de motor cu viteza..dar nu stiu sigur, poate era mai silentioasa piciorul il are rupt, posibil ceva si la mana,.. din pacate nu cred ca purta nici un fel de echipament.. in pantaloni scurti si plangea.. dupa adidas..(lipsea unul...) sper sa se insanatoseasca repede, cu toate ca nu stiu cine este.. si sa nu aibe probleme... alte probleme oricum zona este destul de cunoscuta ca si periculoasa din cauza virajului inselator, este o zona unde i-mi este frica sa parchez masina.. pt ca au fost o groaza de intamplari ps: se mai zvonea si de un autobuz ce l-ar fi acrosat sau incomodat, dar nu cred varianta
  19. pentru noi nu mai este important pentru asta sunt asigurari din cate stiu eu, rca si casco, ca doar de aceea platim, si suma nu este neglijabila (sper sa nu ma insel)
  20. domnilor.. sunt 3 morti.. odata ce au murit nu mai conteazacine a fost legal de vina, in acest sens nu se mai poate face nimic daca intelegeti ca: neatentia, viteza mai mare decat trebuie, neasigurarea, nepurtarea echipamentului de protectie, neingrijirea motorului, si alte cauze ce pot duce la accidente (nu ma refer la cazul de fata) va poate pune in pericol viata si va face sa purtati echip[ament, sa mergeti mai incet, sa va asigurati si sa prevedeti pericolele neasigurari celuilalt, este un lucru castigat... din toate aceste accidente daca cineva invata ceva, eu zic ca este un lucru bun, macar un om mort in minus, si asta conteaza enorm, pt ca puteti fi dvs cel ce scapa sau un prieten apropiat,.. daca va certati si gasiti scuze, nu cred ca va invata nimeni nimic benefic. http://www.informatia.ro/Article171422.phtml
  21. si pana la urma din toate aceste intamplari tragice intelege cineva ceva..? intelege cineva ca nu intodeauna trebuie sa te bazezi pe fier si pe stiinta de a conduce un motor, indiferent de experienta acumulata.. intelege cineva ca viteza maxima legala de cele mai multe ori i-ti poate salva viata, sau este doar un "indiciu" pt "conservari" si nu se aplica la 2 roti? intelge cineva ca trebuie sa conduca preventiv, ca trebuie sa se gandeasca si la cei pe care ii lasa in urma daca se intampla ceva? tare mi-e teama ca dupa cateva zile nimeni nu-si va mai aduce aminte, din pacate, si v-om mai citi de accidente ce nu trebuiau sa se intample, daca.. pacat
  22. aztec

    I-mi Cumpar Ims!

    daca voi a-ti fi "taxati " la fiecare greseala ce s-ar intampla? a.. daca greseste ala.. il omor,il fac zob, dau cu masina in el daca gresesc eu.. pai ce, asta e..mai greseste omul
  23. pacat pt motociclisti... dar tot ala cu masina este vinovat ca o motocicleta depasea o coloana de masini, nu-i asa? poate ca masina a fost vinovata, dar nu numai a lui...
  24. am vazut undeva o zicala ce e probabil ca o stiti dar e bine sa o mai si intelegeti: "Nu conduce mai repede decit poate ingerul tau pazitor sa zboare.." pacat ca se moare.. R.I.P.
×
×
  • Creează nouă...