Sari la conținut

infoschumi

Membru
  • Număr conținut

    44
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

infoschumi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Daca am deja permis A1 de 7 ani de zile si as vrea sa posed fie A2 fie A,stie cineva daca trebuie sa dau din nou de permis(dosar medical+scoala+proba practica+proba teoretica)?In UE am vazut ca se da decat un simplu test teoretic,dar se pare ca romanii nostri sunt mai speciali,deoarece nu am gasit nici o legislatie in aceasta privinta.Stie cineva mai multe detalii?
  2. Voi chiar vorbiti serios? 2-300 km cu un scuter ?? Eu am mers cu al meu 10 kilometrii cu 50 la ora,scuterul meu avand viteza maxima de 60,si dupa acei 10 km nu mai tragea deloc.L-am lasat jumate de ora la racit si nu a mai avut nimic.Are racire pe aer...
  3. "Art. 16 - (21) moped - vehiculul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala este de cel mult 4 kW; "Art. 64. - (1) Pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducatorul acestuia trebuie sa aiba vârsta de cel putin 16 ani. Deci in concluzie va fi ca si pana acum.Este scris 8 Martie deoarece atunci a fost scris sau nu stiu nici eu de ce.Insa scrie ca va intra in vigoare dupa 6 luni,adica pe 8 septembrie.
  4. Deci...Aprilia Rs 125 se produce in 2 variante.Varianta normala este limitata la 11kW pentru a putea fi condusa de la 16 ani(A1),si varianta racing care vine direct delimitata din fabrica,insa nu poate fi condusa decat cu A.La modelul cel nou nu stiu daca se mai produce si varianta Racing.
  5. Alin2002...iti alegi ce vrei Dupa o lunga cearta pe threadu asta s-a ajuns la concluzia ca cele mai bune sunt : Aprilia Rs - viteza Yamaha XT-manevrabilitate si alte cele
  6. Am citit si eu tot thread'ul cap coada...M-am distrat f mult GSK apropo...Aprilia Rs 250 nu are pe ceas 200....asta din cauza ca are kilometrajul elecronic Aprilia Rs 125 are 200 pe bord...si ia cu o toba sport si fara kit de motor...sau alte celee in jur de 170km/h.
  7. Mai azi am studiat 2 motoare a 2 prieteni,un Rs 125 si un Cbr 125. Diferentele sunt clare. Rotile de la RS sunt de 3 ori mai mari decat cele de pe Cbr. Rs'ul este de vreo 3 ori mai "gras" decat Cbr'ul. Tot ce e fain la Cbr este faptul ca este in 4Timpi si se aude superb,insa la performante lasa de dorit,Rs'ul fiind mult mai bun !
  8. In primul rand trebuie actul cumparare-vanzare,si daca poti face rost de el,al 2'lea lucru care trebuie facut este sa te duci la cineva autorizat sa iti traduca actele in romana,asa am facut si eu cu o masina adusa din Olanda.
  9. Mai...uite inca o posiblila solutie.Acelasi lucru l-am patit si eu.Problema a fost de la carburant.Am patit-o de 3 ori pana m-am invatat minte sa nu mai iau benzina decat de la OMV.Cum ar rezolvat problema?L-am pornit,si faceam "joc" la acceleratie.Adica apasam un pic pe accleratie,ii dadeam drumu..si tot asa...si apasam din ce in ce mai mult pe acceleratie.Pana la urma ar reusit sa il fac,de fapt taicamiu
  10. Amestecul este separat,iar in benzina nu mai bag ulei,nu sunt chiar asa incepator avand in vedere ca l-am desfacut pana la piston Nu stiu ce sa zic.La pompa nu stiu sa umblu,dar momentan am vazut ca nu mai scoate ulei pe toba,si l-am tinut cateva minute la "blana".ma gandesc ca din cauza ca inca nu a ajuns uleiul pana la capatul tobei inca..ca am curatat si toba cu diluant. Scuterul este unul in 2T,un Suzuki Sepia AF-50(ZZ Sepia). Revo-iti spun sigur ca nu are saiba,m-am uitat foarte atent,insa tot asa de sigur iti spun ca cureaua nu urca pana sus la variator si nu coboara pana jos la ambreiaj,se vad urmele pana unde merge cureaua,sunt lustruite,iar pe zona unde nu ajunge cureaua s-a pus si praf
  11. NImeni nici o idee...nici un raspuns nimik
  12. 1.Scuterul meu cand era tinut la viteza maxima adica 60km/h cam 30 de secunde..imediat arunca ulei pe toba..adica toba se imbacsea cu ulei la evacuare.Ca tot a fost iarna..m-am gandit sa-l desfac pana la ultima bucatzica.Asa am si facut.Am ajuns la segmenti.I-am scos(nu m-am uitat unde erau pozitionare canturile segmentilor)..m-am uitat la ei,piston si cilindru.Erau oglinda Absolut nici cea mai mica zgaraietura."Problema" care este...i-am pus la loc..si nu mai intrau in cilindru..de abia tarziu am observat ca de fapt pe inelele alea unde intra segmentii...erau 2 umflaturi unde de fapt trebuia sa fie canturile segmentilor.Canturile,adica spatiul care ramane intre capetele segmentului cand il strangi.Imediat au intrat.Acuma problema este...k astazi am fost cu el,i-am dat blana vreo 2-3 minute..iar cand ajung acasa nici strop de ulei pe teava de esapament.Care sa fi fost problema?Banuiesc ca nu poate sa fie din cauza ca nu au fost segmenti pusi bine..caci ma indoiesc ca puteau fi pusi in alta pozitie(motivul..vezi mai sus;)) 2.De ce evacuarea din cilindru era plina cu un fel de ulei ceva...fumingine..nu stiu ce.E normal? 3.De ce cand bag un serveetl la capatul tevii de esapament...si invart acolo un pic,scuterul are raspuns la acceleratie instantaneu?Bineinteles,cand scot servetelul este plin cu ulei+fumingine..cred eu. 4.Ultima intrebare..nu va mai stresez.am desfacut capacul unde este variatorul de curea si ambreiajul.M-am uitat mai atent..nu avea nici un limitator.Problema este urmatoare.Placile variatorului(prima imagine) nu se apropiau de tot..se apropiau doar 3 sferturi..spun asta deoarece se vedea pana unde glisa.la ambreiaj...cele 2 placi de asemenea nu se departau la maxim...lucru care eu cred ca este si din cauza arcului,fiind prea tare(cunoscatori stiu).care este vina?Eu m-am gandit ca poate este cureaua prea scurta..si nu poate ajunge pana sus la variator si pana jos la ambreiaj,poate este cureaua....vreo idee ceva?
  13. Da dar problema la mine este ca curge benzina pe acolo pe la surplus chiar si daca este scuterul pus in pozitie normala..adica vertical.Nu pot sa imi dau seama de ce...oricum o sa incerc eu sa ii dau de cap..dar poate ma ajutati si voi
  14. Problema este urmatoarea...Inainte sa vina frigul prin septembrie...am desfacut scuterul meu un suzuki sepia...si l-am curatat. Dupa vreo 2 saptamani...nu stiu ce s-a intamplat...ca dintr-o data a inceput sa curga benzina(de atunci nu l-am mai scos ca s-a pus frigul).Benzina curge printr-un furtun care este sub pragare,pe acolo pe undeva.Am incercat sa urmaresc unde se duce furtunul...dar nu am reusit sa dau de capat. M-am gandit ca e furtunul de la surplus insa nu este acela...deoarece m-am uitat saptamana asta si nu mai era un strop de benzina in rezervor...cursese absolut toata.Ce credeti ca poate fi?
  15. Pai consuma cam 3-3,5 l benzila pe 100km , iar ulei nu am masurat cat, insa curge ulei pe teava de esapament. Fum nu scoate asa de mult.
×
×
  • Creează nouă...