Sari la conținut

TomCat

Super Membru
  • Număr conținut

    651
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de TomCat

  1. Are cineva de pe acest subforum un Ural nou, adica ceva din 2007 2008 in sus?

    Isi justifica pretul? ( Aici ma refer strict la fiabilitate, nimic altceva )

     

    http://www.motorcycle.com/specs/ural/standard/2012/solo-st/750.html

     

    Da, am eu unul solo, din 2007. Tot Ural solo din 2007 are si userul Max Friz's R32.

    Isi justifica pretul, daca iti plac motocicletele oldies-but-goldies.

     

    E o motocicleta fiabila din punctul meu de vedere; in peste 30.000 de km am inlocuit un bec, intrerupatorul de la frina spate si cauciucurile. @Max a avut ceva mai mult de lucru...

     

    N-am fugarit-o aiurea dar nici n-am tinut-o in garaj ca sa o sterg in fiecare zi de praf. Am facut drumuri destul de lungi cu bagaj+pasager iar Uralul a mers bine la 110-120km/h viteza de croaziera. Pentru cineva obisnuit cu BMW s-ar putea sa para cam putin, dar asta e... Uralul. N-are ABS/ESA/ma'sa, e o motocicleta simpla, robusta, fara plastic, e o clasica in.. fabricatie cum nu mai e alta. Poate doar Royal Enfield-ul :hug:

     

    Din pacate modelul indicat de tine nu este de gasit in Europa. Mai multe detalii iti poate da @cios

  2. Borsecul isi revine incetul cu incetul. Ultima oara am fost vara trecuta, si am vazut ca s-a mai construit/reparat pe ici pe colo (centrul statiunii de ex.) fata de anii trecuti.

    De altfel, zona Borsec - Gheorghieni - Sovata - Praid este foarte pitoreasca, cu drumuri numa' bune de colindat...

  3. Am si eu cateva intrebari:

    -cum mergeti atunci cand dati de o portiune de drum proaspat "raschetata" pentru a fi reasfaltata?( nu ma refer la portiuni mici care pot fi evitate ci la kilometri intregi)

    - ce faceti daca in timp ce rulati "va treziti" cu roata pe o portiune unde asfaltul este crapat pe sensul de mers si roata este pe acel sant ( nu transversal. Crapaturi asemanatoare cu portiunile de drum razuite pt reasfaltare si eventual marginile nu sunt la acealsi nivel pe inaltime )? Stiu, veti zice ca trebuia sa ma incadrez din timp pe portiunea unde nu este crapat drumul, dar ganditi-va ca sunteti in coloana si , nevazand cum este drumul va gasiti in situatia expusa.

     

    Multumesc !

     

    In prima situatie, incearca sa mergi cu o viteza cat mai constanta, fara accelerari/frinari bruste, inclina-te mai putin in curbe si nu schimba directia de mers dintr-o data. Ideea e de a pastra cat mai mult posibil motocicleta in pozitie verticala, in care aderenta e maxima. In zona mea, drumul de la Botosani la Suceava este 'reabilitat' exact asa: raschetat cred ca pe vreo 15 - 20 km. E o "bucurie" sa mergi mai ales cand si ploua...

     

    In a doua situatie, daca santul/sleaul duce pe contrasens si e musai sa iesi din el, ca sa scapi accelerezi putin, debreiezi si apoi schimbi directia pentru a iesi din sant. Preferabil unghiul de atac pentru a iesi este cat mai aproape de 90 de grade (perpendicular pe marginea santului) dar cum de obicei santurile de care zici sunt inguste, nu ai de ales. Tactica asta e buna si pentru traversarea liniilor de tranvai

  4. M-a linistit un nene care a scris pe un blog ca daca vrei ce-i mai bun, alege Solarcon I-MAX 2000 care costa vreo 600 RON si mi-a inchis gura.

     

    Antena de care spui este pentru statiile fixe/de baza, are cam 7 metri lungime si nu vad cum poti s-o montezi, chiar si pe un TIR...

     

    Asa cum au zis si altii, randamentul unei antene verticale montate pe un vehicol depinde foarte mult de planul de masa, care la o motocicleta este foarte redus. Degeaba dai o gramada de bani pe o antena de 2 m, daca o motezi pe o suprafata de 30 cmp. Raportul de unde stationare/SWR-ul va fi mare, iar din cei 4 Wati pe care ii scoate statia, poate doar 2 vor fi efectiv radiati. Restul vor incalzi caroseria masinii. Si buzunarul.

     

    Cei care folosesc statii pe masini, ar fi bine sa monteze antenele cat mai aproape de centrul cupolei/capotei. Nu pe lateral ori langa oglinda cum au tiristii, de exemplu. Apoi, se mira ca nu ii aude mai nimeni cu cei 4 Wati legali.

  5. Am fost luna trecuta in Croatia. Nu in Slit ci in Zadar si apoi am mers spre nord. Ca acte personale iti trebuie doar buletinul (si eventual asigurarea de sanatate pt strainate, dar nu te intreaba nimeni de ea). RCA valabil pt motocicleta si ... bani de benzina. :burnout:

     

    Eu am avut un card cu care am facut majoritatea platilor, dar si ceva euro cash pe care i-am schimbat in Kuna - moneda locala. Direct cu euro nu prea poti plati, sunt unele campinguri/hoteluri care accepta euro si cam atat.

     

    Eu am fost cu cortul asa ca nu te pot ajuta in privinta hotelului, dar sigur gasesti unde sa stai; pe marginea drumului tot sunt anunturi cu Soba/Apartman/Zimmer/Camere.

     

    N-am intrat deloc pe autostrazi, am mers doar pe drumuri nationale, locale si chiar forestiere care nici la ei nu sunt asfaltate :laugh: Nu rata la dus/intors 'Adriatic Road' - este, cred, cel mai frumos drum pe care am mers.

     

    Ca traseu, eu am fost la dus prin Ungaria, iar la intors prin Slovenia - Ungaria. Slovenia e o frumusete de tara care merita deasemenea vazuta.

     

     

    Drum bun si vreme faina!

     

    Am fost luna trecuta in Croatia. Nu in Slit ci in Zadar si apoi am mers spre nord. Ca acte personale iti trebuie doar buletinul (si eventual asigurarea de sanatate pt strainate, dar nu te intreaba nimeni de ea). RCA valabil pt motocicleta si ... bani de benzina. :burnout:

     

    Eu am avut un card cu care am facut majoritatea platilor, dar si ceva euro cash pe care i-am schimbat in Kuna - moneda locala. Direct cu euro nu prea poti plati, sunt unele campinguri/hoteluri care accepta euro si cam atat.

     

    Eu am fost cu cortul asa ca nu te pot ajuta in privinta hotelului, dar sigur gasesti unde sa stai; pe marginea drumului tot sunt anunturi cu Soba/Apartman/Zimmer/Camere.

     

    N-am intrat deloc pe autostrazi, am mers doar pe drumuri nationale, locale si chiar forestiere care nici la ei nu sunt asfaltate :laugh: Nu rata la dus/intors 'Adriatic Road' - este, cred, cel mai frumos drum pe care am mers.

     

    Ca traseu, eu am fost la dus prin Ungaria, iar la intors prin Slovenia - Ungaria. Slovenia e o frumusete de tara care merita deasemenea vazuta.

     

     

    Drum bun si vreme faina!

  6. Eu nu vad liniile vechi in noile modele BMW....Mosii aia care ti-au zis ca oilhead-ul tau contemporan pare din razboi sunt niste drojdieri.

     

    Asa e! Mosii aia or fi fost de fapt niste 'tinerei' care nu au facut razboiul si habar n-au...

     

     

    @Bigfoot, esti primul pe care il vad ca nu lauda toate briz-briz-urile cu care motocicletele BMW sunt echipate la greu.

    Cuplul relativ constant dupa 2000rpm, este o caracteristica a motoarelor boxer, fie ele mai noi sau mai vechi.

     

    Km multi si iesire din garantie rapida!

  7. 130 km/h cu cutie de nipru si grup de atas

    110 km/h cu cutie de Ural 750 si grup de atas

    100 km/h cu cutie de Nipru si grup de solo

     

    cu pasager in atas si bagaje in toate aceste cazuri.

    Cutia lui de Ural 650 n-am avut-o niciodata, a ajuns la mine direct cu cutia de nipru

     

    Da da, confirm. Cu bagaje (multe!) si pasager, mergea atat de repede incat abea ne puteam tine de el, noi ceilalti cu motociclete solo. Motiv pentru care ne-am si ratacit... :rolleyes:

  8. Si eu am folosit mult timp la IJ filtre pentru benzina "de Dacie" cum le zici tu. Le schimbam cam o data pe an. Niciodata nu am vazut depuneri in filtre, doar ceva-ceva in paharul decantor de la robinetul de benzina....

     

    Elimina cauza (rugina din rezervor) si o sa fie OK. Altminteri, degeaba cauti filtre mai bune, tot o sa se colmateze.

  9. Motocicletele Ural nu mai au carburatoare Mikuni de prin 2002 ci Keihin iar furca Marzocchi echipeaza modelul Retro de mult timp. Scumpe sau nu, motocicletele solo de la Ural nu se (mai) pot deocamdata cumpara in Romania pentru ca nu au fost omologate Euro 3 de care reprezentanta Ural Europa.

     

    Frumoase motocicletele din link, mai ales primele doua!

  10. Si eu am un IJ 56 iar in urma cu cativa ani am inlocuit dinamul cu alternator (de IJ Planeta 5). In afara de flansa a carei schema se gaseste aici pe forum la sectiunea 'comuniste' nu e nevoie de nici o modificare mecanica. Daca flansa e facuta bine si e montata corect, alternatorul intra perfect in locul dinamului drept pentru care n-are rost sa te temi ca se va observa ceva din exterior.

     

    Daca te referi la montarea in exterior a alternatorului si angrenarea lui prin curea+fulie, asta da, se vede de la o posta, e o tiganie si NU trebe facuta!

  11. Cred ca noile modele se pot inmatricula UE, dat fiind faptul ca acum Royal Enfield produce motoare alimentate prin injetie. Plus ca mai toate tarile din Europa au reprezentante.

    Imi plac grozav, daca mi-as mai lua o motocicleta, Royal Enfield ar fi :P

     

    In urma cu vreo 2 ani am vazut una, frumos customizata. N-avea plasticarii pe ea, in schimb avea atas si o femeie proprietar...

  12. Cam are dreptate @drobu cu expresia 'se merita'. Daca tu crezi ca o sa faci cine stie ce afacere cumparind un Ural, atunci las-o balta.

    Insa daca iti place Uralul asa cum e, ai destui bani si esti hotarat, atunci cumpara unul. N-o sa regreti.

    E putin probabil ca vreunul din cunoscutii tai sa te indemne sa-ti iei Ural nou; mai degraba o sa-ti zica sa cumperi fro 2-3 japoneze sh.

     

    Diferentele intre cele doua modele tin de aspect mai degraba, iar pretul mai mare al modelulul Retro este justificat poate prin seria mai mica in care se fabrica, design.... Modelul Retro este destinat in mai mica masura coclaurilor decit Turistul, este mai manevrabil in varianta solo fata de Turist (Turist-ul are furca 'leading-link' care e foarte buna pentru motocicletele cu atas nu si pt moto solo). Montarea/demontarea atasului se face cu sculele "din dotare" in cam 30 min - 1 ora, numai ca trebuie sa rogi pe cineva sa-ti arate ce si cum - il poti ruga pe userul @Aleko care e din Bucuresti.

     

    Cei care ti-au spus ca Uralul este o motocicleta inalta, instabila si grea, cred ca au calarit numai plasticaranii; Uralul este intr-adevar o motocicleta (mai) grea, ca na, fierul trage la cantar, dar nu este nici pe departe inalta si mai ales instabila pe loc sau in miscare. Datorita motorului boxer, are centrul de greutate jos si prin urmare este foarte echilibrata. Daca te poti tine pe propriile picioare sigur vei putea tine si un Ural solo pe loc.

     

    Legat de intretinere/fiabilitate: cu toate ca mai ales in ultimii ani calitatea a crescut mult, Uralul nu este o motocicleta 'gas and go', adica trebuie sa ai un pic mai des grija de ea. De pilda schimbul de ulei se face la 2500 km nu la 6-10000, dar daca esti din Bucuresti ai reprezentanta aproape in caz ca nu-ti place sa te murdaresti de ulei pe maini. In orice caz, uleiul este ieftin si se gaseste peste tot (auto 20W50 mineral).

    Eu in 2 ani, am avut o singura si mare problema: s-au ars doua becuri in prima zi cind m-am dat cu motocicleta ;)

     

    Acu' ar fi citeva dezavantaje: pretul relativ mare (mai ales pt Retro) comparativ cu alte marci - dar cui ii pasa? :D si timpul de asteptare 2 -8 luni pana iti vine motocicleta in tara, daca reprezentanta nu o are 'pi stoc'.

  13. Din cite vad, Uralul tau este un model facut prin anii 90. Alternatorul este rusesc si, de obicei, te lasa cind iti este lumea mai draga.

    Verifica mai intai releul, dar e foarte probabil ca alternatorul sa fie buba.

     

    Nu stiu daca la modelul tau de Ural se potriveste alternatorul Denso, dar n-ar fi rau sa intrebi la reprezentanta Ural Moto din Bucuresti.

     

    Ai facut bine ca ai luat bujii NGK, asta si recomanda rusii pt Ural. Eu am mers cu un rind de bujii 10.000 de km fara probleme.

×
×
  • Creează nouă...