Sari la conținut

brembo

Super Membru
  • Număr conținut

    595
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de brembo

  1. Multumesc! :lol:

     

    Lasand gluma la o parte, ceea ce vroiam sa zic este ca d211 (de exemplu) nu sunt facute pentru ploaie. Jagi imi explica cum e cu soft,mediu,hard (stiam de ele), dar asta se aplica la asfaltul uscat.

    Pur si simplu banda de rulare nu este gandita sa "scuipe" apa de pe linia de contact. Practic tot timpul stai pe o pelicula de apa.

     

    Gumele de apa (de viteza) tre sa arate cam asa: http://www.600rr.net/vb/showthread.php?t=78348

    Gumele stradale care de obicei sunt bune si de mers pe ploaie au canalele gandite pentru situatia asta. Acum am si eu gume stradale pe a mea pentru ca o folosesc zilnic.

     

    Din cate am citit pe aici esti pasionat de moto si ai lucrat mult la Ducati-ul tau ceea ce ar trebui sa insemne ca ai citit cate ceva despre domeniul asta.

    Am sarit de fund in sus pentru ca mi s-a parut un risc prea mare si inutil experienta ta. Ceva de genul - hai sa dau discurile de frana cu spray de vaselina si dup-aia sa fac o coborare pe serpentine...sa vedem ce se intampla. :tomato:

     

     

    In rest...fiecare face ceea ce vrea :peace:

     

     

     

    PS: Oare cati merg pe strada cu compozitie soft avand in vedere ca un set te duce spre 400 euro si te tine sub 5000km?

  2. ete ca am mers cu ea si pe rece. cei drept mers decent, uneori sportiv.

    mai jos iti raspunde Jagi care are mai multa experienta decat mine. poate si decat tine.

     

    corectsi bine specificat.

     

    am dat doar un exemplu care nu il practic zilnic. ci doar s-a intamplat odata. desi pari un baiat de treaba, la fazele astea imi lasi o impresie gresita. pari a fi genul de om care iese duminica dupa ce toata saptamana verifica starea meteo pe toate site-urile si statiile meteo.dar nu inainte de a cere sfatul unui cercetator britanic si aprobarea duhovnicului.

     

    c'mon man. daca ai motorul setat corespunzator, asfaltul e ok, guma e intr-o stare buna (noua) incalzita bine... nu vad unde sa fie problema. nu am spus ca am mers vitejeste, ci am dat un exemplu ca se poate,dar cu riscurile aferente.

     

    Duminica dimineata...dacă e cald afară 0:); nu-mi plac riscurile. Nu am depăşit niciodată viteza legală! Sunt motociclistul model!

  3. unu din cele mai bune comentarii.

     

    am mers pe ploaie cu D211. poate suna ciudat, dar top speed-ul a fost de peste 230Km/h.intradevar, mi-a dat un fior in rect cand am prins o pata mare de apa si am simtit cum ma tine doar aerodinamica. am facut bucurestiul pe ploaie si am putut merge lejer cu 160Km/h. am putut frana destul de "violent" chiar si de curiozitate dar si de nevoie. in schimb nu poti merge sportiv pe curbe sau avut grija la retrogradari pe asfaltul lucios. sepoate merge decent cu ele, fara probleme.

    esti idolul meu...

  4. auzi bre domnu', da de ce nu zici matale si ce ati vorbit luni dimineata la 10:00 la telefon. cand l-ai sunat pe smenar sa il intrebi de factura si i-ai spus si de treaba cu dot-ul. el te-a rugat sa ai trimiti cauciucul ca o sa il schimbe fara probleme. de ce nu l-ai trimis? doar pentru ca il montase-i? omul a fost de buna credinta si a zis ca ti-l schimba, de ce nu l-ai sunat inainte sa il montezi? intreb si eu asa....

     

     

     

    Nu stiu de ce....dar eram sigur ca asa se intamplase....

  5. Nici tarile "civilizate" nu mai sunt ce au fost...

    Aici in .it un coleg si-a facut revizia la masina la reprezentanta OPEL si a platit in consecinta 280 iepuroi, dupa care motorul incepuse sa mearga cam "ciudat". S-a uitat pe joja de ulei si era dublu peste maxim, iar filtrul de polen avea frunzele de anul trecut pe el :)). Eu zic ca asta e tzeapa cum trebuie de unde putea sa phute si motorul...gume cu 3 sapt mai vechi e "parfum". A nu se intelege ca mi se pare normal, dar se intampla....Eu as fi incercat in primul rand sa schimb gumele. Pe forum nu ti le schimba nimeni niciodata.

     

    Sper ca in .de se mai face treaba ca la carte....dar....Romania nu o sa fie niciodata Germania

     

    Asa ca nu mai dati exemple de afara ca nu intotdeauna sunt ceea ce trebuie.

     

     

    PS: Noi latinii avem asta in sange....hai sa te intreb ceva: daca prin absurd vroiai DOT 2012 si venea DOT 2013...mai faceai reclamatie ca nu ti-a adus ce vroiai? :)))

  6. E resoftat si kilometrajul, acesta arata cu acuratetze viteza reala, mai ales la viteze peste 250km/h.

     

    Mda...pe mine nu prea m-a interesat viteza, mai ales ca de la 200+ e de preferat sa te uiti le ce ai in fata

    Am facut si eu odata 299+ pe bord. Nu mai conteaza exact cat era.

    Ce vroiam sa zic legat de resoft este ca mai importanta mi se pare repriza de la 200 in sus.

  7. Multi vad ca traiesc cu mitul "afara e paradis, numa la noi se poate asa ceva".

    Acum serios, mai citeste o data ce ai scris si gandeste-te daca are sens.

    Pai asa imi deschid eu magazinas de piese moto si trimit opc-ul pe capul tuturor concurentilor, le zic ca mi-au dat marfa "expirata", si voila, planul perfect, raman singur pe piata ca ii inchide OPC-ul pe ceilalti.

    Exemplu practic, deschid in Germania, si inchid pe smenarii de la Lois si fc-polo, ca si aia daca nu fac o gafa pe zi nu dorm linistiti noaptea.

     

    Din cate am citit nu prea contesta nimeni insasi intamplarea asta singulara, doar ca de la un incident pana la aface gainari o firma, care mltora de pe aici li s-a parut serioasa, e cale lunga.

    La fel a fost un topic despre kronau anul trecut, unde ii facea unul nesimtiti.

     

    Amenintarile astea cu controale sunt bune de adormit copii, nu inteleg de unde atata agresivitate, si daca asta e modul in care rezolvi tu problemele, nu inseamna ca asa e cel mai bine.

    Abia astept sa iti deschizi o afacere, sa iti platesti taxe, sa ai o scapare (intentionata sau nu), si sa vina maestrii care stiu cum e in vest, sa iti trimita controale pe cap.

     

    agree

  8. Rezistenta la frecare ramane doar de dovedit.

    Din pacate, nimeni dintre cei care scriu pe forum, nu are un laborator care sa testeze si sa spuna cat e de bun ala fata de celalalt.

    Informatiile despre cat de bun e uleiul le obtii doar citind eticheta: ce grupe de aditivi are, din ce grupa de uleiuri de baza e facut.

    Bel Ray foloseste grupa 4 - PAO si aditivi de grupa a 5-a, adica esteri polari.

    Si Motul foloseste acelasi tip de aditivi.

    Proportiile exacte nu le va divulga nici un producator, e secret.

     

    Sunt producatori care beneficiaza de imaginea unor echipe de curse foarte puternice (Repsol Honda) dar care nu vad uleiurile lor performante nicaieri. Asta e una dintre explicatiile pentru care Repsol e un ulei foarte ieftin (ma refer la sintticele declarate de ei top). Aditivii costa, uleiurile de grupa 4 costa.... calitatea costa.

    Miercuri am primit vizita unui reprezentant Bel Ray la mine la sediu si l-am intrebat foarte multe lucruri. Pe mine ma interesau in special uleiurile de amortizoare dar am aflat informatii utile si despre uleiurile de motor.

    A aflat cu surprindere ca in 2012, Altea Ducati (Carlos Checa) a mers cu ulei EXS, adica fix produsul disponibil si pe piata :)

     

    Cind schimbi uleiul la fiecare cursa, adica la max 300km, cam orice ulei e ok. Problema majora cu uleiurile in RO, e ca multe bidoane sint contrafacute.

     

    Logica: Cum ajunge un ulei scump sa coste mai ieftin in RO decit in Occident? Acolo piata moto e de 1000 de ori mai mare decit in RO, deci se vind cantitati mult mai mari, asta inseamna discounturi la dealeri. In RO, un 300v sa fie mai mic ca in DE. E imposibil. Ce trebuie sa faceti, luati uleiuri direct de la importori, sau de la oameni de incredere.

     

    Uleiuri contrafacute se gasesc la greu la chinezi, chiar la Dragonul Roshu.

    :10:

     

     

     

    Exact!

    Nu conteaza neaparat marca uleiului, doar sa nu fie contrafacut!

    In rest, ceea ce zice producatorul e mai mult decat suficient.

    "testele" cu frecarile de pe youtube sunt frectii galerice. Am citit la un mom dat un articol de 20 de pagini scris de un tatic in uleiuri in care spargea moleculele in 14 si la final rezultatul era cam acelasi.

    Singurul lucru cu adevarat "+" e dublu ester sau triplu ester, tehnologia este insa destul de scumpa si de aici si pretul mare.

     

     

    Nici eu nu intelegeam cum acelasi ulei in Romania era mai ieftin decat cel de pe ebay. In masina am bagat Bardahl 10w60 si era mai ieftin pe okazii fata de ebay in italia langa fabrica....ciudat,nu?

  9.  

     

    Se asteapta aparitia unei cutii negre care se va instala pe motocicleta, aceasta va softa ECU, fara a fi nevoie de accesul fizic la acesta, setarea se va face wirless, chiar si cu smartfonul. Mari promisiuni ca aparitia unui TC si Autotune, integrat in black box.

     

    pt cine e pasionat de pilotaj , e valabila si setare functiei de Auto-Blipper, un spritz scurt al acceleratiei atunci cind se misca levierul shimbatorului pe retrogradarea cutiei.

     

     

    Sa vezi atunci motoare prajite din tuning cu smartphonu' =))

     

    Auto-Blipper-ul este fara doar si poate un mare plus.

     

    Mie imi plac lucrurile mai hardcore...d-aia a fost sa fie r1 (cu acceleratii brutale si frane de motor la fel)

    Urmatoarea va fi probabil b-king sau zx10r 2011+

    Pentru naveta acasa-munca urmeaza un "potent" madison de 125 ;)

  10. ma faci sa ma simt prost...chiar trebuia sa aduci aminte de tribologie?! sunt materii pe care inca incerc sa le uit ca sa nu mi se faca pielea de gaina....ce mai urmeaza? sa-mi aduci aminte de matematici speciale?! brrrrr

    zii doar ca alea de race se glazureaza la mersul in oras

    alea "uzuale" merg bine in oras si pt fast street

    alea de touring se fac varza pe circuit

     

    cum s-a zis si mai sus, depinde cel mai mult ce vrei sa faci eu ele, toate marcile au si modele de touring si de race. mai puneti in balanta si pretul (mai ales ca la 6 pistonase pe etrier setul de placute costa ceva mai mult).

     

    E greu sa gasesti mixul potrivit =))

×
×
  • Creează nouă...