Sari la conținut

Goldbug

Membru
  • Număr conținut

    71
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Goldbug

  1. Goldbug

    Kawasaki Vulcan

    Stiu ca nu prea exista Mean Streak in Romania dar din cate am citit modificarea admisiei de aer se face la fel si pe Vulcan 1600 si 2000.
  2. Goldbug

    Kawasaki Vulcan

    Nimeni pe aici care sa fii modificat partea cu filtrul de aer?
  3. Goldbug

    Kawasaki Vulcan

    Multumesc de sfaturi. Imi place sa fac diferse modificari la motor deci vreau sa experiementez cum e cu o admisie de aer modificata si cu power commander. E cineva pe aici care a facut modificari de genul asta?
  4. Goldbug

    Kawasaki Vulcan

    Salutare, De aprox 1 luna am intrat si eu in randul posesorilor de Vulcan cu un Mean Streak 2007 SE. Acest motor imi sta pe creier de 3 ani si anul asta in sfarsit s-a intamplat minunea . Pentru ca ma roade mana si nu il pot lasa asa cum este am inceput sa ma uit dupa tot felul de modificari. Primele chestii pe care vreau sa le fac tin de modificarea filtrului de aer si de adaugarea unui power commander pentru a creste performanta motorului. Apoi urmeaza sa ma uit dupa ceva tobe (momentan am in minte Cobra Speedster Slashdown sau Muzzy 2-1 dar asta nu se prea mai gaseste). Vreau sa va cer ajutorul cu cateva chestii: 1) A mai facut careva dintre voi modificarea filtrului de aer? Ma intereseaza in special modificarea Caddman sau "Half way to thunder" dar sunt deschis si spre alte variante. 2) Foloseste careva Power commanderul? Exista si alte variante mai ieftine cu aceleasi rezultate? 3) Ce alte tobe imi recomandati? Ma intereseaza ceva care sa nu fie super galagios. La tobele Cobra ma gandeam sa pun un baffler silentios. Multam
  5. Goldbug

    Reparatii sei

    Salut, Pt o Yamaha FZ6N poti sa transformi o sa stock in ceva care sa fie aproape de Corbin-ul asta: http://www.corbin.com/yamaha/fz6.shtml ? (spatarul nu ma intereseaza) Ma intereseaza in primul rand sa o fac mai comoda pentru drumuri mai lungi si apoi aspectul asemanator cu acel Corbin? Daca se poate cat si in cat timp? Multam
  6. Deci, niste mici retusuri legate de drum asa cum s-a vazut din a doua motocicleta (adica varianta corecta ) Ziua 1: Bucuresti - Ruse - Razgrad - Shumen - Aytos - Nessebar Noi am bagat pe GPS cel mai scurt drum de la Bucuresti la Nessebar (308 km zicea amicul GPS). Am zis ca mai vedem si noi ce mai e prin Bulgaria pe la tara . Proasta idee. De la Shumen practic am luat-o in jos spre Aytos pe cel mai scurt drum. In primul rand ca ne-a prins ploaia fix inainte de Shumen. Am bagat costumele de pui de gaina si am continuat. Intr-o prima faza ne-am ratacit prin Shumen pe drumuri cu sensuri unice. Am coborat pe o strada ingusta in panta foarte mare, strada care eviden s-a infundat. Sa vezi distractie cu intors motoarele in panta. Am scapat de Shumen, ne-am mai ratacit de doua ori prin niste sate un pic cam dubioase, am injurat o gramada pentru ca drumul era plin de gropi care mai erau acoperite si de apa de la recenta ploaie etc. Initial noi vroiam sa cotim spre Ruen (tot cu intentia de a lua cel mai scurt drum) dar cand am ajuns la drumul pe care trebuia sa o luam ne-am speriat cand am vazut ca nu era chiar asfaltat si am decis sa ocolim prin Aytos. De aici in colo am ajuns usor in Nessebar pe niste drumuri relativ decente. Nu am fost deviati prin munte - asta a fost a doua zi. Concluzie: peisaj frumos, drumuri f proaste, in plus ne-a enervat si ploaia Ziua 2: Nessebar - Burgas - Marinka - Malko Tarnovo - Kirklareli - Vize - Saray - Aydinlar - Akalan - Arnavutkoy - Istanbul Am mers pe aceeasi idee ca in prima zi - drumul cel mai scurt si sa evitam autostrada. De la Burgas am luat-o drept in jos spre Marinka. Din nou proasta alegere. Drumuri f proaste si undeva pe la jumatatea drumului spre Malko Tarnovo drumul blocat pt reparatii si deviat prin munte/deal pe un fel de drum forestier partia asfaltat. Eu injuram maxim pentru ca inca din prima zi incepuse sa-mi iasa ulei dintr-o furca. Drumul prost pana la granita unde ne-au cam plimbat aia pe acolo sa obtinem vreo 2-3 stampile. Dupa ce am scapat de vama am dat peste un drum care ziceai ca-i din NFS Porsche. O placere sa conduci pe acolo. Era un pic cam prafuit pentru ca inca se mai lucra pe margini dar tot ok era. Ziceai ca scapasem din inchisoare . Din pacate nu a durat prea mult fericirea pentru ca am intrat pe un drum un pic mai prost. Noi am luat-o pe un drum paralel cu autostrada. Cred ca era drumul vechi spre Istanbul pentru ca erau indicatoare spre Istanbul (pe autostrada) + indicatoare spre Istanbul pe drumul paralel. In mare a fost destul de decent drumul. Un pic cam abraziv si cu ceva denivelari dar fara gropi. Ajunsi in Istanbul ne-am lovit de caldura si de aglomeratie/haos. Plus ca GPSul se tot oprea de nebun in timp ce autobuzele alea mici si enervnate ne tot claxonau. Prin Istanbul am facut cam 2-3 ore pana am ajuns la casa lui Sertac. Continuarea in episoadele urmatoare...
  7. Care e diferenta fata de O-ring? Se curata si unge mai rar? Si unde gasesc lant din asta?
  8. Am primit urmatoarele preturi pe forum si vroiam sa stiu daca este vreo diferenta intre DID si IRIS, daca merita cei 40 RON in plus: KIT DE LANT DID-540 RON KIT DE LANT IRIS ORING AURIU 500 RON De lant de R6 intrebam pentru ca am gasit tot pe forum la dezmembrari un lant de R6 rulat 1500 km.
  9. Sa-l stapanesti sanatos si sa ai grija cu el . Ne-am cunoscut sapt trecuta la Florin la garaj (eu sunt Alex, cu FZul rosu) Sfatul meu ar fi sa fii cumpatat pt ca e dif mare fata de GS500 si te-am vazut un pic mai tanar si avantat . Mesaj completat Si ce vrei sa-ti iei? Si pe langa am si eu o intrebare. Zice Florin cica ca ar trebui sa schimb lantul . Voi ce kit de lant ati recomanda? Se potriveste kitul de lant de la R6?
  10. Cum ai rezolvat cu senzorul? L-ai cumparat tu? Problema cu TPSul se poate agrava sau va ramane la stadiul de murit motorul in mers? Intreb pt ca vreau sa fac un drum mai lung si ar fi dragut sa nu moara motorul prin Albania. Mersi. O sa sun la ei sa vad ce verificari pot sa-mi faca. Am mai tot auzit ca ar fi unul in Otopeni. De ala stii ceva?
  11. Ms de raspuns . Si totusi imi zice si mie careva un service bun de yamaha.
  12. Ms de raspuns. Sunt de acord cu ce zici insa mai am niste alte "mici" probleme. De ex weekendul asta am fost la un drum de vreo 400 km si mi s-a oprit de vreo 8 ori motorul in timpul mersuluu (se opreste cand vreau sa reduc treptele si trag ambreiajul) - cel mai problabil probleme cu senzorul TPS - ciudat e ca pana acum n-am avut probleme. Plus ca mi se pare ca are momente cand merge un pic inecat - aici ma gandesc ca pot fi si bujiile. PS: are vreo 30k km. o sa fac un drum de vreo 3000 km prin serbia, croatia etc
  13. As vrea sa fac o revizie generala a motorului pt ca vreau sa plec cu el la un drum mai lung si nu vreau sa am surprize. Gasesc in Bucuresti un service serios unde sa-mi faca niste verificari ca lumea si o diagnoza serioasa?
  14. Si cum ai rezolvat problema cu senzorul TPS? Ti l-au schimbat la Yamaha?
  15. Vane, si la mine face la fel. Nu ca la rodeo cum ai zis tu dar se mai smuceste cand intra in frana de motor. Bine, mie sincer mi se pare ca nu merge tot timpul la fel. Ca uneori e mai lina alteori mai smucita, in functie de pozitia astrelor, nu stiu . Acum poate sunt doar eu nebun .
  16. @tudor mersi pt sfaturi, am notat la caietel
  17. Salutare tuturor, Ma bate gandul sa fac un road trip prin balcani - dupa primele schite ies undeva in jur de 3000 km. Asaaa, acum intrebare pentru cei care au facut drumetii de genul asta: ce fel de probleme pot aparea - in general la orice motor si in special la FZ6? Ce ar trebui sa am la mine? Cum si ce ar trebui sa pregatesc/verific inainte de drum - in afara de check listul clasic (gen functioneaza franele).
  18. Nu vroiam sa ma iau de tine . Evident ca e f bine ca nu ai patit nimic. Vroiam sa punctez ca la fel ca soferii si motociclistii gresesc. Si ca trebuie in primul rand sa fim atenti la cum conducem noi si in plus sa ne gandim atunci cand sarim sa-i injuram pe "conservari" ca si noi facem o gramada de greseli.
  19. Am si eu o intrebare: Soferul Loganului are dreptul sa injure motociclistii pt ca l-au pus pe drumuri sa-si repare masina? Sau aici spunem, a fost o neatentie, se mai intampla??
  20. Si de ce e mai periculos in bucuresti decat la curse?
  21. Din cate ai vazut am putine posturi pentru ca nu imi place sa vorbesc aiurea (forumul inseamna 5% lucruri utile, 95% lucruri pe langa) deci am incercat sa spun ceva ce consideram ca are sens, nu urmaream sa fac posturi. Cel care a avut accident poate merge (cum spui tu) cu capul pe umeri, nu am de unde sa stiu. Dupa cum am spus este o parere care poate fi evident gresita. Dar avand in vedere ca majoritatea motociclistilor se cred ori pe circuit, ori considera ca daca ai motor ai intaietate ori sunt prea destepti pentru cei din jur, ma poti intelege banuiesc de am facut acele presupuneri. Exemplul tau e complet aiurea si nu are nici o legatura cu subiectul. Am spus ca exista si accidente de care nu ai cum sa te feresti dar acesta nu consider ca este unul. Nu conteaza cum merg eu (poate sunt cel mai safe motociclist, poate sunt cel mai haotic). Important pentru acest topic este ca cei care-l citesc sa intelega si sa invete ceva care pana la urma sa ii ajute sa se expuna cat mai putin la accidente. Parerea mea consider ca a fost destul de pertinenta si se bazeaza si pe ceva experienta in trafic. Tu ai preferat insa sa nu incerci sa intelegi ce am vrut sa zic din moment ce zici ceva de genul "te crezi mai bun decat altii si iti permiti sa emiti judecati?.... ti-e frica, stai acasa". Pe langa campanii de "fair play in trafic" hai sa ne uitam fiecare si la noi si sa vedem daca putem face ceva sa fim mai safe. Si daca cineva iti spune ceva incearca sa te gandesti daca e corect ce zice sau nu, nu sa-l intrebi daca el asa face.
  22. Sa-mi dau si eu putin cu parerea (este doar o parere, nu inseamna ca asa s-a intamplat). Din punctul meu de vedere accidentul nu prea avea cum sa se intample cum a fost descris in primul post. De acolo se intelege ca masinile de pe bezile 1 si 2 care veneau dinspre baneasa spre casa presei au franat brusc ca sa lase un taxi care astepta sa intoarca in jurul fantanii taind toate cele 3 benzi. Asta pe o zona in care se circula de obicei cu viteza, cel putin 60-70 (eventual aveau viteza mai mica daca oprisera la trecerea de pietoni dar atunci nici motorul nu avea cum sa aiba viteza si oricum ar fi vazut taxiul care incearca sa se bage). Motociclistul care venea sa zicem cu 80 pe banda 3 nu a sesizat ca masinile opresc, si a vazut prea tarziu ca pe banda lui apare un taxi. Franeaza brusc, incearca sa-l evite prin spate dar nu mai are timp si intra in portbagaj. Varianta mea: taxiul vrea sa taie cele 3 benzi sa intoarca in jurul fantanii, vede masinile undeva mai departe dar crede ca are timp sa se bage, masinile de pe benzile 1 si 2 il vad si incetinesc (nu exista nici un politicos care sa-l lase, nu vad cum ar putea cineva sa fie atat de politicos incat sa opreasca de la 70 sa-l lase pe unu sa taie 3 bezi), motorul nu-l vede, motorul vine cu viteza un pic mai mare, observa tarziu taxiul, incearca sa franeze dar nu are suficient timp sa opreasca, incearca sa-l evite dar intra in spatele taxiului. Ca a scapat doar cu niste zgarieturi probabil ca a fost si chestie de noroc pentru ca daca te uiti daunele suferite de motor nu a fost un accident asa de usor: "Pagube motor - far, carena fata, carene laterale, bulon zburat. bord, tot ce inseamna plasticaria din fata, jante strambe, rezorvor indoit cu oole motoristului, una peste alta urat. Motorul era un Kawa negru, sa mor daca mi-am dat seama de model. Oricum, arata ca nou inainte de accident. Acum arata ca un motor nou lovit rau" Din cele spuse, taximetristul este clar vinovat insa este un accident care putea fi evitat de motociclist. Motociclistul ar trebui sa se invinuiasca in primul rand pe el si sa invete ceva din accidentul asta. Dobitoci/tupeisti vor fi mereu, depinde si de tine daca vei avea sau nu de-a face cu ei. Sunt constient ca exista si situatii de care chiar nu ai cum sa te feresti dar nu cred ca asta a fost una. Concluzie finala: bine ca nu a patit nimeni nimic grav.
  23. Motociclistul ce viteza avea? Este o zona in care multi ii dau gaz. Mie mi se pare incredibil ca lumea inca nu a inteles ca mai ales in traficul dintr-un oras aglomerat ca Bucurestiul trebuie sa inveti sa te protejezi. Chiar daca ai prioritate sau daca ai verde ochi si creier inca ai sa te uiti in jur si sa evaluezi situatiile/evenimentele care se petrec in jurul tau. Indiferent daca e sau nu normal ca unii sa faca "fapte bune" in trafic cand e sau nu cazul, logica ar trebui sa-ti spuna ca trebuie sa incetinesti sau chiar sa opresti imediat ce vezi alte masini care incetinesc/opresc pe celelalte benzi. Daca intr-o situatie de genul asta tu ii dai bataie ca ai prioritate atunci inseamna ca nu-ti pasa de viata ta (ca sa nu folosesc alte cuvinte mai urate). Nu conteaza daca aia de pe primele bezi au oprit sa admire apusul, prefer sa incetinesc/opresc degeaba de 1000 de ori decat sa intru intr-un eventual copil care fugea dupa minge sau intr-o masina care iesea din parcare sau etc.
  24. salutare tuturor, vine cineva azi la academie?
×
×
  • Creează nouă...