Sari la conținut

Tyr

Membru
  • Număr conținut

    127
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://www.moto-accesorii.com
  • Yahoo
    tyr200420

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2008
  • Motocicleta
    Suzuki Gsx-R 750
  • Numar Moto
    NIO

Tyr's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Salutare, sper ca postez unde trebuie. Am o dilema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Posed un suzuki gsxr k4 si din pacate la scarita stanga din dreapta cea care se uneste si cu schimbatorul de viteze una dintre urechile ( sunt 2 de prindere ) cadrului s- crapat si am rams cu una din ele in mana. Daca era urechea scaritei o schimbam cu totul, dar in acest caz nuorea se poate. Problema este ca oricat de tare as strange surubul la cea functionala ii ramane un joc f mare la scarita ( in sus ) de vreo 5 cm si bineinteles ca intampin probleme majore in schimbarea vitezelor superioare. Intrebarea mea pentru cine ma poate ajuta, chiar si cu un sfat este: cum naiba se repara? Nu am momentan in cap decat solutia de a suda surubul direct pe cadru si acolo sa moara, dar nu as vrea sa fac asta decat ca si ultima varianta. Multumesc anticipat.
  2. COObra nu prea ai dreptate, sau mai bine zis mai deloc. Este adevarat ca sunt niste norme impuse de BNR, insa nici pe aproape de 10 % din venit! Gradul de indatorare se poate ridica pana la 75 % din venit, bineinteles in urma unui " scoring" efectuat de banca, societ. de leasing, etc. Cu cat venitul lunar este mai mare cu atat poate creste si nivelul de indatorare! Pana si la salariul minim pe economie gradul de indatorare depaseste 50 %. de unde rezulta ca dealerii de moto care activeaza cel putin pe piata romaneasca sunt niste " bulangii", practica metode de marketing preferentiale si neperformante.
  3. cu un aparat de masura sa verifici daca nu ai vreun scurt! la mine , la aceleasi simptome problema a fost de la alternator nu de la releu! dar poti sa verifici asa cum am spus, cu un aparat de masura. Trebuie desfacut capacul alternatorului unde se afla statorul si rotorul. Sper sa fie altceva deoarece pe mine m-a costat o palarie de bani la SH, si asta dupa ce am cautat tot www. Bafta.
  4. chiar daca nu ai senzori, sunt 75% sigur ca problema este de la clapete! nu sunt mecanic priceput dar sigur tb sa ia pe undeva vreun motoras care sa le deschida si sa inchida asa ca te sfatuiesc sa faci mai multe cervetari in privinta asta! daca nu este de la asta cel mai probabil tb sa verifici bujiile si filtrul de aer sa vezi in ce conditi se prezinta! sper sa afli cat mai repede! cel putin nu mai este sezon, macar ai timp de reparatie si nu pierzi nici un drum pe la mare Bafta!
  5. salut! aceeasi problema am avut-o si eu pe un gsxr 750! problema a fost la senzorul secundar de accelerare! uite aici ce a avut si cum am rezolvat ->> /index.php?/topic/668818-nu-mai-acclereaza-mobra/page__p__2960443#entry2960443
  6. ba da bineinteles ca se regleaza, si pentru ca trebuie sa fie facut asa cum trebuie exista posibilitatea sa se regleze abia dupa mai multe incercari! Am mai omis probabil ceva chestii, dar doar din graba nu cu rea vointa
  7. Problema rezolvata! iar daca se mai loveste cine de acelasi lucru sa stie ce are de facut fara bani cheltuiti! In bord la problema mecanica descrisa mai sus aparea un bec rosu aprins si Mesajul F1, cu eroare C28! Aceasta face referire la defecte STVA si implicit STPS ( secondary throttle position sensor), in partea dreapta se afla Stva chiar sub rezervor f, aproape de cadru! Pentru a fi siguri ca asta este problema se demonteaza cutia de aer pentru a avea vizibilitate la valve! Se pune contactul la mobra si se observa daca valvele se deschid, in caz contrar problema este STVA-ul si se purcede la reparatie! Se demonteaza cu mare grija deoarece este foarte sensibil si prins in poc-nituri ( care se dau jos cu bormasina), dupa ce se demonteaza , se regaseste un motoras actionat electric intr-o cutie mica ed metal, care la randul eu se demonteaza! ramanancd un microcircuit! Se verifica cu multimetrul daca tensiunea la cele 4 capete ale circuitelor se afla intra 7 si 8 Ohmi, in caz contrar inseamna ca unul sau mai multe din circuite prezinta probleme, asa ca urmeaza incalzirea unui pistol de lipit iar impreuna cu putin cositor se refac circuitele si legaturile! se verifica din nou si testul 7-8 ohmi da bine! se monteaza la loc! Aveti mare grija daca aveti de gand sa prindeti STVA la loc cu poc-nituri deoarece plasticul este foarte fragil si sub presinuea clestelui de montare s-ar putea sa cedeze, puteti folosi si suruburi M3 ( 5 la nr). Dupa ce se moteaza se punea motocicleta pe on si se va observa ca valvele se vor deschide complet care dupa cateva turatii se vor inchide in proportie de 95% asa cum este normal sa se intample! Problema rezolvata! Daca preferati sa nu va prindeti urechile prin circute si chestii din astea va informez ca noua piesa nu se poate cumpara decat cu tot sistemul, iar cel mai ieftin gasit pe e-bay este 800 $! nici nu am mai indraznit la suzuki la reprezentanta sa intreb cat costa!
  8. asta am incercat si daca intradevar trag fff usor de gaz incepe sa urce turatia, se duce asa cum ar trebui, maxim! Problema apare cand trag normal de gaz sau mai tare!
  9. Salut! postez pt a vedea si eu ceva pareri in legatura cu o problema aparuta din senin. Am plecat miercuri la plimbare cu mobra, s-a comportat la fel ca intotdeauna impecabil! Vineri dau sa plec iar dupa primul semafor observ ca motorul nu mai tureaza! in orice treapta m-as afla nu vrea sa urce mai mult de 8.000 de ture. In accelerare foarte lenta merge bine pana in treapta a 3-a, si dupa aceea la fel ca inainte se ineaca la 8.000. Moorul nu a murit nicioadata de tot! Ina=sa am observat ca cu cat trag mai tare de gaz cu atat urca in turatii mai greu , ajungand la limita de 8.000, cu gazul la maxim incepe sa scada ! La sfaturile unor amici m-am dus am bagat cea mai buna benzina pe care am gasita ( 100 octanica), insa am completat pana la plin doar vreo 7 litri! Tot aseara am facut vreo 100 km , numai in speranta ca isi va reveni, si totul a fost de la benzina de proasta calitate, insa nu a fost asa. Continua sa se comporte racita! DE LA CE SA FIE OARE? Mentionez ca rezervorul nu a fost curatat in ultimii 3 ani nicioadta, si este un GSXR 750 K4! scuze pt greseala din topic title!
  10. cand si unde se posteaza pozele si filmuletele de la marsul de ieri 15 iulie?
  11. am vazut filmuletul de cateva ori, si cred ca ai dreptate, capacul ala de canal era fix sub roata cand ai pierdut controlul.
  12. azi dimineta pe la 11:00 pe sos oltenitei ma intorceam frumos acasa. Nimeni in fata, nimeni in spate, cu viteza normal pt oras, un maxim 70, la aproxim 200 m , o d-soara cu un mercedes sa faca stanga de pe o strada laturalnica, peste linia dubla continua, peste liniile de tramvai, dorind sa treaca pe al aproximativ 5 m de refugiu si 2 de trecerea de pietoni. In capul meu impuls rapid de a frana, ceea ce se si intampla, proasta din masina, ma vede, ca incetinesc si probabil sa gandeste ca doresc ca am de gand sa opres si sa ii acord prioritate( motive necunoscute mie) asa ca hop sarmaua, se baga in fata mea. Opresc fix perpendicular cu ea care intre timp ocupase ambele sensuri de mers, ridic vizorul si intreb politicos ; Sa-mi spuna si mie unde a facut scoala si cu ce organ a dat examenul, ca am si eu niste cunostinte la tara care vor permisul de tractor sa are si nu reusesc sa il ia. Drept urmare, foarte ofusca deschide geamul si ma injura, ii fac semn cu mana ca este nebuna, se da jos din masina sa ma bata probabil. In acel moment ma bufneste rasul, ea crizata ca nu ma dau la o parte si masina ei blocase traficul continua cu injuraturile si amenintari. Intre timp un coleg motociclist crezand ca este vorba de un accident s-a oprit si el, moment in care tzarancutza scuipa in directia mea , da in marsarier. si pleaca pe aceeazi straduta de unde a venit. Distractiv nu-i asa, imi pare rau ca nu i-am retinut numarul masinii sau sa ii fac vreo 2 poze sa o pun pe net sau ceva de genul pitipoanca.org.
  13. in cazul asta vin si eu! sa vad, poate mai scot vreo 2-3 bikeri din casa!
  14. ce este azi? intalnire ceva moto? as veni si eu pentru prima oara ca de abia mi-am facut motorul!
×
×
  • Creează nouă...