Sari la conținut

sergiu.mihu

EX+
  • Număr conținut

    51
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de sergiu.mihu

  1. Napolitana doar. Restul merge. Magnetoul intr-adevar are 16 ani, insa numai 1500 de km facuti... asa ca ar trebui sa mai tina.
  2. Nu merge daca e pe 6V. Si daca scrie pe ea ceva de genul 6V, atunci nu e de minsk. Mersi mult oricum.
  3. Cumpar aprindere electronica de Minsk... nu am vreme, timp si chef sa ma apuc sa o repar pe asta pe care o am. Astept PM daca se gaseste cineva sa vanda asa ceva. Multumiri.
  4. Aparatele ieftine ar trebui sa aiba pe intrare un filtru RC... in fine... nu intru in detalii, cunosc putina electronica. Pana la urma am luat alt aparat, masuratorile aproximativ aceleasi, am desfacut si pus la loc mufe, conexiuni, cabluri de la motor. Am pus becul direct pe alternator. In orice caz, fara conectorii de iesire pe partea de alimentare becuri si fara conectorul de intrare tot pe acelasi circuit (adica am scos firul de la bobina alimentare becuri de pe aprinderea electronica) totul merge bine, adica am 13V pe bobine. In momentul in care am scos papucul de la intrare in cutiuta pe partea de forta (amperaj mare, papuc becuri), acesta era cam cald. Si cutia la fel. Momentan am desfacut cutia, am scos stratul de rasina epoxidica si acum incerc sa scot afara toata spuma poliuretanica ce tine piesele fixe in cutie. Apoi o sa vad unde e problema pe circuit. Sincer la altceva nu ma pot gandi. Si in final, dupa cum era de asteptat, cred ca voi cumpara o "cutiutza" de aprindere pentru Minsk. Deocamdata nu am timp si nervi sa o repar pe aceasta, desi sunt destul de aproape de a vedea toate piesele si circuitul scoase din conglomeratul de spuma poliuretanica dispus peste si printre ele.
  5. Am masurat intre iesirea buna (aia pentru lumini si claxon) si masa. O sa mai verifica odata astazi, cu inca un aparat de masura ca sa fiu sigur. Cred ca am sa iau becul sa il leg pe direct la magnetou sa vad ce face. Lumineaza sau nu?! Futu-i mama lui de bec! Oricum banuiesc ca ii ceva cu alternatorul, pentru ca nici becul de pozitie nu merge (adica lumineaza slab de tot). Ori o fi ceva din cutia aceea electronica - pe care am desfacut-o dar nu am vazut ceva aiurea prin ea (gen lipituri desfacute, scurturi, oxidari).
  6. Pe alternativ am masurat, stai linistit (adica multimetrul pe scala corecta). Tocmai de asta ma mir. Pe alternativ masurat direct la borna am 5 V si pe continuu dupa stabilizare am 12 V . Nu pot sa imi dau seama de ce ar fi 5 V alternativ direct pe bobina.
  7. Furca nu are nici un pic de joc. E doar iesita asa... in halul in care se vede. Problema e alta: motor cumparat in 1992, folosit de prin 1998 pana prin 2004, apoi inca o pauza de 4 ani pana acu vreo luna. Probabil ca garniturile sunt mai mult decat uscate. Sper sa am timp azi sa ma ocup cat de cat de ea, cel putin sa o desfac sa vad despre ce e vorba. Sigur nu zboara vreo tija de la amortizor? Nu e cu aer comprimat? Desfacut amortizoare fata si reparat. La cel din stanga era "dopul" de pe tija de pretensionare efectiv iesit afara de pe tija. Am pus fortat dopul inapoi pe tija si apoi am refacut "floarea" care il tine pe tija. La celalalt amortizor era sarit inelul metalic din interior care tine tija sa nu iese din cilindru. Am pus inelul la loc. Partea mai grava a fost faptul ca, dupa 16 ani de existenta si dupa condus aleatoriu intr-un timp de 4 ani (intre 2000-2004) timp in care am facut doar 1500 km cu ea, am observat ca nu are nici un pic de ulei in amortizoare . Avand in vedere ca suspensia fata se comporta la fel in 2000 ca acum 2 saptamani, presupun ca nici atunci nu avea ulei in amortizoare. In fine... reparatie efectuata, pus ulei 10W-40 in amortizoare (cate 200 ml in fiecare) si acum in sfarsit ma pot bucura de o suspensie fata care sa nu oscileze continuu .
  8. Salutari, Am un Minsk la care farul lumineaza cam rosiatic, adica nu cred ca e destula tensiune pe el ca sa lumineze cum trebuie. Am verificat ieri firele si contactele, sunt bune. Am masurat tensiunea fix pe borna alternatorului si pe multimetru imi apare o tensiune de 5.5 V. Ciudat este faptul de pe acel circuit cu farul iau si tensiunea pentru un circuit electronic pentru semnalizare cu leduri si o stabilizez cu o sursa stabilizata si condensator, iar la final am 12 V continuu. Ideea e ca daca initial nu as avea cel putin 14,5 V, inainte de stabilizare, nu as putea scoate 12 dupa. Deci e de vina multimetrul? Si daca e de vina multimetrul si toate firele sunt ok (ma refer la faptul ca rezistenta firelor si a contactelor la un loc e pe undeva pe la 4 Ohmi), atunci de ce nu lumineaza bine becul? Unde ar trebui sa mai caut?
  9. sergiu.mihu

    Stickere Pt Masini

    In Pub si pe platou cand? In ce zi si la ce ora? Vreau si eu stickere. Platesc. Am precizat intr-un post de care.
  10. sergiu.mihu

    Stickere Pt Masini

    In primul rand faptul ca e pe albastru nu prea atrage atentia vizuala, iar sloganul "Atentie la mototciclisti!" vine in sprijinul faptului ca motociclistii ar circula haotic, intocmai ca niste molecule si soferii trebuie sa fie atenti la prezenta acestora .
  11. sergiu.mihu

    Stickere Pt Masini

    3 merge si la mine. 2 bucati daca se poate. Multumesc.
  12. Ieri am fost la o plimbare de vreo 80 de km. Astazi am zis ca ar fi bine sa mai ies odata ca cine stie cand mai prind soare. Norocul meu ca m-am oprit la o intersectie si am observat urmatoarele "mici" detalii. Intoarcere acasa cu a 3-a si mers de melc. Furca fata arata ca in imagine, iar din amortizorul spate curge ulei, dupa cum se poate vedea. Ce pot face? cum remediez problema? Hai bai! Chiar nimeni nu stie nimic? Se pot desface amortizoarele spate? E vreo garnitura? Din cate am vazut din diferite surse, ori cele pe spate, ori cele pe fata, ori nici unul... sunt pe gaz si nu se desfac. Este cumva si cazul meu? Cine poate sa imi spuna? Ok.. desfac furca fata, o pun la loc... desi inca nu stiu exact cum, dar o sa ma straduiesc. Trebuie sa pun ulei in amortizoare? De care? Cat? Trebuie sa schimb vreo garnitura sau ceva? Eram in pericol ieri de a zbura cu totul furca fata? De ce a iesit in halul asta? Imi zboara amortizorul fata daca il deschid? E cumva sub presiune? Ziceti oameni buni ceva! . Sau mut topicul la SERVICE?
  13. Am facut ieri o tura de vreo 80 de km atat pe asfalt cat si pe drumuri de tara si forestiere. Mi se pare ca s-a comportat bine. Fumul a fost bineinteles de la ulei... se vede ca nu am condus de 4 ani motorul... nu am mestecat suficient de bine dupa alimentare in rezervor. Sincer fata de benzina cu Pb nu prea simt diferenta. Sper sa reziste bujia .
  14. Eu am facut 2 drumuri pana la service si inapoi cu ITP expirat (de 4 ani)... am mers la verificare. Drumul respectiv a insemnat traversarea Clujului prin centru. Oricum eu din cate am vazut in Cluj, singurul semn pe care poate sa ti-l faca un politist e sa mergi mai repede... printr-o intersectie. Eu am cautat sa emrg si sambata, nu in zilele saptamanii, ca sa fie traficul mai lejer si posibilitate mai mica de politie. Iti spun ca am mers linistit prin coloana, respectand toate regulile de circulatie existente . Din fericire nu m-a oprit nimeni. Oricum eu chiar la service ma duceam .
  15. Bun. Si ce aditiv pui? Ca pe la benzinarii, "expertii" vanzatori fac ochii cat cepele cand le spun ce-mi trebuie, si nu stiu sa imi recomande nimic.
  16. Am bagat un plin ieri la Minsk fara plumb... ca asa a zis tipul din statie "ca nu are nimic"... si eu l-am ascultat. Acum, dupa ce am carat prin impingere motocicleta ieri pana acasa, dau la pedala, reglez aer la motor, poate-poate o porni. Nu mai stiu ce sa fac. Porneste, motorul merge, insa cand am tras de acceleratie se infunda si moare motorul... mai scoate si un fum de ti-i mai mare dragul. Avansul e bine reglat (cel putin asa cred, intre 2,5 si 3 mm la piston - nu stiu cate grade de avans vine asta - dupa metoda mentionata peste tot). Merge Minskul cu benzina fara plumb? Problema ar fi ca Premium normala cu Pb sau inlocuitor nu mai prea gasesc pe nicaieri. Acu 5 ani daca bagai fara Pb in motor normal erai cel mai mare prost si nepriceput sofer si toata lumea radea si zecea ca-ti strici motorul... astazi s-a mai schimbat mentalitatea. Deci sa ma chinui cu motorul sa-l fac sa mearga? Sau golesc rezervorul si caut ca disperatul bvenzina cu Pb?
  17. Sincer eu nu mai stiu ce sa fac. Peste tot scrie 1:40, 1:50. Asa pun si eu. Ciudat mi se pare ca pe busonul rezervorului scrie ceva in ruseste si rapoartele 1:20 si 1:25. La 1:40 - cat pun acum - scoate ceva fum minskuletzul... as putea sa duc niste carnati in spate la afumat.
  18. Deschid acest topic pentru ca nicaieri nu am vazut vreun grafic putere/turatie, nicaieri nu am gasit cam la ce turatie ajunge un motor de Minsk. Cand merg cu motorul mi se pare ca daca schimb la turatie joasa nu prea am putere la motor (ceea ce e si normal), ciudat este faptul ca la un anumit prag de turatie puterea motorului creste brusc si si motorul se aude altfel. La turatii mici cand ii dau in gura se aude cam infundat, apoi dupa ce depasesc pragul respectiv incepe sa turuie ascutit si isi da brusc drumul de parca ar intra turbina in functiune. Sincer nici nu pot sa apreciez sonor numarul de rot/min. Reglaj la aprindere am facut, ca la carte (2,5 mm coborat capul pistonului si facut reglajul din bobina aceea de pe magnetou). Am incercat cu surubul de aer la 2 ture, 2,5 ture, 3 ture si 3,5 ture desfacut, acelasi comportament. Asa e normal sa mearga? La cate ture/min ajunge un asemenea motor? La cate ture are cuplu maxim?
  19. sergiu.mihu

    Dau Spre Donatie!

    Daca e in Cluj, o iau eu... lustra.
  20. Mai stiu eu o firma, se numeste METAC, pe strada DEVA, aproape de intersectia cu George Cosbuc... pe langa parcul central. Stiu ca fac nichelare, de cromare nu stiu exact. E in garaj la o casa (un garaj luuuuuung).
  21. sergiu.mihu

    Dau Spre Donatie!

    Ma ofer sa o iau in primire . Am una veche, cu buretele ros pe dinauntru (asta pot sa o reconditionez), insa pentru pasager am o casca de snowboard... fara viziera si fara protectia aceea la barbie. Si spuma din interior e subtire, are cam 5 mm.
  22. Ce bine ca am gasit topicul asta tocmai cand am terminat de vopsit! Oricum cam asa am facut cam cum e descris mai peste tot, dar am doua intrebari: 1. Cu ce solvent sa se faca degresarea dupa fiecare strat? Am incercat 3 diluanti si toti dau jos grasimea cu vopsea cu tot. Am folosit vopsele acrilice de la DUPLICOLOR si lac tot de la ei. 2. Unde puii mei gasesti banda din aceea care se lipeste pentru diferite modele?!?!?! Eu am dat strat albastru, pus banda de izolat, dat peste cu negru, scos banda de izolat... asa ramane o dunga albastra. Dar, chiar pe marginile benzii de izolat, aceasta fiind relativ groasa pentru un strat de vopsea (0,3 mm) raman niste ridicaturi care se simt si sunt super enervante. Dupa lac nu se mai simt, dar se vad. Am incercat smirgheluire, le ia jos foarte bine, vopseaua neagra nu are nimic, isi revine dupa lacuire, dar vopseaua albastra metalizat se duce dracului dupa smirgeluire, fara sa isi revina dupa lacuire. Asa ca unde se gaseste banda din aceea foarte maleabila, foarte subtire, cum se vede pe la astia pe la TV???? Am vrut sa fac cu banda din aceea corectoare pentru hartie, peste care se poate scrie, dar se lipeste mult prea bine si e dificil si de pus si de dat jos. Nu merge. Motor: Minsk 125 Piese vopsite: far, aripi, rezervor Pret materiale: aprox 250 RON (3xlac, 2xnegru, 1xalbastru, 2xgrund, smirghel 40-1200 - mai fin nu am gasit - perii sarma, chit 250g) - pana acum. Se pare ca va avea nevoie si de putin polish, insa pentru asa ceva am deja ustensile.
  23. Imi pare rau ca am postat de doua ori, dupa prima postare a ramas tot in pagina de editare, si am crezut ca nu s-a postat... rog stergerea celuilalt sau reunirea. Multumesc. Cauciucul e de 3.00... La camera dupa cum o tin in mana si am masurat-o are latimea de aprox 9,5 cm, deci diametrul pe undeva pe la 6 cm... asta fara aer in ea. Presupun ca un balon umflat tot un balon umflat e. Nu stiu cum o sa influenteze asta comportamentul motocicletei... dar se pare ca voi vedea... oricum o sa o montez azi sus.
  24. Am un Minsk si tre sa schimb camera. Am gasit si am cumparat din comert o camera Continental, 3.25, 3.5, 2.75, 4.00 /19. Inittial am vrut sa cumpar 3.00, 3.25, 3.75/19, dar nu au avut in stoc si rabdarea mea e limitata. Sincer eu nu vad care ar fi problema, dar va intreb pe voi ca sunteti mai experimentati ca mine: are ceva daca in loc de camera 3.00 (originala) pun 3.25, 3.5, 3.75, 4.00/19?
×
×
  • Creează nouă...