Sari la conținut

Fr33man

Membru
  • Număr conținut

    50
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Fr33man

  1. Salut, Am un Sv 650 S din 2008 care se apropie de 25000 km si din ce am vazut in manualul de service este necesare verificarea valvelor, m-am documentat am gasit un tutorial cum se face pe net si pare realizabil cu sculele pe care le am problema este ca nu gasesc in romania Suzuki Bond 1215 pentru a etansa la loc garniturile de la chiulasa. am gasit inlocuitori sub forma de Loctite 5980 si Loctit 5990 dar nu stiu care este bun si daca isi face treaba cum trebui. Pentru cei ce se gandesc de ce nu mecanic, m-am interesat cat m-ar costa si vreo 3 mecanici din bucuresti mi-au zis intre 1000 si 1200 ron doar sa o verifice, ce e drept iti ia cateva ore sa le verifici in special pentru cilindrul spate unde nu ai acces aproape deloc de aceea prefer sa o fac o singur pentru ca nu pare sa fie ceva dificil doar ca iti ia mult timp. Daca nu iese ok macar stiu ca eu sunt de vina Acesta era manualul pentru motocicleta ca bonus https://www.manualslib.com/manual/804871/Suzuki-Sv650-S.html?page=165#manual
  2. Sincer nu as face rate nici la casa dar daca nu ai incotro faci dar pentru motor nici sa nu aud. Da am cumparat SH pentru ca uite mi-am luat un SV din 2008 acum 4 ani, merge brici, a avut ea niste cazaturi dar din alea ce orice motor le pateste dar mecanic era ireprosabila, am fost cu ea la mecanic si la reprezentanta totul a fost bun pe ea (reprezentanta mi-a zis ca in urma cu 2 ani avea 10000 km motorul) si de cand o am de 4 ani in afara de chestiile normale de servisat pentru un motor ce avea 15000 km nu a cerut. Da am dat mai mult decat se da de regula pe un SV ma uitam si vedeam unele de 2000 euro dar toate erau cu ??? asta a fost 3000 euro si a meritat. Nu zic ca un motor nou nu merita si sincer la oferta de la BMW e mai greu sa zici nu decat la multi altii dar totusi 16.000 -18.000 euro pe un motor... poate dupa ce ma mut in alta tara ca aici degeaba speram sa ajungem pe altii din urma.
  3. Nu pot sa zic ca a fost cine stie ce dar eu si cu doamna am apreciat spatiul si libertatea de a ne uita si proba, ne-am luat echipamentul lipsa sau care necesita schimbat si nu am mai mers la nimereala cu marimile. Ne-am uitat la tot ce era pe acolo am dat chiar 3 ture, m-am urcat si pe un F700GS si pe un F1200GS, mereu am crezut ca 1200-le imi e prea mare dar cu saua mica vad ca il pot folosi foarte placut la touring atingand podeaua fara prea multe probleme la cei 173 cm ai mei. Evident F700-le e mai indicat pentru oras fiind mult mai usor si mai jos dar pentru oras deja am o iubita SV 650 S. Ce mi-a placut foarte mult anul acesta a fost aparitia marcii Indian pe piata noastra, nu stiu cat succes vor avea avand un prestigiu mult mai putin rasunator ca cei de la Harley pe la noi dar cine stie marca are alegerea mai usoara acum. In rest ce sa zic nu prea au fost multi constructori ca acum 2 sau chiar 3 ani dar cu echipamente au fost destui, am reusit sa fac rost si de o reducere pentru niste suporti de side-cases. Imi pare rau ca nu am gasit mai multe scule moto, chiar ma interesa o trusa de scule, un stander si un compresor electric compact dar nah alea sunt si pe net. Ce m-a suparat a fost un baiat care se ocupa cu standul de casti Arai de la Dual-Motors , l-am rugat sa imi zica ce marime s-ar potrivi capului meu, i-am zis ca in general port S sau M si el mi-a dat un M clar mare pentru capul meu, el zicand a pai e bine sa fie casca mai larga ca sa fie mai confortabila si ca buretii Arai nu se lasa deloc in timp (SF, pana si pe site-ul Arai zice ca o casca e ca incaltamintea si in timp se mai lasa si ar trebuii sa fie cat mai fixa pe cap fara sa aibe puncte de presiune), i-am zis sa imi dea un S pentru ca imi doream casca de ceva timp si pana acum nu cred ca i-am prins sa pot si proba una si a ca nu avem la noi marimea asta ca puteti da comanda de pe site, lucru pe care l-as fi facut cu cea mai mare placere daca stiam ce marime imi vine bine si cu ce bureti interior sa o pot face pe placul capului meu, plus nu e o casca ieftina deloc facuta in china pe vapor deci nu e ceva gen eh las ca la anu imi iau altceva. Clar si la o groapa romaneasca luata din greseala sa imi sara casca peste ochi ca e el infometat nu? Cand a fost ok sa poti sa misti casca pe cap cu mana si casca sa nu iti atinga deloc obrajii? Inteleg ca nu trebuie sa imi striveasca capul ca sa fie fixa dar trebuie si ea sa stea pe cap nu sa se balangane libera. In final a fost un salon ok, nu stiu de ce ar veni toti constructorii la un salon moto in Romania cand la noi piata de moto noi nu e asa in floare, nici macar aia de autoturisme nu o duce bine dar de moto, eu zic ca bine ca avem un loc unde sa probam mai multe echipamente si poate sa ne uitam si la niste motoare.
  4. Suna-l pe baiat si vezi http://vscexhaust.wixsite.com/vsc-exhaust/contact are un filmulet cu o toba facuta de pe un Sv650 gen2. Apare si pe forum pe aici pe undeva dar nu prea mai raspunde si prefera sa fie sunat.
  5. Salut, am un capac monopost SV 650/ SV 1000 de vanzare la 200 ron daca e cineva interesat.
  6. Eu cu a mea din 2008 scot 200-220 km cu 12-13 litrii mers numai oras, trafic greu, turatii si mers deloc bland sau economic, ce am scot cel mai bine au fost vreo 330 km mers mixt (150 km afara si oras 180km pana sa se aprinda becul), dar mers bland (max 6000 rpm), primavara (aer rece), si fara bagaje sau pasager. Dar mai are si ea toanele ei gen cateodata mai papa si scoate 180 km in oras cu rezervorful full pana sa se aprinda becul, nu stiu poate depinde si de temperatura, vara parca mananca mai mult. In mare consum de 6/6,5 oras si sa zic vreo 4,5/5 in afara cred ca e cel mai corect pt un SV ingrijit. Cu rezervorul ei pe care eu il consider mic duce mai multi km decat orice super sport sau motor sport fara sa sacrifice performanta prea mult.
  7. Cu revizia: 2700 ml Motul 7100 10w40; Filtru de ulei eu am luat mereu la a mea Hiflofiltro HF138, nu stiu daca merge pe cele de dupa 2003; Placute frana eu am luat EBC (am tot cautat si am vazut ca cica sunt ceva magic de bune); Bujii nu stiu pentru un sv pe carburatie dar cu iridium nu ar trebuii sa fie strice, nu ma bag la firma; Curata si unge lantul, intindel; Foarte important mergi sa iti sincronizeze carbaratoarele dupa ce o scoti de la iernat; Cauciucurile DOT cat mai recent cu atat mai bine si desigur sa ai carne pe ele (vezi santurile de pe mijloc sa mai fie pe acolo [3 mm adancime e ok cred] nu sa lipseasca cu totul); Unge tot ce inseamna manete, cablu de ambreiaj, etc; Consumul meu in oras mers agresiv duce pana in 5.5 - 7, din ce ma observat consumul e un pic mai mare de cand am pus filtru de aer K&N.
  8. Buna, Nu inteleg nemultumirile multora despre preturile de la echipamente, eu mi-am gasit ce vroiam pentru a imi completa echipamentul, mi-am luat 2 perechi de ghete pentru touring/oras, pentru ca imi folosesc motocicleta zilnic sa ajung la munca si nu strica ceva ce poti purta mai mult decat cand iesi din oras nu? Am fost mai mult decat multumit de comportamentul oamenilor de la standuri, daca nu avea marimea mea mergeau o cautau, chiar am dat comanda la un model la care beneficiez si de reducerea de la salon pentru ca nu aveau marimea mea la ei, in rest o husa de motor, cagule si o lista cu ce imi iau la anu. Da nu e mult o reducere de 10% dar cat sa vreti? Aia 10% se simt daca dai niste banuti mai multi pe echipament si accesori, eu am economisit 300 de ron (putin pentru multi, mult pentru mine). Biletul ala de intrare de 20 lei mi-se pare ok pentru ca multi vine doar sa se uite sau sa probeze, trebuie sa plateasca si ei macar intr-un fel spatiul inchiriat sa nu mai zic de deplasare si toate lucrurile alea din care fac un stand (costa mult chestiile alea desi par ca sunt un fleac). Daca vrei sa te uiti un sfat e sa veniti de dimineata cand se deschide, e liber, te poti uita in voie o ora/2 si vanzatorii au timp mai mult de tine, sunt si ei oameni si se ocupa pe rand de toti. Da unii stateau si vb la telefon sau mi-se parea ciudat ca nu puteam sa ma uit la castile Shoei (nu sa probez) desi in nici un an nu am putut sa ma ating de vre una de parca sunt facute din aur cel putin (marketing romanesc), oricum prefer Shark, Lazer si Arai. Cat despre motoare nu m-am obosit asa mult, m-am uitat putin la ele (R1 arata dubios dar dragut si mi-a placut HP-4 sa il vad in persoana), nu m-am urcat pe nici un motor, desi o fata de la BMW mai avea putin si se ruga de mine sa ma urc pe o motocicleta de la standul lor. Am reusit sa pun mana si pe cauciucurile care ma interesau Pliot Road 4, poate la anu o reinoiesc pe smechera ca au imbatranit Sportmax-urile pe ea. Ce as vrea si acum poate si eu sunt vinovat as fi dorit sa vad mai multe esapamente, dar cand m-am gandit sa ma uit dupa ele era des ora pranzului si era inghesuiala asa ca am renuntat, ma uit la anu mai mult dupa ele. Nu stiu cum se nimereste ca in fiecare an salonul de motoare sa fie pus in weekend-ul cu avertizare de ploaie/furtuna, mi-se pare amuzant, anul trecut s-a pus un vant si un frig pe la pranz de ziceam ca vine toamna iar. In rest stunts ca in fiecare an, m-am uitat mai mult la baietii care jucau polo pe biciclete, am dat o tura si prin parcare sa vad ce mai e de vanzare si sa mai vad comunitatea ce fata mai are, a dat sa nu uit da am vazut si niste fete pe motare, parca nu ma mai incanta acel show care il fac ca acum 3-4 ani, prefer sa ma uit la motoare si la echipamente In mare sunt fericit cu salonul de anul asta, mie unu mi-se pare mai mare si mai aerisit ca cel ce s-a tinut 2 ani la Romaero. Salut, asfalt uscat si sa nu va testati echipamentul deloc
  9. Fr33man

    Fc-moto..

    Salut, Auziti am tot citit si nu am gasit nimic concludent pe acest topic, cat e in total transportul de la baieti astia Fc-moto? E cum scrie la ei pe site 7,9 euro sau se mai adauga si alte taxe? (ca la romani nu?) Si cam la cat se ridica ce e in plus (taxele), la lucruri de natura casti, armuri, manusi, ghete...? Va multumesc.
×
×
  • Creează nouă...