Sari la conținut

DR_ybis

Membru
  • Număr conținut

    40
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de DR_ybis

  1. Salut. Uite aici un topic pe tema asta pregatire pentru iarna /index.php?showtopic=10772 Iernare buna!
  2. DR_ybis

    Bursa locala

    Vandut ! Nu mai e valabil! Asfalt uscat tuturor.
  3. DR_ybis

    Bursa locala

    UP pret 2000Eu negociabil vezi si poze Poze!
  4. DR_ybis

    Bursa locala

    UP pret nou 2000Eu negociabil
  5. DR_ybis

    Bursa locala

    UP UP pret nou 2000 negociabil . Haideti fratilor ca ajunge la dezmembrari... Up UP pret nou 2000Eu negociabil. Haideti fratilor ca ajunge la dezmembrari...
  6. DR_ybis

    Bursa locala

    se vinde kawasaki zx9r din '97, inmatriculat pe PH. ITP valabil pana in 2011. - 48000 km rulati - optic bine (carene culoare albastra) janta fata usor lovita, dar nu se simte la mers - tehnic bine (nu i-ar strica o baterie noua) pret: 2200 EU negociabil Se poate vedea si eventual testa pe Poligonului id mess dani7202@yahoo.com tel : 0748278345 Dan
  7. astazi bateria arata 13.37V scoasa de pe motor de duminica si nepusa pe redresor. E posibil sa fie dus multimetrul meu (e o chinezarie daia ieftina), ramane sa verific fata de altul mai sigur. Am identificat problema cu franarea spate; de fapt am avut robinetul rezervor pe rezerva si probabil a mancat gazul si s-a oprit. Cand am pus pe "ON" nu am mai avut probleme. . Cu frana spate .. mai insist. Tocmai ca in urma trecerii pe la Varta a inceput sa-mi arate misteriosul voltaj de peste 13V si sa pot sa pornesc motorul relativ bine. Faza cu apa pusa in bateria cu gel au facut-o cei de la un service de cartier la care mi-am facut ITP-ul in primavara. Asfalt uscat!
  8. cu motorul pornit si daca cresteam in turatii arata 14.6V. Oricum o sa-mi verific multimetrul ca-i unu chinezesc si poate are ceva probleme..ceva +/- .
  9. Inca arata 13.44V! Nu glumesc, chiar am avut problema cu bateria asta. Este o Varta LF YTX9 -BS. O sa pun un log al scaderii voltajului. ln manual tehnic al moto spune ca o baterie optima are "12.8V or more". Pe mine nu ma deranjeaza acest "more" . Am mai avut un topic pe forum service chiar in primavara legata de afurisita asta de baterie si am deja o gramada de informatie adunata si am inceput sa mai inteleg cate ceva. Am incarcat-o cu redresorul meu si nu arata mai mult de 12.8V dupa deconectare redresor. Am facut un redresor din sursa de calculator (am gasit descrierea aici pe forum, la un membru "moshulic") care scotea 14V si amperaj cam 0.5- 0.6. Am incarcat-o si tot la 12.8 12.9 maxim am ajuns. Iar acesti 12.8 V scadeau in 2-3 ore. In plus nu pornea motorul.Am pornit-o numai cu redresorul pus pe baterie si pe sasiu(negativul). Azi a pornit la a treia incercare doar de pe baterie (posibil benzina, ) Am stat cu multimetrul pe ea si imi arata o cadere de la 13.4 la 12.9 cand dadeam ignitie. O lasam putin, revenea la 13.2, iar i-am dat si iar, si la a treia cheie a pornit, frumos. Multimetrul este verificat arata bine, m-am invatat sa masor si amperajul intretimp . Fara cheie pusa nu scade nimic din voltaj si am inserat si pe amperaj si tot nimic(deci nu am consum parazit) Releul imi incarca la 14.6 maxim am vazut, chiar daca turez. Nu prea am inteles ce se intampla cand aprind consumatori (pozitii, semnalizari) juca voltajul intre 10V si 14V dar foarte rapid. In fine o sa ma prind care-i treaba. La terminarea unei scurte plimbari (aprox o ora) am oprit, inclusiv contact, a ramas frumos ventilatorul pornit pana a considerat ca tre sa se opreasca si el. Cat a mers ventilatorul, am masurat rapid bateria, arata cam 12.9 stabil. Cand s-a oprit si ventilatorul voltajul a crescut la 13.01V singurel. Am revenit acasa cu bateria la sacosa frumusel. Acasa imi arata 13.44V si sper sa o tina tot asa pana la viitoarea plimbare. Deci o sa fac de curiozitate un log saptamana asta (timp, voltaj) si o sa-l postez. Oricum chestia cu apa (chiar daca distilata) in baterie a fost nesanatoasa pentru o baterie cu gel. Cam asta e treaba cu electrica din ceea ce am reusit sa-mi lamuresc pana acu'. Si inca un fapt. Acum bateria se incalzeste usor la incarcare, inainte nu se incalzea absolut deloc. Nu-i laud pe cei de la service Varta dar pentru 8.0 Ron o verificare am economisit 150RON o noua baterie. Daca bateria mea este anormala la voltajul asta, ciudat e ca anormalitatea asta imi porneste motocicleta, si asta deocamdata eu o prefer. Oricum incep sa mai acumulez intrebari... de ce blocheaza roata spate fara sa franez eu?? (la vit1 m-am trez cu ea blocata) .. si nu-mi tine frana spate (stiu ca ai avut un topic pe tema asta o sa vad acolo daca ai rezolvat si cum..) Asfalt uscat, si toate cele bune!
  10. off topic fratilor.. a mers fara probleme si cu benzina cea veche . Dar sa stiti ca mi-au pus apa in bateria cu gel cei de la service moto si nu mai puteam sa o incarc pe redresor la mai mult de 12.8V. Iar la voltajul asta nu porneam moto. Acu e alta treaba dupa ce am trecut pe la reprezentanta Varta. Se incarca frumusel la un 13.40. si chiar sta asa vreo 2 saptamani. Iar la voltajul asta porneste si motoru chiar cu benzina veche... oricum multam de sfaturi, ca am invatat destul de multe de pe forum si nu numai.
  11. K! retinut ideea. La vasul de expansiune exista un stutz deasupra si unul dedesupt. Ala de deasupra la mine nu mai comunica cu nimic pt ca e rupt. In manuall tehnic care il am pe schema pare ca ar trebui sa fie in legatura cu un furtun care la randul lui nu mai e in legatura cu nimic. Stutz inferior este insa in legatura cu un furtun care se leaga la radiator. Ai idee la ce foloseste furtun de deasupra si daca chiar comunica cu exteriorul sau este legat si el pe vreun circuit de furtune. Dupa parerea mea, daca nu-i legat la nimic ar trebui sa fie un fel de prea plin? Multam' si Asfalt uscat! apa distilata ca sa aduca la nu-s ce semn... !?? Cei de la Varta au ras cu lacrimi da mie nu-mi venea sa rad ca veneam din service cu ea.
  12. ---sta de vreo 2 saptamani cu benzina in ea. Am avut bateria la diagnosticat la cei de la Varta si au reusit cat de cat sa o faca sa se incarce la 80% din capacitate. Cand am avut motorul in service cei de acolo mi-au pus apa in ea fara sa tina cont ca e o Varta Liquid fixed (adica cu gel pe rom^aneste). acu vroiam sa ma asigur ca nu si-a pierdut benzina din calitati si nu dau in alte probleme. Oricum mai e varianta de pus benzina de 98. Asfalt uscat!
  13. Salutare 1. Cum sa golesc rezervorul de benzina la o carenata(kawa zx9r) fara sa ma apuc sa desfac nimic la ea? Intentionez sa pun alta benzina dar vreau sa o elimin pe cea veche cat se poate. 2. La cat timp se schimba de obicei lichidul de racire si care ar fi semnele ca nu mai este bun? Multam anticipat, asfalt uscat si ... vremuri bune tuturor!
  14. partea cu flacarile la toba tin si de motor cred de cat de bine deschid valvele si de sincronizare, Bateria insa ajuta la pornire. Bafta. la manualul care il am eu nu scrie decat e capacitatea bateriei adica 12V cu 8Ah si voltajul 12.8 or more.. Acest "more" m-a pus pe ganduri, si faptul ca am vazut chestia aia cu EN-ul. Nu scrie in manual care sa fie puterea necesra la pornire. Si tare ma tenteaza sa pun una cu aceeasi capacitate dar cu EN mai mare. Problema e de cost . O Varta de 12V cu 8Ah si 80EN costa 170 iar cea cu 12V 8Ah si 150 EN costa 320. Oricum cei care mi-o vand au spus ca mi-o dau ei gata formatata si cu garantie. NUmai bine.
  15. salut, spune-mi te rog, cu baterie noua mai ai probleme? Adica porneste din prima, cu soc sau fara; merge normal la drum; mai scoate rateuri/flacari la drum(nu cand o ambalezi pe loc)? Ce baterie ai pus ?La mine am pus una de 12V cu 8Ah si cu 80 EN dar am vazut si baterii de 12V cu 8Ah si cu 150EN la aceleasi dimensiuni si ma bate gandul sa-i pun una din ultimul model. Multam, Bafta!
  16. mai e vorba des intalnita "sincronizat carburatoarele" .Nu stiu nimic despre asta, eu nu mi-am facut. Tu ti le-ai sincronizat? As fi si eu curios sa mai aud pareri legat de acest aspect. Oricum bine ca o poti porni si ca ai reusit sa cureti ce era pe acolo. Asfalt uscat !
  17. asta nu mai stiu. Sunt pe aici membrii forum care ar putea sa-ti explice cum sa le verifici. La mine problema s-a limitat la baterie benzina statuta si cablu soc rupt mai mult nu. De CDI stiu ca-i nasol daca e dus. Mie mi-au spus la service ca ar costa vreo 800RON pentru modelul meu. Din fericire la mine-i bun. Daca inca nu ai pornit-o posibil ca electrica sa fie de vina. Mai vezi cablul de la soc sa nu fie blocat sau rupt. Cel mai bine la service cu ea, desi o sa te prajeasca la bani ca si pe mine m-au cam ars dar totusi mi-au pus-o in miscare. Ai incercat sa o pornesti cu redresorul, ai schimbat benzina. Cum face? Mai descrie simptome... Bafta maxima
  18. eu am pus Efix 95 rompetrol, are aditivi adaugati. Acu m-am intors la benzina petrom 95. Nu stiu ce aditivi sa-ti spun sa pui ca nu scrie pe efix ce are in compozitie.Am pus 5 l de efix peste aprox 2 l benzina de 95 care mai era si invechita. A scos fum doar la inceput si rateuri nu mi-a dat, doar bolborosea in toba daca o turam prea mult si reduceam brusc turatia. De pornit insa am pornit cu redresorul pe ea. Am bateria moarta si posibil si ceva probleme la instalatia electrica Oricum motoarele SH sunt foarte greu de dibuit ce probleme au.EU a doua oara nu mi-as mai lua SH nici ca masina si nici ca motocicleta. Bafta
  19. salut, schimba benzina, pune-i aditivi in benzina, pentru curatat carburatoarele. Si mie imi facea la fel( zx9r din 97)Nu am intretinut-o peste iarna si se simte in plus varsta conteaza. Iesi cu ea la drum si tureaz-o la diferite trepte da cu grija si la loc liber fara prea mare inghesuiala de masini. Ca sa zic asa desfunda-i carburatoarele. Mai descrie simtome. Bafta
  20. salut, si eu am probleme cu pornirea, dar am vazut ca-i bateria in cazul meu. Incearca si porneste-o de pe un redresor conectat direct. Apoi verifica toate cele (curent, voltaj, sigurante etc) Bafta
  21. Da, hai sa inchidem cu concluzii (cel putin ale mele), poate or mai folosi si altora +/- incepatori: 1) un acumulator merge incarcat cu un redresor care sa aiba voltajul bateriei si un amperaj ceva mai mare decat minimul recomandat la redresor. Modalitatea de incarcare este "quick charge" dar nu este cel mai sanatos lucru pentru baterie. In plus la mine s-a descarcat foarte repede bateria de la sine dupa o astfel de incarcare. 2) se poate folosi schema cu bec in paralel la borne. Eu am incarcat 12 ore, si nu s-a mai descarcat asa repede. In manualul tehnic al moto spune de un test la rece, adica cu bateria afara: daca 30' se pastreaza la un voltaj de 12,8 sau mai mare, atunci bateria este in bune conditiuni. Daca este intre 12,00 si 12,8 atunci bateria trebuie reincarcata. Iar daca este 11,5 - 12,00 trebuie alta baterie. De asemenea mai este un test care recomanda scaderea tensiunii pana la un min 12.6 V in cateva ore. La mine in 12 h a ajuns de la 12.6 deci incarcarea cred ca a fost buna si bateria inca este buna. 3) poate este o regula simplista insa o reafirm si eu acum mai ales pentru incepatori: solicitati manualele tehnice la orice cumparati fie ca-i motocicleta fie ca-i un simplu acumulator si cititi-le ca spun multe chestii care trebuie respectate si care ne feresc, cred eu, de servisuri costisitoare pentru orice chestie minora ca rezolvare dar majora in functionarea motocicletei. Eu de exemplu nu mi-am schimbat benzina dupa ce mi-am batut capul cu bateria si bineinteles ca nu a pornit motorul si am descarcat si bateria foarte rapid , ... scuze mony stiu ca mi-ai spus dar ... Deci asfalt uscat sezon bun si .. nu va luati de masini pline de smecheri cand sunteti singuri cu motorul ca poate sa iasa nasol.. am vazut cu ochii mei sambata!
  22. cam ce spui tu acolo, au facut la service; problema mea este afurisita de instalatie electrica ca m-a lasat dupa 3 zile. Sambata ma duc cu bateria incarcata sa vad ce figuri mai face. Oricum la service nu cred sa fii umblat la valve, supape, carburatoare etc. Au uns lantul dar nu mi-au dat spray, dar am eu unu acasa. M-a necajit ca am vazut cabluri cu izolatia roasa, puteau sa le reizoleze si ei. In afara de asta a scos rateuri in prima zi dupa service de am crezut ca sparge toba. Adevaru-i ca m-am dat doar la vit 1, 2 si 3 si am cam turat-o,ca nu,am mai mers de-un an cu ea (adica din primavara lui 2008) si tre sa mai ma reobisnuiesc cu animalu' , cu strada si cu animalu'-n strada. Cat tine benzina nefolosita in ea, ai idee?.
  23. asa am facut. Am verificat amperajul la bec legat la baterie si am citit 1.6 pana la 1.4A la un bec de 12V/20W. Dar nu am reusit sa mai citesc ceva cand am introdus si redresoru in schema. o sa incerc, dar pe bateria mea scrie "Once baterrery is filled do not open again" , iar pe banda care acopera dopurile scrie de asemenea "do not open" .... si totusi ..sa o deschid ??
  24. salut, becul nu s-a ars, ca l-am folosit dupa aia. Inca nu imi este clara legarea. Eu am facut asa: redresor borna(negativa) -> (-)ampermetru (+) -> borna negativa baterie ; iar becul legat in paralel si lumina fara probleme. NU sunt lamurit de ce nu mi-a aratat nimic ampermetrul. O sa tin minte la prima incarcare, sa scutur bateria.
×
×
  • Creează nouă...